icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
prevenar
29. apr 2015

@dazdovka ..musi tam byt , aby vobec doslo k nejakej reakcii . preto si myslim ,ze cele ockovanie je podvod ako take . ved oficialne ockovanie predsa NECHRANI pred nakazenim ..ale ma zabezpecit , akysi imaginarny "lepsi priebeh" ^^

totizto do vakciny , nemozu dat tolko antigenov a virusov, kolko by bolo treba , to by si umrela rovno na mieste . preto sa tam dava ten hlinik ...bolo vlastne zahadou co tam robi. nikde som o tom nikdy nic nenasiel ..az som sa nakoniec dostal k jednemu vysvetleniu , kt. mi davalo nejaky zmysel . ciastocky hlinika ti v mieste vpichu poskodia bunky a tvoja DNA sa dostane do krvneho obehu ..co je pre telo stav najvacsieho ohrozenia, ked jeho DNA plava volne v organizme a vsemozne sa ju snazi zlikvidovat ..tak vznikne horucka . aka - "imunitna odpoved" ktorej sa tak vsetci velmi tesime . ^^ to by vysvetlovalo , preco mnohe deti maju nulove - alebo mizive vysky protilatok , voci chorobam kt. sa ockuju. takychto reportov som videl v nasej skupine niekolko ...jednalo sa o vakcinovane deti a dali im robit test na protilatky , pri roznych prilezitostiach ..a oni ich nemali ^^ to by vysvetlovalo , ze preco pocty nakazenych stupaju v ceskoslovensku od roku 1980 - na plne zaockovanej populacii az do dnes . (v mojom blogu su kopie grafov) a preco 90% chorych su zaockovane deti vo veku 2-12 rokov. ..a preco mumps a dalsie ochorenia prichadzaju a odchadzaju vo vlnach , ako sa im zachce ..lebo vakcina jednoducho realnu ochranu neposkytuje.

samozrejme stale sa este najde par ludi , ktori veria , ze neuroxicke latky vpichnute do tela dietata mu zabezpecia nejake vecne zdravie a ochranu ..ale z pochopitelnych dovodov takychto ludi zo na na den ubuda. ubuda a bude cim dalej ubudat viac.

staci si precitat najnovsi prispevok v nasej skupine o 4mesacnom dievcatku , ktore po ockovani dostalo febrilne krce a lezi v kome na kramaroch . toto sa pochopitelne nebude pretriasat v kazdom mediu a hromadne zdielat na facebooku , tak ako sprava o neexistujucej moznej "epidemii" ^^

ale to je jedno ..realita nakoniec k pravde nejakym sposobom dotlcie kazdeho , to vedia aj marketingove agentury , tak robia vsetko preto , aby to nejako aspon pribrzdili . ako hej , ked do kampani , platenych clankov , platenych trollov leju miliony pribrzdit to mozu , ale zastavit urcite nie a to je to hlavne .

dazdovka
29. apr 2015

@monca1982 hydroxid hlinity sposobi zapal, ved je to neskodny hlinik pritomny vsade okolo nas, ako mozeme s tolkymi zapalmi v tele z neustale pritomneho hlinika v tele zit?

monca1982
29. apr 2015

@dazdovka nikto tu nehovorí, že hliník je neškodný. Záleží od koncentrácie. Toxický je až pri vyšších dávkach.

adsumus
29. apr 2015

@dazdovka odkial máš, že sposobuje zápal ujo antivaxer si tak nejako vydedukoval?

saska.t
29. apr 2015

@adsumus no som ti povedala,ze maju viac druhov a v zasade si si mohla vsimnut,ze vsetko co je sensitive obsahuje benzoate a v zasade ich nekupujem, skus hladat lepsie lavera nema len sensitive radu 😉

adsumus
29. apr 2015

@saska.t lavera som našla recenzie, že aj tak ženušky páchnu, takže nejaké placebko,asi, ale aj tak dakujem za snahu.
k hliníku na prečítanie žaiden zápaly, ani podobné bludky http://www.ockovacienoviny.sk/wp-content/upload...

aristka
29. apr 2015

@adsumus už nam aj naša DNA voľne plava v našej krvičke.... 😀

saska.t
29. apr 2015

@adsumus nech si pachnu a daju kludne aj sensitive radu,kolko ludi tolko chuti,znaciek na vyskusanie su stovky,kazdy si musi najst ten svoj...a kto nema chut nech si kludne da antiperspirant ,ja im to nezazlievam a so svojou vonou som spokojna a vsetci okolo mna tiez a ten kto nie ma moznost sa drzat odo mna dalej...

