(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
dieta zomrelo 4 hodiny po ockovani hexa vakcinou..
pripady 13 umrti,vratane 7 SIDS ,ktore uvadza studia na Tripediu , hovoria,ze vsetky sa stali po 2 tyzdnoch a viac...
miera incidencie SIDS v studii bola 0.4,(nemecka studia)resp0.8 /1000(americka studia), kdezto zo statistik z rokov 85-91 je incidencia SIDS 1.5/1000..
@veriiii 🙄 🙄 🙄
Pisala som to vseobecne, hladali ste vakcinu, kde je uvedene SIDS ako NU nie ako KI (aspon zo zaciatku) tak som vam ju nasla. Od toho sa odvija aj zvysok. Mmch je v anglictine. Infanrix Hexa na Slovensku sa pouziva od r.2007. Bratranec ma pravo na svoj nazor tak ako ostatni. Mozno keby si rozdychaval dojca po ockovani ako ja, mal by ho trosku iny. Ty nie, ty by si ho asi nechala omodrale na gauci, zapla net, precitala ze statisticky je to nepravdepodobne v porovnani s beznou populaciou a bola spokojna. Prepac.
@veriiii a ozaj, aspirin bol patentovany v roku 1899. Prva neista zmienka o Reyovom syndrome pochadza z r. 1959. Este v 80-tych rokoch sa pouzival u deti na Slovensku. Tak si vypocitaj pravdepodobnost kedy by sa teoreticky SIDS dostal do PIL. A to ASA je jednoducha jasne definovana molekula (narozdiel od vakcin).
@denduska K tomu Reyovmu syndrómu. Presne ako pises. Este v roku 1974 ho bežné predpisovali deťom. I mojej rodine vzal blízku osobu- dieťa. I v pitevnej správe je popisany ako vzacny a niektorí lekari o nom nevedeli a bohužiaľ bežní rodičia už vôbec, keďže internet v tej dobe dostupni nebol. Preto som za, možno podľa niekoho prílišnú, obozretnosť a opatrnosť v oblasti zdravia.
@abbey1 ano, je to tak. Mne ho mama bezne davala, pretoze paralen mi nezaberal(ani nezabera) a brufen este nebol taky bezny. Uz mi to zacina byt tu cele smiesne. Taky krc v drzani sa toho co je oficialne..cudujem sa vsetkym odvaznym, ze sa opovazili hladat nove suvislosti a vyjst s tym na bubon. V comkolvek.
@denduska Mňa len mrzí, že sa zavrhujú i názory lekárov odborníkov, ak sú v niečom čo i len malinko odlišné. Okamžite je voči ním vedená kampaň, že sú nekompetentní, prípadne "len" homeopati,... Nečudo, že sa následne boja ísť s kožou na trh a svoje pochybnosti vyjadria len pre dobrými priateľmi a v kruhu rodiny.
Najväčším nešťastím je, ak si niekto myslí, že vie všetko a pravda je len to, čo vie on sám, čo platilo doposiaľ a nie je ochotný čo i len sa zamyslieť nad niečím novým. Človek by si myslel, že sa ľudstvo už z minulosti presvedčilo. "Antivax" sú pripisované priam sektárske postupy, bohužiaľ oveľa horšie sa chová ostro vystupujúce provax. Stačí zapochybovať o správnosti niektorých očkovaní, stačí zvažovať, že niektoré očko vypustíš s ohľad na predchádzajúce zlé skúsenosti a už si jasný "antivax".
Mňa len teší, že takto som stretla vystupovať len ľudí tu na MK a našťastie nie v bežnom živote a stykoch s lekármi. Teda prišla som o jednu kamarátku v službách farma firmy na Fc, kazila som jej image občasnými príspevkami o očkovaní. 😉
@denduska nie, my sme sa bavili o tej vakcine,ktora mala zabit to dietatko...a ako vidis,ziadna podobnost ani s Tripediou tam nie je,kedze vsetkych 7 umrti nasledovalo az 2 tyzdne a viac po vakcinacii..aj to SIDS,co uvadza Tripedia v case study, avsak-jeby si si pozrela clinilcal trials, urcite by sa hovorilo,kolko umrti na SIDS bolo v kontrolnej studii...mozno dokonca viac ako v kontrolke .tieto SIDSA boli za nejake obdobie hlasene,ale neporovnava sa vekovy pocet SIDS v.
ty mi teraz povedz , podla akej molekularnej teorie co by malo sposobit smrt resp SIDS toho babatka 4 hodiny po ockovani-pretoze alergicku reakciu vylucili hned este hned pred pitvou..
Vakcina, hlavne neziva, adsorbovana nie je klasicky liek,ktory ked pichnes ucinkuje do pol hodiny. ani do 4..
je jedno,odkedy sa pozuiva infarix hexa na Skovensklu,zacal sa pozuivat uz v roku 2000,letaky ktore som uviedla si identicke..
