(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
Ten článok o AV aktivistoch nemal bohvieako vysokú úroveň a bolo jasné, že je účelový. Neoverovala som si všetky jeho tvrdenia, o niečom som vedela už predtým a niektoré skutočnosti (ako nejaká bočná zárobková činnosť predajom ezoterických kníh a výrobkov z ovčej vlny) sú mi úplne ukradnuté.
Ale prečítala som si odpovedď Ing. Filla, ktorá začínala vetou "Na jednej trápnej stránke, ktorej autori sú buď dobre zaplatení alebo sektársky fanatickí vakcinacisti..." a... čo dodať. Ak bol pôvodný článok trápny, odpoveď je ešte trápnejšia a nijako "česť" dotknutých AV nezachránila.
Vychádza mi z toho, že z týchto slovných prestrelov (niekde na úrovni súčasnej slovenskej hip-hopovej vojny 😀 ) ľudia, ktorí hľadajú odborné informácie podané vecne, slušne, bez osobného balastu nemajú absolútne nič.
Inak @petot , vždy som rada čítala Tvoje príspevky práve preto, že boli bez tých osobných útokov, JPP informácií, vždy si sa držal odbornej argumentácie, ku ktorej si vedel predložiť zdroje a úprimne boli tie príspevky jedným z dôvodov, že som sa do očko diskusií na tejto stránke začítala. Budem rada, ak sa k tomu spôsobu diskusie zas vrátiš 😅
@tatko_bebe ..moja rec, presne preto by mali byt vsetci taki samaritani , nezistni ludia ..ktori by fakt od cloveka korunu nezobrali , aj keby sami uz nic nemali ..ako lekari, dealeri s liekmi a samozrejme farmakorporacie. vsetko robia len pre dobro cloveka a uplne zadarmo , bez najmensej vole akokolvek zarobit nieco mimo nakladov. ..a za toto tychto svatych ludi ja obdivujem a skladam im uctu.
no a tito zistni predajcovia knih o zdravi, byliniek a ovcieho runa ..no fuj, hanba im ! si tu na nete len eurace nahanaju , aby mohli kazde 3 roky brat nove auto na leasing , nech maju kde stopit tie spinave a nechutne zisky, chodit na luxusne "skolenia" a dovolenky zadarmo. plujem na nich.
@zeleny_cajik "Lož ako pracovná metóda" je niečo, na čo som reagovať musel.
Úprimne, tento štýl diskusie mi je protivný, tak ako Tebe. Na to, aby sa dalo diskutovať o faktoch, je tu primálo faktov. Asi by som mal nejaké hodiť do pľacu 😉
@natas4 @dai Takže poďme sa venovať dosiaľ nezodpovedaným otázkam mýtickej kolektívnej imunity.
Človek, ktorý prekonal osýpky, si vytvorí protilátky, ktoré zneškodňujú 18 z 20 divých kmeňov osýpok. Protilátky z očkovania len 10. Môže takáto vakcína vyvolať kolektívnu imunitu?
Klingele M et al. Resistance of recent measles virus wild-type isolates to antibody-mediated neutralization by vaccinees with antibody. J Med Virol. 2000 Sep;62(1):91-8.
@petot preco nemozes zodpovedat 2 jednoduche otazky ktore som ti polozila? ja by som uz konecne sa rada zacala pohybovat v oblasti faktov nie domienok☹ ten mytus jednoducho funguje - opaet porovnaj si krajiny kde je povinne ockovanie a vyskyt tychto chorob a kde nie je a vyskyt danych chorob - na mna si sa oboril ze mi viditelne neidu implikacie tak neviem ako mam reagovat☹ teraz je v de po volbach, dkusim sledovat ci snaha de.ministra zdravotnictva o zavedenie povinneho ockovania bola len predvolebny boj alebo ci tato bude pokracovat....
moje otazky zneli: mozes nas prosim informovat a dat nam mena 2och ba skolok kde bola epidemia osypok? momentalne sa uz dost vykrucas , na zaciatku si to tu ale pre ovecky uviedol ako fakt - napisal si ze to tak bolo a ti doktory si dovolili tvrdit ze ide o potnicky - poznas matku dietata - je viac nez pravdepodobne ze si si vsetko vymysiel aby si podlozil svoje domienky - staci ked to priznas lebo toto vykrucanie z teba robi nielen cloveka manipulativneho ale zaroven niekoho kto si nevie priznat pravdu....
