V 39. týždni som porodila mŕtvu dcérku. Kedy môžem otehotnieť?
Dobrý deň prosím vás o radu ak máte niektorá skúsenosti. V 39tt som porodila mŕtvu dcérku je to ešte čerstvé bolo to pred týždňom s priatelom by sme chceli druhé bábätko máte niektorá skúsenosti s otehotnením po šestonedelí a s tehotenstvom po takejto strate. Budem vďačna za každú radu, odpoveď
@radusqa20 ahoj :D my sme prišli o drobčeka presne pred mesiacom 11.11 vyvolaný potrat. Bola som síce len v 21 tt ale tiež to bolo vytúžené prvé dieťatko. U nás bola príčina fatálna deformácia dolných končatín. Takže čakáme na výsledky vyšetrení čo mohlo byť príčinou. Ja ťa veľmi chápem, ja tiež chodím po rôznych diskusiách a zisťujem aký čas potrebujeme na ďalšie bábo. Kto nezažil nepochopí. Tiež veľmi túžim držať svoje dieťatko v náručí, o to horšie sa mi prechádza týmto obdobím, keď si predstavím, že som mala rovnaký termín s mojimi 3 kamoškami. Oni budú na jar kočíkovať svoje detičky a mne ostanú len oči pre plač. A jediné čo ma drží nad vodou je predstava, že čoskoro budem chodiť s bruškom a tešiť sa na ten krásny uzlíček šťastia. Držím ti palce, nech sa dáš rýchlo do kopy a čoskoro budeš držať svoje dieťatko v náručí. a inak mne lekár povedal, že 2 cykli a môžeme ísť na to. takže netreba dlho čakať, že vraj sa maličké skôr uchytí keď má dobré podmienky, ktoré ostali po prvom tehu. telo je akoby lepšie pripravené, a že čím dlhšie sa čaká tým to trvá dlhšie. Držím palce :D
@matilda72 ahoj je mi luto co sa stalo ☹ ja mam svagrinu ktora ma termin v marci tiez to bude tazke teraz si nedokazem predstavit ze by som malu videla ... ja verim v to ze mame anjelikov v nebicku a ty nam poslu surodencov a daju na nich pozor. A za chvilku budeme chodit s bruskami... drzim palce aby vysetrenia dopadli dobre a aby dalsie tehotenstvo bolo bez problemov a zo stastnym koncom
@radusqa20 tak zistili nám, že pravdepodobne som prekonala vírus,ktorý spôsobuje poškodenia plodu. Ešte počkáme na verdikt infektologa a pitvy, ale je tam vysoká pravdepodobne. Takže som na jednej strane aj rada, že to nie je genetika ale to, že som ju nakazila ja nie je ktovie čo. A najhoršie je to, že vírus nikdy nedostaneš s tela von. Takže musím naštartovať imunitu aby som už počas tehu neochorela. a bude všetko ok. Aj keď to pri ďalšom bude asi stresujúce ale spravím všetko aj to nemožné. Tak sa držte a všetko bude dobré :D
@radusqa20 ahoj chcem ti vyjadrit uprimnu sústrast,viem čo prežívat je to najtažšie obdobie no aj jek to velmi bolí a nikdy neprestane no ver že sa vám znova zadarí a budete mat zdrave bábo.Ja som prišla o 4deti v 7tt 9tt 13tt a skoro 22tt a to som rodila normálne bolesti som mala a rodila som mrtve bábo najhoršie na tom bolo že ked som ho porodila tak ho nechali ležat vedla mna a celý čas som naneho pozerala ako tam leží a slzy mi stekali po tvári prosila som boha o a pýtala somsa ho prečo zas ja?prečo a už 4x som prišla o dieta.Velmi dlho som sa z toho dostavala no bolest stale ostala.Mala som nezhubný nador na maternici tak ma čakala operacia na onkologii po operacii som bola v kupeloch Lúčkach a do pol roka sa nam podarilo tehu aj ked moc rizikove museli mi zašívat krčok a cele tehu som musela ležat v noemcnici a to pri oboch detoch no stalo to zato mám dve zdrave krasne deti.Teraz sa snažíme o dalšie tak snád sa zadarí.Držim vám moooc palce aby sa vam zadarilo čo najskor a zaplnilo prazdno,
@butterfly333 dakujem ..je mi luto co sa stalo..to je sila cim vsetkym si jedna zena musi prejst ... verime a dufame v to ze ten drobcek pride co najskor v poriadku zivucky a zdravucky ...
