icon

Zamlčaný potrat a samočistenie - skúsenosti

lavrika7
8. okt 2020

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať je tu niekto kto nechcel kyretaž a čakal na samovoľný potrat? Vcera rano to na mňa prislo boli to podobné bolesti ako pri porode.. tie postupne ustúpili ale celý deň aj dnes ma boli v podbrusku ako pri menzese väčšinou keď som na nohách keď ležím je celkom fajn... Len by som chcela vedieť či sú tieto bolesti v poriadku aj deň po potrat alebo tam môže byť nejaká infekcia?

Strana
z2
m_isk_a
26. feb 2021

Ahojte žienky, rozhodla som sa sem napísať svoju skúsenosť, ak by bola niekedy užitočná niekomu ďalšiemu.

Na začiatku 9tt som bola na prvej kontrole u dr., ten mi povedal, že plod sa pravdepodobne prestal vyvíjať niekedy 5+4... a že ešte počkáme 10 dní či náhodou som neotehotnela neskôr, príp. nejde o chybu merania...vzal mi krv na hcg, o týždeň znova krv...a dva dni na to som bola objednaná na sono...

Ja som sa s tým postupne zmierila, vyrovnala, cítila som, že to tehotenstvo nepokračuje a že buď sa mi spustí potrat svojvoľne alebo ma bude čakať kyretáž... postupne mi vymizli príznaky... Bolo to pre mňa nesmiere stresujúce, bola som hrozne neistá a vystrašená, čo ma čaká... Vlastne som to prežívala horšie ako tú stratu (možno aj preto že už jedno dieťa mám, takže verím tomu, že nejaké ešte príde 🙂 že moje telo to už raz zvládlo vynosiť a porodiť a že s mužom nie sme nejakí geneticky nekompatibilní 🙂...

No a vlastne dva dni pred kontrolou u dr.som začala špiniť, pobolievalo ma podbruško, stehná...ako pred menštruáciou... ani sa to nejak nestupňovalo... no a zrazu na druhý deň večer som sedela na WC, zrazu zo mňa vyšiel prúd krvi, ktorý ma až vyľakal a potom začala akoby trochu silnejšia menštruácia... bolesti som mala slabšie ako pri bežnej ms, krvácanie bolo únosné, že som si hovorila, že keby sa to zhoršilo idem na pohotovosť ale prišlo mi to ok...asi po pol hodine od začiatku zo mňa doslova vykĺzlo malé vajíčko (tipujem tak 2cm), vedela som, že to je asi gestačný vak s bábätkom...to ma trochu vyplašilo, že to tak vyletelo zo mňa...že vlastne to je moje dieťa... ale bolo to pre mňa menej traumatické, než som si myslela, že to bude... potom som ešte hodinku mala akoby silnejšiu ms, sedela som na wc, čítala som si pri tom 🙂 bolesti slabé menštruačné... a potom už len slabučká ms...

Na druhý deň som bola u lekára, ten povedal, že teda to bol kompletný potrat, že zo mňa vyšlo všetko, maternica je čistá len veľmi prekrvená a je tam ešte tá stielka...dostala som nejakú injekciu na stiahnutie...a šla som domov s tým, že ak budem nejak silno krvácať, mať bolesti alebo teplotu, mám bežať na pohotovosť...

Povedal mi aj že stále mám možnosť ísť na čistenie maternice - z tých tkanív a tak, že ak to nechcem absolvovať doma, ale rozhodla som sa, že keď to príroda v noci tak rýchlo zariadila, že budem veriť, že sa dočistím celá...

A hrozne, hrozne sa mi v ten deň uľavilo, bábätko mi bude chýbať, veľmi sme sa naň tešili, ale ak sa takáto vec mala stať, som rada že takto na začiatku, že som nemusela ísť na zákrok a že to prebehlo doma v pokoji, bez nejakého veľkého stresu a strachu a bolesti...

dejna_
26. feb 2021

@m_isk_a mrzí ma či sa ti stalo... prešli sme si tým viaceré mňa ešte čaká kontrola asi o 2 týždne po 2 menštruácii nakoľko mi tam ostalo tiež niečo z vystielky ale nespinim a cítim sa dobre tak snáď to bude už v poriadku ...pri prvom potrate som sa kyretazi nevyhla síce prišla až po 7 tyzdnoch ale musela byť stále som spinila a robili to šarapatu ..mala som už strach zo zápalu.

majahruska
20. dec 2022

@mmka0070 mozem vediet ako ti sledovali hcg? Alebo si si sama

majahruska
20. dec 2022

@bona1393 v akom rozostupe ti davali tie inekcie? A nic ine ti nedavali? Tabletky alebo tak. DAKUJEM

bona1393
22. dec 2022

@majahruska ahoj, už sa veľmi nepamätám, ale tuším som tie injekcie dostávala v rozostupe 3-4 dní. Nie nič iné. Pila som ešte alchemilkový čaj 🙂 držím palce

Strana
z2