(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@aristka Posledný príspevok, lebo ty si kolegov budeš zastávať vždy. Bolo to na detskej onko v Ba a na detskom oddelení v Piešťanoch. Ale ako vravím, ver si čomu chceš. My bohužiaľ máme takéto skúsenosti a chcela by som dúfať, že sme jediní. Našťastie už nemám ružové okuliare. Kto chce, nech si ichtam nechá navždy.
Máš ale pravdu v jednom, naozaj je to tu ako v banánovej republike.
@martinjasen Ospravedlňujem sa za odbočenie od témy. Už sem neprispejem.
Mozem sa spytat,ci sa niekto odvolal pri neockovani na toto?
Vec:Nesúhlas s očkovaním mojích detí.
Ja,dolu podpísaná xxxxxxx (nar.xx.xx.19xx v xxxx),týmto ako matka a zákonny zástupca svojho maloletého syna dcéry xxxxxxxxx (nar.xx xxxxxxv xxxxxx),som oprávnený čl.5a čl.6,ods.2 dohovoru o ľudských právach a biomedicíne,ktorý na územý Slovenskej republiky platí od 01.07.1999 v znení Oznámenia Ministerstva zahraničných vecí Slovenskej republiky č.40/2000 Z.z., a v zmysle Ustavy Slovenskej republiky
Vyhlasuje,že nesúhlasím s akýmkoľvek očkovaným svojích detí,(vrátane detí,ktoré sa mi prípadne narodia v budúcnosti),a to vrátane očkovaní,ktoré prípadne budú zavedené v budúcnosti.
Týmto tiež žiadam o striktné rešpektovanie tohto môjho nesúhlasu.
Keby nahodou niekto chcel diskutovat aj nazivo, tak 27.6. o 18.30h sa v kulturnom dome v Dunajskej Luznej kona mala prednaska o (ne)ockovani. Temou bude: 1. analyza strachu z (ne)ockovania; 2. ako ockovat 3. ako prezit neockovanie
@kamilb kto bude viest diskusiu? budu pritomni nejaki odbornici?
@monika2712 odbornici sa minuli.... Budem to moderovat ja.
@hajanka napisal ako prezit neockovanie🙂 predpokladam ze nazov diskusnej rubriky je humorne otoceny z dovodu toho ze vela rodicov si mysli ze ak nezaockuje dieta v 3m, tak hned o par dni na nich caka za rohom 6 virusov kamaratov drziacich sa za ruky co chcu naskocit do kocika.
Strasnerada by som prisla do Luznej lenze tuto sobotu sa mi neda:(
@mamainprogress jasne, ze som si nevsimla 😀
ako slušne odmietnut očkovanie? nechcem dat ani jedno dieta už očkovat aj ked prvy ma tie povinne do dvoch rokov za sebou . ☹ doktorka bude mudrovat a ja niesom ten typ čo sa bude hodinu obranovat.Proste očkovat nechcem a dovidenia.
Dovoľujem si upozorniť, že v Poľsku a v Japonsku majú epidémiu rubeoly. V poľsku je to 26,000 prípadov. Je to nebezpečné hlavne pre tehotné ženy.
To ja neviem prečo majú v Poľsku tieto prípady, ale viem, že len 2% chorých bolo zaočkovaných oboma dávkami očkovania proti rubeole, treba pozrieť výskumy k tejto epidémií. Ja to dávam, len preto, aby si všetky tehotné ženy dali veľký pozor, aby sa im nenarodilo postihnuté dieťa. NIC VIAC.
Pri tomto trende neočkovacej propagandy na Slovensku môžeme očakávať podobné čísla o nejaký čas aj u nás... A počet mŕtvych?! ☹ Nebude stačiť počet postihnutých novorodencov? Ako v jednej diskusii jeden prispievajúci napísal: zbytočne vysvetľovať niekomu, kto je presvedčený, že 2 je viac ako 2000 ☹
@kvieta neočkovanie neni trendy ako si ty napisala ,ide skor o to že dodnes sme doverovai lekarom a zverili im zdravie našich deti bez obav .Pritom nam nikto nikdy neukazal čo i len priablovy letak z vakcin ale už stali medzi dverami s ihlou nachystanou.Prečo je všade napisane : čitajte pozorne pribalovy letak? a tie od vakcin sme nikdy nevideli.
@kveta ty by si sa tehotna zaockovat dala? Ja totiz nie. Hoci ockovanie uplne neodsudzujem.. Mame detsku lekarku, starsiu paniu, nie je za ockovanie proti kazdej hluposti,ako sa vyjadrila, ale povedala mi, ze kto neda ockovat, este nezazil epidemiu osypok. Podotykam, ze ide o starsiu lekarku detsku, ktoru si doteraz vazia a maju v ucte.
Nas caka este MMR. Predtym, nez sa nerozputalo toto ockovanie vs neockovanie, som bola v pohode, nemala som strach. Teraz sa i toho bojim. ALE bojim sa i neockovat - nestihli sme ockovanie proti kliestovej encefalitide a maly dostal kliesta. A teraz mam strach.. Dufam, ze ten krpatucky zloduch nebol infikovany..
A mam kamaratku s dvoma detmi, farmaceutku, cize ona si pribalove letaky aj k vakcinam precitat predpokladam moze. Obe deti ma zaockovane.
A pri malej sa uz neockovalo proti tbc, (malemu sice rana hnisal, 2.x ju mal cistenu), ale netesim sa z toho, ze mala ockovanie proti tbc nema, ked vidim, kolko vseliakych bezdomovcov sa potuluje vselikade, bohvieco prenasaju, ake choroby, mozno i tbc..
Ono vsetko ma dve strany..to by som si ani atb nemohla dat a nic jest, kedze uz vsade je tolko chemie..
Ale kazdeho vec, neodsudzujem nikoho.
@kveta no ale vlastne, my sme ockovani proti rubeole boli - dakedy okolo 12-14 rokov. Uz si nepamatam, kedy presne.. Ja sice nie, lebo som vtedy bola chora, ale ja som rubeolu ako dieta prekonala, tak to mama neriesila. A ked uz, tak si take veci vyriesim dopredu, nie az ked otehotniem, ved vtedy je vacsina z nas opatrna na to, co dava do tela, kedze sa babo najviac vyvija..
Dovolím si všetkých upozorniť na situáciu vo Veľkej Británií, kde nízka zaočkovanosť viedla k vypuknutiu epidémie osýpok. V jej dôsledku sa stalo, že chlapík, ktorý zomrel počas epidémie osýpok vo Walese, zomrel, bohužiaľ, na masívny zápal pľúc, ktorý mu spôsobila infekcia osýpok. Jeho imunita bola v čase infekcie osýpok oslabená, pretože prechádzal detoxikačnou liečbou, kvôli problému s alkoholom. Prosím, nepíšte, že si zato môže sám. Ktokoľvek z nás môže mať z nejakého dôvodu oslabenú imunitu. Našťastie po masívnej očkovacej kampani, dosiahli zaočkovanosť MMR u detí nad 95% a vyše 200,000 ľudí sa dodatočne zaočkovalo, takže sa podarilo šírenie infekcie zastaviť.

Na zaklade kvality prispevkov, reakcii na ne, anonymnych oznaceni maju do tejto temy zakaz prispievat tito uzivatelia:
@irenkasr
@digysa
@sirinka
@monika15
Prve porusenie znamena blokacia uctu na mesiac.
Martin Durina
Asmira Team