(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
NO co to som pocitala, az po 3.stranu. A- v pravidlach znie: NEVNUCUJ SVOJ NAZOR, CI NEPRESVIEDCAJ-aby ma tu niekto hned nenapadol, a nechytal za slovicka, neviem ako presne to tam je napisane. A od zaciatku temy tu jedna mamicka ktora si dokola omiela stale svoje a stale vypisuje iným mamickam a presviedca ich o stale o svojom, ze ocko at by sa nemalo. Ja to nechapem, preco ma niekto problem sa proste LEN vyjadrit, a nedobiedzat a nevnucovat a stale napadat ine mamicky. Ved kazda si tu slobodne chce napisat svoj nazor, bez toho aby ho s nejakou inou dalej do podrobna riesila a vysvetlovala danej osobe, preco nezdiela s nou ten jej nazor a bla bla bla a stale dokola, cely MK ...
K veci, moj nazor na temu je: tiez som mala dilemu, KTORU by som nemat net ani nemala, bola by som automaticky za...ako tu uz jedna mamina pisala, ze je ina doba a vsetko sa vsade prepiera.. Nakoniec som aj ja dospela k nazoru, ze ockovat predsa dam, pytala som sa aj ja pediatricky, ze ci mam a ze ci by aj ona svoje deti, vnucence dala..do nicoho som nutena nebola ale sme sa pekne poradili, moj nazor je tiez ze doktor by nemal za kazdu cenu nutit. Vsetko ma svoje NU ale na každom ho vplyvaju inak a v inych rozmeroch. Je pravda, ze keby sa aj mne nieco zle stalo tak rozmyslam inak, ALE radsej sa vyhybam citaniu tem Ockovanie uz, lebo vsade sa opisuje iba to zle...a mam toho pocitane az az.. A naozaj ockovanim vymizlo vela vela chorob, a svoju podstatu stale splna, aby sa tieto choroby nedostali zas medzi ludi, a vo velkom...Uz rozmyslam, len nad tym, co ma ockovanie splnat, preco som za ockovanie, a nie nad tym, ze co zle sa mi moze stat, teda mojej dcere. Tot vse odo mna. Dufam, ze ma tu niekto neukamenuje, za to aky mam nazor 🙂
@denaalubos vieš ono je to aj o tom,že tí čo sú proti očkovaniu alebo akože mali následky po očkovaní nijako to nevedia doložiť a kto má čo i len trochu zdravotné vzdelanie ,tak pokrúti nad tým hlavou....a ak chceme slobodu v očkovaní aj zákonom,to znamená,že budem ak nemám očkované dieťa o to viac komunikovať zo svojím lekárom,čo keby a nie sa tú podsúvajú rôzne alchimistické liečenia ,ktorými tu liečia detičky ....a nie tu robia z lekárov úplných debilov ,strašiakov a mamičky asi rodili na roli nie v nemocke a asistovali im títo alchimisti....ak sloboda v očkovaní o to väčší dohľad nad detičkami lekármi a nie pseudoodborníkmi,ktorý by aj otravu hubami liečili vit.C,čo je pri muchotrávke zelenej a tigrej ortieľ smrti...
@aristka to si prehnala, s tymi akoze nasledkami ( ja viem presne co sme mali a ze to bolo po ockovani)....moja kamaratka?...jej syn po 3. hexe, mozgova mrtvica (to nie je len taky obycajny nahodny jav, ze?)....na are sa jej ako prve pytali, kedy bol ockovany?......a povedali jej aj to, ze je jasne, ze je to po vakcinacii...ale nech sa nehneva, ze nemozu to vypustit von, aby nesirili paniku!....dakujem pekne za takych doktorov 😠 ak patris k nim....nemas sa cim moc chvalit..... (toto ma stve, ze ono nez. ucinky po ockovani su, my to vieme, lekari to vedia, ale sami ti povedia, ze priznat sa take veci verejne nemozu..... 😒 ale to je aj chybou statu a spolocnosti (vsetci sa boja a tak drzia huby...ale to ma byt riesenie?)
@aristka (OT): Vitamín C sa bežne pri otrave hubami používa (hoci podľa môjho názoru v neoptimálnej - nízkej dávke), dokonca je aj medzi odporúčaniami CDC. Trochu sa pohrab v lekárskej literatúre. Ja ti nezazlievam, že to nevieš, ale veľmi ti chýba pokora. Takých, čo pojedli všetku múdrosť, sú plné dejiny.
To sa týka aj bohorovných pohŕdavých vyhlásení na adresu nešťastných rodičov, ktorým očkovanie poškodilo deti. Keď treba dokázať poškodenie, zrazu žiadny dôkaz nestačí. Navyše rodičia by ani za celý život nemohli našetriť na potrebné dôkazné vyšetrenia, a voči právnemu oddeleniu farmaceutického molocha by aj tak ťažko uspeli, a pritom majú problémy zabezpečiť bežný chod rodiny a jej základné prežitie.
