icon

Život po neúspešnom IVF. Pokračovať alebo nechať na osud?

6. okt 2025

Ahojte absolvovala som iui- neúspešne, prvé IVF NEdoslo ku vkladu, nebolo čo vložiť nič "neprežilo", druhé IVF vložili jedno čo bolo vhodné po 3 dňoch, bohužiaľ ani to nevyšlo.. strašne som sa trápila, len už ubehlo odvtedy vyše roka a ja nemám chuť ísť do ďalšieho IVF A myslím si,že som rozhodnutá, že už ani nikdy to nepodstúpila, túžim veľmi po dieťati, ale na druhej strane som si uvedomila, že si týmto ničím svoje zdravie.. mali ste to niektora podobne? Že ste to už zobrali tak,že to necháte na osud, že buď alebo? Pred pol rokom som podstúpila aj drilling ovarii, zatiaľ nič tiež.. strašne som to zmenilo, normálne som aj v práci vyhorela, dala som výpoveď.. nepíšte mi,že teda asi netúžim tak moc po Tom dieťati, keď som není ochotná to podstúpiť zas.. túžim veľmi, trápim sa tým, ale nedokážem to..

anonym_4f8049
6. okt 2025

@anonym_autor co vlastne ocavas ako odpoved? nejak celkom neviem. je to len tvoja vec, ci pojdes do dalsieho alebo nie. nevieme, ani aky mas vek. ci mozno este aj motyka vystreli a podari sa prirodzene, ci zvazujes adopciu alebo sa pripadne dokazes vyrovnat s tym, ze zostanes bezdetna....

autor
6. okt 2025
@anonym_4f8049

@anonym_autor co vlastne ocavas ako odpoved? nejak celkom neviem. je to len tvoja vec, ci pojdes do dalsieho alebo nie. nevieme, ani aky mas vek. ci mozno este aj motyka vystreli a podari sa prirodzene, ci zvazujes adopciu alebo sa pripadne dokazes vyrovnat s tym, ze zostanes bezdetna....

@anonym_4f8049 myslela som tým, že či bol niekto v podobnej situácii kto to takto vzdal a cítil sa rovnako

anonym_07041f
6. okt 2025

Tuzit nestaci. Pozri, mozes ist aj na 10 ivf a nemusi sa to podarit, ale moze. Mozes sa aj 10 rokov snazit a nemusi sa to podarit, ale moze. Nic nemas iste, nikto ti nepovie co mas robit. Musis sa rozhodnut, ale s tym, ze budes vediet zit s nasledkami svojho rozhodnutia. Rucat sa z toho a davat vypovede ti nijako nepomoze. Musis pocitat aj s tym, ze to mozno nevyjde a musis si zvazit, ci v tom pripade unesies pocit, ze si mozno nespravila vsetko co si mohla a nebudes potom lutovat. A mozno je cas porozmyslat aj nad adopciou, ak je to vo vasom pripade schodna moznost. A napokon, aj ked ja sama take pripady nepoznam, ale vravi sa, ze obcas sa babatko zadari vtedy, ked sa clovek akoby zmieri s tym, ze nijake nebude mat. Ja som sa nezmierila, mame ho vytuzene a urobila som pre to vela, nelutujem nic. Ale radim ti, ak s tym nie si stotoznena, najprv si to utras v hlave, lebo robit nieco co tak necitis tiez nie je zrovna dobry napad.

anonym_0846a0
6. okt 2025

@anonym_autor ahoj. Ja som mala 1.IVF tak že na tretí deň ostali ledva dve embrya a tie vlozili - nic z toho. 2.IVF som zrusila lebo na sone len jeden folik vhodny na punkciu. Zmenila som cetrum. Pri 3.IVF v novom centre sme mali niekolko pekných embryi pp predlzenej kultivacii, prvy vklad nevysiel, ale druhy ano 🍀

anonym_0454bb
6. okt 2025

A adopciu odmietas? Aj to je cesta ak tuzis po dietati.

