V 39. týždni som porodila mŕtvu dcérku. Kedy môžem otehotnieť?
Dobrý deň prosím vás o radu ak máte niektorá skúsenosti. V 39tt som porodila mŕtvu dcérku je to ešte čerstvé bolo to pred týždňom s priatelom by sme chceli druhé bábätko máte niektorá skúsenosti s otehotnením po šestonedelí a s tehotenstvom po takejto strate. Budem vďačna za každú radu, odpoveď
No ja som prežila niečo podobné....lenže mne dcéra zomrela v brušku v 27tt bez akejkoľvek príćiny...porodila som ju....počkali sme 2 roky a tiež sa to skončilo zle v 9 tt žiadna akcia srdiečka....tak sme si s priateľom povedali ze uz nebudeme čakať zase toľko a o 2,5 mesiaca som bola opäť tehotna a dopadlo to dobre....takže podľa mňa choď do toho a necakaj zbitocne ako mi prvý krát držím palce
@lucka1987 ano viem a prave to som o tom pravom uzle nevedela ked nam to doktor oznamil.. az potom doma som si o tom prečitala.. a teraz ked tam pojdeme znova tak sa ho uz spytam či je to ten pravy uzol aj ked neivem či to chcem vediet ☹ moj gyno tvrdí že sa mu nezdá že by to bol pravy uzol ale tak... viem ja či mi to len tak nehovorí ked bol rozculeny načo mi to ten v martine povedal lebo my chodíme do martina na tie 3D sona ktoré sa robia v 12tt 20tt a 30tt teraz ma čaká to posledné sono ale az o 25dni a tie sa mi zdaju neuveritelne prečkať ich .. ja budem trvat na tom aby babetko ak tam tá šnura stale bude šlo von sekciou už 38+0 najneskor vtedy viem ze sa už planovane sekcie mozu robit..nezvladnem čakat, či sa kazdym dnom čo nestane ☹ kiežby už bolo vymotane☹
@rica1 precitala som si tu dva prispevky od Teba, velmi Ti drzim palce, aby sa babätko narodilo zdravucke a zive...Ak by si mala velke riziko znova kvoli snure, ziadaj urcite o SC co najskor ako bude mozne! ...Ved babo moze prezit potom v inkubatore aj dlhsie ako len od 38tt, ci? Aby zas nebolo nahodou neskoro, ja by som sa teda velmi bala na Tvojom mieste dlho cakat 🙂 Jednoznacne prajem, aby vsetko dopadlo ako ma a bola si stastna s drobcekom v naruci 😉 BOH s vami 🙂
@luta13 ono ak budu prietoky ok a budem citit pohyby oni to nebudu riesit, a pochybujem aj ze mi vyhoveju v 38+0 urobit najneskor sekciu, iny pripad by bol vtedy keby ozvy alebo prietoky boli zle tak vtedy by to asi riesili ale podla mna nikto nevyberie diet askorej ak bude "akože všetko v poriadku" a bude snura okolo krku... myslim si
@rica1 mas pravdu, nikto nevyberie dietatko skor ako 37+6 . ak bude vsetko ok, a bude mal len snuru okolo krku ... ja som mala zle CTG , hovorila som ze sa prudko hybe. a aj napriek tomu neboli schopní mi urobit ani poondiate prietoky, na ktorych by bolo vidno, ze sa neico deje a mohli mi urobit akutnu sekciu ... miesto toho ma poslali domov , kde presli dva dni, a stalo sa to, co sa stat nemalo
@lucka1987 no to ja na tomto budem trvat☹ ma tych prietokoch a podobne a ako pises 37+6 tt je to hrozne, strašne mi je luto kazdej ženy ktorej sa taketo niečo stalo, moja mamina ktorá už nežije si týmto prešla tiež ... ☹ predomnou porodila mrtve dievčatko.. už pred terminom a nejako to ostalo vo mne zakotvené a stále na to myslím ☹
@rica1 vies ..... bo bitke je kazdy general
ale ako reaguje tvoja psychika a telo vies len vtedy ked to prezijes.. vtedy nepremyslas, zapnes na par tyzdnov akehosi autopilota a proste len jes, spis ked treba, ides na vecko, a fungujes akosi automaticky, proste vypinas mozog .
kocky to iste velmi dobre poznaju
@lucka1987 je mi nesmierne luto,co sa vam stalo. Ak sa nemylim, tak zial tvoje nestastie pomohlo zachranit moju dcerku. Nas spolocny gynekolog ma pre istotu par dni po tvojom porode poslal pre istotu na opakovane prietoky s poznamkou,nech ich spravi primar. Rodila som vyvolavackou okamzite po nich, podvyzivenu a hypotroficku dcerku s hranicnou hodnotou krvi a nefungujucou placentou. Ak by sa ti to nestalo, obavam sa, ze by sa zase na poradni nic neudialo a na to ze citim pohyby strasne slabo mi zase odpovie, ze to je normalne.....vela sil prajem.
