icon

Výčitky z umelého prerušenia tehotenstva

11. máj 2021

Mam 21 pred rokom som podstúpila upt v 7tt... otec dieťaťa bol zadaný,poslal ma na upt nedal mi na výber.. sama by som sa o dieťa nevedela postarať, nemala by som s ním kde bývať a financne by som to nezvládla nevedela by som dat dieťaťu to co potrebuje ..prosím neukamenujte ma tu preto ze niektoré ženy sa snažia a nedarí sa im... ale mám z toho strašne výčitky, kazdy den počítam kolko by to dieta malo mesiacov a tak, zabíja ma to..... gynekologicky je všetko okej ale aj tak sa veľmi bojim ze preto uz nebudem môcť otehotnieť...otehotneli ste aj po potrate ?

Strana
z2
banderaska29
12. máj 2021

@bonavoxa nehovorím o rozvojové země ale o východnom Slovensku si predstav. len stačí čítať s porozumením. A stačí pozerať Zámenu manželiek aj u vas čechov, tie deti niektoré sa majú horšie ako moje zajace, ktoré si s láskou spolu s mojimi deťmi chováme.

Ver mi ja poznám toolko báb po UPT a nemali depresie, nemali výčitky... len tieto mediálne omáčky ktoré zastrašujú ženy robia väčšie zlo ako skutočná realita. tak si to pekne odpoklonkuj a prestaň tu deptať dievča ešte viac..

bonavoxa
12. máj 2021

@banderaska29 Aha, promiň, osada....no, tak to je skoro to samé. Nějaký Luník je ale extrém, tam sice nemají vodu, ale určitě by se našlo několik takových, co byli na UPT, protože organizace... O svém duševním stavu ti určitě nebudou vyprávět, to se pak vyplakává anonymně na netu. To je sice hezké, že se staráte o králíky, ale zabitého dítěte vám líto není. A výměna manželek? To někdo bere vážně? Vždyť to je mediální žumpa, radši na to přestaň koukat, aby se ti pohled na reálný svět nepokřivil úplně.

banderaska29
12. máj 2021

@bonavoxa čo majú moje zajace spoločné so zabitými deťmi ? nemala si sa čoho chytiť tak trepeš sprostosti ? ja som povedala že sa moje zajace majú lepšie ako deti, ktoré vidím v zámenách manželiek z čiech - ale asi mi nerozumieš čo píšem 🙂 inak si to neviem vysvetliť. nie nie je mi ľúto rozhodnutia, ktoré urobí každá žena za seba. Je to slobodná vec každej z nás a vďaka Bohu že o mojej a ostatných materniciach nerozhoduje taký šarlatán akým si ty ale iba a iba ja. 🙂 a daj mi už prosím Ťa pokoj.

katpox
12. máj 2021

..... , stalo sa.... Modli sa, venuj sa charite, konaj dobro, drz sa, to malicke ta lubilo a vybralo si teba aby si bola jeho maminou, uz neplac, teraz mas v nebi anjelicka, ten drobcek, nechce aby si bola smutna, uz nic nevratis, ale mozes zle veci obratit na dobre a raz do zivota ten dar dietata pride, ked bude ta spravna chvila.... Mozno ked uz vies, ako ta to cele ranilo, tak mozno mas prave ty ukazovat aj vdaka tvojmu bolestivemu padu spravnu cestu inym zenam, ktore nad niecim takym uvazuju, presvedcit ich a zachranit tak ine deticky a aj ich maminy, z ktorych by boli zlomene zeny... Neboj sa. Vstan, naber silu,...

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
karolinakr
12. máj 2021

Myslim, že mnohe ženy otehotneli po potrate, niektore nie.Niektore zeny vóbec nemóžu otehotnieť a v osadách špine, baciloch rodia ako čerešne.Život sa neda pochopiť..
Tieto pocity, čo opisuješ, som čitala v knihe Miriam, prečo plačeš? A sú tam aj horšie veci, depresie, pokusy o samovraždu..Fatálne následky, len o tom sa nehovorí.Iba o slobodnej ženskej vóli
Aj cez vyčitky svedomia vnimame, či je niečo dobre a či zle.To iste pišu v knihe, ze ženy počitaju dni ake by bolo stare dieťa, bolesť atd..
Odporučam - pozri, preštuduj

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
martinq54
Odpoveď bola odstránená
jablkovastrudla
6. jún 2021

Kolegyna bola tehotna a mala yernim trochu neskor ako ja. Bola na upt. Kazdy rok si spomenie v septembri, ale nelutuje. Nemala stali vztah, dobru pracu ani podmienky aby dieta uzivila. Pomaha jej o tom rozpravat a vyplakat sa. Uz su to 3 roky, a teraz to uz berie trochu lepsie. Ale na zaciatku mala velke vycitky. Drzim palce

romcix213
23. jún 2021

tiež som presne pred rokom bola v 8tt na UPT,mám zdravého chlapčeka no druhé dieťatko som si nechať nemohla lebo by som zrejme skončila na ulici, tiež mám výčitky a občas si aj poplačem a preklinam samu seba,ale viem že hoci je už len anjelik v nebi,je mu tam lepšie ako by bolo tu,raz aj ty nájdeš šťastie, uvidíš 🙂mne známa poradila po zákroku že ak sa mi chce mám plakať a tak som plakala vždy keď malý zaspal, jedného dňa som sama sebe odpustila, zapálila anjelikovi sviečku a bolo mi o trochu lepšie,skús sa vyplakať a odpustiť sama sebe ❤️

marcelka3107
17. apr 2025

@jallka11 kto súdi bude súdený!

Strana
z2