V 39. týždni som porodila mŕtvu dcérku. Kedy môžem otehotnieť?
Dobrý deň prosím vás o radu ak máte niektorá skúsenosti. V 39tt som porodila mŕtvu dcérku je to ešte čerstvé bolo to pred týždňom s priatelom by sme chceli druhé bábätko máte niektorá skúsenosti s otehotnením po šestonedelí a s tehotenstvom po takejto strate. Budem vďačna za každú radu, odpoveď
@radusqa20 mam za sebou podobnu skusenost (v 8.mesiaci), vnutromaternicove zadusenie, tiez vraj nahoda ☹ Otehotnela som po 4 mesiacoch a narodila sa nam zdrava dcerka. Pockala by som na Tvojom mieste na vysledky pitvy a ak sa potvrdi "nahoda" a budes ok, tak kludne mozes skusat otehotniet. Avsak necakaj, ze niekdy zabudnes, mozno cas tu bolest otupi, ale nezabudnes nikdy. Prajem vela sil.
drz sa!
Ja mám tiež podobnú skúsenosť,porodila som mrtve bábo v 40tt a do roka sa mi narodila moja 15ročná dcérka.Moja rad,ak si nemala žiadne problémy,otehotnieť čo najskôr
@liuliu ja som mala vten pondelok poradnu tak som isla k mojmu dr na utz a tam mi povedal ze malinkej uz nebije srdiecko tak mi dal spravu ze mam ist hned do nemocnice ked som prisla porobili vysetrenia a dali mi vyvolavacku o tei hodiny dalsiu no tie nezabrali tak som cakala do dalsieho dna a potom mi dali zas jednu o 9 druhu o 12 a malinka sa narodila 14:40 mala 48cm a 3060 g krasne donosene babatko :'-( ... mne nevadi o nej rozpravat milujem ju najviac na svete a nechcem aby sa na nu zabudlo ...
@tyta cakame uvidime ci nam nieco pride som zvedava .. dr mi povedal ze ma urcite posle na vysetrenia ...
@macko35 ja uz sa teraz bojim druheho tehu urcite chceme co najskor ako sa bude ja dufam ze nebudeme muset cakat zo snazilkovanim.. ale neviem si to predstavit ten stres ci sa hybe ci je vsetko ok :( to bude 9 mesiacov neskutocneho strachu ☹
@snehulienka155 dakujem
úprimnú sústrasť a držím palce nech sa čoskoro zadarí.. Mne sa pred mesiacom narodil syn a nedokážem si predstaviť tvoju bolesť.. je mi to veľmi, veľmi ľúto... Drž sa
maminka, to mi je velmi luto ☹ neboj sa, druhe tehotenstvo bude v poriadku, donosis a porodis krasne, zdrave dietatko. Netrap sa, vsetko zle je na nieco dobre. Minimalne uz len nato, ze si si urcite uvedomila, ze dieta nie je samozrejmost. Hlavne myslis stale pozitivne a nestracaj nadej. Vela stastia...
@radusqa20 ja som potratila sice 14t.t ale doktor odporucil pockat aspon cca 4mesiace. A co sa nestalo po 3 mesiachoch som bola tehu a dcerka je na svete uz ma 5rokov. Hlavne hlavu hore psychika je velmi dolezita takze treba pohodu zmierit sa a dietatko bude opat na ceste.. 🙂 🙂 vela stastia a stastny koniec 🙂
Pre pokoj duse si zadovazte pri dalsom tehotenstvo aspon ten angelsound. To je sice vec co nic nezmeni , ale aspon vas neprepadnu hned desive myslienky ked sa chvilu nebude hybat.
Inac hovori sa ze po sestonedeli je zena najviac plodna , nie ? Ci to su len take bachorky ?
Ja som otehotnela par tyzdnov po potrate tak bohvie ako to je.
@kakatulik nikdy nevies aka by si bola...a ani to neprajem nikomu zazit. Smutok ludia nosia v sebe... To ze nechodi zrutena a snazi sa zit je len dobre... Zazivala som reakcie...ooo. To je hrozne, to by som neprezila....ale prezila... Co si mam pripadat horsia ze som to prezila? Co ma clovek robit? Zabit sa? Nikam nechodit? ..toto sudenie ja by som bola taka a taka...snad nemyslis vazne
@liuliu neviem to keby mam doma tak to mam na sebe nonstop a asi by som sa s toho zblaznila.. co ak to nezachyti vzdy to srdiecko neviem na aky styl to funguje ci to zalezi aj od toho ako je babatko otocene neviem alr asi keby to nefunguje a malinke by bolo ok by som sa asi zblaznila keby pocuvam a nepocujem nic ... ja by som bola asi najradsej nonstop pod dohladom lekarov co je ale nemozne takze nic ine mi nebude zostavat len myslet pozitivne a verit ze vsetko dobre dopadne a ze Miska nam da na surodenca pozor
@radusqa20 alee neboj zachyti , od 11 tt som pocuvala, tam je asi jedno ako je otocene , das viac gelu a pocujes 🙂 . Moja od 20 tt bud kopala ako besna alebo nekopala pre istotu vobec tak to som bola fakt vdacna ze mam tu masinu doma. Ono ked sa nieco stane tak to nezvrati ani angelsounds, ale myslim ze pre psychiku je to nesmierna ulava ked hned v tej sekunde vies ze je ok aj ked sa nehybe. Ja som si tak na dovolenku nezobrala angelsounds ved naco ved sa stale hmyri. A ona ako naschval pol dna vtedy ani tuk , tak som si to vtedy vycitala ze som mohla byt kludna keby ze to mam so sebou. Pre mna je najhorsia vzdy neistota , nevediet na com som.