@denduska no s tym aspirinom si riadne zabila 😀 vazne relevantne porovnavanie ..a co ,ze bol aspiirn patentovany v roku 1899, v tom case sa pouzival na vsetko!ziadne klinicke skusania sa nerobili,ziadne letaky sa netlacili ,liek sa nasypal do sklenej flasticky a vydal lekarnikmi tych cias..a ako spravne pises, vtedy ani Rey sydnrom nebol znamy, az po roku 1956,a aj to sa nedaval do suvislost s aspirnom..az neskor sa prilso,ze zvysene riziko je v kombinacii dieta+aspirin+virus a co to ma spolocne s hexou-ved v case,ked bola uvedena Hexa sa uz davno vedelo o SIDS, a v tom case uz bol udaj o tom,ze nie je KI v prade historie SIDS.
@denduska jaj,to bolo to rosambo 4.5 ho po hexe co si spominala?to rozdychavanie?to mi je luto 😢 .co vam nakoniec zistili?
nie,ja by som nenechala svoje dieta zmodriet,a poskytkla odbornu prvu pomoc ako zdravotnik,ktoru som ale poskytla uz nejeden krat v roznych situaciach a aj CPR..
no,nechcela by som veru rozdychavat dieta pri dych.zachvate sposobene CK napriklad..
@veriiii 🙂 Taaakže 🙂
Po 1. JA nie som povinná ti nič hľadať ani dokazovať, pokojne si nájdi, ak chceš a máš čas a budem rada ak sa podelíš.
Po 2. Aj keby som našla, tri razy to prekrútiš a nalicuješ do vlastného rámu, tak aby tito pasovalo. Je to celkom zaujímavé sledovať ako sa v tom krútiš stále dookola, tancujete tu s aristkou nekonečnú karičku vo svojich vlastných presvdčeniach.
Po 3. Znamená to teda, že ak o niečom nevieme, alebo vieme ale nevieme to vysvetliť dnes 28.11.2014 tak to neexistuje? Aha,beriem na vedomie.
Po 4. Vakcína sa kontaktuje s imunitným systémom od momentu podania, nečaká tam, kým jej niekto dovolí, inak by nebola možná ani alergická reakcia u predisponovaných jedincov. (jedine, že u tých teda môže začať účinkovať a u tých ostatných stojí na červenú, hmm)
Po 5. Čo všetko a čo má a nemá spoločné s hexou, to ani srnka netuší..ak vôbec niekedy bude.
Bod c 1 je k comu teraz?co som chcela aby si mi hladala?
Bod c2-prekrucacky a hlavne spolocne tancovacky karicky su na oboch stranach😀
Bod c3-?tak toto si znova uplne prekrutila😀 O SIDS sa vedelo v case skusania Infarixu, , nie je zatajeny v Infarixe,tak co ?ten acilpyrin bol velmi nestastny priklad...hmmm
Bod c4-ano,po vpichu dochadza u nezivych vakcin-kam hexa patri vdaka adjuvansom-v tomto pripade hlinik k spusteniu nespecifickej -vrodenej imunitnej reakcii,ano aj vdaka nej sa vie u precitlivenej osoby spustit alergicka reakcia-tu vsak vylucili...ale do 4 hodin sposobit smrt?vidis,ani patolog nedosiel na nic ine..
@veriiii omg...tak ťa zacitujem:
13.51 píšeš Vakcina, hlavne neziva, adsorbovana nie je klasicky liek,ktory ked pichnes ucinkuje do pol hodiny. ani do 4
15.14 píšeš ano,po vpichu dochadza u nezivych vakcin-kam hexa patri vdaka adjuvansom-v tomto pripade hlinik k spusteniu nespecifickej -vrodenej imunitnej reakcii
Tak sa pýtam (pre ktorú ti srdce bije 😀 ) účinkuje či nie? Ale to si vyrieš v sebe sama.
Čo sa stalo mojej dcére tu rozpitvávať nebudem, písala som to svojho času niekoľkokrát. Nepotrebujem kázeň, že to určite nebolo z očkovania. Ja som tam bola, ja som to videla, ja som ju kriesila. Ťažko by niečo také nastalo zo zlého počasia.
Ad aspirín..bola to len analógia, ako asi dlho trvá kým sa k niečomu dopracujeme,niečo spojíme, vyvodíme. Reyov syndróm sa pravdepodobne vyskytoval sporadicky od začiatku užívania ASA. "Len" 60 rokov trvalo,kým si to vôbec niekto všimol. Nikde nie je napísané, že smrť po očkovaní je SIDS. Kľudne môže mať presný mechanizmus, len ho ešte nepoznáme...a ak ho niekto raz objaví, tak z kolonky SIDS vypadne.
