(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@ewisam ak dovolíš, o odvahe toho pána a jeho znalostiach sa vyjadrovať nebudem. nech si každý na "jeho prácu" urobí názor prečítaním pár info tam... kto má rozhľad, pochopí.
linky na tvoje videá si pozriem neskôr, teraz na to nemám čas. každopádne nikdy som netvrdil, že lekári musia mať všetci rovnaký názor. ja som tiež oslovil viacerých predtým, ako sme dali našu dcérku očkovať.
áno, máš pravdu, kto chce infošky si nájde. ale žiaľ je veľa ľudí, ktorí uveria len infoškám na konšpirátorských weboch a riadia sa len nimi... keby som s takými ľuďmi nemal osobnú skúsenosť, tak tomu ani neuverím ☹
@sorciera24 každý by mal mať vo svojom okolí lekára, ktorému dôveruje. možno máme na toto "šťastie", ale kvôli predchádzajúcim ťažkostiam sme sa dostali do kontaktu s mnohými odborníkmi. presvedčili nás o tom, že sú to lekári na správnom mieste a nemajú žiadnu motiváciu niečo nám podsúvať. čiže na tých lekárov, ktorým dôverujeme sme sa obrátili predtým, ako sme našu dcérku dali očkovať. nechcem tu pranierovať ich mená, ak máš záujem, napíšem do ip.
@curious_george lebo ja som tiez obehla dost lekarov roznych specializacii (okrem ineho - farmaceutov ci biologov...)......cize asi podobnych ako ty.....(nakolko sme dost velka nemocnica, fakulta atd.).....a ja som aztial dospela k tomu, ze zatial neockujem......nehovorim, ze to tak vzdy bolo a bude...ale po mojich skusenostiach, o kt. som hovorila aj s lekarmi...som sama bola prekvapena ich reakciami....
asi tak...ale potom ano, suhalsim, ze , ze nech ludia zajdu za lekarmi.... lebo na ver. forach su rozne info a hlavne vsetci anonymni....cize nevies kto, co , kedy ako.....cize tazko budes verit ty mne, ci ja tebe....a uz vobec nie inym....aj ked ja osobne nepoznam nikoho, kto sa len na zaklade nejakeho fora rozhodol neockovat....
@sorciera24 my sme to riešili s pediatrami na špecializovaných pracoviskách, nielen na slovensku.
je dobré, že si zisťovala, konzultovala s lekármi a ak si našla pádny dôvod, prečo neočkovať, tak je to ok.
@ewisam aha, ja som netušila, že si sa pustila do reklamy na nejaký farmaceutický produkt, ja to nesledujem, kto čo predáva ohladom očkovania, či homeo alebo nejaké iné lieky, či výživové doplnky,vitamín C, fakt ma to nezaujíma a je mi to ukradnuté, mne plagát problém nerobí, ani sa podla plagátov neriadim, stačili mi tie za socializmu, so sovietskym zväzom na večné časy a nikdy inak, nikdy. Ináč, ked mna pred polrokom sestrička očkovala, tak som bola prekvapená, že to pichnutie ihlou som necítila vôbec, na druhý den ma mierne bolelo rameno pri pohybe a to bolo všetko, takže z mojej strany to bolo s usmevom. 😉 a moje dieťa neplakalo vôbec, ani pri jednom očkovaní.
@sanym vidieť, že s našimi odborníkmi nekomunikuješ pri tvojom zápale ohladom očkovania mi to príde, že ťa nezaujímaju, ani nečítaš informácie, ktoré zverejnuju. Inak by si tu nevypisovala klamstvá, že často jediným zdrojom informácii su ich vlastné kongresy, nie každému stačí popísať si s prevenarom akí su očko rodičia šiši, niekto popíše aj s lekármi.
@ewisam každá reklama sa nás snaží manipulovať je jedno na aký produkt. To že dieťa reve pri injekcii ako mna vobec netrapi lebo sa utiši a prestane..dokonca čo sme boli teraz v 6 roku na preočkovaní tak krpata ani nepipla, zaštipalo a hotovka ani neviem že ju očkovali. Ja z toho dramu nerobím ani nemám nejake obavy. Ochorieť može hocikto na hocičo....celý život budem bojovať proti provax a nakoniec ,,zgegnem,, na niečo celkom iné. Chapem rodičov, ktorý hysterčia lebo už celkovo maju choré deiťa a boja sa každej dalšej komplikácie ako čert kríža, to chápem, že takí ,,fukaju aj na studené,, aby dieťaťu niečo neuškodilo.
@adsumus mierne ťa poopravím - žiaden zápal ohľadom očkovania nemám, tejto téme sa už venujem len okrajovo a do diskusií už takmer neprispievam, keďže túto otázku mám u mojich detí vyriešenú. Nikdy v živote som očkujúcich rodičov neoznačila "šiši" ani iným pejoratívnym výrazom. Žiadne klamstvá nevypisujem, tieto informácie mám priamo od lekára, ktorý sa ako jeden z mála zúčastňuje aj kongresov v zahraničí. S akými odborníkmi komunikuješ ty? Okrem lúskania stránok amerického a austrálskeho provaxu som od teba žiadnu aktivitu v tomto smere nezaznamenala.
@sanym nie ty si nikoho nikdy neozančila perojatívnym výrazom, ty len urážaš a ubližuješ tak, že sa nato nedá zabudnúť. Prof. Buc, o ktorého sa opieraš, bol na akom poslednom konrese o očkovaní? S akými výsledkami? Dával tu akési čudné info pre dvomi rokmi odvtedy mlčanie. Prečo? Co sa mna týka, nemám problém osloviť každeho jedného lekára ohladom informácii, ktoré ma zaujímajú.