druha sa tykala miery zodpovednosti za svoje rozhodnutie ak toto slobodne rozhodnutie sa dotkne negativne ineho cloveka....
dakujem 😉
@prevenar 😀 co Ti brani v tom byt lekar? alebo dealer ako pises? Ty svaty clovek 😅
@petot nehnevaj sa ale asi nevies ako presne funguje imunitny system. Ale v skratke, ked mas nejaky serotyp, tak si predstav ze ma nejaky specificky tvar. a Tvoje killeri si tento tvar zapamataju a ked je rovnaky alebo velmi podobny tvar tak zareaguju takmer zhodne. Nemusis mat kazdu vakcinu na vs kmene, pretoze si to dokaze org. do istej miery vykompenzovat. A bakterie vo vseobecnosti funguju sposobom vymeny informacii plazmidmi. Komunikuju medzi sebou a nadherne mutuju. Takze je v podstate zbytocne mat x serotypov vo vakcine. V prvom rade ide o to aby imunitny system zareagoval na danu strukturu co najrychlejsie. Skoda ze nemam taku schopnost to vysvetlit ako jeden pan prof. aby ste to vs pochopili na prvy sup.
Vakcinacia nieje 100% ochrana a je naivne si mysliet ze ked mam ockovanie proti tomuto ze to nedostanem. Ale je lepsie ako nic.
Ano v podstate zdravy silny jedinec je schopny prekonat takmer vs bezne ochorenia aj bez ockovania ale staci ze ma narusenu imunitnu odpoved a v priebehu hodiny ma bakt.sepsu a my chceme svoje deti chranit..
@bipsy tak hlavne ten jeho OS kt vlastne ani nebol jeho...svetovy samaritan 😅
@petot a co robi antivax...? predsa to iste... nieco objavi... popripade to prelozi a hodi to medzi dovercivych ludi.... 😀 to mi je zaujmave ze na to mas uz iny meter.... slovickarenie ti ide akurat ze je to uplne bezpredmetne debatovanie ... ten link je skratka niekoho nazor na vec... tak ako je milion clankov alebo linkov na veci kde sa prezentuje antivax ..a tiez je to silna polemika.... bez rukolapnych faktov ...tak v com som v tomto pripade horsia?.... 😉
moralne hodnoty 😵
@prevenar aha takze podla Teba su pausalne lekari nemoralny 😅
@prevenar čo ti vieš o práci lekára albo iného zdr.pracovníka ,čo si sa dočítal na googly ,opíšem ti napr,takého chirurga ,po nástupe do práce vizita ,potom sedenie ,kde sa preberajú pac, potom rýchlo utekať na oprečku po dezinfekcii rúk sa obliecť do sterilného a operovať 4 hod. v habite ,o tom ,že idem sa vyšťat len snívaj ,napiť tobôž ,po operácii ,napísať správu ,ísť na odd.k svojim pacošom ,ktorých treba riešiť a hádam stihnúť aj obed a znovu utekať na operačku a spraviť ešte 2 operky a potom správa a šup ešte pacoši na odd. a takto každý deň na nohách a lozenie po špitály a takto je to aj s traumatológmi a inými dr. ,čo taký traumatologický plán ,to ti niečo hovorí ,aj o druhej v noci byť stiahnutý z domu bez reptania a musíš ,ale to ty nepoznáš a čo sestry 2 na 40 ľudí a jedna sanitárka na 40 ľudí a 2 sestry a ak narážaš na ambulantnú sféru ,internisti aj 40 ľudí denne odbery ,ekg a tomu podobné veci a to isté chirurgovia a ak narážaš ne obvoďákov ,možno majú najľahšiu prácu ,ale aj najmenej platenú ,inak ak im je tiež čo závidieť tak by som ti odporučila len jednu návštevu rómskej rodiny alebo babičky ,ktoré svoje gyn. problém predkladajú obvoďákovi a čo tie choroby denno denne byť v ohnisku nákazy a čo ta buzerácia od poisťovní a čo tá buzerácia od hygieny ...a nehovoriac ako som zamestnaný ,patrí mi zo zákona plat ...takže keď o tomto všetkom vieš veľké prd tak sa prosím ťa nevyjadruj ....
dovolila som si požičať ,niečo na odľahčenie ,takto to bude vyzerať ak spolok prevenar ,manof a spol expanduje ,len dúfam ,že s lepším výsledkom.... 😀
tak to video je bomba 😀 @aristka
@prevenar nie všetci ,to je jedna vec viď vaši doktorský reprezentanti a toto video sa dá aplikovať na akúkoľvek alternatívu..inak len tak mimo radšej ani nevedieť o akú alternatívu sa jedná a odkiaľ je dovezená ... 😝,....a apropo je viem veci ohľadom svojej profesie ,neleziem nikomu do hrnca lebo na to nemám klasifikáciu...ako niekto...