@butterfly333 prečítala som si Tvoj príspevok ☹ nechcem to tak ale musím sa opýtať prečo to malé nechali ležať vedľa Teba ☹ strašne súcitim so ženami ktorým sa toto stalo. ale prečo takto veď to ešte to trápenie akoby vyeskalovali nie ? či Ty si to tak chcela aby ho tam nechali? prajem Vám aby sa Vám podarilo aj tretie krásne zdravé babetko
@rica1 Tak to dodnes neviem ani ja len viem že som ho porodila a oni ho nehcali ležet vedla mna na stole take hole ani ho nezakryli a ja somna neho pozerala a velmi som plakala no a sestričkaani jedna neprišla žiaden súcit žiaden záujem ani sa ma nespýtali či si ho chcem pochovat keby ma to napadlo vezmem si ho no človek v tom šoku ani nerozmýšla.No do dnes banujem že som si ho nepochovala bolo to už pekné bábo .Vobec netuším prečo ho tam nechali.No aj ked je to už 16r takaj tak to bolí stále.
@butterfly333 určite ☹ to sa s pameti nevymaze ... neviem prečo takto sestričky jednali a celkovo ☹ mojej mame sa to stalo to bolo ale ešte v 78mom roku a ona až ked zomierala sme sa o tom začali bavit a povedala že je jej luto že ho nevidela, lebo ona že ho porodila a jej ho neukazali a to lezala predtym dva tyzdne v nemocnici a mala už 40tt a moj otec ho šiel pochovat-pohreb aj s jeho kamarátom ☹ bolo to dievčatko, a potom som prišla ja, a ja som jej vtedy povedala že mamina to som bola asi ja ale musela som asi ešte naspet 🙂 asi niečo hore vybaviť a ona sa zasmiala ze asi ano, ja viem je to divné ale nič iné ma v momente nenapadlo čo by som jej na to povedala, lebo vlastne bola na smrteľnej posteli a tak sme sa rozprávali čo lutuje a tak ☹(((((((((((( no a mne raz otec povedal že si mám dávať pozor keď otehotniem na to že aby sa mi nestalo to čo mame a to ma dostalo ☹ proste celé tehotenstvo som prežila v strachu ... rodila som pred polrokom a do poslednej minuty som sa neskutočne bala či všetko dobre dopadne ☹
@rica1 tiež mi je to luto čo sa vám v rodine stalo,Ja sompotom dalšie cele tehu ležala na rizikovomžašívana v nemocnici a to pri oboch tehu,A pustil ma na pár dní domou to som bola 37tt v utorok a v piatok som dostala v cez den bolesti krížov potom to trocha ustalo no na druhý den v sobotu večer už som mala kontrakcie tak sme išli do porodnice kedže som bolazašita vybrali mi stehy a že mi pustia plodovu vodu no doktor ked ju videlbol až zhrozený že je tá voda zelena ako by som niekolko týždnov prenášalaa pritom som bola v 37tt presne lebo oplodnenie bolo presne v den ako nám gyn nakázal takže termín bol správny no a pri tej vode gyn vravel že keby prídeme o pár hodín neskor tak to neprežijeme obaja dostali by sme nejaku otravu,no a hlavna vec že som tam cele tehu ležala v nemocnici.
@butterfly333 pane Bože tak to už je naozaj, ale chvala že to všetko dobre dopadlo, sú všeliaké osudy, moja teta maminkyna sestra tiež hovorila že rodila v 18tke ze si to doteraz pameta že ju priviazali na postel!!! na tu kozu a ze bola tam zima a nik pri nej nebol a že mala v tom ľahu pred sebou bruško že take veľké a že zrazu rana a že z nej voda uplne vytreskla a ostalo jej len take male schulene ze len taká gulička ☹ a ze nik nechodil a že potom ju prisiel akože doktor skontrolovať a keď to videl tak všetci panika ale zomrelo to babetko ☹ tak si predstav, vtedy to ale nik neriesil:.... a bol to chlapec, teraz ma dve dcery , veľa si zeny musíme prežit☹
@rica1 Bože to je strašne a velm smutne čo sa stalo bože moj,toto prežit ,už nikdy v živote.Vtedy sa o matky nestarali a niekde ani teraz nie.Je to velmi smutne ten kto nezažil na vlastnej koži to tak nepochopí,no sucitime ked sa niečo take stane,no treba mysliet len pozitívne a bábo sa zadarí.
@radusqa20 ahoj, je to velmi smutne..deticky sa maju narodit zive a zdrave aby sme sa my maminky mohli tesit, ze po 9 mesiacoch cakania ich konecne drzime v naruci..zial nie vzdy to ma ten krasny koniec.
Aj ja som porodila dcerku mrtvu, bola donosena, zdrava..u mna vinou lekara..presla som vsetkymi vysetreniami, genetikou, krv..ja aj manzel. Malinka bola zdrava, nebol dovod cakat. Su tu maminky, ktore porodili do roka, otehotneju par tyzdnov po porode.
