icon

Únava pri neplodnosti

nicki447000
1. jún 2014

ahojte borim sa s neplodnostou uz dlhsi cas, no v poslednej dobe mam pocit ze na mna vsetko pada, ze sa moj cely zivot ruca ako domcek z karat. pripravujem sa na ivf, moje zname tehotneju, niektore uz s druhym dietatom. citim sa unavena,nic ma nebavi, som bez motivacie, bez sebavedomia, bez nadeje. vsetky peniaze co s zarobim idu na ivf som samoplatca. citim unavu, okrem vstavania do roboty a dom. prac ktore su funkcne nevyhnutne nevladzem nic urobit, nemam chut stretavat sa s kamaratkami (vsetky maju deti a furt je vsetko o tom, ako kakali, kolko spapali)...stale rozmyslam nad tym preco ja a ako dlho bude mojho priatela bavit znasat so mnou tieto problemy (problem je vo mne) kym si nenajde zenu s ktorou bude moct mat deti. nemozem spat, rano sa budim unavena-cely den by som spala a v noci kukam do blba. co vam pomaha zvladat tazke chvile? cim si urobit radost? nechcem sa kvoli ivf napchavat antidepresivami (viem, ze by mi ich predpisali). strasne by som potrebovala dovolenku, no nemozem si ju dovolit ☹ ani neviem, ci mi mate co poradit, aspon som sa vyzalovala ☹

andrejka2424
6. jún 2014

@bahira1962012 Tiež viem,že ma manžel ľúbi pre to že som,lebo my dvaja spolu zrejme dieťa mať nebudeme,ale vieš že som už od viacerých mužov-otcov počula názor, že žien je na svete nespočet. Kedykoľvek sa môže stať,že ten vzťah,manželstvo skrachuje a chlap si normálne nájde ďalšiu,ale dieťa je oveľa viac. to len tak ľúbiť neprestaneš,nevymeníš,nepodvedieš...chlapov ťažko asi do jedného vreca hodiť. Sú takí,čo by za svoje dieťa aj dýchali a život položili a aj takí,čo ani alimenty nezaplatia a ani nevedia že žije.

kiki68
6. jún 2014

ide skor o to nezblaznit sa z toho,ked to jednoducho nejde mat dieta. Ja chcem amt dieta,ale mam svoje hranice za ktore nepojdem po tej medicinskej stranke. Podla mna su ti,co im ide aj o to dieta,alebo hlavne o to dieta (mam taku znamu,teraz su pred rozvodom,lebo to dieta to manzelstvo neudrzalo) a potom su aj taki,co im je prednejsia len ta zena. Jednoducho ked sa musi,tak sa da zit aj bez deti. A poznam vela matiek,co su unavene. Mam dojem,ze velakrat osud dopraje deti tym nespravnym. Neviem preco to tak je. Ja urcite nechcem skoncit tak,ze budem od rana do vecera revat v depkach,ze ja to dieta mat nemozem a vsetky okolo mna su tehotne.

nicki447000
autor
6. jún 2014

@kiki68 dakujem aj za vas pohlad.iste ze ked to ide, da a musi sa zit aj bez deti. skor to je asi o to, naucit sa s tym zit tak, aby clovek sam seba neutrapil.