@liuliu ked ten strach ze sa to zopakuje je neskutocne velky neviem si to predstavit ze by som nic nepocula joj to dalsie tehotenstvo bude riadny zaberak ☹ .. sak to keby sa dalo takymto veciam predchadzat no bohuzial sa neda ☹ ale predstava ze budem drzat drobca v naruci ma zenie dalej
Mne sa syncek narodil v 25 tyzdni svoj boj o zivot prehral...😟 Druhy krat som otehotnela takmer hned mam 3 krasnych zdravych synov ale na prveho nezabudnem nikdy aj ked je to uz 10 rokov....
@liuliu v teho mozu pecenoce testy naznacovat poruchu a pritom to nemusi byt patologicke. Az po teho je jasne, ci je pecen chora. Lekar o tom urcite vie, ale aj tak by mal pri pozitivite ukazat zaujem a informovat ta a sledovat viac. Drzim palce.
@radusqa20
@liuliu ja som si veru angelsound kupila a vzdy som srdiečko započula, bola to pre mňa neskutočná pomoc keď som prepadla panike že či je babetko ok, strašne som sa tiež tohto bala. Je mi to veľmi ľuto @radusqa20 naozaj veľmi lúto.
ja som celkovo panikarila celé tehotenstvo, raz som dokonca letela tuším to bolo v 12tt na pohotovost gynekologický že sa cítim divne a brucho sa mi zdá menšie a ani prsia že ma nebolia no celé zle sa na mňa dívali ako na.. ale šla som a opakujem angelsound mne psychicky veľmi pomohol
@radusqa20 preco by si nepocula. Svoj podiel nestastia si si uz vycerpala na 5 zivotov dopredu uz to bude len dobre s dalsim babatkom. Tak ja si ten angelsounds necham a ked budes tehu ti ho zadarmo poslem, ok ? 🙂 aby si vzdy vedela ze je tam aj ked sa nehmyri. Proste budes mat babatko v roku 2016 a bude zdrave a budeme ti tu vsetky drzat vsetky palce a podporovat ta a ked to moja potiahne az do januara este stihnu byt aj rovesnici 🙂
@radusqa20 V rodine nám takto zomrelo dieťatko krátko po porode a za 2 mesiace čakali druhé... museli, inak to nešlo, to bola pre mamičku terapia a jediná možnosť... tá strata je neänosne bolestivá a bábatko nové jej veľmi pomože, naozaj... vidím to s odstupom rokov... všetko je dnes iné, stratu si nesú, ale už sa trošku vzdialila príchodom nových detičiek
@radusqa20 poradiť ti neviem,len ti chcem vyjadriť úprimnú sústrasť :( a veľmi ti držím palce aby si sa dočkala krásneho babatka !
@radusqa20 podla mna nechaj telo trochu zregenerovat a po takych 3 mesiacov mozete skusat ....
Je mi uprimne luto, co sa vam stalo, je to hrozne, takto na konci... spoluziakovi sa takto vo 8 mesiaci stalo , asi pupocna snura.. strasne nieco..... Verim a prajem ti, aby si cim skor mala v rukach druhu dcerenku,alebo synceka.... Vela stastia v snazeni a vela zdravia babatku aj tebe.
je mi to veľmi ľúto..viem presne čo cítiš /prázdnota, smútok, bolesť.../ rada by som ťa podporila v tvojom sníčku mať zdravé bábatko, preto rada... čím skôr otehotnieť, si ešte nabudená hormónmy. Niečím podobným som si prešla pred 3 rokmi v 22 tt, bola to rana, ktorú nikto nečaká,,, veľmi skoro sme navštívili s manželom najlepšieho genetika na Slovensku, ten radil čím skôr otehotnieť, avšak my sme sa odhodlali až po vyše roku a vzhľadom na to, že už som nebola najmladšia už sa nepodarilo druhé. Rob to čo cítiš... a hlavne mysli pozitívne hoci aj čítaním si kníh, ktoré ťa bavia, alebo čím-koľvek čo ťa teší...

ok nechajme to....takto som to nemyslela...samovrazda je jeden extrem a diskoteky ,bary druhy extrem...asi nieco medzi tym.