icon

Zlatokop

zrzka696
29. nov 2017

Ahojte.Co by ste povedali na chlapa ktoremu ste uz mnoho odpustili,tolerujete jeho pohlad na svet aj ked je diametralne odlisny od toho vasho s vedomim ze nikoho netreba menit a byt s nim je predsa moja volba nik ma nenuti takze stazovat sa nema zmysel.
Byva u mna rok a neprispieva vobec na domacnost-financne.Narodilo sa nam dietatko a slubov bolo kopec ako sa o nas postara.Presli 2mesiace ktore mal tahat on a do dnesneho dna som nevidela od neho ani euro.Je dobrovolne nezamestnany a spokojny a vysmiaty ze ziaden problem.Taham vsetko sama a uvedomujem si ze nastupom na rodicak to cele padne na hubu-nezvladnem to....Poslat ho prec je jedina moznost ale nedokazem to urobit.Zmena v jeho vnimani reality a zavazkov je zrejme nemenna.Stve ma vsak ze som do nasho vztahu vela investovala a vidim,citim ze k zmene sa nedostanem.Ma niektora podobnu skusenost?

obsadenemeno
30. nov 2017

@zrzka696 mna by tiez zaujimalo, naco mu bolo tych 10000eur.
A este ze co "milujes" na takom cloveku (ani nepisem, ze chlapovi, lebo podla toho, co pises, to chlap nie je, je to decko a este k tomu lenive).
A coho sa tak strasne bojis, ze ho nedokazes poslat niekde.....

A este jedna vec - nemysli si, ze tvoja rodina nevie. Pravdepodobne vie, ved asi nie su hluchi a slepi a blbi. Vedia, ale nechcu sa miesat. Povazuju ta za rozumnu a dospelu osobu, a akceptuju, ze je to tvoj zivot. Cize mysli na to, ked ho zase budes pred sebou aj inymi ospravedlnovat.

A fakt, napis mi, ako si to planujes, ze ako to bude, az budete zivorit z rodicaku. Aby si nebola prekvapena, ze pan uzasny najde zelensie luky a dalsiu damu s usporami. Lebo ver mi, dieta chcel len preto, aby si ta priputal. Nie preto, aby sa staral a obetoval - ved uz len to, ze ta nezoznamil s rodinou az pokym si neporodila ukazuje, v akej vaznosti ta ma a ako ta "miluje".

A co uz nechapem vobec, preco sa neporozpravas s jeho matkou a preco vlastne tajis a zakryvas pred svetom jeho "prednosti". Ako co z toho budes mat ty a tvoje dieta. Fakt by ma to zaujimalo.

lindusss2016
30. nov 2017

@deti95060810
Ani bez rodiny

ema234
30. nov 2017

@lindusss2016 urcite museli nieco spisat, lebo ked nemas ako dokazat je to tvrdenie proti tvrdeniu

zrzka696
autor
30. nov 2017

Je mi jasne ze z rodicaku nevyzijem lebo mam vysoke vydavky takze budem to musiet riesit a poprosit mamu kt.je na dochodku aby bola s nou a ja pojdem do prace.Pana uzasneho vyhodim.Uz pretiekla posledna kvapka.Na margo mojho ega.Je vysoke a nehambim sa za to.Ze som sa nechala oblafnut priznavam nuz robim chyby.Viera v nieco mi na chvilu zastrela mozog.Moje dieta milujem k tomuto sa nemusim vyjadrovat.Paradoxom je ze pri nom som 1x pocitila ze chcem babo a aj napriek prognozam skusit to.Prave preto som zacala tu pisat, to je to co ma nici ist od nej prec.Moj vek?37 a jeho 26.Nespochybnujte moj intelekt vdaka zlemu rozhodnutiu.

nika898
30. nov 2017

@zrzka696 ahoj ja osobne takuto skusenost nemam ale mam kamosku co prezivala nieco podobne. S tym chlapom bola 4 roky. Byval u nej zadarmo, chovala ho, starala no proste prizivnik. Tiez ju obral o podobnu sumu ako teba a tiez mu to odpustila. Myslela si ze sa zmenil lebo chodil do rakuska ci kam na tyzdnovky ze vraj za pracou. Ano vydrzal tam tyzden. Po 4 rokoch ho kopla do riti bolo to pre nu tazke ale teraz je jej ovela lepsie. Drzim palce aby si sa rozhodla spravne.