zibi
7. aug 2014

@nicki447000 no tiez pridam svoje pocity
my uz sestr rokov cakame na zazrak a mame za sebou 3 ivf neusesne.caka nas dalsie..na ktore sa mi vobec nechce a len pomyslenie ze tam mam ist sa mi nadvihuje zaludok...tolko veci totiz dokaze ovpyvnit uspesnot ivf hze keby ze to viem pred prvym tak asi sa dam kompletne vysetrit.... a ako naschval prave ja musim mat problemy, ktore ovplyvnuju uhniezdenie embrya 😖
tiez som nemala nikdy problem s druhymi detmi a mamickami..deti milujem, dokazem ich popestovat vyhrat sa snimi...ale poslednu dobu ako pribudalo neuspechov ivf a aj rokov som tiez hrozne unavenaa..mam pocit ze ze nemam silu na cudzie deti.lebo chcem svoje a ten kto neprezil tento pocit ... ten to nikdy nepochopi. vsetci dookola uz maju deti, aj druhe a tretie...aj kamosky na konovi skoro kazdej vyslo ivf, ci prve, ci ket alebo druhe ...len mne nie .. 😒 som tiez uz dost unavena , unavena z lekarov, unavena z toho snazenia, ocakavania ..vsetkeho.. 😖 asi to je normalne, ze psychika niekedy hapruje, ked je toho vela...a tiez mam pocit, ze sa nevladzem uz venovat cudzim detom, ci neteram alebo synovcom, aj ked su to deti z rodiny ... proste mam pocit, ze moje vnutro uz prostestuje a je unavene z tolkych nezdarov.asi to je normalne, ale stale verim ze sa zadari verim, ze budem mat deti a aj tri 😀 , len neviem ,preco clovek musi tolko cakat a tolko sa trapit. Plus ani vztahu to neprospieva, aj ked sa nazvajom milujeme, ale sme nervozni z toho, ze zasa ideme vyhodit peniaze, zasa setrit, pozicat si, zaasa peniaze splachneme do zachoda ked sa to nepodari??? .je to tazke...
a @nicki447000 uplne ta chapem...som na tom rovnako ako ty... aj moje stare kamosky z detstva sa so mnou nestretavaju lebo sak ja nemam deti tak uz sme sa odsudzili ..ani mi nezavolaju lebo co budu so mnou robit ked oni riesia ine veci ako ja 😝

magdus999
25. aug 2014

@zibi presne si vystihla moje pocity, tiež som z toho tak unavená, psychicky unavená....predstava ďalšieho vkladu je pre mňa brrrrr.....tiež viem, že v budúcnosti budeme mať 3 detičky, ale kedy.......

magdus999
25. aug 2014

@nicki447000 tiež ťa veľmi chápem....ja som pre zmenu úplne otočila svoj život, dala som výpoveď v psychicky náročnej práci, tento rok sme precestovali s mužom, čo sa len dalo, dokonca som teraz bola 4 týždne na liečení, robím len to čo ma baví, nič iné a aj tak to nepomáha......my sme s mužom úplne zdraví, na nič nám za roky neprišli a je to tak náročné na psychiku, keď nevieme že prečo.....tiež neviem, do kedy to bude so mnou ťahať môj muž.....i keď mi nedáva ničím najavo, že ho to už nebaví, je zlatý a stále verí, ale ja už nevládzem....

zibi
25. aug 2014

@magdus999 niekedy to zdravie je diskutabilne ked chces napisem ti do IP lebo kopec vysetreni mne doktori nerobili a spravila som si na vlastnu ziadost a studovanie ... takze je toho hodne a dokori robia len zaklad

sono2
25. aug 2014

@zibi ahoj. Napíš sem. Možno potrebujeme viaceré. Mňa čakajú vajcovody pozrieť...

magdus999
25. aug 2014

@zibi ahoj, kľudne mi napíš, rada si o tom popíšem 🙂

zibi
25. aug 2014

@magdus999
@sono2
no napiste i v prvom rade ake mate vysetrenia spravene?
gynekolog - co robil
endokrinolog - ake vysetrenie
hematologia - co robili
imunologia - co robili
a vysledky diagnozny 😝 😝
zial ani v centrach reprodukcnych nerobia dostatocne vysetrenia lebo im bud ide o prachy alebo nemaju dostatocne preplatene vysetrenia cize je to tam dost slabe a potom nevychadzaju vklady aj ked su embryjka pekne, pripadne sa nedari otehu aj ked su obaja ok ...
cize kocky co vam robili plus boli ste na ivf?
idem na nakup vy sa kludne rozpiste a ja odpisem 😅 😀 😀

gagik
25. aug 2014

Ja si myslim, ze ani tie vysetrenia az tak velmi neovplyvnia vysledok...nikto ma nekvalitne spermie a podari sa to hned na prvykrat a niekto s rovnako zlymi spermiami musi chodit dookola na IVF...ja si to predstavujem ako hod kockou-niekto hodi ihned sestku a niekto musi hodit aj sedemkrat aby mu ta sestka padla...

