icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
123erika
24. júl 2015

@curious_george
Liekom sa snazim vyhybat, Atb neberiem a nebrala som roky, ked som mala po porode migreny, v lekarni mi dali ibalgin forte- kedze kojim, tak som si po precitani letaku tabletku nezobrala...
inak neviem preco zastancovia vakcin maju pocit, ze rodicia, ktori ockovanie odmietnu zaroven odmietaju celu medicinu, pripadne, ze vsetci, co neockuju automaticky zaslepene veria homeopatii...to je omyl!
Nepovazujem za spravne do 2-3mesacneho dietatka vpichnut 6 virusov spolu s hlinikom a formaldehydom, dufajuc, ze dostane "len" 40 horucky a dufajuc, ze budem mat stastie a neskolabuje.
A posledna vec- mne je uplne jedno, kto ma, alebo nema z toho prospech (financny), toto mna osobne vobec netrapi.

sasa1983
24. júl 2015

@123erika nerozumiem otazke. To ze tam su pisane neziaduce ucinky neznamena, ze kvoli tomu sa nekoze ockovat. Ak ma dieta poskodeny mozogm tak nie, ale tak to uz sme inde, bohuzial.

adsumus
24. júl 2015

@123erika Poprosím tu komu,hluchotu dlhodobe krče a trvalé poškodenie mozgu kde sú uvedené?

123erika
24. júl 2015

@adsumus
V pribalovom letaku mmr vakciny - cdc.gov
A k tvojej predchadzajucej otazke- hexa, alebo ina vakcina proti pertussis moze mat NU postihujuci nervovy system, opat uvedene v pribalovom letaku.

123erika
24. júl 2015

@adsumus
Pridam ti to aj v AJ, kddy sa hexa nesmie pouzit:
If your child experienced a disease of the brain within 7 days after previous vaccination with a pertussis containing vaccine.

sasa1983
24. júl 2015

@123erika ale tam niie je pisane,ze sa nema vobec ockovat. If..7days

123erika
24. júl 2015

A o tom to tu cele je... Diskusia o nicom, s ludmi, ktori si nevedia precitat ani pribalove letaky, pripadne budu pokracovat v ockovani dietata, aj napriek NU, alebo sa tu budu ohanat sfalsovanou statistikou.
Takze, len aby sa nezabudlo NEockujem a poradim vsetkym ockujucim rodicom, citat pribalovy letak a informovat sa - rozumej pozorne citat !

123erika
24. júl 2015

@sasa1983
Odpoved ohladom NU postihujucich nervovy system bol pre adsumus
A to, ze ty das svoje dieta ockovat aj potom, ako bude mat postihnuty nervovy system po predchadzajucej vakcinacii je tvoje rozhodnutie,no podla mna nie prilis mudre....

veriiii
24. júl 2015

@123erika tieto NU na letaku sa vyskytli aj v kontrolnej skupine..a niektore este vo vyssom pocte....osobne ani nepoznam ziadne dieta co ohluchlo z mmr.ty hej?.zato poznam dieta co ohluchlo po osypkach!
a to ze sa nieco vyskytne po ockovani neznamena ze to z ockovania..sice nelogicke..ale,ak ma dieta pridruzenu infekciu napriklad..

sasa1983
24. júl 2015

@123erika samozrejme ze nedam. Pisala som,ze ockovat len pokial nie su kontraindikacie.

veriiii
24. júl 2015

@123erika ty mas uplne mylne info-nevstrekuje sa ziadnych 6 virusov..a formaldehyd je iba ako tzv reziduum..pouziva sa na inaktivaciu a v konecnom produkte uz je bud v minim mnozstve alebo vyprchany.okrem toho,po podani do svalu sa okamzite rozklada..cize-ziaden formaldehyd sa nedostava do krvi..ale toto je ako ked niekto tvrdi,ze dostal pneumokoka z Prevenara..neviem sice ako ten 'pneumokok' si nasiel neexistujuce ciastocky svojho tela niekde po ceste v krvnom obehu, poskladal sa a ozil atd atd..😀

sasa1983
24. júl 2015

@veriiii to je prave ta sila sirenia dezinformacii a modifikacia faktov, ako nam vyhovuju.

123erika
24. júl 2015

@veriiii
Ak je NU uvedeny v pribalovom letaku vakciny a vysketne sa tento NU nasledne po ockovani, tak to z ockovanie JE.. Toto je myslim dost jasne. Dokocna sa mozu vyskytnu NU, ktore v pribalovom letaku nie su- tie treba samozrejme nahlasit.

A na tvoju 1.otazku, nastastie nepoznam.

