icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
abbey1
26. nov 2014

@veriiii Včera si mne konkrétne odporúčala hovoriť za seba. Skús si pozrieť príspevky, ktoré si mi adresovala. Keď už tu niečo vykrikuješ na prispievajúce. A ver, že ľudia vedia čítať i malé písmená. Ak niečo napíšeš veľkými písmenami, nič to nemení na význame slov.

veriiii
26. nov 2014

@sisaka no,od vyberania mandli v roku 2001 az po porod v roku 2012 som nemala ani jedni antibiotika,a to som prespikovana chemickym kokteilom z vakcin na este na 10000 rokov, rozumej,este dlho,predlho po smrti budem vyzarovat ortut, hlinik , atd 😀 teda,ak ma nespopolnia 😔
ospravedlnujem sa za morbidny" humor" citlivejsim povaham🙂

denduska
26. nov 2014

@veriiii chcela by som vediet/vidiet,na zaklade coho konkretne vyvinili vakcinu z podozrenia. Nic viac. Ze zlozenie zodpovedalo oficialnym udajom este nemusi znamenat ze tu smrt nesposobila alebo na nej nejakym sposobom neparticipovala.

veriiii
26. nov 2014

@abbey1 no,ved adresovala som to jednemu cloveku a nie LUDOM 😝 .
ja viem,ze ludia vedia citat aj velke pismena, 🙂 ale,vies, nechcela som,aby moja otazka zostala prehliadnuta..

liebling98
26. nov 2014

@petot chcem sa spýtať jednu vec. Na jednej strane všelijaké alternatívne zdroje tvrdia, aké je zlé prekyslenie organizmu, odporúčajú jesť a piť zelený jačmeň, chlorellu a podobné gebuziny. Zástancovia megaskorbickej liečby sa naopak ládujú kyselinou. Pre mňa je to trochu rozpor. Vieš mi to nejako vysvetliť? Vopred vďaka.

veriiii
26. nov 2014

@denduska ved aj ja by som to chcela vidiet, na zaklade coho vinili vakcinu... 😅

veriiii
26. nov 2014

@denduska Ze zlozenie zodpovedalo oficialnym udajom este nemusi znamenat ze tu smrt nesposobila alebo na nej nejakym sposobom neparticipovala-to je otazka na patologov a mozno na subjekt,co vykonaval klinicke skusanie...

abbey1
26. nov 2014

Ja sa ešte vrátim k tomu SIDS. Nie je to predsa diagnóza ako taká. Je to len náhle úmrtie dieťaťa, kde sa ani pitvou nepodarí objasniť príčinu úmrtia. Momentálne v Česku riešia prípad maminky, ktorej na SIDS vraj zomrelo už 3.dieťa za 6 rokov. Obviňujú ju z ich usmrtenia. Zaujímavé na tom je, že v predchádzajúcich úmrtiach, patológovia a ni polícia nevyslovila žiadne podozrenie a uzavrelo sa to ako SIDS.
To len na okraj toho, ako sa asi stanovuje SIDS po nečakanom, nevysvetliteľnom úmrtí.
Takže pre mňa je nemožné vylúčiť predchádzajúce očkovanie ako možnú príčinu je úplne nonsens, keďže nedokážu stanoviť presnú príčinu smrti, ani presné príčiny SIDS. Ale so 100% istotou vedia vyvrátiť očkovanie.
A ak už ani predchádzajúce apnoe, či priamo SIDS v rodine, nie je dôvodom na opatrnosť pri očkovaní, ak už teda nie rovno kontraindikáciu, to už čistý hazard.
Hovorím za seba, svoje názory, ktoré sa nemusia stotožniť so žiadnym iným prispievateľom na tejto, či inej stránke.

veriiii
26. nov 2014

@abbey1 o.k.

abbey1
26. nov 2014

@veriiii Aho, čiže len ja mám písať za seba? Vy ostatní môžete písať i v mene iných?
Ale ty rada píšeš veľkými písmenami nie len otázky.

denduska
26. nov 2014

@veriiii tak u nas sa cele rosambo zacalo 4,5 hodiny po podani tejto slavnej vakciny, akurat my sme sa vosli do letaku...keby som bola trochu viac simplexnejsia, mozno skoncime rovnako a to uz by bola vakcina z obliga, takze som v tomto veeeeelmi skepticka. A to nie som ziaden AV fanatik, deti ockovane mam, ale o tejto vakcine uz nechcem ani pocut.

