icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
adsumus
22. júl 2015

@tin007 to je zvláštne, že o mne píšeš, že si mylim pojmy a pritom si to bola ty, ktorá najprv písala, že kočka je zákonný zástupca tých detí a potom si to zmenila na zákonny opatrovatel. Ináč, kukla som si ich stránku a tam sa nič podobne ako ty uvádzaš o malej ester nepíše https://www.facebook.com/whisperorphans ani na ich webovej stránke som o tom nič nenašla. Divné, veľmi.

tin007
22. júl 2015

@adsumus
Ked pochybujes o mojich slovach, tak sa spytaj rovno Veroniky, kontakt mas. A rovno sa jej mozes spytat, aky presny vyraz je pre poziciu, ktoru zastava voci detom, ci je zakonny zastupca, alebo je porucnikom.

adsumus
22. júl 2015

@tin007 alebo ako ty píšeš zákonná opatrovatelka. ale nemyslím, že jej budem písať, ja už som si názor urobila.

abbey1
22. júl 2015

@tin007 Ešte máš silu komunikovať? ☹

tin007
22. júl 2015

@abbey1 Uz to nechavam tak, mimochodom nasla som dalsie pripady nuteneho ockovania v Ugande, ale kto ma zaujem, velmi lahko si to vygoogli.

123erika
23. júl 2015

My sme vcera ockovanie odmietli, vakciny poskodzuju zdravie dietata, ako argument som pouzila iba pribalovy letak hexavakciny.

curious_george
23. júl 2015

@123erika áno? ste si istá? takže všetky tie milióny zaočkovaných detí majú poškodené zdravie???
to sú naozaj silné slová a neberte to v zlom, ale svedčia o veľmi povrchnom študovaní tejto problematiky... už som vám napísal v inej téme, do ktorej ste dali podobný príspevok, že ak sa takto riadite aj v prípade ostatných liekov, teda že čítate príbalové letáky a podľa toho sa rozhodujete, takmer žiadny z nich si asi nikdy nevezmete... a to, predpokladám, ani ak by sa vám nedajbože prihodilo nejaké vážne ochorenie, na ktorého liečbu by ste potrebovali veľmi silné lieky doslova zachraňujúce životy, no spájané s vážnymi možnými NU... ale vy si taký liek isto nevezmete resp. nedovolíte, aby vám ho aplikovali, však? 😀

123erika
23. júl 2015

@curious_george
Nastudovala som si toho ovela viac, pribalovy letak som pouzila iba ako dovod neockovania a to pediatricka napisala aj do spravy pri kontrole. V kazdom pripade, cim menej liekov, tym lepsie, ale som rada, ze so mnou suhlasite, co sa NU tyka, ci uz ide o vakcinu, alebo iny liek.

dai
23. júl 2015

@123erika ono slusne je ked uz clovek reaguje na niekoho prispevok, ked reaguje k veci a neprekruca slova 😉

123erika
23. júl 2015

@dai
Tak reagujte k veci- tema znie Neockovanie- ja som ockovat nedala, to nie je k veci?

dai
23. júl 2015

@123erika a zase prekrucas🙂 tema znie (ne) ockovanie na MK - moja reakcia bola k tvojej odpovedi pre curious - pises ze s tebou suhlasi... to on/ona nikde nespomenul/a , pise o niecom uplne inom, na co ale nereagujes
prepac za tykanie - ale vo virtualnych diskusiach pravidla slusnosti kazu tykat si, vykanie je vnimane ako agresivny ton v normalnej komunikacii ( takisto ako jest kuracie stehno mas rukami a nie priborom😉 )

123erika
23. júl 2015

@dai
Opat nereagujete k teme..
1.Curious pise, ze mam problematiku nastudovanu povrchne- s tym nesuhlasim a po 2.nikde netvrdim, ze vsetky tie miliony deti, maju poskodene zdravie ockovanim. Tvrdim, ze ja som ockovat nedala, kvoli NU popisanym v pribalovom letaku hexavakciny- napr.strata vedomia, poruchy nervoveho systemu, kolaps, zachvat...

sardinka333
23. júl 2015

Ty kks...no už vidím tých hrdinov...len by nedajbože potrebovali nejaky život zachranujuci liek..aj nohy by si dolamali aby ho dostali to by sa nikto s ,,príbalákom,, neohanal...
Ked si pomyslím kolko ludí čo by dalo za experimetálnu liečbu aby mohli žiť...