Ale keď treba preukázať bezpečnosť vakcíny, tak vlastne ani netreba, lebo je automaticky vyhlásená za "bezpečnú" a amen tma! Čo na tom, že 90% vakcín vo vývoji nikdy neopustí laboratórium, lebo už na zvieratách sa preukážu ťažké nežiaduce účinky, a teda vakcíny by sa mali považovať z definície za vrodene nebezpečné preparáty.
Agentúra Cochrane prednedávnom znovu skonštatovala, že dôkazy o bezpečnosti MMR vakcíny sú znepokojivo nedostatočné. Minule to naposledy oznámili pred 7 rokmi; za celý ten čas sa teda nikto neunúval urobiť štúdiu bezpečnosti.
Veď načo aj. Stačí vakcínu prikázať zákonom, a keď je očkovanie v krajine nepovinné, tak spraviť zastrašovaciu kampaň a ľudia sa pobežia zaočkovať. Kto by mrhal peniazmi na skúmanie bezpečnosti. Ešte by sa mu náhodou podarilo preukázať, že bezpečná nie je.
@petot nádherný príspevok 🙂 🙂 bože aký pravdivý.....Presne si vystihol život v rodine poškodených detí, toto lekárov veru nezaujíma.....chýba pokora.....hovoríš mi z duše.....Presne toto sme zažili, týmto sme prešli a ešte stále prechádzame.....Trafil si aj tie dôkazy, ked je na vine očkovanie, žiadne dôkazy nie sú dosť dobré, žiadne svedectvo nestačí.....Ako je vôbec možné, že už len pri podozrení na poškodenie jediného dieťaťa vakcínami, neboli bleskovo sťahované a opakovane podrobne skúmané a NEZAVISLE testované.....Ako takto môžu vystavovať dalšie a dalšie deti takémuto RIZIKU!? Sama sa našepkáva odpoved.......pre peniaze...... 😝 😝 😝 To je motív.....to je neskutočné...... 😔
@aristka ked som po antibiotiku ciphin dostala vyrazky, zavraty atd, lekarka mi ho na druhy den vysadila kvoli neziaducim ucinkom na mna a do karty zapisala neznasanlivost. ak mi je podobne po vakcine, nie je to z vakciny. mozem saa opytat ako je to mozne? dakujem. (reagujem na tvoj comment ohladom nedostacujucich dokazov - na liek vyrazky ako dokaz stacili, na vakcinu nie, hoci obe to maju v pribalovom letaku)
@reni93 čítaj dobre ,píšeš o nežiadúcich účinkoch,to môže mať každý liek aj homeopatikum aj ten vit.C,ale tu sa hovorí o vážnych diagnózach a to tu nemá nikto podložené a to je rozdiel a opakujem sa ak sloboda v očkovaní ,tak zo strany rodičov väčšia komunikácia s lekármi...ak máš problém ,treba si prečítať iné diskusie ,ako sa tam av vyjadruje ,útoky nazývanie zabijaci v bielom plášti a podobné útoky a radia ako liečiť bez toho aby toho človeka videli ,hovoríme hlavne o deťoch......ak nebudem mať očkované dieťa a bude mať problém zdravý rozum povie ,riešim to z lekárom, tímom lekárov,ale nie s pseudolekármi....
@petot mne nechýba pokora,omyl ,ak budeš mať toľko skúseností z otravami ako ľudia v bielom plášti na internom alebo are potom mi niečo hovor o pokore a ja som nenapísala ,ak by som mal otravu dal by som si xxx vit.C a ďalej čo ...aj detičky sa otrovia hubami a ak toto rodičia čítajú a veria tomu ,zabijú si svoje deti..lebo vit.C nestačí ....a tých ľúdí zachránime aj skúsených hubárov,stane sa....