adsumus
29. apr 2015

@aristka sila toto. 😀 teraz nebudu očkovať aby im neplávala volne vlastna DNA v krvnom obehu. to je už vysoké sci-fi
@saska.t skoda, že si nedala čo si aplikuje ty, ale tak je to aj tak jedno, taký bez ongrediencíí asi nebude, či? nejaké homeo deodoranty žeby?

aristka
29. apr 2015

@prevenar nemam slov...tuto toriu by si mal predostrieť niekde na medicíne....plus na febrilne krče je predispozícia a ak nejaké dieťa je v kome ,tak by som rada vedela ako mu bola poskytnutá prva pomoc ,spriechodnené dychacie cesty zabezpečené dychanie ,aby sa predchadzalo napr.hypoxii mozgu a možnej kome.....viem o prípade kedy rodičia s dieťaťom v hoŕúčke uprednostnili nakupi s dieťaťom a v obchode im dostalo febrilne krče a to ,ze ľudia nevedia čo robiť an nehovorím a pritom rychla pomoc a zabespečenie priechodnych dych.ciest je to najdôležitejšie.....

adsumus
29. apr 2015

@aristka ináč, ja som sa minule sekla do palca až po kosť a nôž bol celý od kuraciny, tak to mi teraz pláva kuracia dna v obehu? začínam uvažovať, že či nezačnem znášať vajcia, nebolo by možno od veci. 😨

saska.t
29. apr 2015

@adsumus nemam ziadny problem kludne sa pochvalim,momentalne ficim na speick natural,skusam novy lebo weledy uz mam plne zuby, väcsinou su na baze eterickych olejov, prirodnych mineralov a bez pouzitia konzervantov farbiv a inych chutoviek...ziadne homeo deodoranty nepoznam ty ano? daj tip

aristka
29. apr 2015

@dazdovka s akými zapalmi z hlinika v tele....o tych obličkach si si to stale nenaštudovala....

aristka
29. apr 2015

@adsumus 😀 a dostala si aj horúčku z tej kuracej dna v tvojej rane...inak potom ,ak bude dobra znáška ,mysli na mňa....

adsumus
29. apr 2015

@aristka keby sa zadarilo, ozvem sa. urobím si skupinu, predaj z paneláka.

aristka
29. apr 2015

@adsumus len pozor ,aby ťa prevenar nepredbehol,vieš biznis je biznis a možno už teraz uplatňuje svoju teóriu a napichuje kura a pozera kam bodne seba.... 😀

denduska
29. apr 2015

Z hliníka prijatého per os sa reálne vstrebe asi 1%, doposiaľ neboli identifikované žiadne kanály či prenášače špecifické pre hliník, z čoho sa usudzuje, že nemá v našom organizme žiadnu dôležitú úlohu (narozdiel napr.od zinku). Vstupná cesta hrá dôležitú úlohu všeobecne, typickým príkladom je ortuť, ktorej výpary sú prudko jedovaté a inhalačne sa vstrebe až 40%prijatého množstva, zatiaľ čo tráviacim traktom len cca 5%.

adsumus
29. apr 2015

@denduska a kolko hliníka sa vstrebe cez očkovanie a kolko cez dýchanie, pani doktorka?

denduska
29. apr 2015

@adsumus a to sa pýtaš ty mňa? Inhalačne asi 2%. Intramuskulárne neviem, ale niečo mi vraví, že menej to asi nebude...keďže zo svalov sa nám bársčo len tak neodparuje.

monca1982
30. apr 2015

@denduska @adsumus

"Európsky liekopis umožňuje obsah 1,5 miligramu hliníka v jednej vakcíne ako bezpečné množstvo, pričom žiadna z vakcín používaných na Slovensku túto normu nepresahuje. Len pre porovnanie, dospelý človek za deň príjme v strave približne 7 – 9 miligramov hliníka."
http://www.3rokyprazdnin.sk/molekularny-biolog-...

adsumus
30. apr 2015

@monca1982 mne stačilo, čo písali antivaxeri, že 22 násobne viac hliníka dieťa dostane ako je potrebné na otravu. všetci sme otrávení, zo záhrobia si píšeme 😅 a pritom stačí si len na dve minuty kuknuť udaje a zistíš, že zamenil uroven hliníka v krvi a v plazme, no ale nič, maminy neočkuju, aby sa neotrávili. Je to desivé, ked sa kombinuje hluposť so strachom a fanatizmom.

