icon

V 39. týždni som porodila mŕtvu dcérku. Kedy môžem otehotnieť?

radusqa20
23. nov 2015

Dobrý deň prosím vás o radu ak máte niektorá skúsenosti. V 39tt som porodila mŕtvu dcérku je to ešte čerstvé bolo to pred týždňom s priatelom by sme chceli druhé bábätko máte niektorá skúsenosti s otehotnením po šestonedelí a s tehotenstvom po takejto strate. Budem vďačna za každú radu, odpoveď

candii
29. jan 2016

Baby ked to citam placem ☹ prajem Vam aby ste mali kopu zdravych babatiek a velmi vas obdivujem ako to zvladate.. keby mne zomrelo babatko..zomrela by som s nim☹

radusqa20
autor
29. jan 2016

@candii ďakujem je to ťažké bolesť nikdy nezmizne ale treba ísť ďaľej a bojovať za svoje šťastie

matilda72
30. jan 2016

@radusqa20 my sme silné, ženy my to zvládneme, budeme šťastné verím tomu, aj ked máme slabé dni a viera v lepší zajtrajšom nám nikto nezoberie. stále sa snažím držať hesla, po daždi vyjde slnko a bude to aj u nás 😀 😀

devicka
30. jan 2016

ahoj. veľmi mi je ľúto, čo sa vám stalo. kamoška prežila tiež podobnú situáciu a potom, čo sa jj narodilo mŕtve dievčatko, po 5 mesiacoch otehotnela. Tehu bolo ok ateraz má už krásnu 3 ročnú slečnu 🙂 silno silno držím palce 🙂

radusqa20
autor
30. jan 2016

@matilda72 dakujem treba mysliet pozitivne a ja to vravim tiez po kazdej burke vide slniecko 😊
@devicka moc ti dakujem ☺

selina.liana
30. jan 2016

@radusqa20 mne zomrela dcerka 12 dni po porode, viem presne co prezivas ak chs napis spravu. Je mi to luto moc :(

jerry
30. jan 2016

@candii presne toto by som napísala aj ja 😢 . toto by sa nemalo diať 😢

ludlu
7. feb 2016

Ahoj @radusqa20 , mne sa taketo velke nešťastie stalo pred 3tyzdnami zacinala som 39tyzden a na kontrole u gynekologicky zistili ze mojej dcerke nebije srdiecko v nemocnici uz len konštatovali ze si neštastne pristiahla pupocnu snuru. Bol to najhorsi den mojho zivota velmi som sa na nu tesila bola vytuzena.....teraz ti uz doktori len hovoria ze to sa stava je im to luto.....bla bla ....viem ze kazdy chce pomoct aspon slovami ale nam to nejak nepomoze.....chcem ti len povedat ze mi je to luto a taktiez ma drzi len to ze coskoro budeme mat druhe babo verim ze sa to mne i tebe podari a koncom roka budeme mamicky 🙂 budem ti drzat palce

radusqa20
autor
7. feb 2016

@ludlu ahoj je mi to moc luto co sa ti stalo 😔... Vela slov zranuje no niektory si to neuvedomuju chcu nieco povedat a trepnu hociaku blbost .. Ano tento rok budeme maminkami zivuckych a zdravuckych babateniek 😊

jjkoala
7. feb 2016

...ach, Bože dobrotivý, prečo toto dopustíš?
Je mi veľmi ľúto každej maminky, ktorá príde o bábätko, a je jedno, v ktorom tt. Všetkým vám budem držať palce, aby vám do života vstúpilo šťastie v podobe bábätka, zdravého a krásneho, ktoré vám trošku zmierni bolesť na duši...

katrin82
7. feb 2016

@ludlu och boze,to naozaj? Je mi to strasne luto 😢 Prijmi moju uprimnu sustrast 😐 Pamatam si ta z februaroviek...myslela som,ze ja a bajmar sme v skupine uz vsetko nestastie vycerpali 😕 Viem,ze teraz Ti nepomozu ziadne slova,ani Ti nebudem pisat ziadne omacky o tom,ze bude dobre...Chcem Ti len popriat,aby si v sebe nasla vela sily a energie na vyrovnanie sa so svojim smutkom ❤💙 a taktiez Ti prajem,aby sa Vam co najskor zadarilo,aby si sa mohla tesit z maleho krasneho miminka 😊

ludlu
7. feb 2016

@katrin82 ďakujem je to ťazke myslela som ze sa vymazem s celeho internetu ze nebudem schopna vidiet babatka ktore sa rodia v nasej skupine preto som s tadial odišla .....nezvladla by som sa pozerat na pribudajuce porody aj ked naozaj nikomu nezavidim ..hlavne som nechcela aj mamicky vystrasit aby sa nebali o deticky...verim ze štastie este len pride a budeme skvely rodicia....ach ale je to tazke

katrin82
7. feb 2016

@ludlu ja ta uplne chapem..ja som bola na tom takisto...tiez som odtial najprv odisla,potom sa zase vratila a to hned asi 2x...tiez nikomu nezavidim,ale pohlad na kazde babatko ma pichne pri srdci...ja som zajtra mala mat TP, no namiesto toho, to budu uz presne 3 mesiace co sa Nelka narodila...😢 je mi strasne luto, a je to az zarazajuce kolkym mamickam a ich babatkam sa v poslednej dobe deje taketo nestastie...nerozumiem tomu a som z toho strasne smutna...ale verim,ze po dazdi vyjde slnko a stastie sa usmeje na kazdu jednu z nas...☺ @radusqa20 to plati aj pre teba 😘

folgaria22
29. jún 2016

@tyta kolko ste cakali na vysledky pitvy?

