icon

Zlatokop

zrzka696
29. nov 2017

Ahojte.Co by ste povedali na chlapa ktoremu ste uz mnoho odpustili,tolerujete jeho pohlad na svet aj ked je diametralne odlisny od toho vasho s vedomim ze nikoho netreba menit a byt s nim je predsa moja volba nik ma nenuti takze stazovat sa nema zmysel.
Byva u mna rok a neprispieva vobec na domacnost-financne.Narodilo sa nam dietatko a slubov bolo kopec ako sa o nas postara.Presli 2mesiace ktore mal tahat on a do dnesneho dna som nevidela od neho ani euro.Je dobrovolne nezamestnany a spokojny a vysmiaty ze ziaden problem.Taham vsetko sama a uvedomujem si ze nastupom na rodicak to cele padne na hubu-nezvladnem to....Poslat ho prec je jedina moznost ale nedokazem to urobit.Zmena v jeho vnimani reality a zavazkov je zrejme nemenna.Stve ma vsak ze som do nasho vztahu vela investovala a vidim,citim ze k zmene sa nedostanem.Ma niektora podobnu skusenost?

lindusss2016
30. nov 2017

@zrzka696
Nevsimaj si odpovede, ktore ti sem hadze @majkeel pravdepodobne si.nieco dokazuje, nevedno co. Spravila si chybu, nie si naozaj ani prva ani posledna a chyby robi uplne kazdy, niekto vacsie, niekto mensie. Stale mozes vsetko zachranit. Sama musis vediet najlepsie, co k nemu citis a ked sa chces este posnazit, hod za hlavu vsetko, co bolo, ak sa to da a daj mu naozaj poslednu sancu, ale ak zbadas prvy prejav, ze nejavi zaujem situaciu zmenit, urob razne kroky. Urcite mas na to, aby si vsetko zvladla aj sama, len sa nesmies nechat dalej vydierat darmozracom.

majkeel
30. nov 2017

@lindusss2016 Preco dokazovat? Iba som napisal, ze 26rocny je casto na vychovu deti primlady, najma dnesna mama hotel generacia. Proste niekedy clovek urobi nie prave najstastnejsie rozhodnutie, ale taky je zivot a ide sa dalej. Dieta autorka vychova aj sama.
Potom niekto napisal, ze ci je 37 rocny a 26 rocna v pohode. Nie, nie je. Su tam generacne rozdiely a nezhody. Mladsia partnerka si mozno casom bude hladat vekom sebe rovnejsieho a dotycny by mal tiez vediet, do coho ide. Ze vsetko nestandardne ma svoje pre a proti. 🙂
Okrem toho tymto stylom funguju chlapi bezne, akurat sme v muzskom kruhu rozoberali vcera, dnes je problem najst normalnu babu, co si nechce doma sadnut a postarajte sa niekto dalsich 30 rokov o mna. ;)

lindusss2016
30. nov 2017

@majkeel
Dokazovat preto, ze si sa na autorkinu adresu vyjadroval dost nemiestne. Mna by take reci urcite urazili. A ty ak si vyspely a slusne vychovany chlap, by si mal vediet, ze takto ponizovat zenu, ktoru ani nepoznas a nic o nej nevies, hoci len na anonymnom internetovom fore, je dost trapne.
A ten vekovy rozdiel je velmi individualna zalezitost. Moj byvaly spoluziak (momentalne 30) sa niekolko rokov dozadu ozenil so starsou damou s dospievajucim synom a klape im to, zalozil celkom uspesnu firmu a zodpovedne sa o nich stara. Taktiez mam kamaratky, ktore maju starsich manzelov a vsetko je v poriadku.