@denduska prekrúcaš čo som napísala,podľa príspevkov mám pocit,že píšeš nejak odveci ,plus prekrúcaš ,nikde som nenapísala ,že SIDS je nepodstatné ,ak si nepochopila moje príspevky ,buď si ich znova prečítaj alebo bohužiaľ ti neviem inak pomôcť .....a ohánať sa molekulárnou medicínou ,takých tu už bolo ,viď nanočastice pána guru petota a podobným...stačí si prečítať tvoju diskusiu s veriii ,nič moc ,len nejaké fantázie ....
@aristka veľmi pekne ďakujem za psychoanalýzu mojej osobnosti, aj keď som o ňu nežiadala. Psychicky sa zatiaľ cítim dobre, ak sa to zmení, mám sa na koho obrátiť v prípade núdze, ale ty to nebudeš. Skúšku zo základov molekulárnej medicíny má už pekných pár rokov každý budúci lekár, a vlastne aj verii-in bratranec je guru či čo podľa teba. Nanočastice bežia v projekte na SAV, katedre fyzikálnej chémie (teraz si nie som istá či presne tej, prepáč Miška ak to čítaš - ty vieš ktorá 🙂 ), projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ z programu Veda a výskum. Toľkoto k tomu.
Našťastie to tu neorganizuješ a obe strany si môžu písať svoje argumenty, či sú to podľa teba fantázie alebo nie. Ale byť s tebou na sále, pusinku otvoriť nestihneš, neboj, kmitať budeš nožkami, nie jazykom 😉
@denduska OMG-obe tvrdenia su spravne, srdce mi bije pre obe 😉 a ty si snad dostuduj mechanizmus spustania imunitnych reakcii u vakcin miesto nezmyslenehom rozoberania prispevkov..a prestanes sa takto cudovat..., 😝
vdaka adjuvansom na to urcenym dochadza k spusteniu nespecifickej imuntnej reakcie, a to som pisala v suvislosti s tou alergickou reakciou-ktoru spominal vakcinolog este pred pitvou,ze casovy udaj tomu nezodpovedal..
za 4 hodiny nie je vakcina zdaleka spracovana ,to k "protitvrdeniu"-ani neviem akym mechanizmom a preco sposobila smrt...ty to mozno bude vediet objasnit...
k tvojej malej -ja ti robim kazen?len som sa spytala co jej zistili,, urcite si s nou bola po vysetreniach..aj po prvej ,aj po druhej reakcii.srdce ok.?
ty si fakt vystudovala medicinu?to fakt?neviem,neviem,take cudne kompozicie co tu pises a cudovanie sa zakladnym faktom hmmm.. 🙄 😕 a aky odbor?
@veriiii u akých iných? Živá vakcína adjuvans (v zmysle hliníka) neobsahuje. Hliník, presnejšie hydroxid či fosforečnan hlinitý je tam len preto, aby sa ten toxoid držal dosť dlho v krvnom obehu na to, aby stihol imunitný systém zareagovať. Inak by už dávno bolo po ňom. Neskrývam vôbec nič, nemám čo. Ty operuješ s niečím čomu absolútne nerozumieš.
@denduska v prvom rade ma hlinik funkciu adsorbentu vo svale,a k tej nespecifickej imunite,-hlinik aktivuje nespecificky imunitny system, a vytvara "zapalovu reakciu- to co mozes vidiet po vakcinacii-opuch,zacervenanie,bolestivost po vpichu....specificka imunita nabieha potom...
.neskryvas ale ani neodpovedas na otazky..
v prvom rade ty si preskocila jeden krok ,skocila si priamo z hlinika na specificku imunitu,ako asi by to fungovalo?hlinik aktivuje urcite zlozky nespecifickej imunity .na to tam je..ako prvy krok...jasne ,ze logickym dosledkom bude pokracovat komunikacia nespecifickeho a specifickeho im.systemu a tvorba protilatok specifickym im.systemom..napisala som to dost laicky dufam...bru noc!
@sisaka @liebling98 O vitamíne C sa môžeme baviť v príslušnej diskusnej skupine. Ale obidve otázky/pripomienky som už podrobne rozobral v knihe.
@veriiii nie, nie 🙂 pises "vdaka adjuvansom na to urcenym dochadza k spusteniu nespecifickej imunitnej reakcie".. A este raz nie. Adjuvanty (nie adjuvansy, aj ja som to opisala zle) na to nie su urcene. Nespecificku reakciu budes mat, aj ked ti pichnem do zadku fyzak, a este aku. Koncim s tym, zufalo chces mat navrch, ale nedari sa ti, aj ked ta rozpuci. Pekny den a uz mi prosim nepis, nebudem ta stale opravovat 😉

@denduska hmmm, bratranec je molekularny biolog, pracuje vo vyskume a vacsi problem vidi v paranoidnom zmyslani AV. 🙄