bodka70
30. nov 2017

@zrzka696 , určite tu nikto nespochybňuje tvoj intelekt či schopnosti. Ale človek robí blbosti často nie preto, že je "blbý" ale pre svoju pýchu a ego. Vitaj v klube tých, čo si mysleli, že "mne sa to nemôže stať".

alaguema
30. nov 2017

@zrzka696 za prerastené ego sa hanbiť nemusíš, stačí si začať uvedomovať, nakoľko ťa vedie do zlých rozhodnutí. Ďalšie také rozhodnutie môže byť odísť do práce od takého malinkého bába, zvlášť, keď s tým nie si vôbec stotožnená. Ja osobne, by som hľadala iné riešenie aj za cenu toho, že by som musela stiahnuť chvost a prestať sa hrať na superhrdinku, uskromniť sa a trebárs pouvažovať aj o tom, čo tu padlo ako návrh a síce prenajať dom a dočasne poprosiť rodičov o strechu nad hlavou. Umožnilo by ti to ostať s malou doma aspoň ten rok - dva, je to pre ňu veľmi dôležité a jej je momentálne úplne jedno, či bývate v dome, alebo v izbičke u rodičov. Hlavné je, že ste spolu. Zároveň by si logicky a prirodzene odpílila ten parazit. Sťahujem sa, hľadaj si bývanie, nazdar.

0silvia0
30. nov 2017

@zrzka696 a čo tá možnosť prenajať celý dom alebo len izby a z toho žiť? Ani tak by sa nedalo? Lebo po pol roku odísť od vytúženého dieťaťa a ani si ho poriadne neužiť... a nevieš ako zareaguje mama a či bude ochotná sa dennodenne venovať malému dieťaťu.

sivypegas
30. nov 2017

@zrzka696 a nieje ti luto,ze musis do prace od maleho babatka,kvoli debilovi?Nie,pardin,kvoli lenivemu darmizracovi,kt milujes? No nechcela by sim kvoli mohej hlyposti napchat decko umelym mliekom.

majkeel
30. nov 2017

Moj vek?37 a jeho 26? Ou je, moje nervy, ved je to este decko. Mas dieta s dietatom, co si vlastne cakala? 🙂

alchemilkazltozelena
30. nov 2017

@zrzka696 mas 37...krasny vek na uzasny zivot s milovanym dietatkom ver mi...on je sopliak nielen vekovo ale vo vsetkom...ty si zrela zena, mas babatko mas pre koho zit a bojovat, caka ta este pekna buducnost len musis hlavne pre to nieco urobit a prvy krok ti pisat nemusim....drzim palce 🖒

ps: vzdy lepsie neskoro ako nikdy, je super ze si sem napisala a este lepsie ze to chces zmenit 🖒

sivypegas
30. nov 2017

@majkeel a ked je to obrstene?Napr stardi muz okolo 40tky ma 26r???To je ok?

majkeel
30. nov 2017

@sivypegas Stary 40 rocny muz aspon nema velke oci a necaka od 26tky, ze sa postara o rodinu. 🙂

Muz je zrely na rodinu v 30-35, je vyblazneny, top nasadenie pracovneho zivota ma za sebou, moze sa usadit. Predpokladam, ze autorke tikali hodiny, brala "prveho", s kym este mohla mat dieta a to prinasa obcas nevyhody. Napriklad, ze miesto jedneho dietata sa starat o dve.
Nic sa nedeje, aj jeden rodic vie vychovat dieta. A nie jedno, ale aj 4-5. Mladik splnil svoju biologicku povinnost, zbalit kufre a vystahovat. Samej jej bude lepsie a mozno sa dokonca on da dokopy a zacne sa raz o svoje dieta starat.

sivypegas
30. nov 2017

@majkeel hahahajahahaha toto je tiez zle ,kombinacia stary a mlada.

lillystranska
30. nov 2017

@majkeel ta tvoja veta: Predpokladam, ze autorke tikali hodiny, brala "prveho", s kym este mohla mat dieta a to prinasa obcas nevyhody. By ma ako zenu urazila. Nehnevaj sa ale ty musis byt strasny chr....o ked toto dokazes napisat zene. 😠

didileo
30. nov 2017

ahoj, kúpila si už igelitové sáčky na zbalenie jeho vecí? a zámok na výmenu? Zatiaľ rob všetko tajne a tak, aby Ťa náhodou nenapadol, resp. aj neokradol. Nemôžeš mu veriť a byť si istá v ničom. Nezabudni si vopred objednať na presný čas niekoho, kto Ti ten zámok vymení. Dohodni s rodičmi, či môžeš prísť na nejaký čas k nim. Potom uvidíš, ako ďalej. Dôveruj rodičom, určite Ťa podržia. Máš vytúžené bábo, ktoré Ťa potrebuje, tak mu priprav krajšiu budúcnosť ako tú, ktorú žiješ teraz. Ospravedlňujem sa za tie rozkazovacie vety, ale Tvoje bábo, rodičia aj Ty si zaslúžite krajší život. Držím Ti palce.

