Ženy, ktoré nemôžu mať deti
Neviem ,či to tu môžem dať ale pokúsim sa.Ja som tiež z tých čo má za sebou zlú skúsenosť ohladom počatia.Lenže u mňa je to konečná na môj vek a na moje choroby.Rada by som bola keby napísali ženy ktorých tiež postihol takýto osud.Viem ...ťažko sa o tom píše .Mňa to odrovnalo psychicky ale po čase som sa stým zmierila.Lenže ani to nie je také jednoduché sa stým zmieriť.Aspoň tým že to zo seba dáte von sa vám ulaví .Viem takéto ženy pochopiť.
@ruzicccka darcovské spermie nedajú osamelej žene, dávajú ich vtedy ak partner nemá v poriadku svoje. Musí do centra s nejakým chlapom, ktorý by podpísal papier že súhlasí s darovaním a že dieťa čo sa narodí bude považovať za svoje a aj ho tak výchova. Samotnej žene na Slovesnku neoplodnia vajíčko spermiou :( teda ja mám take informácie
@ruzicccka Nebola som vôbec v tehu za celý ten život.bohužial asi to bude znieť divne ale je to tak.Aj ked som sa snažila stým prvým nič sa nekonalo.ani stým druhým,pretože ten druhý už nechcel.čo sa týka umelého oplodnenia nad tým som vtedy neuvažovala,pretože záleží aj na tom či by sa to podarilo kvôli mojím chorobám.Možno tá adopcia ale to tiež nie je také jednoduché.Tam sú určité podmienky a tie ked nesplním tak som zas tam kde som bola.Je to fakt bezvýchodisková situácia.
@ceklis
Fiha to som teda netusila ja Zijem v UK neviem ako to funguje tu chodim do centra je to nieco podobne ako ..
CAR na slovensku kde chodia aj same zeny
S partnermi alebo aj
Dve zeny ktore tvoria par a chcu mat Babo ...
A darcovske spermie im poskitnu bez problemov napriek tomu ze ... tam
Nieje ziaden chlap ale 2 zeny ..
@romana160
Ja som
Sice Ovela mladsia ako ty a deti este tiez nemam sice som Bola raz Tehotna ale v 7tt som
Potratila ... ale som odhodlana urobit vsetko preto aby som raz Bola mamina
Videla som pribehy zien ktore vraj boli neplodne
roky rokuce ale pocali prirodzene ... zazraku sa proste deju
Aj ked nemas partnera Ja by som si aspon vybojovala tu adopciu ak to nevyjde tak .. nevyjde ale ty budes mat aspon pokoj na dusi ze si to skusila a... az budes starsia nebudes lutovat ze si sa do toho nedala este ked bol cas
Viem ake tazke to je ak nemas partnera ..
Kazdopadne... ti drzim palce
Skus vsetko aj nemozne ak po babu tuzis nevzdavaj sa nelutuj sa nazberaj sily .. a chod do toho
@romana160
No prekvapilo ma to .. ze lesby tu maju...narok na oplodnenie ... ako neodcudzujem
Nikoho len som si myslela ze to...nejde videla som tam
Stale zeny ktore tam chodili same a to som
Mala folikulometriu kazdy druhy den .. - a stale tie iste zeny ale nikdy s nikym cize .. si myslim ze
Sa nato dali napriek tomu ze nemaju partnera
Ale ako hovorim ja som v UK cize tu to asi chodi
Inac ..
@romana160
Nikdy som sa tym nezaoberala pravdu povedat ..ale pozri ak ty sama si ..
Si ista tym ze .. adopcia je zbytocna a deti nikdy mat nebudes ... tak proste to pust von z hlavy .. zacni si uzivat zivot plnit sny niesi prva ani posledna na svete .. viem lahko sa to hovori .. ale ak to tak vazne je ze ..je to konecna a ty mas pocit ze to nedokazes zmenit ...
Uzivaj si zivot chod na dovolenku
Kup si psika .. zariad si zivot tak aby si bola stastna aj bez deti ... mam jednu znamu ktora ma 40r
Sice tehu raz bola mala 17 ale dieta si dala zobrat prec koli tomu ze ..bola
Mlada a necitila sa nato a k tomu priatel ju...nechal hned ako to zistil ze je Tehu ..