@petot v ludoch je stale velky kus naivity, ze produkt ked sa dostane na trh, tak je bezpecny. myslia si ze ten giganticky pocet roznych statnych institucii robi potrebne kroky a testy, aby to tak bolo, alebo ze to robia samotne firmy. skutocnost je vsak presne opacna.....nieco sa proste vymysi, vyrobi, dostane na trh, ludia to pouzivaju roky ako pokusne opice a az potom sa mozno ukaze ze je nieco skodlive. najlepsie na tom je, ze aj z tohto su schopne firmy tazit. idealne pre marketing firiem je najst nejakeho "vinnika" (nejaku obsiahnutu latku alebo sucast), ktory sa potom z produktov odstrani a tym sa spotrebitel necha oklamat. viz. znamy Bisfenol A. kedze je zatial asi jedinym o ktorom je dokazane ze je skodlivy nemoze sa pouzivat na vyrobu kojeneckych dudlikova flias....vsetky firmy sa tym hrdia ze ake su super ze ho tam nemaju. ale to ze namiesto Bisfenolu A je tam bisfenol B alebo C, to nikoho netrapi. jediny rozdiel medzi tymi dvoma typmi je ten, ze o B a C este nikto vyskum nerobil. 😒
@aristka Zo strany rodičov väčšia komunikácia s lekármi? Ty asi žiješ na inej planéte... Čo myslíš, že sa rodičia, ktorí majú pochybnosti alebo mali ich deti negatívne účinky po očkovaní, či čomkoľvek inom snažia robiť ako prvé? Problém nie je v rodičoch ale v prvom rade na strane lekárov, ich nedostatok času, záujmu a vedomostí - samozrejme, česť výnimkám, preto rodičia hľadajú odpovede aj inde a snažia sa prísť na to, kde sa stal problém. Ale presne si ukázala, ako vyzerá postoj lekárov k problému - nie, to nemôže byť z očkovania, v žiadnom prípade. Na základe čoho to tvrdia? Že pozrú na dieťa? Veď pred a ani po očkovaní žiadne vyšetrenia nerobili... Takže, kto je tu fušer? Tento systém, kde zdravotný stav predstavuje predovšetkým biznis, je úplne nanič.
Ako prebieha vývoj vakcíny, jej testovanie a uvedenie do praxe.
http://www.ockovacienoviny.sk/vyvoj-vakcin/
To sa určite nedá porovnať s rôznymi alternatívnymi elixírmi, o ktorých sa neskôr zistí, že leptajú pokožku alebo dokonca dokážu zapríčiniť úmrtie, pretože sú toxické. Tak ma ohromne prekvapuje, že ľudia, ktorí neočkujú svoje deti kvôli "nebezpečnému" hliníku dokážu jedným vrzom zakúpiť neoverené, netestované a krajne nebezpečné výrobky, ktoré im antivakcinisti ponúkajú na svojich stránkach.
@adsumus Mňa len udivuje odvaha ľudí, ktorým sa po očkovaní nič nestalo, bagatelizovať problémy tých, ktorí preukázateľne majú s očkovaním zlé skúsenosti. To akože oni sú tu na to, aby svoje zdravie obetovali pre vás, aby ste mohli žiť v kľude? To nie je ani trochu scestné? A čo sa týka iných zdrav. systémov - ja stále tvrdím - je to biznis. Žila som vo viacerých krajinách, ako som už písala, a tým, čo som v nemocniciach videla som nebola ani trochu nadšená.
@slavaf No vidíš a pre mňa by práve bolo obetovaním dieťaťa, ak by som ju nechala nechránenú napospas ochoreniam ako je tetanus, obrna, pneumokoky, záškrt, rubeola v tehotenstve iným. Treba sa kolem dokola poobzerať, vo svete sú epidémie,francúzsko, Nemecko, VB-osýpky, čierny kašeľ, Poľsko, Japonsko-rubeola, objavujú sa prípady poškodených novorodencov. Príjmajú sa opatrenia,verejnosť, média obviňuju AV z toho stavu. Ludia sa dodatočne očkujú. Nuž a my na Slovensku prestávame v tomto čase očkovať.
V Mexiku po zavedení očkovania proti rotavírusom sa znížil počet úmrtí u detičiek o 800. 8oo zachránených ľudských životov ročne. Ak by ich rodičia rozmýšľali ako ty, že systém je zlý a obetovať sa nebudem ani moje dieťa, tak tie deti by im zomreli.
@saska.t Teraz som zvedavá na to ospravedlnenie, za to tvoje klamstvo, že zavádzam. Ak nesúhlasíš, čo píšem, môžeš oponovať aj bez urážania.
Nemecko otvára otázku zavedenia povinného očkovania potom ako sa krajinou v posledných rokoch prehnalo niekoľko epidémií osýpok. Momentálne sa vírus šírí v Berlíne a Bavarii s viac ako 900 prípadmi tohto roku. Diskusiu otvára minister zdravotníctva Daniel Bahr.
@adsumus http://www.sprangsrade.de/masern.html ked zu rozpravame o osypkach a tak velmi sledujes nemecku scenu....
@adsumus Inú odpoveď som ani nečakala. Ale keď ty si môžeš svoje dieťa chrániť, tak aj ja tú možnosť chcem mať. A kopec iných ľudí. Nejde o nič iné, ako o to, aby sme sa mohli slobodne rozhodnúť. Ale to môže naozaj pochopiť len ten, kto videl vlastné dieťa sa po očkovaní trápiť so zdravotnými problémami. Keď vieš, že niekde je epidémia osýpok, ktorých sa tak bojíš, tak tam pošleš svoje dieťa? A odo mňa chceš, aby keď viem, že moje dieťa malo zdrav. problémy po očkovaní, aby som šla a znovu mu dala pichnúť vakcínu? !!!