zrzka696
autor
30. nov 2017

Teraz ste ma rozosmiali.Ja som stara?A od kedy sa posudzuje schopnost cloveka vekom?Ja som naozaj verila ze sa starat bude velmi po dietati tuzil.A ak ma odrbal ok ale taketo prirovnania si odpusti.Nevidela si ma,nepoznas ma.Ja sa skutocne nemusim ulakomit na prveho ci posledneho ako si tu uviedla.Chcela som chapes?A ze sa k tomu nepostavil je vec druha.A to ze som mu dala sancu si rovnako nevycitam-neodpisujem ludi vo vseobecnosti.Budem sa musiet zas a znova spolahnut na seba.Verim ze situaciu vyriesim tak aby som mohla byt s malou.Pisala som sem skor o sklamani,o zlyhani a chcela som mozno pocut ze nie som prva ani posledna ktora sa takto sekla...

obsadenemeno
30. nov 2017

nezabudajme, ze takito "paraziti" dobre vedia, ako zenu oblbnut. A ta zena moze byt inteligentna, samostatna, ale.... osamela. A to taky typek vyciti. Oni su ako chameleoni, zmenia sa na takeho, akeho ta zena potrebuje/chce/tuzi.
Tu nejde o to, ze on je este decko. Poznam vela muzov, co sa pozenili v 20tke a dokazali zabezpecit rodinu. Cize vek nie je az taky problem. Problem je, ked si ta zena mysli, ze on jej robi laskavost, ze s nou je, ved kto by ju uz taku starenu chcel, ze ano. Cize problem je v tej zene, ze mu to uveri.

sivypegas
30. nov 2017

@lillystranska 🙂 On si uz mysli,ze kzda zena po 30 je zufala a len ze muzi mozu mat mladsich.To asi necital o zdene studenkovej. @majkeel

sazumak
30. nov 2017

@majkeel Absolútne nesúhlasím. Žijem na dedine, kde väčšina chlapov okolo 20-30tky má prvé dieťa, poriadnu prácu, postavený dom a poriadne sa starajú o rodinu. Na veku nezáleží, len na charaktere.

sivypegas
30. nov 2017

@zrzka696 to sa vyjadril o Tebe muz, ze si stara a zufaka,chlapi,si mysla ze len oni mozu mat mladsie..A nechapu,ked mladsim muzom sa pacia starsie zeny.

sivypegas
30. nov 2017

@majkeel Apropo noj otec v 22postavil velky dom aj s pivnicami.Ty mas dom ? A muzi z Otavyvsa zenia mladi a vsetci stavaju pekne dony,v Plus 7dni by o takych domoch pisali uz,ze su to vily.

petuska2110
30. nov 2017

Vybrala si si zle , nie si prvá ani posledná. AJ ked si človek vyberie dobre nikdy nevie čo sa može pokazit. Ludia sa menia, z užasneho človeka sa može stat alkoholik napr. Ak ho nechceš opusit skusit už len ultimatum, bud si najdeš prácu a budeš mi prispievat polovičné naklady na domácnost (strava+učty) a samozrejme aj čiastku na dieta (vyživné) alebo si zbal a chod. Napríklad mesačné ak na dalši mesiac neprispeješ - odchadzaš. Proste už nie po dobrom ale po zlom. Vysvetlit mu že ty to všetko tahat nemožeš a tak či tak na dieta platit musí. Ze maš dieta jedno a niesi poviná ho živit. Doležite je že si si uvedomila chybu a nech to dopadne akokolvek to zvládneš. Držím palce.

majkeel
30. nov 2017

@sivypegas Tvoj otec je frajer. A ty si uz taky dom tiez postavila? 😉
No to je pravda, take domy sa kedysi stavali (z nakradnuteho, za sociku 🙂 ). 3 poschodove, s tepelnymi mostami, zo skvary. Teraz v tych obrovskych nepraktickych domoch byvaju stari sami, na prizemi a kuria len v kuchyni. Lebo vykurit vsetky poschodia by sa nedoplatili.
Debaty o veku autorke nepomozu. 🙂

sazumak
30. nov 2017

@majkeel Nemáš pravdu...u nás na dedine má každý taký dom a som mladšia ako autorka 🙂 Bývali sme vo svojom už v mojej 25ťke, keďže sme nechceli byť rodičom na krku. Síce sme sa poriadne namakali, ale stojí to za to. Také domy má sem každá rodina, keďže chce bývať sama. Sú tu pracovití chlapi, aj ženy a často začínajú stavať fakt mladí.

