(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
Ten clanok nema ziadnu vypovedaciu hodnotu; nehovori o tom, ktory kmen pneumokoka to bol (je ich cca 90, ockuje sa najviac proti 13tim), aky bol zdravotny stav dietata (v zmysle, ci islo o dieta, ktore malo napr. nejaky dlhodoby zdravotny problem, alebo pred tym prekonalo nejake ochorenie, ci malo inak oslabenu imunitu), z akého sociálneho prostredia pochadzalo atd.
@crocodile Je to hrozná správa, že dalšie dieťatko zomiera na chorobu, proti ktorej ho mohlo očkovanie ochrániť, ale neochránilo, pretože nebolo očkované a druhá hroza je, čo nám tu zas popíšu neočkujuci či kto to vlastne píše, v nasledovných krokoch, prvý den, že nevieme aký malo zdravotný stav, druhý den, že to dieťa v skutočnosti bolo očkovane a tretí den sa dozvieme, že dieťa nezomrelo na chorobu, ale na niečo uplne iné a tak to ide dokola-tralalalala.
@denduska Áno, tiež som to čítala, len neviem, nakoľko je tá info hodnoverná. Mne to prišlo ako sprostredkovaná informácia cez tri osoby, niečo v zmysle mám to od kamarátky, ktorá býva v tom meste a pozná sa s tetou tej mamičky... Nebolo to presne tak, ale evokovalo mi to jednu scénu z Pacho, hybský zbojník
@liebling98 ja len predávam ako som kúpila. Možno sa dozvieme presne ako to bolo, možno (a to skôr) nie 😒
Celkom zaujímavý článok..hlavne posledná veta http://vakciny.net/AKTUALITY/akt_2015_06.htm
@liebling98 tú info som písala ja, je to od kamarátky mamičky toho dieťaťa. Samozrejme, neviem zaručiť pravdivosť.
uz ked sme pri tom ockovani ci neockovani... osobne k tomu mozem povedat len tolko ze pred par mesiacmi som sa vratila na sk... predtym som 16r. zila v anglicku kde ZIADNE!!!! OCKOVANIE NIE JE POVINNE ale jeto na zvazeni rodicov ako sa rozhodnu.... po vypuknuti roznych skandalov z ockovania takmer polovica populacie ockovana nie je... nikdy som nepostrehla ze by tam zurili epidemie akehokolvek druhu.... ja som svoje 8mes. dieta ockovat nedala a nehodlam to zmenit.... na sk som sa vratila z osob.dovodov ale ak niekto schvali zakon o tom ze neockovane deti nemozu do skolky/skoly tak nemam problem zbalit sa a odist tam kde budem mat pravo sa slobodne rozhodovat o tom co do mojho dietata niekto napicha a co nie.... mimochodom takyto zakon by bol ozaj s prepacenim drbnuty lebo to by museli zabranit neock.detom chodit na detske ihriska, do obchodov, cestovat mhd.... proste by museli dodrziavat prisny zakaz vychadzat na ulicu... kym niekto raz nepride aj na sposob ako aj toto uplatnit je to iba cista k...... a ked sme uz pri tej logike... ak dam zaockovat dieta tak ho dam zaockovat preto aby tu ktoru infekciu nedostalo tak preco by sa mali obavat vsetci zaockovani??? nemal by v tom pripade byt strach skor na tej nezaockovanej strane??? a ak ockovane deti predsa len nie su chranene pred tymi neockovanymi naco je potom ockovanie a cely ten cirkus okolo toho dobre??? vlastne na nieco to predsa len je... farma priemysel vzrobi vakcinu co znamena ak date zaockovat dieta niekto (poistovna) tu vakcinu musi najprv kupit a vyrobca vakciny ma z toho zisk... ak nedate zaockovat dieta dame vam pokutu co znamena len tolko zasa sa ujde na ucet aj vyrobcovi vakcin... ak zaplatite pokutu je to ok uz vase ockovanie ci neockovanie nikto dalej riesit nebude..... po logickom zvazeni mojich orgumentov budem rada ak sa najde niekto kto ich logicky vyvrati o odpovie mi na otazku co je vlastne lepsie ockovat ci neockovat????? prajem pekny den 🙂
@zuzulik236 vitaj doma 🙂 priprav sa na utoky drahych veriacich, ktori dokolecka melu nieco o utopistickej vizii, ze 95% zaockovanych ludi zabezpeci na SK odolnost voci ockovanim preventabilnym ochoreniam a kto tomu neveri, dostane pokutu, alebo najlepsie by bolo, keby dostal basu. Ako to len spravit, aby bolo 95% obcanov ockovanych a preockovavanych, ked sa ockuju male deti a ani tie uz v puberte nemaju protilatky?
ahoj dazdovka no ved nech len utoci kto chce.. neviem ako inym ale mne usta narastli na to aby som si vedela obhajit svoje zaujmi... ak ma niekto problem moze so mnou jednat na rovinu... ja na nikoho neutocim ale nakolko zijeme v slobodnej (naozaj slobodnej????) krajine tak kazdy ma pravo na svoj nazor atiez rozhodovat co je pre neho najlepsia alternativa... ako som uz spomenula o svojom nazore som presvedcena az do takej miery ze ak to inak nepojde zbalim seba aj dieta a ideme tam kde nas nebude nikto obmedzovat nezmyselnymi prikazmi a zakazmi....