happyfrog80
25. aug 2014

@gagik mam 34 a tiez nemam deti ,7 rokov planujeme potomstvo a tatial len 3 potraty .Stale verim ze aspon do troch rokov konecne zase otehotniem a konecne donosim ale ked uz otehotniem tak sice je to pre mna velky okamzik ako pri prvom otehotneni ale potom pride sklamanie ze to zase odide.Ja si liecim tieto problemy cestovanim a ked nebudeme moct mat deti v buducnosti tak budeme cestovat ,jedina naplast pre mna.Inak by som adi zosalela.Nemam ziadne kamosky len na koniku a na koleginu sa ani pozret nemozem lebo porodila loni dievcatko avie ze ja mam problemy a este sa prisla pochvalit s prvim sonom (fotkou) ked som ja bola cerstvo po potrate ☹. Tie co maju deti mi zavidia do ktorej rite sveta idem a ja im zavidim zase deti.Tak sme si kvit ale tak viem ze zo zazitkou mi tu nic neostane ale z lasky ostanu deti.
Moj manzel je fantasticky,prave je uneseny tym ze zacal chodit do posilky ,a obaja verime ze raz budeme mat deti .

magdus999
25. aug 2014

@zibi teda, ty si akčná 🙂 super 🙂
môj gynekológ ma poslal na všetky tebou napísané vyšetrenia a nič nezistili, jedine mierne zvýšený testosterón,ale nič výnimočné, čo by malo mať vplyv. 4 mesiace meranie folikulov, plánovaný sexík, prefuk vajcovodov, 1 IUI a potom som šla na IVF, mám za sebou zatiaľ iba jedno, z neho vyšlo 25 zdravých vajok, oplodnili mi 15 embryí, všetky sa krásne delili, mám za sebou 7 vkladov, vyšiel iba jeden, konkrétne piaty, ten dopadol však mimomaternicovo. Pri operácii zistená mierna endometrioza, ktorú mi rovno odstránili, inak nič iné mi tam nenašli....manžel ma spermie ako samec, nadpriemerné hodnoty.

luga
25. aug 2014

Ak by ste chceli "pomoct s vasimi pocitmi", odporucam jednu skvelu osobku 😉
http://fertilitycoaching.sk/?page_id=76

zibi
25. aug 2014

@magdus999 a tsh mas ake? pripadne na hematologii ti robili anexin? ked je zvyseny vtedy je problem s uhniezdenim a potratmi ..pripadne antifosfolipidove protilatky? napr. jedna ktora ochranuje embryo ..ked je zvysena problem..plus kardiolipin..homocystein mas ok? bolo by dobre pozriet do vysledkov co ti vsetko robili

plus imunologia? mas vsetko ..zistovali ti aktivitu NK buniek? ked je zvysena moze byt problem s uhniezdenim ..plus problem robi aj pri uhniezdeni aj TNF
mas to porobene?
lebo lekari si myslia ze spravili vsetko a prd
plus pichas si heparin dali ti pri ivf ?

sono2
25. aug 2014

@zibi tak ja mám hp bez problémov, Štítnu ok, ovu ok, ms na deň presne. Len hyfosy vyšli zle. Nepriechodne vajcovody. Idem na chromopertubaciu. Hysteroskopiu a urobia aj Laparku keď bude treba. Takže ja mám problém tam. Pravdepodobne. Ešte som zabudla vytery na infekcie ok akurát v mladosti prekonaná chlamydiova infekcia. Tak neviem a nechce sa mi veriť že by tá to spôsobila. Bola zistená úplne náhodou. Nemala som nikdy operácie ani bolesti v podbrušku.

jerryjanka
25. aug 2014

@sono2 ja mam nepriechodny vajičkovod a bolo mi povedane že vyslovene to mam z tych chlamydii, vraj to je taka reakcia tela na to, že vlastne uzatvori vajičkovody, povedali mi že asi budeme mať len jedno dieťatko, lebo sa časom uzavrie aj druhy vajcovod,
no v tomto už pravdu teda nemali heh, prave čakam tretie

sono2
25. aug 2014

A v centre krv na protilátky tiež ok. Spermiogram super.

