icon

Ženy, ktoré nemôžu mať deti

romana160
22. máj 2018

Neviem ,či to tu môžem dať ale pokúsim sa.Ja som tiež z tých čo má za sebou zlú skúsenosť ohladom počatia.Lenže u mňa je to konečná na môj vek a na moje choroby.Rada by som bola keby napísali ženy ktorých tiež postihol takýto osud.Viem ...ťažko sa o tom píše .Mňa to odrovnalo psychicky ale po čase som sa stým zmierila.Lenže ani to nie je také jednoduché sa stým zmieriť.Aspoň tým že to zo seba dáte von sa vám ulaví .Viem takéto ženy pochopiť.

Strana
z3
pink_lady
23. máj 2018

@romana160 koľko máš rokov?

romana160
autor
23. máj 2018
stanulienkat
23. máj 2018

@romana160 37?? ved este mozes 4 roky skusat, resp. adopcia?

romana160
autor
23. máj 2018

@stanulienkat tak 4 roky dobre je tu možnosť ja nehovorím,ale neverím tomu že by sa podarilo.ked sa nepodarilo za 17 rokov,tak sa už duplom nepodarí.adopcia asi neprichádza do úvahy.mne ako slobodnej by dieťa nedali.neviem síce aké sú tam podmienky na to aby mi to dieťa dali.takže,môžem aj nadalej snívať.

ludasova
23. máj 2018

@romana160 Ahoj,mrzi ma,ze prezivas taketo trapenie, len ta chcem trosku povzbudit,nic nemusi byt stratene,vek mas este v pohode,neviem sice ake zdravotne problemy mas,ale vzdy je predsa nejaka sanca...Ja mam tiez 37, nedari sa nam 10 rokov,teraz ideme na prve umele oplodnenie, a musim verit,ze sa podari,ak nie,skusime znovu,nehodlam sa vzdat bez boja. Ak sa nepodari,skusime adopciu. Preco si sa uz vzdala,kvoli veku? Mam dve kamaratky,obidve rodili prve dieta v 40 tke, a v 41 druhe,nie je to sice idealne,ale ked vidim,ze sa to da,prestala som sa tak velmi trapit pre svoj vek. Moja suseda ma 30 rokov a ziadne vajicka,musela sa zmierit s tym,ze jej dieta bude z darovaneho vajicka,dnes ma malinka pol roka...Neviem,cim vsetkym si si presla,tak sa prosim ta nenahnevaj,co som ti tu popisala,len som mala potrebu ta povzbudit. Ahoj

jessica83
23. máj 2018

nemusite adoptovat. dieta vam daju aj do nahradnej starostlivosti. dava sa aj jednotlivcom. po dosuahnuti veku 18 mozete adoptovat. ale viac si nacitajte na internete podmienky. aj kvoli adopcii

romana160
autor
23. máj 2018

@ludasova Nehnevám sa .Nemám prečo.preto som aj založila túto tému.ja mám ešte aj zdravot.problémy.o ten vek by ani nešlo.17 rokov sa liečim na vys.tlak,alergiu mám a ešte do toho Diag.GERD a dokonca zvýšený prolaktín,tak to je ako bez šancí.ja som už nádej zahodila dávno.ja som si prešla ako 17-ročná so snažením sa o bábo stým prvým priatelom.nedarilo sa nám 3 roky.ako on bol na tom so spermiami,netuším dodnes a celá tá vina padla na mňa že to vo mne bola chyba,ked sa nám nedarilo.ale že by som mala zvýš.prolaktín ,to nikoho nenapadlo.

pink_lady
23. máj 2018

@romana160 ja mam čerstvých 37.a snažíme sa. Ešte 5e je čas. Poznám takých co 20r nič a potom zrazu áno. Ja ale už 1mam.

