icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
pectore
15. máj 2015

@sorciera24 tak citaj pomaly...nic ine ti na to nemozem povedat pretoze to tam je jasne napisane...

sorciera24
15. máj 2015

@pectore presne odpoved, aku som cakala, clanok som citala viackrat a o ajsnej manipulacii hlasov som sa nedocitala....ak mi to odcitujes z clanku, priznam chybu z nedoslednosti.....ibaze by to tam jasne nebolo napisane.....

pectore
15. máj 2015

@sorciera24 samozrejme ... biele na ciernom...cierne na bielom .... pre tych ktory su jej fanusikovia to citatelne nikdy nebude... ... Lékař roku, ačkoliv se snaží působit jako ocenění skutečných lékařských osobností, je pouhá internetová anketa s prakticky nulovým zabezpečením proti manipulaci. Zapojit se do ní může opravdu každý a to bez ohledu na to, zda lékaře, pro kterého hlasuje, vůbec někdy viděl. A právě toho využili odpůrci očkování ve svůj prospěch. V jedné z uzavřených facebookých skupin se objevil seznam hlasujících včetně počtu hlasů, které daná osoba naklikala ve prospěch doktorky Elekové. U jednoho z jmen je uvedeno dokonce 15 hlasů. Výzvy k hlasování pro ni se objevily i na mnoha dalších diskusích, včetně konkrétního návodu, jak anketu vyplnit pro ty, kdo Elekovou znají jen z médií. „Já nemám informace, které je třeba doplnit, jinak bych i hlasovala, nemáte někdo předvyplněné, že bych jen opsala?,“ píše v jedné facebookové diskusi Rebeka Urbanová. K hlasování pro Elekovou vyzývá také třeba fb stránka Aromadary, masáže a terapie u Xenie, jejíž autorka sama absolvovala kurz s názvem Detoxikace po očkování.

Pijete bazénovou desinfekci? Podpořte Elekovou

lusi24
15. máj 2015

toto je diskusné forum takže tieto pravidlá tu platiť nemaju.. pre info ked niekto tu hodí niečo čo si myslí.. a iný s tým nesuhlasi už tu máš jedno porušené pravidlo k čomu su tie pravidla?

sorciera24
15. máj 2015

@pectore tak po prve, nie som jej fanusik.....precitala som si clanok, kt. si sem dala...nic viac.....a sorry, ale zaidne dokazy pani Hamplovej (autorky clanku)....tam nevidim...nic, len jej clanok, bez nejakych dokazov......a ak niekto povazuje za manipulaciu to, ze niekto hlasoval za niekoho, koho osobne nepozna....tak dovi dopo Slovensko...... osobne nehalsujem v anketach podobneho typu, ale napr. by bola anketa Spevak roka.....myslis, ze vsetci, co halsuju za isteho ho aj osobne poznaju?.....omg....
ked sme v istej sutazi halsovali za nasu skolu, tak logicky jej studenti davali hlas danej skole.....boze, zmanipulovanis tudenti, kt. boli donuteni k hlasovaniu:D ....akoze nedajme sa vysmiat....

ano, suhalsim, ze mozno anketa bola smiesna i ocenenie...ale o "manipulacii" sa hovorit neda....a uz vobec nie bez adekvatnych dokazov.....
tak trapny a achaoticky clanok som uz davno necitala.....

pectore
15. máj 2015

@sorciera24 to je tvoj nazor..podla mna je tam pekne vysvetle preco sa jedna o manipulaciu...a dokazi su dohladatelne v danych FB skupinakch a diskusiach... je to hanba ....ze vyhra taka co by nanovo mozno ani statnice z mediciny neurobila...a lekari ktory kazdy den zachranuju ludke zivoty a odvedu kus prace o nich nikto nic nevie... internetova hviezdicka...zmobilizovali sa jej privrzenci a takto to dopadlo...ja na jej mieste by som sa hanbila si vobec taku cenu prevzat po takomto hlasovani...kde zobrali o kazdy hlas kde sa dalo..

sanym
15. máj 2015

@pectore 😀

sorciera24
15. máj 2015

@pectore 😀 tak dik za odpoved i clanok...pre mna nic relevantne...

pectore
15. máj 2015

@sorciera24 pre teba odomna este nikdy nic relevantne nebolo.... 😉

aristka
15. máj 2015

@ewisam pre mňa to nebola v tv o mumse av propaganda ,pre mňa to bola info o epidemke ,ty si to tu spomenula tj av propagandu a bez ohľadu na očko ,nie je mojou náplňou prace chodiť o romskych osad a vo voľnom čase to tiež nevyhľadavam a znova opakujem ,je to len info v tv a každy nech si to zoberie čo chce ....