veriiii
26. nov 2014

@denduska vidis,aj my sme sa vosli do letaku🙂

veriiii
26. nov 2014

@abbey1 prepac, nechapem, v mene koho pisem?ak nie v svojom?ak nie za seba?
vsak som pisala vcera,ze mozes pisat za inych ,za rodicov, len nie za mna🙂sa mi len zdalo,ze si si pamatala moj prispevok zovcera.? 😕
Ale ty rada rypes.

saska.t
26. nov 2014

@veriiii nemam dovod miernit ton,nic neslusne som nenapisala,takze si odpusti svoj ton...
Uz som to Sem davala v nemeckom pribalovom letaku je SIDS ako NU na str.11 ak si dobre pamätam,hladat to nebudem...
Prepac ty reagujes na vsetko,co tu napisu ludia? preco by som mala? ved by som tu musela travit hodiny denne a to nemienim,budem reagovat na to,co uznam za vhodne,presne tak ako ty.
Uf uz opät degradujes studiu,hm asi si si robila svoju,no naozaj tato debata nema vyznam, vyznam ma diskutovat s niekym,kto ma zaujem o diskusiu,nie s niekym,kto si mysli,ze zhltol vsetku mudrost sveta... (ton je v poriadku,alebo som to uz opät prehnala?)
Kde pises,ze ma niekto hovorit za seba? doporucila si to @abbey1 skus pozriet o par riadkov vyssie

abbey1
26. nov 2014

@veriiii Ja len rada odpovedám na príspevky, ktoré sú tak trošku mimo vedome, či nevedome. Nikdy by som nemala ani len záujem hovoriť za teba. Neviem, z čoho si nabrala ten dojem, ale neberiem ti ho. A neberiem ti ani radosť z dôležitosti textu písaného veľkým písmom, či pridávaním smiles. Každého v živote teší niečo iné.

veriiii
26. nov 2014

ak nemienis miernit svoj ton tak nemien sa ani so mnou bavit...
s tym hovorenim za seba sme si to s abbey akurat vysvetlili, koniec koncov ,uz vcera som jej to adresovala,ze moze hovorit aj za inych,ze mi to je sumafuk..len nie za mna, ty kukni,ked neveris🙂

letak som nenasla..kde je?

veriiii
26. nov 2014

@abbey1 ano,mna tesi pisat velkym aj 🙂 😉 😀 ma tesia🙂 teba tesi rypat,ze🙂 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝

veriiii
26. nov 2014

@saska.t toto je on?

http://www.impfschaden.info/Fachinfo/infanrix-h...

vidim,ze sa tam pise to co v slovenskom..anamneza SIDS nie je KI...e oder aus der Familienanam-
nese bekannter plötzlicher Kindstod (SIDS)
stellen keine Kontraindikationen dar
tak neviem preco si kontruju tiez...
nevidim tam ten sids..
ci aky 11 stranovy letak si myslela?

denduska
27. nov 2014

Asi ide o vakcinu Tripedia od Sanofi, nedavno stiahnutu z trhu. Tam je to krasne rozpisane, tusim 13 pripadov umrtia po vakcine, z toho 7 SIDS a ostatne su konkretne vymenovane. Vyskyt 0,4/1000 v Nemecku, 0,8/1000 v USA. Myslim ze je tam aj autizmus niekde, nechce sa mi to citat cele. Nejde mi sem vlozit link, najdete to ako pdf subor cez google "tripedia package insert". Str.11
A ked sme uz pri tych letakoch..to ako co tam nie je uvedene, neexistuje? Alebo nemoze existovat? Infanrixom Hexa sa ockuje od 2007, to je dost kratka doba na zachytenie vsetkych NU. Pochybujem ze prvy letak od acylpyrinu obsahoval Reyov syndrom.

liebling98
27. nov 2014

@denduska Aj to úmrtie následkom dopravnej nehody a utopenie majú súvis s očkovaním DiTePer? Ide o to, že farmafirmy musia napísať všetky negatívne udalosti, ktoré sa stali následne po očkovaní. Aj keď s ním nesúvisia. Potom sa ľudia neznalí postupov a výstupov klinických štúdií chytia informácie, že bolo 13 úmrtí po očkovaní a panika je na svete.

denduska
27. nov 2014

@liebling98 samozrejme ze nie, len nechapem preco si si vybrala akurat to co s tym nesuvisi ked debata bezi o SIDS a nie o dopravnych nehodach. S klinickymi studiami skusenosti mam osobne a povazujem sa za pomerne orientovanu v ich problematike.