zibi
25. aug 2014

@sono2 tak asi ano to bude problem... ono ze vraj tie vajickovody aj taku tekutinu vylucuju co moze embryku skodit cize niekedy je lepsie ich dat prec 😖
a tsh mas kolko? lebo norma na uspesne otehotnenie je do 2,5 a na ivf do 1 ...
a hemato imuno mas?
ale ake protilatky?lebo oni beru len zakladne
ale treba hlavne anexin a kardiolpin antifosolipidove ako posm pisala plus mozno homocystein to viem ze v centrach nerobia
plus na reprodukcnej imune NK bunky lebo tei mozu teiz sposobovat ze s babo neuchyti
ty si bola na ivf ?

gagik
25. aug 2014

@zibi a co sa robi ked je ten anexin zvyseny?

zibi
25. aug 2014

@gagik no na to sa berie aspirin alebo anopirin mne to davali uz ja som po druhom ivf mala anexin okolo 40 a potom ked som brala par mesiacov aspirin uz som mala v norme

gagik
25. aug 2014

@zibi a podarilo sa?

zibi
25. aug 2014

@gagik no nepodarilo .lebo mne zistili zvyseny az po vklade cize to bolo na prd 😠

sono2
25. aug 2014

@zibi počkám na výsledok tých vyšetrení stale dúfam že sa v tým dá niečo robiť. Nie nebola som ešte na ivf . Ths mám 0,92 ja si myslím že je všetko v poriadku a keby boli tie vajcovody ok, bola by som hneď tehotná. To som si aj myslela snažíme sa rok a pól. Neviem aké robili protilátky. Platila som si to. Lebo nemám na slovensku poistenie žijem inde . Tam tie vyšetrenia idem aj absolvovať lebo nemám náladu to všetko platiť v centrách sa to čiastočne všetko platí. Zbytočne.

zibi
25. aug 2014

@sono2 urcite si to daj spravit ked mozes v zahranici v ramci poistenia
ani u nas sa to bezne nerobi najma tie nk bunky a vela ludi to ma zvysene
a kedz zijes v zahranici tam nemaju problem a davaju bezne aj intralipid ten to znizuje
a po operacii ides na ivf? ci ako ? ja osm bola na ivf na sk a aj v brne na softe a uplne sa to neda porovnat ty si bola v zahranici na ivf?

sono2
25. aug 2014

@jerryjanka no mňa sa ako na diagnózy z mladosti nikto nepýtal bolo to niekedy keď som mala 20 mala som vtedy prvý problém taký väčší a dala som si urobiť na to test. Veď uvidím. Zvedavá som čo mi na to povedia. Pýtali sa ma len na operácie na ms a tak.

sono2
25. aug 2014

@zibi nie. Ja žijem v zahraničí a tu mám poistenie a idem to absolvovať tu. Vlastne na slovensku v gynfive prišli na tie vajcovody a gynekológ na môj podnet ma poslal na veci tu v do nemocnice. Na ivf pôjdem až keď mi zistia že sa nič iné nedá robiť. Ešte si pomyslím kam. Či tu alebo na sk.

zibi
25. aug 2014

@sono2 a bola si spokojna v centre?

sono2
25. aug 2014

Mňa do teraz doktor tu hormonoval vznikla mi cysta zo stimulácie s clomifenu bola ako tenisová loptička. Na šťastie po dvoch cykloch je preč a krv a stale neveril že by to mohlo byť vajcovodmi. Mne praskajú Folikuly až 24mm.Aj nie viac. Vtedy pred hyfosmi tento mesiac mi povedal že som 11dc. A myšli že ovu bude až za dva dni.aj to tak vychádza podľa teploty aj testov. To len môj gynekológ mi hovorí vždy že mám ovu na 11deň. Lebo vidí veľký Folikul. Ja som žiaľ stratila trištvrte roka času s tým že sme mesiac čo mesiac čakali a ešte a príď vtedy a vtedy a teraz nie a potom a teraz mal dovolenku a stale žiadne väčšie vyšetrenie. Až teraz. A to mu hovorím od októbra že nemôžem otehotnieť...

sono2
25. aug 2014

@zibi áno. Keby mi tu tieto vyšetrenia nenapísal doktor šla by som tam na Laparku ako mi navrhovali a vybavila si sk poistenie v ramci nášho by zadarmo. Ale ako som písala stale by Trebalo doplatiť. Takto to je úplne zadarmo.