ludasova
23. máj 2018

@romana160 aha,no mas tych zdrav.problemov dost,aj ja som alergik,a mam aj neurologicke problemy,tukovy nador na mozgu,len to sleduju,ci nerastie...ale nenecham si tym pokazit zivot,lebo to nie je zivot,zit v strachu,co bude.Ten prolaktin sa tusim nejako da znizit,to by ti lekar povedal. Ja by som este na tvojom mieste obehala vsetkych lekarov,aby sa ti vyjadrili,ci pri tvojich diagnozach mozes otehotniet. Dnes vedia v centrach pre umele oplodnenie robit skoro zazraky,ale treba mat samozrejme aj kus stastia. Alebo teda ist do tej adopcie. Vies,su zeny,ktore nemaju deti a netrapia sa tym,ale ty sa ocividne trapis,si mlada a taketo myslienky ti len uberaju silu a chut do zivota. A tvoj partner co na to hovori?

@romana160

romana160
autor
23. máj 2018

@ludasova Mne lekár na to ako znížiť prolaktín nepovedal nič.Aj tuším prečo .To že som mladá ,to o to ani nejde ,skôr o to,že toto je konečná.Ja partnera nemám.mala som ,ale to skončilo.takže,ja som padla až na takéto dno.preto som sa zmierila s tým,že tu už nádej neexistuje a nie je ani cesty späť.ja len obdivujem ženy ktoré sa stretli v okolí s tým ako musia počúvať o tom kedy bude bábo,prečo sa nedarí atd.Ja som sa stretla ešte s horším vecami ako toto.Kedže som bezdetná tak si začali vydaté paničky kopať aj do mňa.Dokonca sa neštítili povedať mi do očí že ja ako dieťa?že však na čo by mi bolo a dokonca zašli tak daleko že ešte povedali o mojej smrti pri pôrode,ale to je už extrém toto.je to hrozné a možno niektoré mi dajú za pravdu.to bude asi tým,že som slobodná,bezdetná tak musím za to pykať daň.

ludasova
23. máj 2018

@romana160 tak to si ma teda sokovala, ze niekto dokaze vypustit z ust take hrozne veci. Ja tiez cele roky pocuvam,ze preco este nemame,a ci nechceme,a naco sme postavili dom,ked nemame deti,a ci si uvedomujem,ze som uz stara...Ide to ale uplne mimo mna,niekto to ani nemysli zle,len to tak vyznie. Ale niektorych to tesi,ze mozu vyryvat. Ja to beriem tak,ze nikto nevie,co sme prezili a prezivame,ze to nie je lahke a ako to boli,tak nech sa kazdy stara o seba. Prisla som aj o kamaratky,kedze nemam deti,nemame akosi spolocnu temu...Takze presne viem,ako sa trapis, mas pocit,ze ta uz nic dobre necaka,ze je vsetko stratene,nemas partnera a dieta uz nestihnes...Nesmies sa takto trapit,nakoniec skoncis s dalsou diagnozou depresia,a to nie je sranda. Pozri,si mlada,sikovna, urcite aj sympaticka,nevidim dovod,preco by si si nenasla fajn priatela, a casom by sa uvidelo,mozno by sa aj babatko zadarilo. Hlavne nebud sama,chod medzi ludi, tes sa,ze si relativne zdrava,uzivaj si zivot,ono,to co ma prist,pride.

pink_lady
23. máj 2018

@romana160 len aby si sa ešte nevydala a neporodila 2"3 deti. S oveľa väčšími problémami rodia. Ja tiež mám ale aj neurológ aj internista, aj gynekológ ci alergolog mi odporúčajú... P. S. :vydávala som sa pred pol rokom, dovtedy som bola slobodná matka... Nič nie je stratené.