Tu si treba pozrieť štatistiky za minulý rok. Francúzsko 15,214 potvrdených prípadov osýpok, Nemecko 1,599, Veľká Británia 1,083, Taliansko 5,178, Rumunsko 4,165, Španielsko 3,507. Uvidíme aké budú štatistiky za tento rok. Niekomu to možno pripadá bezpečné a v poriadku, mne nie.
@adsumus http://gaia-health.com/gaia-blog/2013-07-07/mm To je ohľadom osýpok v Anglicku, je tam čo-to aj o úžasnom systéme, ktorý tam v zdravotníctve majú a čo sa týka Mexika, zrejme si nepočula o tom, akým úžasným spôsobom firma GSK testovala svoje vakcíny na tamojších deťoch... Ale podľa tvojej teórie, to nevadí, pár mŕtvych alebo poškodených detí, však si rodičia urobia ďalšie alebo ich prípadne majú dosť, hlavne, že tie naše deti budú OK...
@adsumus A na záver, lebo ja ťa nechcem presviedčať a ani nikoho iného, iba chcem, aby aj tí, ktorí sa rozhodli (väčšinou kvôli zdravotným komplikáciám neočkovať) boli rešpektovaní. Ja plne chápem fakt, že chceš svoje dieťa chrániť očkovanám a takisto ho aj plne rešpektujem a nemám absolútne nič proti. Ale ty nerešpektuješ fakt, že aj ja mám právo chrániť svoje dieťa, tak, že ho zaočkovať nedám, keď malo po predchádzajúcom očkovaní nežiadúce účinky a to nehovorím o začervenaní alebo opuchu... A to rozhodnutie nebolo zo dňa na deň a ani tak, že čítam nejaké pochybné info na nete...
@adsumus Nehnevaj sa, ale neurážaj ma, z tvojej odpovede to vyplynulo. Ja som ťa nechcela uraziť, iba som dala trochu drsnejší príklad, aby bolo jasné, o čom píšem. Vieš ono, môže sa uraziť každý, ktorého sa dotkne tvoje bagatelizovanie problémov s nežiadúcimi účinkami, ktorými si prešiel a teraz niekto tvrdí, že neexistujú...
Prečo si myslíš, že taký fakt nerešpektujem? Kontraindikácie očkovania sú jasne uvedené v príbalovom letáku a treba sa ich držať. Ešte jeden aspekt treba brať do úvahy a to nie kvôli môjmu dieťaťu, ale kvôli deťom s oslabenou imunitou, po chemoterapii a tak ďalej, či dokážeš zabezpečiť, aby ste ich v prípade, že tvoje dieťa ochorie, nemohli nakaziť. Lebo aj oni majú právo byť chránené. A aj z hľadiska kresťanského náboženstva je väčší morálny prehrešok zapríčiniť niekomu úmrtie ako sa dať očkovať vakcínou vyrobenou na ľudských bunkách.
@slavaf
Parents who do not immunize their children against rubella would be responsible for the malformations and subsequent abortions of malformed fetuses that might result from a pregnant women being infected by the unvaccinated child, both the study and Msgr. Suaudeau said.
http://www.catholicnews.com/data/stories/cns/05...
To bagatelizovanie je další bod, ktorý pre mna neplatí.Ja nikde nebagatelizujem tieto veci a nerozumiem, prečo si to veľa ľudí myslí.
@adsumus OK, tak iný príklad. Kto je zodpovedný za to, že dieťa v škole alebo v škôlke dostane takú silnú chrípku, že skončí na JISke? Čo tak rodičia, čo posielajú choré deti do školy a škôlky? To je akože v poriadku? Koho zaujíma, že môže mať už z akýchkoľvek dôvodov, oslabenú imunitu? Ja keď mám choré dieťa alebo som ja sama chorá nechodím medzi ľudí, práve preto, aby sa iní nenakazili. A to sa, samozrejme, týka aj prípadných infekčných chorôb...

@petot Uvidíme na konci roka, ked sa urobí celková štatistika, pretože tu je napr. uvedené, že v Anglicku bolo za január až marec 2013 laborátorne potvrdených 587 prípadov osýpok, 68 u detí pod jeden rok , 110 1 až 4 roky a najviac u detí, ktoré sa narodili včase, ked rodičia neočkovali kvôli obavám z autizmu 155 prípadov.
http://www.hpa.org.uk/webc/HPAwebFile/HPAweb_C/...
Je tam aj graf ako im naspäť začala stúpať zaočkovanosť MMR. V roku 2012 mali 1920 laboratorne potvrdených osýpok.