anonym_04db1e
6. okt 2025

Ono záleží aj koľko máš rokov. My sme sa snažili 7rokov. Vyšlo prvé IVF. Poznám osobu, ktorá od svojich cca 19 rok.sa snažili. Najprv prirodzene, potom podstúpili vsetko možné na SK, i v ČR. Niekoľko rokov to trvalo. Nič. Rozviedla sa po rokoch. Zmenila prácu, našla nového partnera a tesne po 40- tke, keď už absolútne nebola zameraná na dieťa, ale bola znovu šťastná ostala prirodzene tehotná a má zdravé dieťa. Ono asi psychológia hrá dôležitú úlohu. No, prajem šťastie a kľud, vyrovnanosť. Aj ked to je nesmierne ťažké v danej životnej etape. Do cca 40-44 rokov je vždy nádej.

anonym_04db1e
6. okt 2025

Paradox je, že koľko investovali do toho peňazí, nervov a nakoniec to prišlo prirodzene, keď už to vôbec nečakala.

anonym_dd46ce
6. okt 2025

@anonym_autor Ahoj a nerozmýšľala si nad darovanymi embryami? My sme mali tiež veľa pokusov a roky sme sa trápili,nič z toho nikdy nebolo. Rozhodli sme sa pre darované embryo a máme krásnu dcéru. Sme šťastní a nikdy to neolutujem ,že sme sa takto rozhodli. Ale život je jedno veľké prekvapenie a teraz čakám bábo prirodzene a to som už ani ďalšie nechcela 🙂. Teším sa a teraz už viem,že psychika je to čo nám bránilo mať svoje počas tých rokov trápenia a sklamaní .

anonym_5f39a7
6. okt 2025

@anonym_autor asi to tak ma byt, veľa ludi nemoze mat deti. Zbytočne sa trapis, asi to tak ma byt. Proti osudu nic nevybojujes.

anonym_f8dbb4
6. okt 2025

Ja som kašlala na to potom, však existuje život aj bez dieťa, už som si zvykla na slobodný život a ani mi už nechýba

nikushka8
6. okt 2025

U nas to bolo podobne, 3roky behania po lekaroch, hormony, vysetrenia, 3xiui neuspesne, lspatoskopia a drilling, nakoniec neuspesne ivf (nevyšiel vklad). Bolo mi priserne. No vtedy som si uvedomila,ze mi cely ten proces nerobi dobre a sekla som na cas s tym. Dali sme si s manzelom pauzu, zacali si zivot uzivat zase vo dvojici. Po par mesiacoch som necakane otehotnela prirodzene a o rok a pol zase. Doteraz vie,ze keby som druhe riesila ako KET, co som aj mala v plane,tak by to opat neslo,lebo psychika robi svoje.

sima234
6. okt 2025

@anonym_autor áno, ja som to tak mala...neúspešné IUI, IVF, odkladanie ďalších pokusov až som povedala narovinu manželovi, že sa na ďalšie IVF necítim a čuduj sa svete, jemu vtedy veľmi odľahlo. Dieťatko sme veľmi chceli, ale nie za cenu môjho a vlastne aj manželovho (hlavne psychického) zdravia. Obdivujem všetky ženy, ktoré do toho idú opakovanie aj x- krát. Ja som toto nezvládla.

anonym_90f8e7
6. okt 2025

@anonym_autor v momente keď to človek nechá tak a zmení myslenie i celú psychiku, tak zvyčajne vtedy sa zadari. Osobne by som ivf v živote nepodstúpila, takže obdivujeme. Je to náročné na psychiku a predražene..

sszuzu8
6. okt 2025

Nebolo málo prípadov ze keď už vzdali ženy ivf otehotneli aj prirodzene aj pri nízkej šanci. Alebo zmenili prostredie kde to nebola rutina a stres a nemilovali sa len za účelom splodiť dieťa., prestali rátať plodné dni a proste vypli, vtedy to prišlo

anonym_c241c4
6. okt 2025

za mna nie.Ja by som sa nikdy nedala takto nicit.Teda svoje zdravie na ukor dietata.Divim sa tym zenam co toto podstupuju za A je to nakladne,neviem kolkokrat sa to len preplaca nikdy som sa o to nezaujimala a za B ked to nevyjde tak co? Nicit sa takto zdravie do nemoty? to nie.Ja sice deti nemam ale nie som na ne ani zatazena.Bude tak bude prirodzenou cestou a ak nie svet sa nezruti

anonym_413176
6. okt 2025

@anonym_autor Ahoj, urcite najdi psychologicku, ktora ta bude viest. Mne velmi pomohla. Je specialne pre IVF zeny. Je neskutcna. Robi aj online. Vola sa jana Vasilova a je z BA.