lillystranska
30. nov 2017

@majkeel aha dalsi taky co sadnem doma na rit a zena lietaj okolo mna a ja nemusim doma pohnut prstom.ja ti poviem ze ja mam muza ktory odomna nevyzaduje aby mal kazdy den doma navarene a aby som lietala s prachovkou ako handra a stale prala zehlila nie som otrok. A aj tak ma kazdy den navarene do prace aj tu sladkost mu pribalim s nejakym mylim odkazom a ked pridem domov mozem si vylozit nohy lebo si veceru urobi sam lebo vsak som bola v praci nech si teda aj ja oddychnem. Nenahana ma ak nieco chce napriklad kolace napeciem ale pomaha mi tak isto ked on chce nieco pomaham zas ja jemu. Neznasam chlapov co pridu domov vylozia nohy a zena staraj sa lietaj vsak ja zarabam peniaze

majkeel
30. nov 2017

@lillystranska Toto vsetko si zistila z tych 3 mojich komentarov? Si fakt dobra. ;)

janulap
30. nov 2017

@zrzka696 a preco tvoj priatel nechce pracovat?

lillystranska
30. nov 2017

@majkeel nie ale z tvojho vyjadrovania mi pride ze tiez si jeden z tych co maju nazori zena patri za sporak a k detom a chlapi maju zarabat peniaze a chlap je doma panom a ked sa aj objavi zena co si doma vylozi nohy uz hned je leniva. A tie damy co si vyssie spominal su povacsine ,,zlatokopky"

zrzka696
autor
30. nov 2017

Dotycny vedel velmi dobre do coho ide.Mal a má na vyber.V nicom som ho nikdy neobmedzovala a kedykolvek moze ist.On je ten co si ma zasluzit mna.Moze mat seberovnu ale on nechcel je to jeho volba.Vsetko bolo idealne az do momentu kedy ma platit ako on povie za cudzie.Nikdy na neho nic neprepisem.A chod domacnosti?Jasne mal by prirodzene chapat co treba.

0silvia0
30. nov 2017

@zrzka696 a pán dokonalý ešte nebýval sám keď nechápe že keby si platil podnájom platí tiež za cudzie? či normálne vysvetľovanie nepomáha k lepšiemu chápaniu či ako je na tom s pochopením hovoreného slova?

janulap
30. nov 2017

@zrzka696 ale on si vybral pohodlie bez velkej namahy u teba.Prosim ta,maj rozum,tie financie co vrazas do lenivej vsi,mozes radsej minut na seba a svoje dieta.

zrzka696
autor
30. nov 2017

A este raz.Nevidel si ma netusis ako vyzeram takze sa nevyjadruj.Vek je cislo a ver ze aj s rozdielom to moze fungovat a dokonca vyzerat dobre...A ja v podstate nic od nikoho necakam.Sklamalo ma ze som konecne uverila a ukazal sa opak a to je vsetko.

obsadenemeno
30. nov 2017

@zrzka696 takze ty si cudzia? Aj vase dieta je cudzie? Ved ak prispieva na domacnost, to je na cudzie? Sused sa chodi za "jeho" (sic) peniaze nazrat?

Boze take dristy. Nech uz je prec, cim skor, tym lepsie. Sak je cudzi, nie? Nech si ide do svojho, geroj.

zrzka696
autor
30. nov 2017

Hovoreneme slovu nerozumie este mam niekedy pocit ze ho doslovne otravuje ked hovorim dookola co treba...Pomaha mi v domacnosti a s malou.Zboznuje ju je s nou uzasny.Akurat nechce platit.Je to velmi zvlastny clovek.Je toho samozrejme viac avsak z moralnych zasad nemozem vsetko uverejnit

jeemima
30. nov 2017

No nie je to bezvychodiskova situacia, ale povedala som ze vychodisko je len jedno. Myslim ze aj ty mas ten pocit ze on sa uz nezmeni. Mozno si najde pracu na mesiac dva a potom z nej odide lebo ... a dalsiu na mesiac a odide lebo..... su take typy ludi kt ked si nevytvoria pracovny navyk za mlada taknechapem ako mohol nemat motivaciu zamestnat sa ked ste dieta cakali a uz vobec nie teraz ked ho mate. Kvoli nemu si ochotna potom zivorit na rodicaku? cim skor sa s nim rozides tym dlhsie si vydrzite s dietatkom zit slusne. predpokladam ze vyzivne tiez neuvidis ...predsa len to budu pre neho "cudzie" vydavky. NEstracaj cas a energiu s chlapom kt neminie ani kusok tej svojej na vas. neviem si predstavit zit s niekym kto nasmu dietatu nechce dat maximum toho co moze. vela stastia urcite to zvladnes sama s dietatkom,