A od tej doby deti mat Nemoze
Ma manzela uz par rokov ale ...
Je jasne na 100% ze deti uz nikdy mat nebudu to bola vo svajciarsku kde teda zije v brne na slovensku aj v UK vsade ...
Dostala tu istu odpoved zmierila sa s tym .. vidim ze si zivot teda pekne uziva napriek tomu ze deti nema
Urcite ju to trapi ale berie to tak ako to je .. venuje sa hlavne sama sebe vyzera super chodi na dovolenky plni si sny ... atd
Myslim si ze da sa naucit zit s tym ze .. deti proste nebudu
Ahoj,vyzera to beznadejne,ale nie je to tak.mam plno znamych a kamartok v tvojom veku,bez deti.jedni dajak nemozu mat,druha uz ma 42 a isla na umele oplodnenie,podarilo sa,uz druhe dieta tak.ale ma partnera.dalsia zase ma 43, a tiez sa rozhodla ist na umele,je bez partnera.v spanielsku napr.sa to da,stoji to okolo 3000 euro,spermie zo smermobanky.dalsia dlho nic a teraz si nasla priatela,ktory ma dve deti,je rozvedeny,takze vela casu travi s nimi.dalsia si adoptovala dieta,je sama.da sa to.to su vsetko moznosti,ak velmi chces.alebo to nechas na zivot a uvidis.urcite ma vsetko svoj dovod,nezamyslaj sa,preco prave ty.podla mna nie je poslanim kazdej zeny rodit a vychovavat deti,zena je clovek,osoba,kazda s vlastnou zivotnou cestou a poslanim,nie je len telo na rodenie deti.kazdeho pripad je iny,zbytocne posudzovat,niekto ma deti pat a niekto ziadne a horsieho cloveka to z neho nerobi.tie,ktore ta odsudzuju sa podla mna mylne identifikovali s rolou matky tak,ze kebyze nemaju deti,citili by sa zbytocne a bez hodnoty,preto teba posudzuju.predovsetkym si ujasni ty,ci chces naozaj mat deti alebo len kvoli spolocnosti a ked ano,skus umele alebo adopciu alebo skus verit,ze vsetko je tak,ako ma byt.
Velmi vám pekne baby dakujem za oporu,za povzbudenie ,za rady.cením si to.Ja si myslím,že toto je asi naozaj konečná.Asi sa fakt budem musieť s tým zmieriť ,či sa mi to páči alebo nie.Ja to už aj tak nezmením.Tam ten hore ma musí mať strašne rád ked to takto je.čo už...
Akoze toto je neskutocne vnukanie z tvojej strany. Su tu zeny (napriklaf diskusia zien, co sa snazia odtehotniet po 42.narodeninach), co to nevzdavaju ani v omnoho pokrocilejsom veku. Zeny, co to skutocne skusaju 17-20 rokov a nedari sa. Ty si to skusala 3 roky a ani nevies, ci bola chyba v tebe. S druhym partnerom si asi to moc neskusala, ked deti nechcel.
Ako myslim, ze spravne hovoris, ze s takymto si otca dietata nenajdes. Nikto nechce fnukajucu zenu, co doma vyplakava, ze nemoze mat deti a to ma len 37 a NIC neskusila, co sa tyka pomocnych metod pocatia, dokoncq ani poriadne nekonzultuje svoj zdrav.stav. Nehnevaj sa na mna, ale tvoja diskusia sa naopak podla mna skoro vysmieva tym zenam, co sa snazia, podstupili milion procedur, styri IVF, zamietli im adopciu a aj tak to nevzdavaju.. Vzdaju to trebars v 47 ale nie v 37!! Ved to si este mlada (a to hovorim ako 22 rocna) a mohla by si mat aj dve deti, keby si sa nelutovala, hladala si zivotneho partnera (a napadlo ta, ze ten ta mozno urobi stastnejsou jak dieta? Ale nemyslim, ze nrjaky taky pan dokonaly ti s tymto negativistickym pristupom padne z neba), nechala sa poriadne vysetrit, informovala sa o moznostiach pocatia a potom to skusila? Ja len dufam, ze toto necita nejaka zena, ktora NAOZAJ uz nema nadej a dietatko vytuzene je vsetko co si kedy priala.