abbey1
15. máj 2015

@pectore Hanba je, že niekto nedokáže prekusnúť "hlas verejnosti". Osobne som nehlasovala, i keď doktorku poznám osobne, ale nezapájam sa do takýchto ankiet, lebo nemajú žiadnu relevantnú výpovednú hodnotu.
Obrovskú hanbu si teraz robia ľudia, ktorí vypisujú podobné nezmyselné zlepeniny, ako práve ty tu teraz.
Manipuláciu treba dokázať a nie sa opierať o nejaký blog nejakej ženštiny.
Právo hlasovať mal každý, rovnako sa mohli "zmobilizovať" i "prívrženci" očkovania a hlasovať sa svojho kandidáta. Smutné je,, že sa následne niekto znižuje k takýmto invektívam. Inak to nemožno nazvať, keď sa bavíme o tak "obrovskom" počte "zmanipulovaných" hlasov.
Aspoň opäť provax ukázal svoju tvár a robí sám sebe medvediu službu.
Keď už teda máte podozrenie na manipuláciu, dajte podnet na preverenie. Takto je to len bohapusté Kva Kva Kva!

sorciera24
15. máj 2015

@pectore ja som reagovala vyslovene na clanok, nie na teba, keby ho sem dal hocikto...tak mu napsiem toto....lebo enma ani halvy , ani paty a absolutne nerozumie pojmu manipulacia...ale ved ok 😎

pectore
15. máj 2015

@abbey1 pozor..nie hlas verejnosti ..ale hlas odporcov ockovania ktorý uz neraz ukazaly silu aku maju cez socialne siete a internet..aj ich slavna studia z nemecka o ockovanych a neockovanych detoch.... obycajny internetovy dotaznik......takze nie hlas verejnosti...ale hlas zmobilizovanych odporcov ockovania....co je to pozbierat 700 hlasov ked len na koni je vas cez 3000

abbey1
15. máj 2015

@pectore Ty si t hlasovala, ked si informovaná, že sa v hlasovaní vypisoval i očkovací status a postoj k ockovaniu? A keby to boli naozaj len odporcovia očkovania, oni nie su verejnosť? Su pozbaveni hlasovacich a volebných prav?
A vidíš, je zaujímavé, že podľa teba ke nás na Mk cez 3000 a ona ziskala len cez 700 hlasov. A este k tomu zmanipulovanych.
To sa naozaj potrebujete takto zhadzovat?

sorciera24
15. máj 2015

@abbey1 ja nemam slov 😀 fakt.......ideme este aj urcit, kto je vernost a kto nie a kto moze hocikde hlasovat a kto nie.....demokracia ajk vysita.....

pectore
15. máj 2015

manipulacia spociva v tom ze hlasovali za lekara aj ludia ktory vobec nevedeli co je to zac...alebo len preto ze je to lekar ktory im pasuje do zivotnej fylozofie pitia sava ci neockovania a pritom ju nevideli ani z rychlika (nevravim ze vsteci...ale žobrali hlasy kade tade ..kritika sa na toto sype zo vstekych stran......)...a ja som nehlasovala lebo som nevedela ze nieco take vobec je...asi preto ze necitam na tych spravnych strankach... 😀 ...neni to zhadzovanie..je to len upozornenie ako to s tym krasny internetom a jeho silou je aj u nas...respektive v cechach... .

kvieta
15. máj 2015

Myslím, že sila odporcov očkovania, teda tých, čo z rôznych dôvodov neočkujú, alebo nechcú očkovať, sa ukázala v tomto cieli: podporiť Elekovú v danej ankete a to bez toho ohľadu na to, či s ňou, ako s Dr. má niekto vlastnú skúsenosť, alebo nemá. Tu sa určite teda nedá podľa výsledkov hovoriť o potvrdení odbornosti, ľudskom prístupe k pacientovi a pod., keďže sa ankety určite zúčastnili aj takí, ktorí s ňou nikdy nikde, nijakým spôsobom neprišli do kontaktu. Neviem, či nejaký lekár mal väčšiu reklamu - pozitívnu, či negatívnu, ako ona. A toto bol pekný ťah zo strany AV, musím uznať, pretože keby naše kapacity vedeli tak kopať za očkovanie, vyzeralo by to inak.
"Záhradníka vyhral cap". Trošku prispôsobené, ale mne to tak z toho všetkého vychádza.

tin007
15. máj 2015

@sociera24 No to neviem ani ja vycitat, ze ake manipulacie prebehli pri hlasovani. Z clanku vyberam "Jiří Hlaveš, předseda Unie pacientů ČR. Na vítězství doktorky Elekové nevidí nic zvláštního: „Získala od pacientů nejvíce hlasů, tudíž v dané kategorii dle pravidel ankety zvítězila,“ dodává."
Ale vies ako to je, kto chce psa bit, palicu si najde.

zita19
15. máj 2015

@sanym ano, vcera vecer som citala. Neda sa k tomu nic ine napisat, len parafrazovat znamy nazov filmu: Konec zdraveho rozumu v Cechach alebo ako vymenovat Elekovu za Doktorku roka 😝 Pribeh velmi napinavy, vysledok zodpoveda intenzivnej agitacii ceskeho antivaxu.
@sorciera24 Tu o tej manipulacii pisu v diskusii http://www.tribune.cz/clanek/36043-pacienti-zvo...