denduska
27. nov 2014

@liebling98 a doplnim bolo 13 pripadov umrti po ockovani, z coho viac ako polovica nebola dostatocne objasnena. Znie to lepsie? So slovickami moze kazdy carovat ako sa mu hodi. Co ostava visiet je fakt, ze deti umreli bez zjavnej priciny po preventivnom ockovani. A to by sa fakt teda stavat nemalo. Samo sa to urobilo, samo sa to stalo...

liebling98
27. nov 2014

@denduska podľa toho, ako píšeš, mi je jasné, že si v problematike orientovaná. Práve preto som reagovala. Ty si napísala o 13 úmrtiach po vakcíne. Len na tomto fóre ľudia veľmi radi zveličujú, hlavne tí, ktorí nevedia "čítať" vedecké články. Tuším je v tom letáku aj odkaz na tú štúdiu, keďže to bola case-control bude uvedený aj výskyt úmrtí v neočkovanej skupine. Rada si to prečítam, keď budem mať viac času.
Áno, deti umierajú, bohužiaľ. Je to fakt. Ale umierajú aj neočkované deti. A myslím, že štatisticky tam rozdiel v očko a neočko skupine nebude. To teraz píšem Tebe z odbornej stránky, samozrejme mi je každého z týchto detí a ich rodičov ľúto.

denduska
27. nov 2014

@liebling98 ano aj som napisala ze okrem SIDS su ostatne vymenovane, nechcelo sa mi to opisovat.. Suhlasim deti umieraju, a budu, aj ockovane aj neockovane. Ale uz ked umru do par hodin po ockovani, tak by si to zasluzilo trosku hlbsie zamyslenie sa, preco sa tak stalo a ci sa fakt muselo. A nie odpinkat celu vec, to je SIDS, mili rodicia, to sa stava, cau parky. Ja nechcem dokaz ze to vakcina sposobila, ja chcem, ze to nesposobila. Aj to sa musi dat dokazat. Inak ostava stale ako jediny podozrivy, no ma ocividne velmi dobrych advokatov 😝

saska.t
27. nov 2014

@denduska vystihla si to uplne presne a viac k tomu naozaj nie je co dodat....

aristka
27. nov 2014

@denduska bohužiaľ nemôže to byť jediný podozrivý keďže SIDS ak máš niečo načítané o tejto problematike ,tak dieťa bohužiaľ má nejaký problém tj tých príčin prečo sa to udialo môže byť niekoľko napríklad ,aj že dieťa spinkalo na mäkkej perinke ,že dieťa malo reflux ,miestnosť ,kde spinkalo bola prekúrená ,a kvantum iných príčin ..tj čisto hypoteticky by bolo zaujímavé vedieť či aj keby neboli očko by sa im táto strašná udalosť nestala a dupľom ak viem ,že sklon k SIDS majú nezrelé nedonosené detičky ,ktoré často majú aj kontraindikáciu očka ....je to veľmi ťažká problematika a je veľmi jednoduché dávať do pozornosti len podozrivého očko keďže pri toľkých denne zaočko detí na svete pár prípadov sa môže stať a žiadna súvislosť to z očkom nemusela byť aj keď to bolo v časovej náväznosti ....inak ak si predstavím ,že dieťatko dostane soplíky ,kedy automaticky sú spojené z teplotami tiež sú vírusového pôvodu sa máme všetky báť ,že dostane syndróm SIDS aj bez očka ....a takto môžme polemizovať ďalej ....alebo ochorejú v detskom veku na chorobu preventabilnou očkom,ktorá má byť podľa vás príčinou SIDS ...čo sa stane ...vychádza mi ,že rovno zomrie ......vieš ja mám pocit ,že takýmito príspevkami a zvaľovaním sa na očko sa táto problematika SIDS veľmi zjednodušuje a keby s tým riadili aj lekári aspoň v týchto prípadoch by mali problém SIDS ľahko vyriešený ,lenže nemajú keďže problematika SIDS sa týka detičiek či očko alebo neočko a prečo sa o deje a nájsť tú správnu príčinu je vec na dlhé trate a tu určite sa to nevyrieši a neuzavrie na základe pár príspevkov od nickov ,ktoré tú príčinu našli ,len bohužiaľ nedá sa aplikovať na všetky detičky ,ktoré tento syndróm postihol ...asi problematika bude omnoho zložitejšia a len tak ľahko nevyriešitená......

