(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
Očkovat není nutné žádné děti. Byla bych ráda, kdyby lidé konečně pochopili, že je irelevantní bavit se o závažnosti nemoci jako o kritériu vhodnosti očkování. I u závažných nemocí platí, že očkování proti nim oslabí imunitu proti všem infekcím, včetně té, proti které se očkuje.“ 😕 Takže to mám chápať tak, že teda radšej sa vystaviť riziku ochorenia aj závažnou chorobou ako sa dať očkovať? Eeee....ze moje očko deti nemaju oslabenu imunitu a rastu jak divá burina.....klop,klop...podla p. Elekovej ,,měly štěstí,,. A asi aj tie miliony ludí ktoré vakcinácia zachránila...
Pani Eleková nemá s plošným očkovaní detskej populácie nijaké praktické skusenosti - nie je pediater, pokial viem je všeobená lekárka a homeopatka....
@sanym neviem, čo ste si popísali vy, tu je jeho vyjadrenie, že odporúča očkovanie všetým, ktorí nemaju kontraindikácie https://bezpecneockovanie.wordpress.com/2013/12... pre mna týmto nemá žiadny zmysel ho nejako kontaktovať, či myslíš, že by mi dal do mejlu iné info ako dal oficiálne?
https://www.facebook.com/bezpecne.ockovanie/pos... toto je tiež zaujímavé vyjadrenie.
@adsumus ked uz vytahujes kartu sudenia, pozri sa v prvom rade na vlastne prispevky...
dalej, je normalne, ze ak tu vedies s niekym konverzaciu, z napisaneho nabodudnes urcity vlastny dojem, predstavu (pomenuj si to ako chces) o postoji daneho cloveka k problemu.. ja som sa stale vyjadrovala v zmysle, ze ide o moj nazor a nie o vseobecnu pravdu. z coho som toto presvedcenie nadobudla, som v svojich prispevkoch parkrat naznacila, kazdopadne, islo o konverzaciu medzi mnou a niekym inym, takze je naozaj nevhodne rozoberat to s clovekom, ktoreho do toho nic nie je- tym myslim teba.
a prosim ta, ak uz nemas nic k TEME (pripominam (n)eockovanie), co by si dodala, tak ma kontaktuj cez IP, bo sukromne hadky nemaju na tomto fore co hladat.
@ewisam to ,ze je niekde epidemka a davaju to v spravach je akože reklama na očkovanie 😀 a ebolou reklamovali čo....inak čo sa tyka damskeho magazinu,viem že tam dávaju pravidelne zdr.tematiku a pripravuju si to moderatorky ,ktore si aj osobne hľadaju dr.na danu tému a ak je temou prevencia inf.chorob,tak by sa malo hovoriť aj o očku a každy ma svojho dr.aby si to s nim prediskutoval.....vieš,nejaky doplnok vyživy mame v reklame á 15minút počas filmu,či už na erekciu,moč,cesty,na nervy a dokonca aj vit.C ,hadam raz za čas prežiješ diskusiu v damskom magazine,ktory chodi v čase ,kedy značná časť ludi pracuje alebo vyspáva nočnu alebo pripravuje detičkam jedlo a nemaju možnosť si ten magazin ani len zapnúť...a tych pár zúfalcov ,čo to pozera ,je im asi tema očka ukradnuta ,keďže ide o dôchodcov,ktory si zapnú tv pre pozeranie noveho receptu alebo kedže su osamelí ,aby počuli aj iny hlas okrem svôjho..tj tv im robi virtualnu spoločnosť.....
@aristka oscilo oscilo oscilo oscilo oscilo koksííííínum
@zimmi1 ja som ti tvoje dojmy nebrala, ale som sa normálne ludsky informovala na základe čoho uvádzaš, že chlapec za očkovanie neštuduje s otvorenou hlavou, mna vždy fascinovalo ako vidi jeden druhému do hlavy, som dufala, že mi to priblížiš,ale vidím, že to zostane asi tvojim knov hau. či to je k teme? isteže.
@aristka no nic, ked niekto cita len to co chce, neda sa nic robit. Kde som napisala, ze spravy o osypkach su reklama? Ja to povazujem za bububu proocko kampan. Co sa tyka damskeho klubu, no divila by si sa kolko mamiciek na MD si ho pozrie v case ked deti spia.... pre seniorov su ine programy 😉 ale tie niesu predmetom tejto diskusie.