sivypegas
30. nov 2017

@majkeel ale,moj otec na dom zarobil,takisto ko aj moj brat a muzi mojich sestier,no a ja aombsi z domom nasa anrstaval dim v 30tke..Moji spoluziaci zo ZDsky z Oravy uz domy lostavene maju.Darmo,na Orave dobre, na Orave zdravo juhu.juchu:)

zrzka696
autor
30. nov 2017

Dakujem

petuska2110
30. nov 2017

@zrzka696 Nechápem ako do cudzieho? Aj on tam býva, logicky míňa elektriku, kúrenie,voda, smeti čo on neje? či strava a potraviny sú Zadarmo? To sú všetko bežne náklady na život ktoré musí platiť aj vo vlastnom dome/byte. Tak nechápem na aké cudzie má platiť. Nech si platí polovicu a to sám za seba. A na dieťa tiež nech platí, to sa samé o seba nepostara. Bol zviknuty žiť u mamičky zadarmo? Že nechápe čo všetko sa platí a že aj on to míňa a používa. Že toto všetko není zadarmo. Že dospelého človeka nikto živiť nebude keď nieje schopný ani na stravu dať, tak nech neje. Nech nepoužíva elektriku/vodu atď a ak chce nech si zaplatí.

cacianka
30. nov 2017

@oslo1 👏👍

pelian
30. nov 2017

Nehnevaj sa na mňa ale takéhoto chlapa by som hnala kade ľahšie nech by som ho akokoľvek mala rada. Minimálne o jeden hladný krk menej, daj ho pekne súd, nech ti priklepnú výživné a bude musieť začať platiť. Ja by som ho teda len tak neživila

mimi1237
30. nov 2017

@zrzka696 mna by zaujimalo kde dal tolko.penazi o ktore ta ako.pises obral.
Automaty?dlhy? Ved to nieje 10 eur ale 10 tisic ...vysekala si ho z niecoho?

Podla mna citis ze toto dobre nieje je na tebe co z tym spravis.

petranelkova
30. nov 2017

Takeho chlapa len ..... do zadnice. Naco ti je? Len na obtiaz. Keby chcel, tak by uz davno pracoval. Ja by som taketo chovanie asi len tazko tolerovala. Veru, daj mu zbohom a isto si najdes niekoho, kto sa o teba aj male s laskou postara.

libawet
30. nov 2017

@zrzka696 že Ťa pozná lepšie ako Ty seba samu a patrične Ťa zneužíva, lebo sa necháš. Takíto to rýchlo zistia a len parazitujú. Vycicia Ťa, odhodí a pôjde inam cicať. No, veľa zdaru, drž sa.

0silvia0
30. nov 2017

@zrzka696 ak zbožňuje malú a vie to s ňou tak o tom že zostane on na rodičáku ste neuvažovali?

taga
30. nov 2017

Z toho, co pises, mam pocit, ze on je vychcanejsi ako sa moze zdat a ze by bol fakt schopny naznacit, aby si mu prepisala polku domu aby platil 'svoje'... ale vyzeras byt rozumna zena, na to by ta hadam uz neukecal... pozri, mozno si urobila chybu, ze si mu dovolila zajst takto daleko, ale ovela vacsia chyba by bola pokracovat v tomto status quo, napriek tomu, ze vies, ako ta to nici... NESTAVAJ SA DO POZICIE OBETE. NENECHAJ SA STAHOVAT DOLU. tvoj dom - tvoje pravidla - tvoj zivot - tvoje rozhodnutia ovplyvnia, aky bude... a aky bude zivot malickej. Vela stastia, a spravne rozhodnutia bez sebaklamu