@adsumus preco p. prof. uz mlci presne viem, pisal mi to v nasej sukromnej mailovej korespondencii. Napis mu aj ty a opytaj sa ho, aj ked ak s nim budes komunikovat podobnym stylom ako na tomto fore, neviem, neviem ci ti vobec odpise. Nemas problem oslovit lekarov? A ktorych konkretne a s akou problematikou si uz oslovila?
Úplne najviac sa mi tu páči, že keď sem (veľmi zriedka) zavíta niekto, kto potrebuje konkrétne poradiť ohľadom očkovania (akou vakcínou, kedy a koľkokrát), tak najfundovanejšiu odpoveď od "provax" akú tu nájde, je "oslov odborníkov na sprievodcaockovanim.sk" 😀 ale starať sa do ostatných, na to by ich bolo.
Slovenský systém očkovania už iba 90%. Ochranný štít pri poklese zaočkovanosti viac nefunguje. Je nutné skonštatovať, že rodičia, ktorí sa rozhodli nedať zaočkovať svoje deti, sebecky ohrozili aj tie ostatné. Kto ponesie zodpovednosť za ich zdravie? ....Môžem si ja vybrať, či moje dieťa bude v škole s nezaočkovaným?
@malabiba my ako očkovaní sa vnímame ,,vo výhode,, aj ked niečo dovlečú antivaxeri tak je jednak vyššia pravdepodobnosť že bud vobec neochorieme alebo choroba bude mať lahší priebeh, alebo proste čo sa má stať sa stane - my sme urobili najlepšie ako sme vedeli z hladiska prevencie niektorých ochorení, ak by sme ochoreli lebo samozrejme ochorieť možeme hocikedy v podstate na hocičo a hocikde kedže napr. my ako rodina cestujeme aj do zahraničia a na letiskách travime nejaky čas...takže ja za seba proste nestresujem, čo má prísť to príde, my sme očkovaní a ostatní nech si davaju rušky a vitamín C je mi to šuma fuk oni su v nevyhode nie my.
@fidka79 diskutujúca vyjadrila obavu, že s poklesom zaočkovanosti populácie (aj keď čísla nemá presné) budú ohrozené jej deti. vy sa jej vysmievate.
@adsumus Nie, nemam v umysle nic propagovat. Bol to len priklad toho, ze z kampane anti sa tu robi bububu a clovek zapne telku a strasi sa z "ineho brehu." Ja som teda este nevidela, ze by anti robili nejaky natlak, hoci s natlakom pro mame mozog masirovany pravidelne aj 3x za hodinovy film.
@sardinka333 ved ani ja nic proti ockovaniu nemam, akurat mi vadi ten obsah vakcin nasledne mozne poskodenie zdravia 😲
@ewisam prosim ťa a kde je všade reklama provax,zapnem telku a jedine tv makiza ,ktora je av niečo šplechne o očku a reklamy su na same doplnky vyživy a ženske hyg.vložky a tampony,idem k dr.a na nastenke,ktora je plna reklamy na doplnky ,len niekde v rohu je reklama na kliešťovu encefalitidu a v ambul.dr.su to detske obrazky po stenach ....a otvorim mk a tam reklama na mms,vit.c ....
@aristka hm tak asi pozerame rozdielne stanice... dva soty tu uz spominane boli, tu bezala reklama na rotarix, na jednotke v damskom klube, ak raz tyzdenne neockuju tak je zazrak o spravach a bliziacich sa epidemiach na roznych staniciach ani nehovorim. Nedavno nam hrozila epidemia osypok
"Únia pacientov ČR – najväčšia pacientská organizácia v ČR – vyhlasuje každoročne anketu Lekár roka s cieľom zvýšiť prestíž lekárskeho povolania a zároveň dať pacientom i odbornej verejnosti možnosť oceniť nielen odborné, ale i ľudské kvality tých, ktorí sa starajú o naše zdravie. Anketa má tiež posilňovať dialóg medzi lekármi a pacientmi a zlepšiť interakciu medzi nimi. V 7. ročníku ankety LEKÁR ROKA získala prvenstvo v kategórii Praktickí lekári, lekári pre deti a dorast, rodinní lekári MUDr. Ludmila Eleková"
Nikde som o tom nenašla nejakú zmienku. Ani na ich stránke. Pridaj prosím zdroj, zaujímajú ma aj ostatní ocení.
@sanym vysledky 7. rocnika este neboli vyhlasene. Nemaju ich ani na stranke.
http://www.lekarroku.cz/formular
Hlasování v anketě Lékař roku 2014 bylo ukončeno dne 30.4.2015.
Výsledky 7. ročníku ankety Lékař roku najdete po jejich slavnostním vyhlášení v sekci historie.
http://www.lekarroku.cz/historie/vyhlaseni-2013
Uved zdroj.

@sardinka333 no tak to asi nebude s tym ockovanim take usmevne ako sa nas snazi reklama presvedcit. Ale na upresnenie, bavime sa o tom, ze kampan provax je podla mna vsade, staci pustit telku..tak nerozumiem preco z protivax sa robia take ceremonie... Zatial som nic bububu v mediach ani nikde inde nezachytila. A koniec koncov, ockovani sa nemaju coho bat, ak to vsetko tak super funguje...