@rohypnol1 je to veru strašne ... ☹ ja chodím na tie speciálne sona ale posledné také mi urobí v 31tt za to sa platí tych 60eur, a potom asi ešte ak stále bue snura tam kde bola tak si dam spravit aj v takom 36tt a potom uvidím.. lebo podla mna na klasickej poradni nejak tomu už nevenuju pozornost tomu ako rastie a podobne, to si asi clovek musi sam porovnat od posledného kratu ... a spytat sa kolko je odhadovaná vaha a podobne
Je mi ľúto čo sa stalo, i keď vidím, že príspevok bol už dávnjeiš pridaný... ja som sa mojej mame tiež skoro udusila ešte v brušku.. ale ona prenášala a u nás v meste jej nechceli vyvolať porod, a keď už necítila pohyby tak rýchlo utekali s ocom do ineho mesta do jednej nemocnice a tam hned praskli vodu a porodila ma, celu fialovu a lakár len povedal ze prišli v poslednej chvíli...
Bože baby, je mi strašne ľúto čo sa vám stalo. Tu bolesť si zrejme nedokáže v plnej sile predstaviť nik kto to nezažil. Uz len predstava je desiva. Až teraz si plne uvedomujem aké velikanske šťastie mám, že sa môj maznačik napriek omotanej šnúre s pravým uzlom narodil v poriadku.
@rica1 snáď budeš mať toľko šťastia ako ja.
@rica1 mne to povedali až počas pôrodu...vlastne hneď ako sa malý nadychol. A mam to aj v prepušťacej správe "omotany pupočnik a pravým uzlom". Celé tehotenstvo mi nikto nič nepovedal čo som vlastne aj rada že som sa nestresovala. Akurát ma zarazilo to že ma nechali rodiť prirodzene,...nie som odborník, ale myslím že hrozilo ze sa počas pôrodu "obesi". Myslím, že sekcia by bola na mieste. Chvalabohu je v poriadku. Akurát sa následkom toho vo veku 8 rokov prejavili problémy so skratenymi šlachami na nohách ale nijako ho to neobmedzuje akurát každý deň cvičí zostavu cvikov cca 15 min. Ináč je veľmi šikovný. Želám ti nech aj tebe všetko dobre dopadne. 👍
@rica1 Nerozumiem niektorým lekárom, vôbec neviem prijať a pochopiť ten ich mäsiarsky prístup. Myslím, že keď už nič iné mal by Vám dať pocítiť, že mu to nie je ľahostajné a kontrolovať Vás častejšie. Ale už viem o mnohých prípadoch kde si matky vďaka svojej nástojčivosti zachránili dieťatko. Takže jediné čo Vám viem povedať je to aby ste pri sebemenšom pocite , že niečo nie je v poriadku šla za lekárom. Verím, že to dopadne dobre. Ako písali viaceré dámy po mne, zamotaná šnúra nie je nič výnimočné a mnoho ak nie väčšina detí sa rodí s ňou okolo kŕčiku. Takže hlavné je aby ste sa zbytočne dopredu nestresovali. Možno sa už Vaše dieťatko z nej aj vymotalo a vy si môžte užívať tehotenstvo. A ešte jedna rada, nemali by ste čítať takéto príbehy, potom sa Vám tie obavy ešte ťažšie dostanú z pod kože. Zvládnete to, vy aj Vaše bábo. Držím Vám veľmi veľmi prsty a želám Vám nech sa dieťatko narodí zdravé a spokojné.
@rica1 nas pravy uzol u syna... a dva krat pupocnik okolo krku... 18h porod, kde sa chudak skrtil kazdou kontrakciou, poslednych 5 minut vypadnute srdiecko... jeho rozdychali nastastie. Mam zimomriavky dodnes, co sa mohlo stat :(

@rica1 samotna snura okolo krku nie je nebezpecna.. pupocnik je z takeho materialu, ze sa neda zatiahnut len tak . kazde tretie dietatko sa rodi so snurou okolo krcku a casto to rodickam ani nepovedia .
problem nastava, ak je vytvoreny pravy uzol ( vytvara sa uz v skorsich tyzdnoch ) a tym, ze dietatko rastie sa postupne utahuje..
Moja kristinka mala omotanu snuru okolo krcku, najskor som myslela, ze to bola ona, co to vsetko sposobila, avsak potom po pitve nam povedlai, ze to bol pravy uzol, ktory to sposobil, nie samotne omotanie oklo krcku..
poznam zname, ktore mali deticky omotane aj dva krat, vynimocne tri krat, a nic sa nestalo ...