denduska
27. nov 2014

@aristka Hm, no čo na to napísať 🙂 Trošku ťa poopravím, mäkká perinka, prekúrená miestnosť,reflux, mužské pohlavie atď nie sú príčiny SIDS, ale rizikové faktory. Ich počet sa už začína blížiť k neuveriteľným číslam, takže je zrejmé, že ani jeden nebude sám o sebe stačiť. Ale či sa sumujú, alebo či je potrebné niečo iné ako bonus (trebárs subklinická infekcia, očkovanie?? a iné), to už je debata pre iných. Môj skromný subjektívny názor je, že príčinou bude nejaká jemná odchýlka na molekulárnej úrovni, ktorá sa prejaví len za určitých okolností, pri určitom inzulte. Ale ktorý gén, a aký inzult, to už nechám na iných. Len mi je trpko smiešne, že vedci na celom svete hľadajú príčiny SIDS, a ajhľa tu v ČR už hneď vedia, že očkovanie to nebolo ani náhodou. A možno nebolo. Len sa pýtam AKO na to tak rýchlo prišli.

A dôkaz, že výskum napreduje napr. tu http://www.jci.org/articles/view/27689 pre dychtivých po informáciách trošku ľahšieho čítania na večer 😀

aristka
27. nov 2014

@denduska to na čo sa pýtaš ,je čisto hypotetická otázka a myslím si ,že sú to ľudia ,ktorý majú za sebou toho dosť ,či už vedomostí a skúseností a hlavne majú pred sebou papiere tj zdr.dokumetáciu ,výsledky pitvy a pod.to sú dosť dôležité veci, ku ktorým sa nikto z nás nedostane a preto môžeme len dumať čo by bolo ,ako by bolo a myslím si ,že každý prípad SIDS treba brať vysoko individuálne a treba poznať všetko okolo zdr.stavu drobca plus sociálnu sféru ,kde dieťa vyrastalo tj.tie rizikové faktory alebo aj príčinu SIDS ako je reflux ,následná aspirácia a zástava dýchania apod. a do toho my nevidíme.....ja viem len jedno ,že zatvárať oči pred tým ,že tu nedávno zomrelo dieťatko na čk,ktoré ešte nemohlo byť očko pre vek tj ,že ak sa tu bude šíriťnapr. táto pliaga ,bude nám na to doplácať omnoho viac detičiek životom napr vďaka neočku a postihne to detičky ,ktoré nemôžu byť očko ,ktoré sú predčasne narodené ,ktoré trpia nejakým ochor a pod.a tých detičiek bude mnoho a ak to prežijú tak aj z možnými vážnymi následkami ....vieme tomu predchádzať a hatáme tomu cestu a obetujeme tieto detičky ,aby sme ich chránili pred SIDS ,kde nikto ani najväčší odborník nevie povedať prečo sa to deje .....a teraz koľko bude obetí alebo poškodení zdravia následkom napr čk......tisíce...viac....

denduska
27. nov 2014

@aristka hm, no pre teba je molekularna medicina mozno hypoteticka vec, pre mna velmi zaujimavy vedny odbor. Ale zaujala ma tvoja myslienka ze umrtie na SIDS je nepodstatne oproti umrtiu na pertussis.. Na to sa ani nic neda napisat.

veriiii
27. nov 2014

@denduska pockaj,to pises mne?my sme sa bavili so @saska.t o hexavakcine, touto vakcinou bolo male mimco ockovane..ja nebudem pozerat letak v nemcine z nejakej inej vakciny,dieta bolo ockovane Infarixom hexa a nie Tripediou aka DTaP.co ani hexa nie je...
v Infarix hexa ci SLOVENSKOM ALEBO NEMECKOM ci ANGLICKOM je jasne napisane,ZE ANAMNEZA SIDS NIE JE KI NA OCKOVANIE INFARIX HEXA,.. a klinicka studia ukazala,ze nie je zvyseny vyskyt SIDS v skupine po ockovani.cize, v oboch skupinach aj po ockovani aj po neockovani (aka kontrolna skupina) boli priblizne rovnake pocty SIDS..to ,ze po tripede sa uvazada 7 umrti za neviem ake obdobie z neviem akeho poctu relevantnej ockovanej populacie..no, urcite zomrelo v tom obdobi "len" 7 deti na SIDS?

citujem teba:''A ked sme uz pri tych letakoch..to ako co tam nie je uvedene, neexistuje? Alebo nemoze existovat?"
--akoze to tam nie je uvedene??-ved je tam jasne napisane, ze anamneza SIDS nie je KI..
citujem teba "Infanrixom Hexa sa ockuje od 2007, to je dost kratka doba na zachytenie vsetkych NU. Pochybujem ze prvy letak od acylpyrinu obsahoval Reyov syndrom. ."Infarix hexa sa uviedla v Europe pouziva od roku 2000, reviduje sa kazde 3 roky..