@zuzulik236 k argumetom, ktoré zazneli v tvojom príspevku ma zaujalo, že si sa vrátila a ideš tvrdiť, že polovica obyvatelov nie je očkovaná v anglicku, ked tam mali za minulý rok najvyššiu zaokčovanosť až okolo 95%. epidémiu pri ktorej tam predminulý rok zomrel neočkovaný chlap, si si tiež nešimla, ani že pre nedávnom zomrelo neočko dieťa v nemecku na ospyky a minulý tyžden neočko dieťa na pneumokoky v česku. tak si predstav ako by si na tvoju otázku odpovedali rodičia tých detí, či je lepšie očkovať alebo ochorieť a zomrieť. ja som za okčovanie.
Vakcínu proti hlúposti by najviac potreboval práve autor tohoto paškvilu. Nazvať matku, ktorá napíše "Já jako rodič jsem člověk, který zná svoje dítě nejlépe. A nenechám ho očkovat, když nemám s očkováním dobrou zkušenost." arogantnou hlupaňou, biomatkou, ktorej "dítě mělo po očkování horečku, ergo neočkujme. Že tím nevinné své dítě tito mordýři vystavují mnohem většímu nebezpečí, to je nezajímá"...
Silne mi to pripomína istú rétoriku z čias, ktoré sa dúfam už nikdy nevrátia.
Vakcínu proti hlúposti by najviac potreboval práve autor tohoto paškvilu : http://www.svobodavockovani.cz/news/ad-nocni-mu...
mna zaujal hned bod dva.. Nejprve si definujme pojem epidemie. .
"Za epidemii se v ČR považuje situace, kdy je nakaženo více než 2 000 pacientů na 100 000 obyvatel" ...ked si vsak rozkliknete odkaz ktorý smeruje na wiki nic take tam nenajdete.. 😀
najdete tam informaciu : Aby výskyt nemocí bylo možné označit za epidemický je nutné, aby počet případů začal prudce růst v porovnání se svým dosavadním výskytem v dané oblasti.
podobnu info najdete vo velkom lekarskom slovniku : " výskyt nemoci nebo jiné události související se zdravím vpopulační skupině nebo regionu, jež přesahuje běžný výskyt daného jevu vtakto definované skupině osob pro dané roční období. " : http://www.lekarske.slovniky.cz/pojem/epidemie
Je zaujmave ako toto čislo v pohodičke..... tuti fruti ....aplykuju na problem s osýpkami v berline, že? Mne taketo udaje dohladalo jedine v spojitosti s chripkou...
http://mojemedunka.cz/clanek.aspx/zdravi/clanek...
Mudr. Zina Kaucká o očkovaní
@monika111111 ta pani doktorka dala svoje deti ockovat proti mozgovej obrne???!!! Nie som lekar ani zdravotnik, ale tolko vedomosti mam, aby som vedela, ze ockuje sa proti detskej obrne (poliomyelitída) a mozgova obrna (detska mozgova obrna (DMO; angl. cerebral palsy) je ochorenie, ktore ma povacsine pricinu v nedokysliceni mozgu pocas tehotenstva, porordu a kratko po nom, takze asi dost tazko sa da proti nemu bojovat ockovanim. Su dve moznosti: Novinar, ktory tento rozhovor publikoval je uplny blbec a nedal si ani tolko roboty, aby ho dal pani doktorke autorizovat, lebo ta by si ako medicinsky vzdelana osoba tuto nehoraznu ptakovinu vsimla. Druha moznost je, ze pani doktorka blicovala na studiach a ma medzery vo vzdelani. Vzhladom na tento rozpor tento clanok pre mna nema ani minimalnu vypovedaciu hodnotu.
@zuzulik236 ahoj zuzi som rada ze je tu niekto kto uvazuje logicky...ja som som svoju dceru nedala zaockovat a som si na sto percent ista ze to bolo dobre rozhodnutie...asi dva roky som si zhanala info o ne/ockovani a dospela som k nazoru ze uz seba ani svoje deti nenecham ockovat... problem je mozno aj v tom ze ostatne matky sa boja skutocne prevziat zodpovednost za zdravie svojich deti. Alebo maju velmi zle zdroje informacii...takze ja len tolko....