kapustovafliacka99
30. nov 2017

pises, ze z moralnych dovodov to tu nemozes uviest, ze co este vyviedol. nuz necudovala by som sa teda, keby bol zapleteny v nejakych svinstvach, nelegalnych obchodoch s latkami, prostitucii, nevere a pod. neziadam ta aby si to uviedla, ale ak mal velke dlzoby tipujem ze to bude niekde tymto smerom. tak takeho by som nechcela uz vobec.
uz len fakt ze ma taky pristup a nic nehodla menit, to je uz znacny signal preco je s tebou. treba sa ho zbavit ako spiny cim skor. aby ta nezatiahol aj do problemov so zakonmi a koneic koncov aj tvoje dieta. cim skor kopnes do riti, tym skor ti bude lepsie. a uz by som rozhodne necakala ani den.

winni
30. nov 2017

@majkeel Trošku slušnosti k mužom v zrelšom veku a slečnám vo veku 26 rokov !! Každý normálny muž, či je mladý, alebo už starší túži po normálnom, rodinnom živote. Taktiež je to aj v opačnom prípade.

Autorka zrzka696 žiaľ sa zamilovala a pre lásku by obetovala aj starostlivosť o dcérku. On je veľmi mladý, nebojíš sa, že jedného dňa od vás odíde? Ty už nie si sama, máš pre koho žiť, najbližších xx rokov ťa bude tvoje dieťa moc moc potrebovať, ale ak ťa dovtedy takýto darmožráč lenivý nezrujnuje a neskončite bez strechy nad hlavou. To chceš vystaviť takémuto stresu svoje dieťa? Ak áno, potom je to poriadna nezodpovednosť.

majkeel
30. nov 2017

@petranelkova Nuz, to su dva zakladne zenske omyly
1) stravit mladost vecnym cakanim na "praveho", lepsieho,... dlhe roky, pripadne zabijat cas s pakami a prehliadat tych normalnych slusnych.
2) Mat dieta s pakom a mysliet si, ze nejaky normalny slusny, ktoreho si nevsimala za mlada (bude na nu zatial trpezlivo cakat, pracovat a zarabat), sa potom o nu aj o to dieta postara. Nie je to nemozne, iba nepravdepodobne. 🙂

Treba si uvedomit. Ak chcete s chlapom zostarnut vo vztahu, tak normalnych treba hladat okolo 28-30. Muz chce zazit cas, ked ste svieze, pekne, spolu nieco vybudujte, poskytujte si oporu. Nezhanajte slusnych a normalnych, ked uz "tece do bot" a neponukajte im pardon za vyraz, "co zostalo" po 40tke. Aj princ na bielom koni hlada princeznu, nie "upratovacku". 🙂

Je to dane. Zeny dospievaju skor, hladaju si schopnych partnerov, s ktorymi sa da zalozit rodina. Vyhybaju sa "neschopnym". Ti schopni su vacsinou o par rokov starsi, lebo nie kazdy muz ma uz v 18tich schopnosti zarobit, ci dedil po bohatom strykovi. Ale uz 16-18 rocna zena moze mat dieta. Fyzicky urcite, ci aj mentalne je druha vec.
Muzi potrebuju preto viac casu a musia byt potom schopni zarabat, starat sa a ochranovat rodinu dlhsie, nestaci do 40.
Co sa caka od zeny? - ochrana, peniaze? Nie, aby vyzerala dobre a mala zdrave deti. Preto zeny dospievaju skor a starnu rychlejsie. Muzi dospievaju neskor a starnu neskor.

@winni Aj ja som vlastne v zrelom veku (skoro 40) Na kazdeho pride raz choroba menom vek. ;)

0silvia0
30. nov 2017

@majkeel a keď už takto rozoberáš výber partnera a veci s tým súvisiace a ty si ako na tom? Si v manželskom zväzku alebo si sa tomu všetkému úspešne vyhol?🙂

dskjhfdlkdjhl
30. nov 2017

@zrzka696 uz ho prestan ospravedlnovat, raz je to parazit, ktory sa nechava zivit zenou na materskej, tak to evidentne nie je clovek, o ktoreho by mala normalna zena stat.

ixayxa
30. nov 2017

@zrzka696 drž sa racionálnych rád @marce63 a konaj.