Ja som zmenila lekara, ktory ma pripravil na dalsie tehotenstvo. Syncek sa narodil takmer na den do roka, ako dcerka..takze ostala som tehotna asi tri mesiace po porode.
Musis byt v pohode hlavne po psych stranke, i ked strach tam bude. Ale kazde tehot je nove, nema nic spolocne s tym predchadzajucim..dufam, ze sa vam zadari a dockas sa zdraveho dietatka. Drzim palce, posielam vela sil..viem ako ti je, ja som tyzdne po porode nezila, dodnes si nic nepamatam, vsetko mam vymazane z hlavy.
@radusqa20 nikdy som nic podobne nastastie nezazila, musela to byt riadna rana...no uz je v Nebicku vasa princeznicka a dava na vas pozor...velmi vam drzim palceky, aby sa vam co najskor zadarilo a aby cele tehotenstvo, porod a vsetko dobre dopadli...a aby si mala v naruci zdrave dietatko...Boh pomahaj vam 🙂
@kakatulik ver ze pod lampou je najvacsia tma vzdy a za usmevom sa velakrat zena musi naucit cedit slzy. Cedit slzy a hovorit o dietati s usmevom je to najkrajsie a jedine co zene pripomenie ze jej dieta neupadlo do prazdnoty ale zahrialo jej srdce a dusu dokonalou a najcistejsou laskou aka existuje.
@radusqa20 Je mi to veľmi veľmi ľúto, vyjadrujem Vám úprimnú sústrasť .
Mojej blízkej rodinnej osobe sa stalo presne to isté čo Vám , do roka mali druhé bábo úplne zdravé krásne......
Osobne ja som tiež prišla o dieťa ale v nižššom tehu .... tak poviem ako bolo naozaj mi pomohlo sa s tým zmieriť až keď som mala druhé baby......
V podstate hneď po šestonedelí môžete otehotnieť , teda akonáhle nabehne cyklus.... ale ja osobne by som to nerobila minimálne tie dva tri mesiace ak nie až pol rok by som asi počkala , aby som sa po telesnej stránke cítila úplne fit, skúste sa teraz zamestnať niečím / štúdium, ručné práce....... / , aby ste tak netrpela duševne, človek sa s tým časom zmieri , treba žiť ďalej , minulosť nechať za sebou ......
@radusqa20 Ak sa na to cítite a citite to tak, že toto proste potrebujete, tak nie je na čo čakať ....... U nás to bolo tak, že mne dva týždne po potrate ešte zomrel otec , hrozne zložité obdobie, jedno s druhým ja som sa o rodičov starala veľmi dlho boli ťažko postihnutý . aj som mu vyčítala , že aj vďaka nemu..... veľmi som mu tým ublížila, aj sebe som ublížila ........ zomrel v mojom náručí ..... dlho som sa spamätávala vlastne až dva roky na to ešte stále som riešila , či dieťa ešte , alebo nie ........ Pre mňa to bolo prázdne miesto..... nakoniec sme sa s mužom dohodli, že radšej už nie, aj som mala kadejaké zdravotné problémy aj veľmi dlhé zložité životné obdobie za sebou ........... 😢 No ale tam hore asi vedeli , že tak to nemá byť, lebo v čase keď sme sa záväzne dohodli som bola už asi tak 10 dní tehotná ...... 😵 a až vtedy som sa vyrovnala ........ vždy v období dušičiek bez toho aby som na to myslela ma prechádza taký zvláštny pocit........ / v tom období sa to všetko stalo / , ale už viem, že tam hore je s našimi a že a mňa dáva pozor a čaká ma tam.
Prajem Vám nech sa Vám podarí a nech ste spokojná rodinka , veľa lásky a šťastia
slzy mi tecu ked citam tieto prispevky.ja som potratila tri razy v 24 tyzdni jedno dietatko mi zachranili zilo 28 dni,bolo to najhorsie co sa mi mohlo stat zomrelo,bolo malinke,teraz mam 4 mesacneho vytuzeneho syna,tesim sa to je pravda,ale ta bolest ostala,osem rokov trapenia,viete co my pomohlo,je to mozno smiesne ,ale stale som vedela ,ze dietatko budem mat,dokonca sa mi o tom aj snivalo,,musite pozitivne mysliet naozaj ,precitajte si knihu Pozitivne myslenie .hlavne si musite hovorit budem mat dietatko ,mesmiete ani v myslienke pripustit ,ze nebude, naozaj a este buste trpezliva

@macko35 dakujemmpekne za srdiecko 🙂
@heli78
@katrin21
baby dakujem moc za podporu a verim ze ten nas anjelik na strazi a ze co najskor nam posle do bruska surodenca mozno aj dvoch 🙂 ..
@eliwedd