No..lieky čo som ja uživala mali NU...samovražedné myšlienky, zhoršenie stavu, mdloby, kolaps, arytmia...
Aj keby len jeden človek zo skupiny testovaných uviedol hocijaký NU tak ho musia napisať do pribalového letaku ved tým sa ,,zichruju,. Každopadne dnes som vdaka tomu lieku fit...mohla som si vybrať...byť chorá lebo sa bojím NU alebo to risknem a budem zdravá.

dai
23. júl 2015

@sardinka333 moji obaja rodicia ziju vdaka liekom s velmi silnymi NU - keby ich neuzivali tak by tu uz roky neboli... suhlasim s tebou - tiez si myslim ze prvy kontakt s vaznou chorobou a hrdinstvo a silne reci by boli tatam...

sardinka333
23. júl 2015

@dai presne ako vravíš! Naša starká žije len vdaka cca 10 tabletkám čo denne ,,hlce,, má 85 rokov...zoberme jej to a umrie zaručene. Ja fakt nie som človek čo praje zle...ale niektorí by si asi zaslužili trošku sa ,,zlaknuť,, o život a zdravie...a potom by pochopili o čom to je a ake je to cenne byť zdravý a žiť, vidieť blizkych alebo len tak byť vonku a citiť sa dobre.

123erika
23. júl 2015

Dcera mojho kamarata skoncila v den ockovania na pohotovosti s horuckou 40st, neutisitelnym placom, boli hospitalizovani 5 dni, brala silne atb. Kamartka ma 2 rocne dieta, plne ockovane, ktore nechodi a nerozprava, cvicia Vojtovu metodu, je u nej podozrenie na autizmus. Dalsi kamarat z BA skoncil s dcerou na pohotovosti so zapalom ladvin- cca mesiac po ockovani. Moji bratranci su plne ockovani (dvojicky) a su obaja astmatici, maju alergie na mlieko a vajcia, u jedneho potvrdili uz aj celiakiu. Presne tak ako pisete- zlakla som sa, hrdinstvo ide bokom a nebudem riskovat a potom lutovat.
A moja znama dostala po preockovani v 12.rokoch cukrovku 2.typu.

curious_george
23. júl 2015

@dai fuha nevedel som, že vykanie je vo virtuálnych diskusiách považované za výhražný tón, budem teda tykať (aj keď väčšinou tykám pravdupovediac), lebo vyhrážať sa tu nikomu nechcem 🙂 a pre info som "on" 🙂

@123erika
1. moja reakcia na povrchné preštudovanie danej problematiky vychádzala z toho, čo si napísala, že si dieťa nedala zaočkovať kvôli nežiaducim účinkom uvedeným v príbalovom letáku - napísala si, že iba toto si použila ako argument. z tvojich ďalších príspevkov sa mi len potvrdilo, že naštudované to nemáš dobre, určite nie z relevantných a objektívnych zdrojov. ale to je môj názor a nemá význam tu o tom ďalej debatovať, pretože viem, kam to bude viesť...

2. napísala si, že "vakcíny poškodzujú zdravie dieťaťa", očkovaných sú milióny detí, všetky by teda mali mať poškodené zdravie... alebo nepoškodzujú zdravie? ako to teda je? ktorým deťom poškodzujú a ktorým nie? máš to naštudované, tak prosím daj info.

3. v čom som s tebou súhlasil ohľadne NU liekov?

dai
23. júl 2015

@123erika 🙂 horucka je NU ockovania - hlavne ak dieta nema bohvieaku imunitu - o tom ti povie kazdy lekar...
dieta tvojej kamaratky bolo autistom od narodenia pravdepodobne - zial autizmus sa neda v prvom roku zatial diagnostikovat - cize jeho diagnostika spada zaroven do obdobia ockovacich okien...co ma zapal ladvin mesiac po ockovani spolocny s ockovanim? 😕 Kolko zaockovanych deti poznas ktori nie su astmatici a alergici? lebo ja teda 99%... podla teba to 1% dokazuje ze ockovanie to sposobuje? ( okrem toho teda sposobuje aj zapaly ladvin, autizmus , pravdepodobne aj rakovinu v dospelosti ...cize vlastne vsetko? ale len u niektorych jedincov? )

sardinka333
23. júl 2015

@123erika máš niečo podložené aj ,,faktami,,??

Kamaratka s očkovaným dieťaťom ....aj moja sestra je plne očkovaná (sice ma svoj vek) a roky cvičila VOjtovku a ma DMO...
Mesiac po očkovaní zapal ladvín? Prečo si myslíš že to más suvis...po tak dlhej dobe...

Alergici, astmatici a iný ,,ICI,, kuknite sa do svojho genofondu kto všetko v rodine ma ake alergie, nabeh, mama oco tetka, babka...ked toto 100% vylučite tak potom sa bavme o vakine...
No, ty nie si hrdinka..ale hysterka, prepáč za vyraz.

