icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
pectore
4. jan 2014

@kreativna nikoho nezastupujem... mas tam dole napisany zdroj... skade text pochadza.. stotoznujem sa snim..tak som ho tu dala ..to je aktivita ktoru som ochotna pre temu ockovanie momentalne urobit... 😉 nieje to o ramenach ale o prioritach...

kreativna
4. jan 2014

@pectore ved práve ked ti tak záleží na prioritách a aj tým pre ktorých tuto aktivitu robíš prečo to neurobíte verejne, dobre vieš že tu sa to nevyrieši.tí čo maju argumenty alebo pochybnosti o bezpečnosti očkovania sa snažia verejne na to poukázať či už formou verejnej besedy, v časopisoch v mediach a ked tí ktorí su presvedčeny o bezpečnosti a prínose vakcín a vidia že verejnosť začína mať pochybnosti a rodičia zvažuju očkovanie alebo neočkuju vobec, prečo nevystupia zo svojho tiena a verejne nas neinformuju a neargumentujú a nezavolaju odborníkov teda aby nam vysvetlili aké je očkovanie dobré a prínosné pre ludstvo...alebo nech sa stretnu odborníciza jedným stolom za aj proti a nech o tom diskutuju a odpovedaju na otazky aj rodičov.
takže mam tomu rozumieť tak že ty nikoho nezastupuješ ale zvlastnej sukromnej iniciatívi chceš podporiť očkovanie a tvrdíš že všetci čo maju vyhrady k bezpečnosti očkovania su klamari a kotkodákaju...?alebo netvrdíš len kopíruješ čo napíšu druhy a zavesíš to sem?

prevenar
Odpoveď bola odstránená
pectore
5. jan 2014

@kreativna preco to nerobia verejne?...ale robia to...v nasej skupine je vela prispevkov.... vypovedi ci studii, blogov...ktore hovoria o nepresnostiach ci zavadzani zo strany antivax... robi sa to aj verejne...robia sa aj besedy - respektive obcianske diskusie... toto co si napisala svedci o tom ze sledujes antivax scenu a o scene ktora haji ockovanie toho ocividne moc nevies... zavesim sem nazory s ktorými sa stotoznujem... moze sa stat ze vakcina sposobi nejaku skodu na zdravi...ale po vacsine je na nu zhodene aj to za co nemoze..to si myslim... radovy ludia co tuto problematiku "nepropaguju" ale hovoria o nej... nie su klamari ale su podla mojho nazoru uz oklamany...

kveta
5. jan 2014

@pectore Kuk grafy nad Tvojim prispevkom.. alebo sa pokojne klam dalej.

pectore
5. jan 2014

@kveta tu mas zdroj grafu: http://www.szu.cz/uploads/Epidemiologie/Zpravy_... treba si precitat aj text napr : strana 58 odsek PERTUSE - UMRTI

pretoze svojvolna interpretacia je tiez len klam nemyslis...?

kveta
5. jan 2014

A ako si to teda interpretujes? Lebo tu zavadzas davanim linku o ktorom sa tvaris, ako keby popieral fakt, ktory uvadza antivax. A to nie je pravda, nemyslis?

Manipulujes. Tak sa teraz vymackni priamo k problematike.

kreativna
5. jan 2014

ako je možné že prevenar mi napísal pred 9 hodinami ako sa mi to ukazuje v upozornrniach a ten príspevok tu nikde nieje?

sanym
5. jan 2014

@kreativna Nie je prvý, ktorý záhadne bez stopy zmizol. Keď admini chcú, pracujú aj v nedeľu. 😝

kreativna
5. jan 2014

@sanym to nemyslíš važne?tak ale aspon by tu bolo že správa zmazana adminom ale ani to tu nie je...

ushuaia
5. jan 2014

Ako vidim medzi mamickami na SK neustale prevlada nevraziva ,,vojna,, co sa ockovania tyka...kazda a teda kazdy rodic ma slobodnu volbu rozhodnut sa ci ockovat alebo nie, to vask neznamena ze rodic kt. je za ockovanie nema rozum, ci ho dokonca nezaujima zdravie dietata...a naopak rodic kt. je proti ockovaniu je zatracovany...dala sa tu tema, miesto normalnej diskusie sa mamicky do seba navazaju, a je tu citit az nevrazivost... neviem je to naozaj smutne, ved sme tu aby sme ziskavali info a delili sa o ne...moja dcerka je ockovana , vsetko prebehlo bez komplikacii, napokon kazdy jeden liek, ci vakcina ma vedlajsie ucinky...aj obycajny Paracetamol moze mat toxicke ucinky na pecen najma u malych deti...

kreativna
5. jan 2014

@sanym napísala som adminovi tak som zvedava čo mi na to povie....ak to je takto že príspevky zahadne zmiznu.....tak toto forum potom bude niekym manipulovatelne....či nie?
napr.prispevky pectore su tu všetky tie len tak nezmiznu 🙂 🙂 🙂

kveta
5. jan 2014

@kreativna Zmizli aj skvele grafy, ktore sem dnes hodil a na ktore sa odvolavam ja v predchadzajucich prispevkoch. Jeho prispevok tu bol dnes pred 10:26 a uz tu nie je.

