(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@aristka ty?a zas? 😀
pisala som ale natas,ale aby si mala zas o nejaku netovu informaciu navyse,tak ti ju vyzradim....takze ja som najprv prekonala rubeolu,a neskor ma proti nej aj zaockovali,a sestra bola zaockovana proti osypkam a neskor ich prekonala,a myslim ze sa k tomu budes chciet vyjadrit 😉
@veronncek1 ano,viem,ze ich ockuju.aj kamoska-farmaceutka ockuje,mame rovnako stare deti.
a este mi vysvetli,naco je malinkatemu dietatku med??? Cim neskor sladke,tym lepsie.ved ovocie je dost sladke,materske mlieko je tiez prirodzene sladke a tie detske kasicky su nasladle tiez.
a inak,nechapem,co vsetci obvinujete len ockovanie. Tolko svinstva je vsade,vo,vzduchu,vode,pode..si oredstav,ze moj partner ma pb so stitniu zlazou,nevedeli mu nasadit lieky,zistovali,z coho.dovod? Cernobyl.spalil mu stitnu zlazu,jeho telo vraj proti nej bojuje a ma zakaz jedenia ryb a mal by solit nejodovanou solou.cernobyl ma toho tiez vela na svedomi.a nasledky pretrvavaju. Bohvie,ved kto ti povie pravdu?
A dalsia vec,mne jeden vcelar povedal,ze jediny med,ktory mozu aj alergici na pel,je medovicovy.
čo vravíte na toto?
chcela by som vediet kolko ludi co nedava ockovat je ockovaných .... zo zvedavosti 😉
@danjelca no vies,tazko povedat..aj,ked patrim k ockujucim. Nic nie je cierno-biele,vidno vsak,ako sa vsetko da krasne zmanipulovat :(. Ono ta pravda o ockovani bude niekde uprostred. U niektorych jedincov naozaj,ockovanie,sposobi viac skody,ako uzitku,u niektorych zas neockovanie.
@myska_lili ja sa davam ockovat len proti tetanu.... tak isto moja dcera je zaockovana len proti tetanu 😉
prosim vas, je tu niekto kto dostal pokutu za neockovanie a poziadal o splatkovy kalendar?
Súhlasím so
@siska53 a dodávam, že vzhľadom na dobu, štýl života a to čím a ako žijeme by sa mal klásť väčší dôraz na vyšetrenia pred očkovaním a posúdením kontraindikácií očka. Je ťažké uveriť tomu, že tu má každé tretie dieťa autizmus z MMR, alergie, ekzémy a pod. z vakcín, keď to aj štúdie nepotvrdzujú, no už asi nebude stačiť iba vizuálne posúdenie dr., že dieťa je zdravé, doba sa mení, je asi nutné tomu venovať väčšiu pozornosť. Chápem však, že je to aj finančne náročné, preto to bude asi problém. Uvidíme.
Wakefielda sa mi už nechce komentovať, bolo o ňom popísaného dosť, aj v našom ftb., aj v diskusiách. Zlým smerom sa pobral chlapec...
@siska53 môj syn nebol alergik....ja tu nehovorím aký med môžu alergici ale malé detičky nealergicy....rozumieme sa už konečne????? 😕
@myska_lili Detske ockovania mam. Naposledy si pamatam nejake v 15 rokoch. Odvtedy nic. Ziadne preockovavanie, ziadne chripkove vakciny, nist.
@siska53 a ešte k tomu sladkému......mne tu nemusíš vysvetlovať kedy a ako sladké....a neviem čo....som neni včerajšia....ja som malím prisládzala čaj od malička......moja 6 ročná dcéra zje klasickú krabičku kinderčokoládok asi tak cca pol roka, keď si dá keks,tak max, polovicu, nepotrebuje sladké, môjmu synovi tak isto prisládzam čaj....už teraz pozorujem, že za sladkým neletí......moja kamarádka,ktorá dávala svojej malej jesť podľa knižky, tak to nazívam.....do troch rokov jej nedala absolútne žiadne sladké....žiadne.....po troch rokoch začala, teraz má jej dcéra 4 roky, na posedenie zje celú bombonieru.....nemá problém, má 27 kg....prosím ťa, nepoúčaj ma tu ako a kedy mám sladiť, ok?

@kbeata aj zaockovany moze dostat osypky, aj ten co prekonal rubeolu mohol byt zaockovany 😉
Hold asi pisem nezrozumitelne, lebo podstata mojho prispevku bola o inom 😅 ale to bude asi mojim IQ hupacim modrym konikom 😀