zrzka696
autor
30. nov 2017

S vekom ste zacali Vy ja ho riesit nepotrebujem odpovedala som len na otazku

sazumak
30. nov 2017

@zrzka696 Vek nie je podstatný, ako som písala, je to o charaktere. Poznám veľa párov, kde je muž mladší a klape im to. Súhlasím s príspevkom@petuska2110, držím palce, nech si to dáš do poriadku a budeš šťastná.

deti95060810
30. nov 2017

@majkeel netáraj o socíku a nakradnutom....moji rodičia tiež postavili za socíku dom a nekradli.... a viem o viacerých čo nenakradli ale zato sa narobili ako mule...

marce63
30. nov 2017

Konaj rýchlo, nemáš už na čo čakať. Tento "muž" čo ťa tak očaril je príživník a manipulátor. Tvoj prejav je dosť inteligentný na to, aby si sa naďalej nechala takto využívať a manipulovať od "partnera".. Jemu je dobre, on je spokojný, má kde bývať / za tvoje peniaze/, má z čoho žiť / živíš ho ty/ a celkovo servis. Všetko čo ON potrebuje má, len nemá charakter. Určite je aj dobrý herec, keď ti bolo s ním tak dobre. Máš svoje roky, aj slušné IQ a predsa si "naletela". Už som videla dosť takýchto prípadov, keď sa inteligentná žena v očarení a láske chovala ako jedinec so slabšou rozumovou výbavou. Vraví sa, že láska robí divy. Ale to čo prežívaš ty, nie sú divy po ktorých ženy túžia. Jediné pozitívum z tohoto vzťahu je tvoje dieťatko, po ktorom si túžila. Pozvi si k sebe rodičov a na rovinu im povedz aká je situácia.
Iné je zaťažovať rodičov banalitami a né nechávať ich v nevedomosti, týkajúcej sa takýchto vážnych vecí. Následky už máš a môžu byť ešte väčšie, ak nebudeš konať a neoznámiš príživníkovi, že ho viac nevpustíš do domu. Pri takomto rozhodnutí sa stáva, že príjemný chlap sa zmení razom na násilníka a môže ti ublížiť. Samozrejme sa ti bude vyhrážať, že ti vezme dieťa a podobné nezmysly.
Nevpustila by som ho do domu ani aby si pobalil veci! Žiadne diskusie, lebo manipulátor ťa bude prehovárať a argumentovať čo všetko podnikol, čo má v pláne a ako sa o vás postará. Podaj si návrh na súd na zverenie dieťaťa do tvojej opatery, na výživné pre dieťa, aj výživné pre seba- ak nie ste zosobášení, výživné na seba môžeš poberať do 2 rokov veku dieťaťa. A pozor, súd nerozhoduje o výške výživného spôsobom, že otecko je nezamestnaný, alebo má minimálnu mzdu, tak môže platiť len minimum. Berie do úvahy aký príjem môže mať otec dieťaťa, keď si nájde vhodnú prácu, keď má prácu za minimálnu mzdu, odporučí mu zmeniť zamestnanie. Tie peniaze čo si mu "požičala" 10000-€ sa pokús vymôct späť. Máš nejakého svedka, alebo doklad o výbere z účtu, alebo prevod na jeho účet, resp. prevod na nejaký iný účet, kde on dlhoval peniaze. Tento doklad dodatočne získaš za poplatok v banke. Samozrejme o tomto jeho dlhu oboznám svojich rodičov, jeho rodičov, priateľov a pod. Nech je každému známe čo je on zač. Aj keď je to ťažké, ale možno zachrániš jeho nasledujúcu obeť.
Ako by to bolo dobre, keby títo "chlapi" mali vytetované na čele čo sú zač, bolo by menej nešťastných a sklamaných žien. Veľa šťastia.🙂

deti95060810
30. nov 2017

@zrzka696 jóóój ten vek hrá proti tebe....On je ešte mladý, možno ešte nevyzretý ale zato isto nezodpovedný....s ním to ďaleko nedotiahneš.
nerobí dobrotu ak je žena mladšia tak veľa - teraz to myslím všeobecne, nič proti tebe...😉