eanie
23. júl 2015

My sme primarne mali vahavy postoj k ockovaniu a na natlak doktorky sme dali dceru zaockovat hexa vakcinou c.1. No a to bolo veselo. Dcera zacala plakat, hned na druhy den krv v stolici, krce, plac, vyhodil sa jej atopicky ekzem. Doktorka povedala, ze to nema suvis s ockovanim ale s niecim inym. Ale nemohlo to byt nic ine pretoze dcera bola plne kojena cely cas (hexa 4 mes) a kojena bola dalsie 2 mesiace. Atopak po celom tele. Alergia na kov - tam kde su cvocky na trickach na ramienku sa jej zacali tvorit flaky v 4 mes (predtym to nemala) Priserne. Doockovanie pediacelom a problem bol extremne lakanie po druhej davke - partner si kychol a dcera isla do amoku - zacalo sa to tyzden po ockovani. Trvalo to 6 mesiacov. Nemozem povedat ci to bolo z pediacelu - alebo vyvojova faza (?) Inak neskoro zacala chodit, velmi malo rozprava (ale to mal aj partner, takze neviem ci to ma suvis s nim alebo ockovanim) Dnes ma dcera 3 roky a s tym atopickym stale bojujeme. Uz je to lepsie, ale su obdobia ked ma chrbat doskriabany az do otvornych ran (najma v noci). Niekedy nezabera aderma krem, niekedy nezabera excipial, a kym najdem co zabera :-/ tak mam o zabavu postarane. Teraz pediatricka tlaci na MMR. Ja neviem co mam robit. Chcem mat zdrave dieta, ale po problemoch ktore sme mali ... Ostala alergia na kov aj alergia na laktozu.

curious_george
23. júl 2015

@123erika zľakla si sa očkovania, ale chorôb, proti ktorým sa očkuje sa zrejme nebojíš... tie teda v pohode tvoje deti môžu dostať, ak tomu dobre rozumiem... aj keď dúfam, že ich nedostanú.

k tvojim príkladom chorôb spôsobených očkovaním, sa radšej vyjadrovať nejdem, už to urobila @dai

eanie
23. júl 2015

@curious_george citaj co pisem a nevymyslaj si. Po problemoch ktore sme mali po hexe sme dali pediacel. takze asi chcem mat zdrave dieta nie? Teraz mame dat MMR ale po ockovaniach sme mali problemy ktore pretrvavaju. Takze si mam vybrat plejadu chorob ako reakciu na ockovanie alebo tie proti ktorym sa ockuje. O tom bol moj post.

123erika
23. júl 2015

Zhrniem to, moje rozhodnutie je urcite neockovat, poruchy autistickeho spektra spadaju pod ochorenia nervoveho systemu, tie su popisane aj v letaku ako NU ockovania.
Pediatricka spomenie vacsinou iba horucku ako NU (s tym bohuzial musim suhlasit), ale tych NU je ovela viac a napr.v CZ sa uz prave preto upusta od ockovania 3+1 a nahradza sa schemou 2+1.
NU boli aj dovodom, preco sa upustilo od ockovania proti TBC.
Takisto sa uz upusta od ockovania poti hepB, kt.je sucastou hexavakciny.
A na zaver- vacsina z nas v dnesnej dobe cerpa z internetu, ale priznam sa, kupila som si aj knihy, precitala clanky v novinach a casopisoch a poradila sa so svojim otcom, chirurgom s dlhorocnou praxou.

denduska
23. júl 2015

@123erika ahoj, len sem nepíš, že nejaký lekár sa vyjadril kriticky o očkovaní (a hlavne ak je to tvoja rodina) lebo z neho spravia nekompetentného tupca a to isto nechceš. Tu je zbytočné hocičo vysvetľovať.

dai
23. júl 2015

@123erika keby si realne citala najnovsie poznatky tak by si napr. vedela ze autizmus sa nespaja s neurologickym povodom ale genovou chybou ktora vznika v rannom stadiu vyvoja plodu... to len k tomu... Moja pediatricka je zaroven nasou tetou - tuto temu mam s nou prebratu milionkrat - je to lekarka neustale sa vzdelavajuca, uciaca sa, ktorej naozaj zalezi na detickach ...

curious_george
23. júl 2015

@eanie prepáč, ale ja som ti kedy niečo napísal? môj príspevok bol určený niekomu inému...

123erika
23. júl 2015

@dai
Podla teba to suvis nema, podla mna ma, su vedecke studie, ktore poukazuju na suvis prave s vakcinou MMR, v USA sa hovori o epidmii autizmu, kde 1 z 88 deti trpi pruchou autistickeho spektra (statisticke udaje za rok 2013) Ku genofondu americanov sa vyjadrovat nebudem.
A uplne najnonvsia a oficialna sprava je, ze v CDC v USA doslo k falsovaniu dat ohladom suvislosti MMR s autizmom.

curious_george
23. júl 2015

@123erika sem s tými štúdiami

dai
23. júl 2015

@123erika http://mediweb.hnonline.sk/spravy/aktualne/auti... - toto som len zrychla nasla v slovencine...
pozri , uz len fakt ze autizmus vyrazne castejsie postihuje chlapcov ako dievcata predsa ti musi napovedat ze jeho povod musi mat nieco spolocne s genmi ...

dai
23. júl 2015