A by the way, mamkina bezdetna kamaratka to vzdala v 42, rozviedla sa s partnerom, o dva roky si nasla o 15 rokov mladsieho, bola stastna a 48 rokoch si myslela, ze uz ma prechod a v 4.mesiafi zistila, ze ziadny prechod, ale tehotenstvo a ma krasne dievcatko. A to sa s prvym manzelom snazili asi od 25ky.
@ah1234 Ako ja sa nikomu s týmto mojím príspevkom nevysmievam.Nefňukám .Len som chcela oporu,povzbudenie,názory,rady od žien ktoré majú a mali takéto problémy.Ale ...Nesúd ma.Nevieš aký som mala život,minulosť atd.A kedže toto je podla teba výsmech a fňukanie ,tak ok,už nebudem tu viac písať.Prajem krásny večer
@romana160 ale všetky tvoje príspevky tak vyzneli prepáč.....ani v jednom si si nedala nádej napr by som čakala, že napíšeš snáď sa mi podarí niekoho nájsť....ani náznak nejakej nádeje.To, že sa Ti pred 20 r nedarilo na to zabudni, na frajera, ktorý je sebec a nechcel mať ďalšie dieťa zabudni...ešte nemáš taký vek, aby si to hodila za hlavu.Stale máš min 5 rokov!a tvoje diagnózy nie sú katastrofa.
V prvom rade si ujasni čo vlastne chces?nie je žiadna katastrofa napísať necítim sa na to, asi mi to nevyšlo, ale ak to dieťa chces nečakaj.Moznosti sú rôzne.Mozno niekde v okolí máš chlapa o ktorom ani nevieš, kamarát, spolužiak, kolega...koľko si od rozchodu?Ak si zmierená, že nechceš život sa dá prežiť aj bez deti plnohodnotne budeš sa venovať práci, koníčkom kúpiš si psa, len mne príde, že si veľmi negatívna.Preco by si nemohla mať kamarátky s deťmi?to je nejaká vada?veď tak isto vieš s nimi posedieť, pohrať sa s deťmi, porozprávať.Zmen trocha prístup.Nie som neempaticka, ale možno potrebuješ trocha nakopnut.vsetko stihneš, ak chces...aj chlapa si nájsť dnes je každý 2 rozveden
Drž sa!
@eliska13 Ja by som za tým nevidela ani tak ten negativizmus.Skôr strach zo zlyhania,že dám sa na to a nič z toho.Ja som chcela bábo už ako 17-ročná.Je aj pravdou že som to mala riešiť už dávno.Aj čo sa týka po zdravotnej stránke.Lenže osud mi teda vôbec neprial.Mala som len dva vzťahy .Jeden ktorý trval tri roky a ten druhý 5 rokov.A potom už nič.Všetko padlo a nehovoriac ešte o iných veciach.ale to je na dlho.Je nepekné niekoho odsudzovať a pritom nik nevie aký život mal a aké tam okolnosti hrali.Od rozchodu som dobrých cca 6 rokov.Ja si ako priznám,že to bola aj moja chyba.Ale ja vlastne dodnes kráčam na vlastných chybách. Ja som len naozaj chcela ešte vedieť či mám nádej,ale ako vidím asi už nie.A ak mám povedať pravdu lepšie mať svoje vlastné dieťa ako adoptované.ťažko by som si zvykala na dieťa ktoré je cudzie a nie je moje vlastné.A čo je najhoršie ,tak je to,že to dieťa chcem mať s niekym koho budem milovať a on mňa a nie bez lásky.Takže o toto mi šlo.Neviem si predstaviť že by som si mala dať urobiť dieťa s niekym cudzím ,koho nemilujem a vôbec či by ten dotyčný stým aj súhlasil.Ale inak díki za povzbudenie.
