icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
natas4
29. okt 2013

@kbeata aj zaockovany moze dostat osypky, aj ten co prekonal rubeolu mohol byt zaockovany 😉

Hold asi pisem nezrozumitelne, lebo podstata mojho prispevku bola o inom 😅 ale to bude asi mojim IQ hupacim modrym konikom 😀

kvieta
29. okt 2013

@aristka
@natas4
Pýtala som sa zámerne... Ja mám tiež vedomosť, že osýpky sa nenatierali ničím. Tak je jasné, čo prekonali tí, čo sa natierali😉
Ďakujem dievčatá za potvrdenie🙂

aristka
29. okt 2013

@kbeata ak niekto prekonal rubeolu je ho zbytočné očkovať ,ale to by si mala vedieť ...

kbeata
29. okt 2013

@aristka ty?a zas? 😀
pisala som ale natas,ale aby si mala zas o nejaku netovu informaciu navyse,tak ti ju vyzradim....takze ja som najprv prekonala rubeolu,a neskor ma proti nej aj zaockovali,a sestra bola zaockovana proti osypkam a neskor ich prekonala,a myslim ze sa k tomu budes chciet vyjadrit 😉

kbeata
29. okt 2013

@natas4 no hold ze som neporozumela,dufam ze som neurazila tvoje konikovske IQ 😝

natas4
29. okt 2013

@kbeata v pohode, ja to tu beriem dost s rezervou 😎

prevenar
29. okt 2013

@kbeata zabila si to 😀

siska53
29. okt 2013

@veronncek1 ano,viem,ze ich ockuju.aj kamoska-farmaceutka ockuje,mame rovnako stare deti.
a este mi vysvetli,naco je malinkatemu dietatku med??? Cim neskor sladke,tym lepsie.ved ovocie je dost sladke,materske mlieko je tiez prirodzene sladke a tie detske kasicky su nasladle tiez.
a inak,nechapem,co vsetci obvinujete len ockovanie. Tolko svinstva je vsade,vo,vzduchu,vode,pode..si oredstav,ze moj partner ma pb so stitniu zlazou,nevedeli mu nasadit lieky,zistovali,z coho.dovod? Cernobyl.spalil mu stitnu zlazu,jeho telo vraj proti nej bojuje a ma zakaz jedenia ryb a mal by solit nejodovanou solou.cernobyl ma toho tiez vela na svedomi.a nasledky pretrvavaju. Bohvie,ved kto ti povie pravdu?

siska53
29. okt 2013

A dalsia vec,mne jeden vcelar povedal,ze jediny med,ktory mozu aj alergici na pel,je medovicovy.

kvieta
29. okt 2013

@siska53 To máš pravdu a je pekne drahýýýý...

siska53
29. okt 2013

@kvieta med je vseobecne strasne drahy.aj ked ja uz mam,pocit,ze vsetko je strasne drahe. On mi ho nekazal,kupit,ani nevnucoval,len,sme,sa,bavili o medoch.

kvieta
29. okt 2013

@siska53 Ja ho nekupujem, našťastie môžeme konzumovať "normálny", ale kamoška ho kupuje, tak som ostala v nemom úžase, ke´d mi zahlásila cenu.

siska53
29. okt 2013

@kvieta ja kupujem,rozne medy,aj ten som,uz vyskusala,este predtym,nez som sa s nim,bavila.ja mes mozem.xatial mi ho nik nezakazal.🙂). Ale malej ho dam az po 2.roku,tak,ako u syna.

myska_lili
29. okt 2013

chcela by som vediet kolko ludi co nedava ockovat je ockovaných .... zo zvedavosti 😉

siska53
29. okt 2013

@danjelca no vies,tazko povedat..aj,ked patrim k ockujucim. Nic nie je cierno-biele,vidno vsak,ako sa vsetko da krasne zmanipulovat :(. Ono ta pravda o ockovani bude niekde uprostred. U niektorych jedincov naozaj,ockovanie,sposobi viac skody,ako uzitku,u niektorych zas neockovanie.