anonym_d3c411
6. okt 2025

videla si film babovky? tak napr. tak...

anonym_eea6f0
6. okt 2025
@anonym_dd46ce

@anonym_autor Ahoj a nerozmýšľala si nad darovanymi embryami? My sme mali tiež veľa pokusov a roky sme sa trápili,nič z toho nikdy nebolo. Rozhodli sme sa pre darované embryo a máme krásnu dcéru. Sme šťastní a nikdy to neolutujem ,že sme sa takto rozhodli. Ale život je jedno veľké prekvapenie a teraz čakám bábo prirodzene a to som už ani ďalšie nechcela 🙂. Teším sa a teraz už viem,že psychika je to čo nám bránilo mať svoje počas tých rokov trápenia a sklamaní .

@anonym_dd46ce to si moze radsej adiptovat,preco by mal do seba pchat hornony a nicit si zdravie ked to dieta si radsej adoptuje,darovane predsa nebude jej.A lepsie urobi ak uz do seba to s instco nebude pchat

anonym_dd46ce
6. okt 2025
@anonym_eea6f0

@anonym_dd46ce to si moze radsej adiptovat,preco by mal do seba pchat hornony a nicit si zdravie ked to dieta si radsej adoptuje,darovane predsa nebude jej.A lepsie urobi ak uz do seba to s instco nebude pchat

@anonym_eea6f0 hormóny môže brať aj žena, ktorá otehotnela prirodzene. A ten pocit, keď si prejde celým tehotenstvom až po pôrod je neopísateľný . Zažije ako sa v nej rodí nový človek .

anonym_eea6f0
7. okt 2025
@anonym_dd46ce

@anonym_eea6f0 hormóny môže brať aj žena, ktorá otehotnela prirodzene. A ten pocit, keď si prejde celým tehotenstvom až po pôrod je neopísateľný . Zažije ako sa v nej rodí nový človek .

@anonym_dd46ce lenze to dieta mebude jej ,akurat si tak znici zdravie,nikd enienej napisane ze bez ivf neotehotnie,kolko takych bolo ze otehotneli az po rokoch?Takze do darovanych naco ked si mize radaej adoprovat a urobi zaroven aj pekny skutok.

annalubuska
7. okt 2025
@anonym_dd46ce

@anonym_dd46ce úprimne ma zaujíma, či prvej dcére poviete, že je adoptovaná, resp. ako máte túto otázku vyriešenú.

any_soj
7. okt 2025

@anonym_autor ahoj. Riešila by som to cestou NaPro technology. Pozri stránku plodar.sk, alebo nejaké zahraničné štúdie. Je to liečba, nie obchádzanie problémov cez umelé oplodnenie. A je neporovnateľne menej invazívna a neporovnateľne lacnejšia. Nie je to žiadna záťaž na organizmus, naopak - keďže je to liečba a nie prehnaná stimulácia a podobne. Ale nesľubuje okamžite riešenia. Ale bolo by treba popracovať aj na psychike, možno s pomocou psychológa. Aby si priebežne normálne žila ďalej svoj život, nemala pocit, že život začne keď... budeš mať dieťa.