..hehe , hlavne je dobre trapne miesat "akutnu" medicinu s medicinou chronickych stavou 😀 kedze jedna je velmi prospesna a druha je totalny fail 🙂
- keby som mal zlomenu nohu, zapal slepeho creva , prepichnute pluca ...tak SAMOZREJME by som to neriesil ani stravou, ani vitaminmi, ani homeopatikami (ktorymi. inak neriesim ,ze nic) , ale bezim na prislusne oddelenie , ktore riesi akutne stavy. presne sem by mala plynut vacsina prijmov v zdravotnictve , aby clovek po operacii neumrel na INFEKCIU z nesterilnej operacky. ..napriklad ^^
- a SAMOZREJME , ze ked prechladnem , mam horucku, alergiu, ekzem a pod. tak nepojdem k nejakemu LEKAROVI - OBCHODNIKOVI s produktami chemickeho farmakorporacii. ..kedze , ja sa chcem vyliecit a nie potlacat PRIZNAKY. 😕
neviem koho ohuria tieto trapne prekrucacky s toho smiesneho videa pre 5 rocnych. .. asi len niekoho s velmi nizkou urovnou logiky.
@prevenar ty čo sa tu takto vyjadruješ ohľadom lekárov ,nemáš problém ísť sa k ním dať ošetriť...a kde si zobral ,že operačky nedodržujú antiseptické prostredie a sterilitu ,bol si už na operačke alebo ti dali dvojitú dávku premedikácie lebo zas je to niečo z brucha a o tých ranách ,to či pac.dostane alebo nedostane inf.záleží v akom stave príde na ošetrenie ,mala som čest taký empiem žlčníka čo je samo o sebe infekt alebo rôzne zápalové ako apendix ,pankreatitída ,kde prichádza k peritonitíde a musí zostať bruš.dutina otvorená ,čo také gangrény ,bercove vredy to sú všetko infekty a zotavenie záleží od celkového stavu pacienta ....takže zas niečo z brucha ..inak vedel si ,že ak máme pac.napr.s hepatitídou ,zlatým stafylokokom a pod bordelom automaticky sa oprečka po oper .zavrie a po dezinfekcii sa 12 až 24 hod .žiari .....takže máš veľkú znalosť a zas niečo z brucha.....
@prevenar to video je parafraza reality a je celkom vtipne ale asi si to nepochopil
Keby túto diskusiu čítala odborná verejnosť, tak len bude krútiť hlavou. Je neuveriteľné, čo niektorí ľudia dokážu zo seba vypustiť - viď @prevenar a jeho "akútna vs chronická" medicína. Ty si sa okolo medicínskeho/ farmacutického vzdelania nikdy ani neobtrel. Nehnevaj sa, ale ak si chceš zachovať kredibilitu, tak takéto amatérske chápanie medicíny si nabudúce nechaj radšej pre seba.
@miskap2111 no neviem ti dať viac laikov takže takto 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

takze to zhrniem nikto z anti ockovacich ludi nerobi nic s bocnym umyslom. Myslim tych co sa verejne angazuju.. bezni rodicia ako petot atd su v pohode. Ale vzdy je treba si uvedomit kto koho chlieb je a vodu pije 😅
Urcite je tu hodne ludi kt su nasadeny zo strany PR farma firiem, takze je to tak pol na pol 😀
Rodicia by si vsak mali uvedomit ze vzdy je najlepsia zlata stredna cesta a uplne neockovanie nieje ziadna vyhra. Ja nie som za x potentne hexa penta atd vakciny, a ten hlinik kt dieta dostane je hodne nebezpecny ale ak sa to rozumne rozlozi nemal by to byt zasadny problem. Ovela horsia je dnesna zivotosprava a kultura zitia. To by ste museli uplne vyradit vacsinu vydobytkov dnesnej civilizacie vratane tohot fora kde diskutujeme, pretoze PC je tiez elektromagneticky mega smog.
Preto treba byt zdravo skepticky voci obom taborom a vytvorit si vlastny nazor. Ludia ako p.Fillo su mi proti srsti, pretoze vyuzivaju situaciu na svoj osobny prospech a to ja nemusim