Zmierili ste sa s tým, že nebudete mať deti?
Cauko, viem, ze je to este skoro robit neake zavery.
Ale nedavno sme prisli o babatko, bolo to nase prve. Moc sme sa nan tesili. Ono sa to sem tam stane, ale js si neviem predstavit byt zase tehotna a nebat sa, ze sa to zopakuje.
Mam teraz taky blok z toho byt zase tehotna, uz sa nebudem tesit z rastuceho bruska ale len sa bat.
Pozerala som si informacie aj ohladom adopcie/pestunstva, ale najradsej by som mala svoje deti.
Co mam robit? Zmierit sa, ze nebudeme mat deti?
Dakujem.
@bubinko1506 ja som tiež čakala dvojičky ,chlapčeka a dievčatko a v 23tt sa mi spustil porod ktory nevedeli zastaviť , musela som ich porodiť a nechali ich v podstate zomriet ,lebo do inkubátora sa vraj dávajú až od 24tt. Je to čerstvé teraz 2 mesiace, veľmi ťažko sa s tým vyrovnáva.
Hlavne keď neviem príčinu , všetko bolo v poriadku , všetky výsledky aj stery vyšli negatívne ani pitva nič nepreukázala.
Jeden podvečer ma začalo bolieť podbruško ale pre istotu som išla na pohotovosť a povedali mi že vraj to už sú kontrakcie a som na 1 prst otvorená, do rána som bola už na 7 prstov a už nebolo cesty späť ...
Je to stále ako zlý sen...
@deanr to ma velmi mrzi. Velmi odporucam obcianske zdruzenie Tanana a taktiez psychologa. Ja vidim na sebe celkom fajn progres. Urcite je to este dlha cesta, ale uz sa postupne zaradujem do normalneho zivota. Silno drzim palce
Ta bolest sa casom otupi a aj pri druhom tehotenstve budes mat obavy,to je prirodzene. Ale skusajte to,nezanevrite a pri druhom tehotenstve budes viacej sledovana. Na prve babatko budes uz navzdy spominat,bohuzial je to sucast nasho zivota a spomienky sa vymazat nedaju. Ale vsetko to prazdno ti vynahradi dalsie dieta. Drzim palce
@marca12 dakujem moc za podporu. Ja som tiez nastavena, ze to chceme este skusit aj ked stale si predstavujem, ake by to bolo, keby tu bol s nami. Boli by to najkrajsie vianoce.
My sme prišli o našu prvorodenú dcérku, žila skoro dva dni 😔 čakala som dlho na výsledky, po 15tich mesiacoch sme už nevydržali chceli sme to posledný krát skúsiť...keď som zistila,že som tehotná prišla hrozná správa z výsledkov, časté kontroly,atď...stres celé tehotenstvo, ale nakoniec máme zdravého krásneho synčeka dvojročného🙂 bolesť nikdy neodíde, iba sa zmierni a naučíš sa s tým žiť,ale ďalšie dieťatko dokáže každý deň tak rozžiariť,že to stojí za vyskúšanie. Ja som aj po pôrode bola ešte veľmi dlho v strese a kontrolovala ho v postieľke a podobne, syn je aj dosť náročný,ale som rada, že sme išli do druhého tehotenstva. Diera v srdci po dcérke je obrovská a vždy tam bude,ale máme doma synčeka pre ktorého sa snažíme čo najviac každý deň 🙂 hlavne treba si dať čas a nájsť spôsob na zmiernenie, psychické zdravie je dôležité, muse byť veľmi silné👍 prípadne sa nebáť požiadať o pomoc, pre mňa bolo riešenie vtedy nová práca, nové prostredie a podobne. Držím palce veľmi
Stým sa nedá zmieriť,ja som sa doteraz nezmierila stým že nebudem mamou nikdy,a hlavne keď potom túžiš velmi
Myslim, ze tu nejde o "zmierenie sa", ale o pochopenie a prijatie svojho zivota ako daru. Hodnota mojho zivota totiz nie je odvodena od inych faktorov - mat dieta, muza, pracu, pekne telo, vela penazi alebo zachranovat zivoty, hocico...ale od hodnoty mna samej. Bohuzial ti, ktori toto nepochopia cely zivot tuzia po veciach/detoch namiesto toho aby svoju energiu zamerali na nieco ovela podstatnejsie a hodnotnejsie.
Ved nemusis @lindaszalayova mat deti. Ale napr mozes byt buddy dietatu z domova, mozes dat domov niekomu, mozes menit svet k lepsiemu. A tym naplnat svoju hodnotu. Ta nie je len v tom, ze porodis svoje.
Ale chapem - kazdy mame svoje veci inak spravovane a prijate.
Moja naj kamoška potratila a do roka mali druhé zdravé bábätko na svete,ona píla rebríček obyčajný 1,5 litra denne aspoň 10 dní mimo menštruácie a vycistila sa tak zvnútra a potom keď im doktorka povedala, ze už môžu hneď otehotnela a už majú 2 krásne zdravé detičky držím palce a choďte do toho

Ahoj. Ja som potratila 3krat. Plac, beznadej, nakoniec sme sa s manzelom zmierili, ze budeme sami. Stavali sme v tom bezdetnom obdobi velky dom, projektovala som si tam fitko, obrovsky satnik, bazen, saunu, proste dom pre dvoch karierne zalizenych ludi. Nastahovali sme sa v den ked som odisla z porodnice, sla som do porodnice z nasho bytu a s novorodencom do domu. Uz mam medzicasom deti 2, vsade v dome vidno, ze mame deti. Nevzdavaj sa, nikdy. Ono to pride!!