@marcy30 ahoj....mnohi sa mylia v tom ze ockovanie ma zabezpecit to ze danu chorobu nikdy nedostanes...to nieje pravda...ockovanie ma zabezpecit kolektivnu imunitu...co nieje z technickeho hladiska vobec mozne a dokonca je to nemozne lebo nikdy nebude zabezpecena 100%imunita... vsetky choroby proti ktorym nase deti ockuju sa daju liecit (niektore dokonca netreba liecit antb, ale len vysokymi davkami vit.c)a ak niektore z nich v zivote neockovany clovek prekona ziska dozivotnu imunitu, co pri ockovanom cloveku neplati. Ockovany clovek ak ochorie napr. na cierny kasel, nemusi o tom vediet (lebo "vdaka" ockovaniu nema typicke priznaky choroby) tak siri chorobu dalej s tym ze ma mozno len chripku a moze tym nakazit inych. Ano mozno je priebeh choroby miernejsi, no uz neplati to ze je zarucena kolektivna imunita. A apropo....podla zisteni bolo dokazane, ze epidemie chorob proti ktorym sa ockuje boli zistene paradoxne v oblastiach kde bolo zabezpecene povinne ockovanie....
@mumboo ahojky ved nato aby niekto dospel k podob.zaveru ohladne nielen ne-ockovania ozaj netreba x cervenych diplomov... ved dovody a sposoby roznych praktik su natolko priehladne az je to trapne...a povedzme si uprimne o kolkych veciach je vseobecne zname ze by sa mali ci dali robit aj inak no jedina skutocna brzda su predsa prachy - nieze by chybali ale prave naopak cim ich je viac tym viac po nich bazime az nam z toho makne mozog.... a obchod so strachom je predsa len ten najlepsi biznis...
@mumboo Máš typické, neuplne, prekrutené informácie o očkovaní. Ja len k tej jednej, že bolo zistené, že epidémie prebehli tam kde bolo očkovanie povinné,aby si si doplnila medzery, tak napríklad v roku 1992 prebehla epidémia obrny v neočkujucej komunite v holandsku, ide o náboženskú skupinu, ktorá necháva životy deti na osud a ochoreli všetci neočkovaní, 59 bolo paralyzovaných, dvaja zomreli a chorobu dalej na očkovanu populáciu nerozšírili. Tolko o "zbytočnosti" okčovania. A hádam ešte dalšia vec, že ani choroba ti nemusí dať doživotnú imunitu, aby si nebola prekvapená, lebo aj také veci sa stávaju, že žena prekoná rubeolu a predsa sa jej narodí dieťa poškodené, ak sa počas tehotenstva dostane do kontaktu s chorobou, veci su ovela zložitejšie ako vám to namalovali antivaxeri. Pekný den. http://www.thelancet.com/journals/lancet/articl...
@zita19 V druhom mesiaci života dieťaťa sa očkuje proti detskej obrne u nás na Slovensku. Zrejme aj v ČR. A zrejme myslela pani doktorka toto infekčné ochorenie. Prečo si ho zamenila s detskou mozgovou obrnou, môžeme sa len dohadovať. Buď medzeri vo vzdelaní alebo zlý prepis rozhovoru.
@adsumus tu su akekolvek prispevky zbytočné - každá je tu študovaná lekárka s aprobáciou ,,články z internetu,, a všetci vieme že ked si chcem na nete niečo potvrdiť alebo vyvrátiť tak na to nájdem aj príslušný počet článkov od odborníkov, ktorí posobia doveryhodne. Aj mna pani inžinierka Bláhová čo napísala neviem čo o parazitoch presviedčala cez internet bez osobného vyšetrenia že mám ,,vlasovca,, a tuším každý čo jej napísal zdravotný problém tak za to mohli parazity - nič iné. Proste tak ako podla tejto pani za všetko možu 100% parazity tak aj podla antivaxerov aj za to že nevýde slnko može očkovanie. Sudnosť a objektivita sa dávno stratila. Neočkovaná populácia su deti do cca 4 rokov u nás nás v krajine, predpokladám tak po 15 rokoch sledovania neočkovaných detí spravme študiu ako su na tom a uvidíme. Nech si každá matka robí ako chce...tieto hystérie okolo snad všetkého čo sa týka detí, strava, očkovanie, výchova v týchto extrémnych formách su a budu len kontraproduktívne.
My ideme v pondelok na preočkovanie v 6 roku - záškrt, tetanus, polio si neprosíme. Prenecháme tomu kto má zaujem.
@sardinka333 ja som sa tiež dala preočkovať asi pred polrokom, slabučka bolesť v ramene pol dna a to bolo všetko. Najväčší problém, je že sa ludia rozhoduju na základe klamstviev, poloprávd a zavádzaní a pritom ide o zdrvaie nás všetkých.

@veriiii Mam kamaratku ktora sa trapi so syncekom, ktoremu kratko po ockovani nasli pneumokoka a nespocetne vela krat mal kvoli tomu atb a dva krat nemocnica...a to ma len 2,5 roka a imunitu v haji...neviem, ci schytal pneumokoka z tych 13, co su vo vakcine alebo ineho, ale to je jedno....das zaockovat proti 13 a dostanes 14teho...tak o com to teda je?