tyta
29. jún 2016

@folgaria22 cca 3-4 tyzdne, ale bolo to cez Vianoce-Novy rok, tak sa to tahalo, nevedeli sme nikoho zohnat, kto by nam zodpovedal otaky, tak mozno preto tak dlho.

radusqa20
autor
29. jún 2016

@folgaria22 my sme cakali skoro 7 mesiacov

6mia6
29. jún 2016

@radusqa20 prisli na nieco?

radusqa20
autor
29. jún 2016

@6mia6 pricina nezistena

leeenka26
29. jún 2016

@radusqa20 to je mozno aj lepsi pripas nemyslim utecha na tvoje srdiecko. Kazda nova sprava nech je akakolvek sa nesie tazko...viem ale aspon vies ze dalsie tehu bude urcite ok.

lucka1987
29. jún 2016

@folgaria22 my sme cakali 7 tyzdnov ... pricina, uzol na pupocniku

6mia6
29. jún 2016

@leeenka26
@radusqa20 tiez si myslím.

lucka1987
29. jún 2016

@radusqa20
@6mia6
@leeenka26 dievcata, poviem vam uprimne, ja by som kludnejsia nebola keby som nevedela, co sa stalo s nasou malou laskou . bala by som sa, o syna, ci to nemoze byt nieco vrodene, pripadne pri dalsom tehotenstve ( ak nejake niekedy vobec bude )

6mia6
29. jún 2016

@lucka1987 bolo to myslene tak ze prave sa nic vrodene nepotvrdilo. Tzn. Pravdepodobne nestastna zhoda náhod. Ale absolutne o tychto veciach nic netuším. Neviem co sa vlastne zistuje atď.
Keby tam uz bola zamotana genetika a nejaka chyba od rodičov bolo by to horšie. Verím, že vsetky baby tu ktoré si prešli peklom sa budú tešiť zo svojich deticiek.

lucka1987
30. jún 2016

@6mia6 chapem ako si to myslela, no viem podla seba, ze by som horsie spavala, keby sa nevie, lebo by ma napadlai myslienky, ze sice mozno nie genetika, ale nejaka choroba, na ktoru by sa neprislo.. proste taka neistota.. nasa Kristinka nam zomrela par dni pred terminom. pravy uzol na pupocniku, ale to som sa dozvedela az z ptvy, kedze dovtedy mi tvrdili, len ze omotana snura okolo krku . kym som nemala vysledky z pitvy , mala som neskutocny strach , ci nepojde prave o nejaky chorobu, ci vadu, alebo genetiku, kedze sm eokrem toho este dva krat prisli o babatko v 1 trim. bala som sa najma koli synovi. nastastie ( aj ked je mi hlupe to slovo pouzit v tomto kontexte ) sa nic take nepotvrdilo . a my vieme, ze nase dievcatko bolo sucastou hlupej a nepochopitelnej statistiky a nahody 😔

6mia6
30. jún 2016

@lucka1987 je fakt hrozné čo ste si museli prežiť a rozumiem aj tvojmu postoju. Či tak alebo onak je to zlé.

sila2
30. jún 2016

@folgaria22 presne mesiac

sila2
30. jún 2016

V máji tohto roku som rodila v 20 týždni, výsledky som mala v júni nič sa nezistilo vraj sa zastavil rást malému ale prečo nevedia.

leeenka26
30. jún 2016

@lucka1987 nie nie ak nezistili pricinu nic tam nebolo. Proste obcas sa stava ze dietatko si priakrti pupocnik.

curious_george
4. júl 2016

@leeenka26 nesúhlasím "ak nezistili príčinu, nič tam nebolo"... nám tiež na prvý krát na patológii povedali, že presná príčina nezistená... až po našej požiadavke na ďalšie dodatočné vyšetrenia sme sa dopátrali... ak by sme to neurobili, všetko by sa zopakovalo a dnes by sme nemali 2 zdravé deti...

jednoznačne treba pátrať, nevzdávať sa... po našich reálnych skúsenostiach by som sa už určite nespoliehal úplne stopercentne na to, čo mi lekári povedia... veľa vecí sa v našom zdravotníctve robí, žiaľ, povrchne...

sila2
4. júl 2016

@curious_george už sa nedopatram 😢