romana160
autor
23. máj 2018

@ludasova ja by som to chápala keby mi to hovorili nejaké 18-20 ročné baby ktoré ešte nevedia o živote nič.ale vydaté?? to bolo na tom také zarážajúce,že čo by mali oni práve povzbudiť takéto ženy tak hold si idú takto kopnúť do takýchto žien.Ked mám povedať na rovinu ,tak ja som sa všelijak utešovala že však hádam ked nie po prvý,ani po druhýkrát,že do tretice to vyjde.Mno neviem.ja osobne môžem sama povedať za seba že ked tu čítam tie príbehy o tom ako ženy potratili,zomrelo im bábo alebo nemôžu mať deti ,je mi z toho zle a súcitím s tým ženami.Ja som sa v nedávno fakt naozaj zmierovala s tým že asi to tak muselo byť a že to asi je boží zámer.ja som už aj počula vetu ,že asi boh vie prečo to robí.Je na tom asi kus velkej pravdy ,že tí čo nechcú mať deti majú a tie čo chcú tak nemôžu.fakt nespravodlivé!Roky som nad tým rozmýšlala ,že prečo to tak je,ale odpoved nemám na to dodnes.

stanulienkat
23. máj 2018

Vies.., na sproste reci sa vykasli. Bez dietata mozes tiez plnohodnotne zit, mozes cestovat, venovat sa sebe, aj partner casom pride. Dieta nie je alfa a omega zivota, aj ked tu ti to budu zeny tvrdit. A este si aj nervy usetris 🙂 . Ale naozaj, mozno si nemohla mat dieta prave s tymto partnerom. Aj take pary su, co nemozu mat deti spolu, ale kazdy s inym partnerom mozu pocat.

romana160
autor
23. máj 2018

@stanulienkat Aj to som už počula.Tak to sa už nedozviem ako to naozaj bolo stým prvým .Zvláštne že mi nikdy nepovedal ako je na tom so spermiami.Iba jeho rodičia to zvalili na mňa,že to bola moja chyba.I ked neviem aký dôkaz mali oni ktomu že to práve bola moja chyba.A to podotknem že on bol velmi z pobožnej rodiny.

romana160
autor
23. máj 2018

@pink_lady Mno asi 2-3 deti asi ťažko.Maximálne len jedno a viac to nepustí.Vydávať?mno neviem.to by bol vtip .vydávať sa ako neplánujem.

takaakoty
23. máj 2018

Jediné co môžeš robit je: prijať to. Ako všetko v živote, co clovek nezmení svojou vôľou 😢 Len Boh vie, prečo ma človek osud aky má....

romana160
autor
23. máj 2018

@takaakoty Práve do tohto bodu som prišla.Sú veci ktoré asi fakt nikdy nepochopím.Kedysi som sa stránila tehotných žien a dnes sa nestránim.Je to zbytočné.Len sú dni kedy fakt tápem vtom ,že prečo práve ja? Som síce veriaca ale nie až tak velmi pobožne ako to je v iných rodinách.Ja som už len ako kresťanka na papieri.Ja som začala rozmýšlať aj nad tým že či nemám so sebou nejakú karmu alebo že niečo z min.života.ale to už je iná téma.verím v minulé životy a že niečo je medzi nebom a zemou.

tanyac
23. máj 2018

Som síce vydatá, ale tiež neznášam, keď sa vydáte kolegyne/zname pustia do slobodných, bezdetnych a hučia do nich akoby manzelstvo a deti bola jediná životná cesta...ďalšia super kategória ľudí je co sa pýtajú úplne osobne otázky aj keď ich do toho nič... Úplne takých ľudí ignoruj, sú to hlupáci co vidia akurát tak na špičku svojho nosa
Skus sa odpútať od všetkého čo ťa trápi, žiť sama pre seba, robiť si radosť s malickostami, tráviť čas s ľuďmi, ktorých máš rád... Život sám do tvojho života prinesie to co tam ma byt, len sa nechaj unášať! 😊

natalka13
23. máj 2018

S druhym priatelom ste neboli na ziadnych vysetreniach? Ked 17r ste nemohli pocat?