@adsumus nie,podla mna nie su....tak ako si rozmyslim, co dam jest svojmu dietatu, tak isto si rozmyslim, co donho pichnem....bavia ma vsetky mamicky, ktore sa nahanaju za bio potravinami, raw stravou a neviem akymi modnymi vystrelkami a nevahaju ani sekundu do 3 mesacneho telicka natrieskat 19 virusov, bakterii, neurotoxinov, karcinogenov....no hadam to tu nemusim rozpisovat, kazdy tu na fore ma toho, myslim si, nacitaneho dost...a nie som AV 😠
@ewisam ja ako cestovateľka oceňujem ,že nas media informuju o vyskyte chorôb v nejakom štáte ,plus sama si zisťujem ,keďže tych inf.chorob aj prevent očkom je viac a každy normalny človek by sa rad inf.chorobe vyhol....buď necestuje ,kde je epidemka alebo využije všetky dostupne možnosti prevencie....predstav si ,že maš zaplatenu dovolenku na malorke a cela malorka bude postihnutá napr..hepatitidu A a ty sa to nikde nedozvieš ,pretože informacia by bola reklama na očko a vycestuješ a nakazíš....veselo v cudzom štate,ani nechcem vedieť ,čo by ta vyšla spoluúčasť na pripadnom ošetrení a nehovoriac o hospitalizacii a kym si infekčna ,domov by ťa nepustili,to su všetko obrovske naklady.....takže ,pre mňa taketo spravy znamenaju buď necestuj alebo minimalizuj prevenciou nakazu ,inak ťa pripadná nákaza víde veľmi draho....
@aristka chapem, ale podavane informacie su podla mna jednostranne...Napriklad epidemia mumpsu na vychode Slovenska nakazenych bolo par ludi a uz z toho robili kovbojku..Mna by zaujimalo aj to B co zabudli v sprave uviest kolko ich bolo ockovanych, ale chapem, taketo info sa nepodava z rozlicnych dovodov, ze ano 🙂 Navyse vsetci nakazeni sa z toho polahky dostali.
@adsumus ale ale....ty si este prednedavnom za AV oznacila svojou definiciou uplne niekoho ineho....(ja na zaklade toho, som sa tam tym padom napr. nezaradila a ani nezaradujem....)......a uz si za tym nestojis.....ojoj.....(a ak chces, aby som ti to nasla....tak nemam cas)....ale neboli to len ti,čo pochybuju o očkovaní do tej miery, že neočkuju......
@sorciera24 ja nestojím myslením na mieste a antivax je tak široký pojem, že ho jediná definícia nikdy nepokryje. Moja kamoška neočkuje napríklad z dôvodu cit. "niečo na tom pravdy bude" viac nevie, ale ked si potrebuješ rýpnúť nech sa páčí, zadrapuj, ale tak celkovo mi môžeš vyliezť na hrb s nejakými definíciami, aj ked ak nemáš nič lepšie na práci, kludne sa môžeš povenovať aký posun v myslení som zaznamenala za ten čas,budem nedočkavo čakať na výsledky 😉
@ewisam no vidiš ,mums krasne poslužil av,na ich propagaciu ako nefuguje ....pre mňa by to zamenalo ,nechoď tam s deťmi.....pre mňa je to len info ,kde su ake epidemky ,aby sa ľudia im vyhli a je na nich ako to vyriešia,veď eboly boli plne noviny nonstop a pritom by cestovatelia viac ohrozeny bruš.tyfusom alebo malariou......takže je to vec pohľadu ...
@adsumus mam ta v pazi 😎 (aka otazka, taka odpoved.....)....sama sa prezentujes....vlastne stale rovnako.....(takze mi nestojis za ziaden cas.....).....ja len, nech ludia vidia....kam sa posuvas.....a nech si sami utvoria nazor... 😉 packo (mam na praci viac ako ty...svoje deti...)
@sanym Odpůrci očkování zmanipulovali anketu Lékař roku. Vyhrála jejich guru se 756 hlasy : http://www.zdravotnickydenik.cz/2015/05/odpurci...
@adsumus nuz, neverim ti, ze si sa len ludsky informovala- tiez moj osobny dojem z tvojich sprav 😉 a myslim, ze tymto to mozeme cele uzavriet, kedze ako pisem uz neviem po kolkykrat, nezda sa mi vhodne (slusne) rozoberat spravy niekoho ineho, aby som tebe- 3. osobe, vysvetlila, ako ich ja chapem..kto sa sem pride pozriet hlada nejake info o (ne)ockovani a nie toto 😝
ale ak sa tato tema premenuje na "ako rozumiem pisanemu textu" tak potom to bude k teme.. 😎
@pectore ja akosi neviem z clanku vycitat ako vlastne bola ta anketa zmanipulovana?....kto a ako ju zmanipuloval?.....(ak ovsem vieme definovat slovo manipulacia)

@sanym Nechaj tak, počkáme. Ty máš teda styky😉