paris3
29. okt 2013

@myska_lili ja sa davam ockovat len proti tetanu.... tak isto moja dcera je zaockovana len proti tetanu 😉

sulky
29. okt 2013

prosim vas, je tu niekto kto dostal pokutu za neockovanie a poziadal o splatkovy kalendar?

kvieta
29. okt 2013

Súhlasím so
@siska53 a dodávam, že vzhľadom na dobu, štýl života a to čím a ako žijeme by sa mal klásť väčší dôraz na vyšetrenia pred očkovaním a posúdením kontraindikácií očka. Je ťažké uveriť tomu, že tu má každé tretie dieťa autizmus z MMR, alergie, ekzémy a pod. z vakcín, keď to aj štúdie nepotvrdzujú, no už asi nebude stačiť iba vizuálne posúdenie dr., že dieťa je zdravé, doba sa mení, je asi nutné tomu venovať väčšiu pozornosť. Chápem však, že je to aj finančne náročné, preto to bude asi problém. Uvidíme.
Wakefielda sa mi už nechce komentovať, bolo o ňom popísaného dosť, aj v našom ftb., aj v diskusiách. Zlým smerom sa pobral chlapec...

kvieta
29. okt 2013
kbeata
29. okt 2013

@danjelca ja sa nepriklanam k nicomu,cista pravda to asi nie je,clanky boli uverejnene pre verejnost 😉 ,ale co skor by som prijala vysvetlenie,preco sa u nas prestala pouzivat monovakcina proti osypkam 😒

kbeata
29. okt 2013

@sulky ja,uz je to aj splatene 😉

abbey1
29. okt 2013

@sulky My sme ta k platili. 😉 Dali nám "úžasné" podmienky: za 6 týždňou všetko splatiť 316Eur. Tak si urobili pekné Vianoce. Som si na nich spomenula pod stromčekom. 😀 😀 😀

abbey1
29. okt 2013

@sulky M y sme tiež pod Trnavou. Kľudne napíš IP. 😉

kbeata
29. okt 2013

@abbey1 sa divim ze aky kraj,taky mrav?na kazdeho maju hygieny iny meter,pozeram ze trnava vedie co sa tyka pokut 😒

tanapeta
30. okt 2013

@kvieta no je ťažké to uveriť, ale bohužiaľ je to tak. Aj keď ty tomu neveríš stáva sa to. A aj deťom, ktoré sú predtým poriadne zdravotne vyšetrené tak ako to moje bolo.

tanapeta
30. okt 2013

@abbey1 za ako dlho vám prišlo predvolanie od prvého odmietnutia?

veronncek1
30. okt 2013

@siska53 môj syn nebol alergik....ja tu nehovorím aký med môžu alergici ale malé detičky nealergicy....rozumieme sa už konečne????? 😕

norwayka
30. okt 2013

@myska_lili Detske ockovania mam. Naposledy si pamatam nejake v 15 rokoch. Odvtedy nic. Ziadne preockovavanie, ziadne chripkove vakciny, nist.

veronncek1
30. okt 2013

@siska53 a ešte k tomu sladkému......mne tu nemusíš vysvetlovať kedy a ako sladké....a neviem čo....som neni včerajšia....ja som malím prisládzala čaj od malička......moja 6 ročná dcéra zje klasickú krabičku kinderčokoládok asi tak cca pol roka, keď si dá keks,tak max, polovicu, nepotrebuje sladké, môjmu synovi tak isto prisládzam čaj....už teraz pozorujem, že za sladkým neletí......moja kamarádka,ktorá dávala svojej malej jesť podľa knižky, tak to nazívam.....do troch rokov jej nedala absolútne žiadne sladké....žiadne.....po troch rokoch začala, teraz má jej dcéra 4 roky, na posedenie zje celú bombonieru.....nemá problém, má 27 kg....prosím ťa, nepoúčaj ma tu ako a kedy mám sladiť, ok?