(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@xima ahoj. Očkovať som nedala. Svoje rozhodnutie zatiaľ neľutujem!
Držím palce nech sa rozhodnete správne.
😉
Ahojte, ja som ockovat dala na vsetko povinne...a az ked sa nakopili mnohe priznaky autizmu som sa dala do relevantnych studii.....v kratkosti len tolko: ockovanie nech uz je z akychkolvek zloziek (blizsie nekomentujem) je vyrobene pre ZDRAVYCH JEDINCOV !!! To, ze dieta nema v case ockovania ziadne viditelne znaky, kt. by zabranili ockovaniu este neznamena, ze je uplne v poriadku. O par mesiacov sa mi narodi dalsie babatko, a prva vec co urobim bude, ze mu dam spravit testy na krv, moc, stolicu, aj ked mi tych 100eur nikto nepreplati - aby som vedela na com moje dieta zdravotne je. Ani pri malej odchylke by som ockovat urcite nedala. Ak by boli vysledky 100%ok, este stale zvazujem, no urcite by som si dala pozor na postavenie mesiaca (robim si sukromny vyskum vplyvu mesiaca na ockovanie - inspirovana vlastnym Pokladom a rodinami autistov)
@cajocka85 ani krv ,ani moč a ani stolica ti autizmus neukážu ,moč sa na poradni kontroluje ,stolica ,malé babo by nemalo mať parazity a okultné krvácanie tobôž nie a pichať krvičku ,ak nie je dôvod zjavný je tiež zbytočné a ak by si chcela všemožné vyšetrenia asi od genetiky až po všetky biošky,je toho kvantum ,buď si istá ,že by to bolo viac ako 100 eur ....
@aristka netvrdila som, ze vysetrenia ti dokazu al. vylucia autizmus...treba vediet, ake vysledky a co hladat v testoch...na poradniach sa nic speci ako napr.metabolicke testy nerobi ... ak vsak by zitili, ze nieco nie je ok (co ti bezny lekar neziti, lebo dieta testuje len na par faktorov (a drvive percento deti na poradniach nema NIC (krv, moc, stolica) vysetrene), je to signal, ze telo nie je dost "zdrave" na ockovanie....a ked dieta nezvlada metaboliku a capnes donho ockovanie, kt. nezvladne duplom...ano, potom mame o autikov v spolocnosti naviac
no, ja som bola rozhodnutá, že do troch rokov neočkujeme, potom uvidíme, ale ako som videla ten záznam o osýpkach, zasa som na vážkach... 😠
@cajocka85 hovoríš o špeciálnych krvných odberoch ,ktoré sú veľmi drahé a nehovoriac metabolické choroby sú často spájané s poruchami trávenia a to bez histológie nejde ,plus nehovoriac kvantum vecí nie je kontraindikácia očka ,nie je prečo ,plus kvantum aj metabolických vecí s prejaví až rastom dieťatka ..fakt je to o tom ,že takýmito príspevkami sa z mamičiek stávajú paranoidné matky a robia vraj všetko pre zdravie detí ,ale efekt to má úplne iný a potom sa čudujú ako je možné ,že ich dieťa je choré alebo ochorie ...nehovoriac stresovanie dieťatka pichaním do žily ,čo je teda riadny bonbónik ,plus na kvantum vecí by bolo treba robiť genetiku ....
@cajocka85 mám pocit ,že ty nemáš páru ,čo je metabolická choroba a čo všetko je potrebné pre potvrdenie danej dg ....ja sa vyjadrujem k veci ...ak sa ti narodí druhé dieťa, daj si tú námahu a napíš konkrétne po čom si pátrala a aké vyš si dala robiť ,veľmi na to zaujíma ....a hlavne čo ťa to stálo a ako nič nezistili ...
@adsumus aktualne si robim sukromny vyskum: zatial vsetky moje vzorky (este ich tak vela nieje) hovoria o tom, ze deti, kt. maju autizmus (al. zatial len priznaky) boli ockovane v najnevhodnejsie dni - podla lunarneho kalendara su to dni raka a splnu (uz aj 3dni pred splnom), kedy je ludska imunita najviac oslabena (neaktivna). Vacsina autistov ma minimalne 2 taketo ockovania v nevhodnom termine. Mam aj nejake vzorky zdravych deti, ani pri jednom nie je ockovanie v nevhodnom case. Preto sa snazim rozsirit si moju skalu o viacero udajov, aby to cele nebolo len o 10tich ludoch.
@xima este vahas po tych infoskach o opatovnom rozsireni osypok?
Moji svokrovci maju znamu detsku lekarku,uz ma 80r.,zazila kadeco,robila aj priamo pre Unicef. Ta by ti vedela porozpravat. Jej veta,ked som s nou urcitu vec ohladne ockovania konzultovala,znela: Kto neockuje,nezazil epidemiu osypok".
Tak aj vdaka antivax sa opat tie pliagy,ktore vdaka ockovaniu vymizli (hoci antivax tvrdia,ze vymizli uz pred ockovanim -asi sa nalakali vakcin?), budu objavovat znova. A budeme tam kde predtym.:(.
Ja som nazoru,ak nie je dovod na neockovanie,ockovat. A vazne zvazuje..pre seba aj MMR vakcinu, lebo som nemala mums a ja vo svojom okoli,dokonca z vlastej rodiny mam priklady neziaducich nasledkov prave po prekonani mumpsu.
@cajocka85 ockovat by som nedala skor z dovodu vplyvu zloziek vakcin na organizmus, nez postavenia mesiaca 🙂 skus nastudovat viac info o zlozeni, pribalove letaky a tak.. ak sa napriek tomu rozhodnes ockovat aj dalsie dieta, rozhodne suhlasim, ze by malo byt zdrave.
a taka poznamka, nemusis tu odpisovat kazdemu, lebo poniektori zjedli vsetku mudrost sveta a maju potrebu to silno davat najavo... 😉
@cajocka85 no ved práve preto sa ťa pýtam,aby si dostala širšiu odozvu, či to funguje alebo nie. Aj ma zaujímalo, či sa to týka aj dospelých, lebo ja som bola minulý rok na preočkovanie proti tetanu, čiernemu kašlu a záškrtu. To bolo nejako koncom mesiaca augusta-začiatkom septembra.
Jimmy Kimmel, chlapík, ktorý si dovolil tu drzosť a verejne sa postavil na stranu provax, ludia za okčovanie, číta reakcie antivaxerov. Názorná ukážka ako pochodíte, ked urobíte to isté. Takže pssssst, nerušiť. 😀 😀 😀 http://www.popsugar.com/moms/Jimmy-Kimmel-Reads...

@yasmin0001 ahoj,dala si napokon ockovat?
Ja tiez vaham ci ano alebo nie..mame pred sebou prve ockovanie..