romana160
autor
23. máj 2018

@natalka13 Nie.Druhý priatel bol kolega z práce .Boli sme spolu 5 rokov ale tam bol dosť vekový rozdiel.On už mal jednu dcéru z manželstva a dalšie nechcel.a mal problémy s prostatou.takže to bolo tiež bez nádeje.ja som už po iných vyšetreniach nechodila iba čo sa týka štítnej žlazy a čo sa týka z gynekolog.hladiska tak gynekolog.mi povedala že som vporiadku.tak nerozumiem.čo sa týka zvýš.prolaktínu môj endokr.to nerieši pokial mne menzes chodí a nepokúšam sa o bábo tak nik stým nič robiť nebude.

natalka13
23. máj 2018

Tak ale. Nepis ze 20 rokov sa snazis a nic. Ono bez partnera to ide ozaj tazko.

romana160
autor
23. máj 2018

@natalka13 ja som nenapísala že sa snažím 20 rokov.snažila som sa v 17-tich s tým prvým a odvtedy som sa nesnažila vôbec.áno sama dobre viem že bez muža nepočnem.ale tak to je zbytočné aj tak sa snažiť lebo viem že aj tak nič nebude aj keby som mala priatela.

katies0410
23. máj 2018

Noo, tak to sa ti teda veeelmi cudujem, ze si nesla na umele oplodnenie. Moja 37rocna sesternica nema priatela, ale po babetku velmi túžila, tak si ho dala spravit. A je šťastná prestastna. Cudujem, sa ze so to takto neriesila... Este mas stale čas a mozes mat to babo aj bez priatela a neboj ten muz Ti to zivota potom aj sam pride.

romana160
autor
23. máj 2018

@katies0410 Nad tým som vtedy neuvažovala.čo si pamätám tak ma napadla jedna vec a to viem,že raz tu bola o tom téma,že si dať urobiť od nejakého muža ,ale otázka by bola či by na to ten muž pristál.Dnes to nie je len tak .A čo sa týka umelého oplodnenia ,mno neviem.To ešte by záležalo od chorôb ktoré mám.Ja si myslím,že tu cesta nevedie nikam.Musím sa zmieriť asi s tým že do smrti budem sama a bezdetná.čo už...

natalka13
23. máj 2018

Pisala si 17rokov ze sa ti nedarilo otehotniet a potom ze od 17-20si skusala s inym priatelom.
Tak ked sa nesnazis, co sa cudujes ze nemas dieta?
Nenariekaj a hladaj suceho chlapa,ktory ta budemat rad a chce dieta.

romana160
autor
23. máj 2018

@natalka13 Ja nenariekam.Nie je to vôbec lahké si nájsť v dnešnej dobe chlapa.majú problém mladý a nieto ešte ja.A tak s kým som sa mala snažiť,ked nebolo viac ským?? hned stým čo šiel po ulici?? fakt skvelé...

natalka13
23. máj 2018

Mas 37 , len hladas spksob ako tl nejde a ano nariekas. My ti tu chlapa nenajdene,niekde bude chyba.
Len tu tvrdis ze nemozes mat deti a ani si to poriadne neskusila. Nic si preto neurobila.

ruzicccka
23. máj 2018

Ahoj ...
Ak sa smiem opytat nikdy v zivote za tolke roky si tehu nebola ...?
Aj ked to skoncilo zle ale Nikdy si...neotehotnela ?

Ja by som riesila adopciu za skusku nedas nic si Myslim a mozno sa ti to podari
Pomozes aspon niekomu kto potrebuje domov a milujucu maminu stara niesi urcite na dieta
Ale samozrejme na to potrebujes partnera ale ak si sama pokus sa aspon o adopciu

ruzicccka
23. máj 2018

@romana160
A Da sa ist aj na Umele
Oplodnenie kde ti vedia dat
Darcovske spermie tusim nad tym si nepremyslala ?

Strana
z3