@romana160 no vidíš len to svoje.Zase píšeš len negativne chcela si vedieť či máš ešte šancu...koľké sme Ti napísali, že máš.. a ty píšeš, že nádej už teda asi nemas.Ja nepíšem, že Ti má spraviť dieťa kamarát, píšem, že určite v okruhu ľudí sa nájde jeden chlap, ktorý túži po láske, vzťahu....ako už vieš ako by si si zvykala na adoptovane bábo?Svoje je svoje, ale...niekedy to inac nejde.Ja Ťa neodsudzujem len nerozumiem🙂
Hmm.... ja som mala 17. Kopec intolerancii (vtedy som este nevedela ze su to intolerancie) silny gerd od malinka, hladiny prolaktinu a hormonov take, ze povedali ze nebudem mat dieta alebo po dlhodobej hormonalnej liecbe. No a bola som nakoniec v 7tt 😂 teda menzes pred pocatim polroka nikde a tak. Tiez ma to vtedy zlomilo ze nebudem mat deti, nikto ma nechapal... som velmi rodinne zalozena.
Nakoniec som donosila, porodila. S tym.... ze uz viac deti mat nebudeme. A tiez mi vadia poznamky okolia kedy bude druhe atd. Proste nebude.
No z tvojho prispevku ani 'necitim' zeby si tie deti chcela. Ci si sa s tym tak vyrovnala....ak ano mas moj obdiv. Mna to veru v slabych chvilach zamrzi no viem ze to ma byt takto ako to je. Vsetko sa pre nieco deje.
Ja by som tak veeeelmi chcela Mat Dieta
Chcem zazit to co vsetky maminy aj keby to dieta malo byt adoptovane
Samozrejme tuzim byt tehulka citit prve pohyby dietatka tehotenske nevolnosti a vsetko co k tomu patri 😪
Chcem sa tesit s prvych krôcikov s prveho slova chcem aby moje druhe meno bolo MAMA !!
Chcem byt hrda na moje dieta az zmaturuje chcem vidiet ako rastie chcem sa o moje dieta starat uplne cely zivot
Chcem byt raz babicka
Vidiet to stastie ktore bude
Prezivat moje dieta .. po cely zivot
Bezohladu na to ci to dieta bude moje alebo adoptovane a bezohladu na to ci
Vedla mna bude nejaky muz alebo nebude
Uplne ta chapem ze chces mat rodinku milujuceho manzela atd ... ale
Z nejakeho dôvodu to je inac ... a ty musis brat len to co ti momentalne zivot ponuka
Ja verim ze raz budem hrda mamicka
A spravim preto aj nemozne lebo dieta velmi chcem a nevzdavam sa ani Sa nikdy nevzdam az kym nedosiahnem
To co chcem...
Ver ze vsetko k nam pride v ten spravny cas
A nevzdavaj to
@ruzicccka MYSLíš žE JA to nechcem cítiť?Chcem! ale ja to vidím asi tak že mi to nie je dané.Už ako 14-ročná som tušila ,že tie deti mať nebudem.Dokonca som mávala aj sny ,že som bola a nebola tehotná.Nemala som štastie na tých správnych mužov.A tie choroby a nesprávny lekári a ešte dokonca tie okolnosti a to všetko ,to o niečom svedčí.A ešte ked si vezmem umelé oplodnenie,tam šancu nemám,kedže som slobodná a nie som lesba.A adopcia asi tiež neprichádza do úvahy.Tam sú velké čakacie doby a či by mi aj ju schválili kvôli tým podmienkám.Neviem ...Asi karma abo čo.Ja som sa stým zmierovala už dávno,ale stále ma to akoby prenasleduje a bohužial nie je lahké sa stým zmieriť ale asi budem musieť,nič mi iné neostáva.Asi budem musieť nechať veci ako sa majú.
