Zamlčaný potrat v 8. týždni
Dobrý , prosím Vás o radu.
Lekárka sonografička mi diagnostikovala zamlčany potrat v 8tt.
Na kontrolu ku gyn.mám ísť o 3 dni kde ma objedna na kyretáž.Avsak dnes mam bolesti a krvacanie ako ori menštruácii.Mam čakať tie 3 dni alebo bežať na pohotovosť.Zrejme to prislo samo a spustil sa potrat sám.Dakujem
@janulla1 ja som bola v 10tt, ja vravím co povedal môj lekár zrejme každý má iný názor... Ja mam Ma 3x za sebou... A otehotnieť som problém nemala prvé tri razy prakticky hneď, posledný krát 6mes.
A kyretaz je stále rovnaká resp zásah do tela bez ohľadu cna to aký bol dôvod... Lebo kyret sa nerobí len z dôvodu ukončenia tehu
Pozitivne. Po zamlcanom potrate a kyretazi som otehotnela po 10 mesiacoch a mam krasnu 15 mesacnu dcerku. Takze sa da. Netreba sa trapit ze zena neotehotenie alebo ze sa to zas stane. vacsinou je zamlceny potrat jednorazova zalezitost. Co by som urobila by som posilnila telo a vajicka. Ja aj muz sme brali dobre vitaminy a v ten mesiac co som otehotnela sme brala vceliu matersku kasicku. Drzim palceky a vela sil. Je to tazke obdobie...
Ahojte, voem ze uz starsie forum ale nenasla som novsie. V 10tt mi na kontrole oznamil lekar ze srdce uz nebije a babo sa prestalo vyvijat asi v 7tt. Rozhodla som sa pockat na prirodzeny potrat. Ale ten jaksi neprichadza. Dnes by to bol 12tt. Zacala som predvcerom spinit a krvacat akoby silny menzes a aj bolesti troska silnejsie ako zvycajne (normalne mam silnu a bolestivu mens tak 2-3dni dokopy). S ibuprofenom som v pohode fungovala. Dnes uz len take spinenie zas, sliz hnedasty. Kusy nejake vobec nic, resp. Asi 3 take pol centimetrove... 🤷🏼♀️ Pijem caj na cistenie, beriem agnuscaston. Kontrolu mam az za 8 dni. Pride to este ci sa telo nechce samo cistit? Lekar vravi ze mozem ist do nemocky ale ak chvem cakat, mozem.. Kym nemam teploty a zavrate tak to nieje nebezpecne... Do nemocky nechcem, ale uz chcem aby to bolo za mnou 😔
@erikaamerika v prvom rade mi je ľúto čím si prechádzas tiež som to zažila ... v kvázi môžete stále počkať ..ja som čakala a prišlo to len teda mne sa to už keď som začala krvácať spustilo naplno ..išli naozaj veľké kuse zrazenín ako dlaň bolesti len veľmi mierne vydrzatelne aj bez tabletky ..každá to má inak ..ale prvý krát som skončila aj tak na kyretazi po 7 týždňoch od potratu nakoľko mi.tak ostala zrazenina ktorá sa nechcela vyplaviť ale ja som celých tých 7 týždňov spinila ...druhý krát som potratila úplne že naraz behom hodiny ..boli to fakt kusy dosť veľké a veľa ..trochu silnejšie bolesti menštruačné a potom len 5-7 dní krvácanie ako bežný menzes ...potom na kontrole mi povedala že je to v kvázi čisté ale nejaké zrazeniny tam sú že o dva mesiace kontrola ..už mám za sebou tri menštruácie od vtedy a tento týždeň idem na kontrolu verim že to bude v poriadku .
A moja rada skúste ešte par dní počkať ak sa cítite dobre a ak to nepôjde choďte radšej na čistenie ..
Prajem veľa síl
@dejna_ dakujem za odpoved! Este cakam, ano. Vcera vecer boli zas bolesti a trosinka krvacania, skor hnedasty hlien. Volala som s lekarom, vravel ze mam pockat. Idem na sono buduci pondelok a mozno mi da tabletky ak tam este nieco bude. A vy snazite dalej ci musite cakat kym sa maternica zotavi? Mne vravel aj, ze dramaticke by to nemalo byt, keďže placenta mala iba 3cm 🤷🏼♀️ uvidime...
@alikal dobry den viem ze citam uz starsi prispevok ale mne ten zakrok caka v pondelok teraz pred sviatkami 🤦🏽♀️ Moja lekarka nechce ani pocut o cakani musim ist na zakrok ale vliali ste do mna nadej s druhym otehotnenim toto bolo nase druhe doma mame nastastie zdrave 2r dievcatko a bola som v 8tt
@erikaamerika ahoj ja to zazivam pravd teraz pred vianocami som v 8tt a zacala som najprv spinit a potom zrazu sa zo mna krv vyliala moja lekarka nechce ani pocut pred sviatkami o cakani v pondelok mam zakrok rano

@janicka1985 neviem, ale mojmu doktorovi verim, a on mi povedal ze nemocnice robia kyretaze jak na beziacom pase, lebo maju z toho jednodnove hospitalizacie a ukony a je im jedno co s tebou bude, co aspon u nas na gynekologii plati, nie je to tam bohvieco. som rada ze som nebola na kyrete, ale zas bolo psychicky narocne cakat kym to krvacanie skonci, hovorim u mna bolo velmi dlhe, po kyrete mas hned "pokoj", ale chodila som k nemu co tyzden dva na kontrolu, a ked videl ze hcg klesa a nevidel zvysky plodu v maternici iba vystelku, vedel ze ziadne komplikacie by byt nemali. kedze som krvacala tak dlho odporucal cakat az tri cykly ale po dvoch sme uz sli na to a na prvy sup sa podarilo, zatial teda vsetko v poriadku a uz som v polke 🙂