@admin Manipulujete diskusiu!! Nehoraznost.
@martinjansen Takto si si predstavoval tu otvorenu diskusiu o ockovani? Co takto precitat si etiku reklamy? Je porusenim etiky reklamy ju robit skryte, bez upozornenia konzumenta!

Clanok 12, odstavec 2 Etickeho kodexu reklamnej praxe Rady pre reklamu to pise jasne. Respektujte to.

sanym
5. jan 2014

@ushuaia Práveže rodič tú slobodnú voľbu rozhodnúť sa či očkovať alebo nie nemá. Keby ju mal, tieto diskusie by vôbec nemuseli byť. Neviem odkiaľ máš informácie, že rodič ktorý neočkuje nemá rozum, ja osobne by som si také niečo nikdy tvrdiť nedovolila. Prevažná väčšina rodičov ktorí žiadajú slobodu v očkovaní s ním má negatívnu skúsenosť. Ozaj, slovník protistrany ti nevadí?

kaja73
5. jan 2014

@kveta zahady sa tu deju 😒 🙄 😕 ani len ze prispevok zmazany lebo daco nesplnal..........ani smrad tu po tom prispevku nezostal-ved toto sa ozaj nerobi-teraz niektore prispevyk co sa tu na to odvolavaju vyznievaju total hlupo 😖

sanym
5. jan 2014

@kreativna ja som písala adminom ešte 20. 12. ohľadom môjho zmazaného príspevku. Hádaj či som sa dočkala odpovede?

ushuaia
5. jan 2014

@sanym ja len reagujem na prispevky co citam...ako su tu v podstate zatracovani VSETCI RODICIA, ak si pochopila moj prispevok,...a hadate sa...ja veru nikoho neodsudzujem

ushuaia
5. jan 2014

@sanym a uz vobec by som si nedovolila kritizovat a navazat sa do ostatnych mamin , nech maju akykolvek nazor...,tak ako sa tu podaktore navazate vy ako osy, ale to ti zrejme uslo

sanym
5. jan 2014

@ushuaia Veď v pohode, ja som reagovala na tvoje slová " kazdy rodic ma slobodnu volbu rozhodnut sa ci ockovat alebo nie" čo bohužiaľ na Slovensku pravda nie je.

kaja73
5. jan 2014

@ushuaia ano, len niektori su len slovne zatracovani par ludmi,ini su zatracovani aj v TV,novinach......plus su pokutovni, musia chodit na pojednavania a plus mnohi z nich musia doma riesit svoje deti co ich poskodila vakcina.
Rovnovahu tu nie je.

sanym
5. jan 2014

@ushuaia Nič v zlom, ale registrovala si sa pred 3 dňami a to si už tak podrobne stihla preštudovať témy týkajúce sa očko / neočkovania že presne vieš kto sa do koho naváža? 😕

ushuaia
5. jan 2014

@sanym ,ja len ze vzdy ked citam akekolvek clanky, ci diskusie, vzdy je to o hadani sa , kritizovani a pod...a tym som len chcela povedat ze ako maminy by sme sa mali o info delit a nie sa tu do ,,krvi,, urazat a nadavat si ,clovek by mal mat slobodnu volbu rozhodnutia...v tom suhlasim, a ano zaregistrovala som sa iba pred 3 dnami, a citam temy kt. ma zaujimaju...ale ako vidim tu to bude vzdy iba o tom hadani...

sanym
5. jan 2014

@ushuaia s týmto môžem len súhlasiť a možno by to tak aj bolo, keby diskutujúcimi boli len skutoční rodičia so skutočnými problémami...

natas4
6. jan 2014

@sanym lebo len vy ste tu skutocni rodicia so skutocnymi problemami

natas4
6. jan 2014

@kveta toto sa stalo aj v inej teme...vymazali prispevky, ale pre zmenu z opacneho "tabora"...a vymazali ich tak, ze ani len upozornenie tam neostalo, ze nejaky prispevok tam vobec bol...tiez sa mi do dnesneho dna nik z adminov nevyjadril a celu diskusiu nakoniec ceska adminka zamkla...totiz tu sa admini neriadia pravidlami, ale tym ako vstanu z postele, ktorou nohou ...je to na skodu tejto stranky

sanym
6. jan 2014

@natas4 neviem koho myslíš tým "vy", ja píšem o diskutujúcich.

natas4
6. jan 2014

@kveta oprav si vo svojom prispevku meno...admin je martinjasen 😉

natas4
6. jan 2014

@sanym aj ja

sanym
6. jan 2014

@natas4 Téma Vit. C... v pohode fungovala od roku 2009, až kým sa do nej pred časom nezapojili isté "diskutujúce" a úplne to tam rozvrátili. A takéto praktiky už naozaj nemajú s normálnou diskusiou nič spoločné.

natas4
6. jan 2014

@sanym jaaaj aha chapem...ked vymazu prispevok niekomu z vasho tabora, tak je to nepripustne, ak to iste spravia opacnej strane, tak to tak malo byt .....nuz aj z toho vidno aka si neobjektivna a vidis len to co chces vidiet...ja som tu diskusiu sledovala, a nik tam nic nerozvracal