@ceklis To je bohuzial Pravda na SK. Ja zijem v Australii kde zeny mozu ist na IVF aj single, o par takych viem - a vsetko super. Ono toho partnera si mozes najst kedykolvek ale dieta nepocka. ja keby som nenasla svojho drhaheo urcite by som to zvazovala
@romana160 Nechcela som sa vyjadrovať k tejto téme, ale "donútila" si ma. Nechcem tu rozoberať celý svoj životný príbeh, lebo to by bolo na dlho... Ale ver mi, nebolo to ľahké dostať sa tam, kde som. Ale byť matkou bol môj sen hádam od ZŠ a táto túžba u mňa bola tak silná, že zubami nechtami som robila všetko preto, aby som sa ňou stala, aj keď život mi hádzal pod nohy riadne polená. Kúsok tej túžby posielam aj tebe a tiež vytrvalosti ísť za svojim cieľom... lebo z tvojich príspevkov mám pocit, že ti toto chýba. Neuraz sa, nesudim ťa, ale je to môj pocit.
A kde som teraz? Mám takmer 42 rokov, som ešte len 3 roky vydatá (dôvody, prečo som sa vydávala tak neskoro, tu nechcem rozpisovať), mám 1 anjelika v nebi (čo ma takmer zlomilo, lebo to bolo vytúžené bábätko) a druhý anjelik spinká vedľa mňa v postielke. Spinká v našej postielke, lebo jeho vlastná maminka pre neho postielku nepripravila a radšej si užíva život podľa svojich predstáv, miesto toho, aby ho držala v náručí. A tak ho držíme v náručí my, cudzí ľudia, dávame mu lásku, ktorú sme chceli dať nášmu vlastnému bábätku. A napriek nášmu vysokému veku a kopcu diagnóz (medzi nimi aj spomalená štítna žľaza, zvýšený prolaktin, nízke AMH) a napriek aj iným nepriaznivým okolnostiam v našom živote, napriek tomu všetkému sa odmietam vzdať nádeje na vlastné dieťatko. Verím, že čoskoro príde a ak nie, tak budem vedieť, že som urobila všetko preto, aby sa môj sen byť matkou stal skutočnosťou. A som pevne rozhodnutá, že ak vlastné bábo nebudeme mať, vezmeme si z domova ešte jedneho anjelika, ak nám to naše zdravie dovolí, postarať sa o nich oboch.
Nie je to ľahké nevzdávať sa a ísť vpred, tiež mám teraz ťažké obdobie, psychika robí svoje...
Píšem ti toto na povzbudenie, tak to prosím tak aj ber.
A ešte pár rád:
- prolaktin sa dá liečiť, neviem aké máš hodnoty ty, hľadaj na internete informácie o bylinke Vitex jahňaci, da sa zohnať aj v tabletkách cez internet a aj v lekárni
- adoptovať dieťa môže aj nevydata žena, ale na adopciu sa dosť dlho čaká, rýchlejšie dostaneš dieťa do pestunskej starostlivosti a aj keď si sama bez partnera... info v zákone o rodine, na internete, na UPSVAR...
- láska k cudziemu dieťatku - neboj sa, keď ti povie "mama" , roztopí sa ti srdce od plameňa lásky... 💘
Netvrdím, že náhradné rodičovstvo je ľahká cesta, ale stojí to za tú lásku... kto o lásku nebojuje, ten len živorí...
- partner, manžel... skús sa rozhliadnut okolo seba a tiež existuje aj internet, ako sa vraví: všetko je na webe 😏 aj to môže byť cesta, dnes nie je nič výnimočné zoznámiť sa takto...
Takže nehádž flintu do žita, ešte nič nie je stratené... len sa nevzdávaj...

@romana160 ahoj neplač a hľadaj chlapa verím, že nájdeš je ešte skoro plakať všetko sa dá máš 37to je úplná pohodka treba rýchlo nájsť chlapa a potom sa ísť poradiť do centra určite ti poradia aj s prolaktinom a sj tlak sa dá riešiť v tehotenstve treba si za tým ísť ak si zmierena už predsa nič nemôžeš stratiť tak funguj šup šup opakujem ešte nieje neskoro ja som si druhého muža našla azzvo veku vsetko sa dá. Prinajhoršom adopcia osvojenie