lia1911
20. okt 2025

@anonym_autor odporúčam fertility coachku Marcelu Korčekovú. Sama si tým prešla. Mne pomohla. Na poslednom našom sedení som bola tehotná (po KET), bohužial to bol nakoniec MA ale myslenie a celú psychiku mi pomohla preprogramovať. Skúste ju, má aj prvé sedenie za free. 😊

anonym_4d864f
17. nov 2025

@anonym_autor je mi ľúto, že máš takúto skúsenosť. Chápem ťa, my sme zatiaľ v prvom ivf a po prvom KET, ktorú skončil potratom. Lenže máme za sebou dva roky zisťovania diagnóz, ktoré zneli dosť fatálne, liecby, aj operáciu, stále nové problémy, následne nové nádeje, že niečo z toho pomôže... A keď sme to už nejako dobojovali cez všetky prekážky k vkladu a prišlo toto, nie je to pre nás niečo v zmysle že "aaaale, veď to je prvý ket, aaaale veď potraty sa stávajú". Lebo my máme za sebou už viac ako dosť. A máme nejaké zamračené embrya, ale aj tak sa už núka otázka, koľko človek bude chcieť obetovať a skúšať. A dokedy ? A za akú cenu ? Je ťažšie toto celé zvládať a dúfať, alebo byť bez dieťaťa a pozerať sa, ako okolo mňa kaDy ho buď má alebo čaká, aj tí, co vlastne ani nechceli? Toto je veľká úloha pre človeka spoznať v Tom seba samého a pre vzťah tiež, lebo toto celé sa týka aj muža. Aj on môže mať svoje prezivanie alebo vie byť aj oporou a povzbudiť. A niektorí vôbec nie sú. Na tvoje otázky ti asi nikto neodpovie úplne, odporúčam prípadne skúsiť nájsť aj psychológa. Ale aj to je tenký ľad, nie každý je dobrý, napamofcny a nie kazdy vám sadne. Drzim palce, nie ste v Tom sama.

zuzanka101010
22. nov 2025

@anonym_autor nasa cesta za dietatom nebola ruzova, 2x iui neuspesne, 1.IVF 5vkladov neuspesne, 2IVF sme boli uz v inom centre nemali sme ani jedno embryo, 3IVF sme mali 4 embrya a z 1.embryo sa uchytilo, no v 6+4tt odislo, z 3.embrya mame dcerku, nas zazrak...4IVF bez embryi a 5IVF 3 embrya a Et sa podaril a cakame druhe babo, no som v 17tt a som v nemocnici a krvacanim a same komplikacie skrz moj tlak a ine...
Pointa je, nevzdavat sa prilis skoro... na nasu malu princeznu sme cakali 7 rokov, ak to vek a financie dovolia treba verit a skusat a ono to pride

anonym_b27b43
23. nov 2025
@zuzanka101010

@anonym_autor nasa cesta za dietatom nebola ruzova, 2x iui neuspesne, 1.IVF 5vkladov neuspesne, 2IVF sme boli uz v inom centre nemali sme ani jedno embryo, 3IVF sme mali 4 embrya a z 1.embryo sa uchytilo, no v 6+4tt odislo, z 3.embrya mame dcerku, nas zazrak...4IVF bez embryi a 5IVF 3 embrya a Et sa podaril a cakame druhe babo, no som v 17tt a som v nemocnici a krvacanim a same komplikacie skrz moj tlak a ine...
Pointa je, nevzdavat sa prilis skoro... na nasu malu princeznu sme cakali 7 rokov, ak to vek a financie dovolia treba verit a skusat a ono to pride

@zuzanka101010 ahoj zmenila si nieco ked boli take rozdiely v pocte embryi?raz vela a inokedy ziadne?

zuzanka101010
24. nov 2025
@anonym_b27b43

@zuzanka101010 ahoj zmenila si nieco ked boli take rozdiely v pocte embryi?raz vela a inokedy ziadne?

@anonym_b27b43 ani nie, pri 3IVF sme trochu cvicili, potom pred vkladom co som otehotnela som mala uz treningy s trenerom a schudla som trochu, ale zase teraz co som otehotnela som mala o 10kg viac, bez cvicenia bez nicoho....vitaminy rovnake kys.listova a femibion 1, vit.C, D, manzel Folandrol...podla mna nahoda a stastna ruka sestriciek na vyber spermii a to pri tomto poslednom IVF musel ist manzel na 2 odbery v jeden den lebo mal malo spermii a nekvalitne, tak aby mali z coho vyberat, je to hop alebo trop mi pride...ale cvicenim nic nepokazis a hlavne posilnovat panvove dno aby sa to dole vsetko pekne prekrvilo