denduska
30. apr 2015

@adsumus a aký je rozdiel medzi krvou a plazmou..? Ja žijem stále v tom že plazma je tekutá zložka krvi..alebo nie?

adsumus
30. apr 2015

@denduska prepáč, že odpovedám otázkou, podla teba je to to isté či máš 100 μg/l hliníka v plazme alebo v krvi?

denduska
30. apr 2015

@adsumus teoretický rozdiel je to určite. Prakticky sa pokiaľ viem určuje plazmatická alebo sérová hladina. Aj keď hovorovo sa povie "v krvi". Ak chceme byť exaktní, musíme vedieť akou metódou sa čo stanovilo. Potom sú ešte rozdiely vo väzbe na bielkoviny, takže také jednoduché to nie je. A ja na toto fakt nie som odborník, aby som sa púšťala do hlbokej dišputy.

adsumus
30. apr 2015

@denduska ani ja nie som, ale ked raz ujo píše o urovni hliníka v plazme a potom už operuje urovnou hliníka v krvi, tak to mi nesedí, navyše čo nachádzam na nete, tak je to iná hodnota aj čo sa plazmy týka aj krvi, aj sera, tak nech sa drží zvolenej jednotky, ked bubačí národ otravami, či nie?

monca1982
30. apr 2015

No a dopracovali sme sa k tomu, že nikto z nás, čo tu diskutujeme o tom veľa nevieme. Aj keď vy dve viete viac ako @prevenar a jeho nasledovníci.

A preto, že o týchto zložitých procesoch vie len malá skupina ľudí, ktorá celý svoj život venovala výskumu, musí byť populácii očkovanie nariadené. Nie je priestor, aby sa bežný človek mohol rozhodnúť dobrovoľne. Pretože nie je priestor, aby sa to dalo všetkým vysvetliť. Podrobné vysvetlenie účinkov a pôsobenia jednotlivých zložiek vakcín je to komplikované aj pre lekárov/pediatrov. Veď predsta oni tie vakcíny nevyrábajú. A nejaký dokladač v tescu nemusí vedieť ani čo je krvná plazma, čo sérum a čo je hliník, ale o to skôr mu je zrozumiteľnejšia informácia, že očkovanie je jed, s ktorou operuje antivax hnutie. Ak by bolo očkovanie dobrovoľné, jednoducho by nedal svoje dieťa očkovať. A už tu máme pokles zaočkovaných jedincov, návrat epidémii a dlhé mesiace v nemocnici alebo rovno umieranie detí, ktoré nemôžu byť očkované.

@adsumus
@denduska

denduska
30. apr 2015

@adsumus ak sa chceme niekam dostať, určite si to treba ujednotiť. No niekedy ani Pánboh nevyjde z údajov aj v odborných článkoch..raz tak, raz onak 😒

adsumus
30. apr 2015

@monca1982 Dovolím si nesúhlasiť, dokladač v tescu, ak si bude myslieť, že očkovanie je jed, tak ho žiaden zákon nedonuti sa očkovať, nedajboh ešte vlastné dieťa, takže jediná cesta ja normálna diskusia, za a proti. Otvorená, úprimná, bez predsudkov (že je niekto troll, či ovca) a zavádzaní, ešte treba, tipujem, asi tak desať rokov, kým sa tam dostaneme. A zatial by zo strany štátu pomohlo, keby sa museli odovzdávať očko statusy v školách a školkách a finančné bonusy pre očkujucich rodičov, nakolko prispievaju k spoločnej ochrane všetkých.

adsumus
30. apr 2015

@denduska ale prosím ťa, kde máš v odbornom článku menene jednotky, ked raz pracujem s plazmou, tak potom o dva riadky nepíšem o krvi, hlavne ked tie čísla uplne su odlišné, nie?

denduska
30. apr 2015

@adsumus čítala som už toho kvantum a hlavne v prehľadových článkoch to občas lieta..nemyslím konkrétne hliník, ale všeobecne. Raz miligram, raz UI, raz toto, hento (podľa zdroja odkiaľ kopíruje). Ale tak nemôže byť všetko top, vždy a všade sa nájde lepšia aj horšia úroveň. Niekto je precízny, niekto píše lebo musí a ma to v ri..