sanym
15. máj 2015

@zita19 Vo všeobecnosti ťa považujem za vtipnú osobu s veľmi trefnými postrehmi. Neviem čím to je, ale v týchto témach to neplatí. 😉

tin007
15. máj 2015

Aj nase demokraticke volby (ci uz do parlamentu, do miestnych zastupitelstiev, volba prezidenta...) su vlastne zmanipulovane; ved ludia su vyzyvani roznymi sposobmi - cez media, cez soc. siete, cez reklamu atd, aby hlasovali za stranu, ci konkrétneho politika. O manipulaciu ide ale az vtedy, ked je zistene, ze s hlasmi ludi niekto neopravnene nakladal; t.j. napr. hlasoval v ich mene (ked oni nehlasovali, resp. hlasovali inak).

adsumus
15. máj 2015

Bože ludia, zvolili si neočkujuce elekovú? zvolili, dobre jej tak. 😀

marcy30
15. máj 2015

@aristka jediny, kto tu vyryva, si ty, ja nevyryvam....a musis vediet, kto som? ani ja neviem, kto si ty....kazdy, kto ma iny nazor akoze vyryva???

sorciera24
15. máj 2015

@tin007 dakujem...normalne som si myslela, ze uz v skolach neucia, co znamenaju niektore cudzie slova, lebo tu si mnohi interpretuju manipulovat =volit ......preto som aj reagovala na clanok a hlavne nadpis.....(ja take cosi napsiat, sa od hanby prepadnem.....).....ale mozno o to autorke slo, "manipulovat" chaotickym clankom ludi 😀 (nastastie sme svojpravni a manipulovat sa nenechame...aspon teda ja s mm🙂)

adsumus
15. máj 2015

@sorciera24 ako nazývame človeka, ktorý volí a ani nevie koho volí, len mu povedali, že má voliť? ty si učitelka. poprosím poučiť. 😉

sorciera24
15. máj 2015

@adsumus stale je to volič, ak voli..... (je jeho problem a jeho zodpovednost (alebo sprostost), co vie, ci vie, ako vie..... inak ucim max. 19roc. (a nemusim ich poucovat, oni toto vedia......)lebo volbam sa na SS venuje si myslim dost....... (ak treba v tomto poucit teba, vrat sa na strednu.....)

adsumus
15. máj 2015

@sorciera24 lenže ja som sa nepýtala, či je to stále volič, ale ao sa taý volič nazýva, ak nie zmanipulovaný, čo volí a ani nevie čo volí. vypadáva mi kačková klávesa pardon.

sorciera24
15. máj 2015

@adsumus nie, nepytala si sa ako sa nazyva volic, ale citujem: "ako nazývame človeka, ktorý volí a ani nevie koho volí, len mu povedali, že má voliť?" ja odpovedam, ze toho cloveka nazyvame volič....no, este by sme ho mohli nazvat hlupak (lebo naco voli, ekd nevie koho, ze?)...ale je to jeho problem......ale naschval som nepouzila slovo hlupak a pod., lebo som myslela, ze clanok by mal byt na urovni (aj ekd nie je).....
no a k veci...lebo ak sa bavime v medziach clanku....tak clanok nepojednava o "zmanipulovanych volicoch" (to su potom vsetci volivi, aj v parlamentnych volbach (to ta nestve?)....ale o "zmanipulovanej ankete" ...vid. nazov clanku.....a preto ma zaujimalo, ako bola konkretna anketa zmanipulovana (nie jej volici, ci hlasujuci).....pekne ti to vyssie popisala tin007

adsumus
15. máj 2015

@sorciera24 už som stokrát písala, že ma vaše (prihluple) mentálne hry nezaujímaju a nezúčastnujem sa, člove, ktorý hlasuje a ani nevie za koho hlasuje je zmanipulovaný, či už preto že je ťuko alebo neviem, alebo ma presveč, že človek, ktorý zahalsuje za niekoho koho nepozná, hlasuje slobodne a vedome za niečo čomu verí.

abbey1
15. máj 2015

Stále sa tu točí zmanipulovaných niečo cez 700 hlasov. Niekto seriozne preveroval ľudí, ktorí hlasovali? Ja sa seriozne pýtam, lebo som nehlasovalo a neviem, čo všetko bolo potrebné pre úspešné zahlasovanie vyplniť.
😉
Týmto vyzývam všetky uvedomelé mamičky na MK: Prosím nehlasujte tu kade tade v rôznych súťažiach! Uvážlivo svoj hlas dajte len osobe, ktorú dôverne poznáte! Nenavádzajte na hlasovanie svoje virtuálne kamarátky, nevyzývajte k hlasovaniu a hlavne, vopred požiadajte tu prítomné dámy o povolenie hlasovať!!! Pozor! Môže byť skúmaný váš očkovací, spoločenský,... status!