Pribalovy letak informuje pacienta, ale zaroven chrani vyrobcu, ak sa clovek rozhodne ockovat, vyjadruje svoj suhlas s tym, ze pozna rizika a mozne nasledky ockovania a akceptuje ich.

veriiii
24. júl 2015

@123erika nemas uplne pravdu..ako pisem, v kontrolnych studiach sa vyskytuju poorvnatelne NU..a neboli ockovane..
ak dieta zomrie na meningokovu meningitidu den po ockovani,zomrelo na meningokovu meningititu..
ak dieta s mitochondrialnou poruchou-geneticky dana a vrodena dostane encefalopaitu po horucke alebo ockovani ma ju predovsetkym kvli prvotnej diagnoze.
ak dieta,ktoreho jeden z rodicov je ekzematik, druhy alergik dostane ekzme, ma to predovsetkym zdedene🙂

sardinka333
24. júl 2015

@123erika ty už si fakt zmagorená z tých ,,príbalákov,,...
tak si nedaj ani kvapky do nosa lebo možu ludom so srdcovými chorobami ,,ublížiť,, a ty ani nevieš či náhodou nemáš najaku skrytu srdcovu vadu, šelest, nedomykavosť - aj naznačenu na ekg...pokial si samozrejme nebola posledné 2 roky na prevencii - ekg, sono srdca...

By bola ,,sranda,, keby si mala NU...ale nie z očko ale z uplne iných ,,bežných,, liekov kedže medicinu ako taku nezavrhuješ..tam sa už nebojíš NU? Ved čítaš ,,príbaláky,, nie? Ja by som teda kludná nebola... 🙂
Život bez chemických liekov rovná sa krátky život. Kolko starých ludí denne berie cca 10-15 pirúl aby fungovali...naša babka je toho prikladom a nielen ona...bez tých liekov by tu v 85ťke dávno nebola a mnoho jej suputnikov, to len pár jedincov ma ,,tuhý korienok,, a ráno si daju štamperlik a žiju, ostatní musia užívať lieky ak chcu žiť 🙂

123erika
24. júl 2015

@veriiii
Cize, ak tvoje dieta den po ockovani vakcinou mmr upadne do komy, ups nahoda tak proste upadlo do komy a nie je to sposobene vakcinou, aj ked tento NU v pribalovom letaku uvedeny je!
Okrem toho, ockovat by sa mali iba zdrave deti

A btw tych virusov je v hexe este viac - napr.inaktivovany virus detskej obrny konkretne kmen mahoney premnozeny na vero bunkach, teda na bunkach africkych opic.
A ano vadi mi vo vakcine aj hlinik.

123erika
24. júl 2015

@sardinka333
Takze uz vam nie su dobre, ani pribalove letaky??? Neuveritelne... Cim sa mam ohanat..kazdy jeden zdroj, bude privrzenec ockovania autamticky povazovat za konspiracny pseudozdroj (ako tu uz bolo viac krat spomenute)

A treba rozlisovat medzi zdravym 2 mesacnym dietatkom a starou 85 rocnou babkou!

veriiii
24. júl 2015

@123erika ano, ockuju sa len zdrave deti..v praxi to napriklad znamena bez horucnatych priznakov..tie s KI vypustam..
ten priklad s komou a preco by malo upadnut do komy?moje zdrave dieta.. 😨
ak sa vyskytne NU jeden z 10 0000 .1 zo 100 000 a to este aj u predisponovaneho dieta(ok nevieme ktore je to) treba zavrhnut ockovani a nechat radsej deti nech si prechadzaju ciernym kaslom ,osypkami, nech siria rubeolu atd,ze?

veriiii
24. júl 2015

@123erika a nie je tam viac virusov.. pocitaj lepsie🙂 a nezabudaj ze virusom myslime cely virus..myslim,ze je tam jeden🙂

curious_george
24. júl 2015

@123erika ja ti naozaj nerozumiem, ako vehementne sa oháňaš tými príbalovými letákmi... to je okrem konšpiračných článkov všetko o očkovaní, čo si si naštudovala? nezhadzujem, len sa pýtam, príde mi to totiž ako prílišná zaslepenosť informáciami uvedenými v príbalovom letáku, ktoré majú ale možno niekedy viac právny, ako medicínsky význam...
keď si tak dobre informovaná, určite vieš, že v príbalovom letáku sú uvedené aj NU, ktoré sa vyskytli po podaní vakcíny, avšak to automaticky neznamená, že boli spôsobené, alebo vyvolané vakcínou!
ešte otázka: predtým, ako si urobila svoje rozhodnutie neočkovať, konzultovala si to aj s nejakým lekárom-odborníkom, okrem svojej pediatričky? alebo si vychádzala len z informácií získaných "samoštúdiom"?

kuriatkomm
24. júl 2015

Ľudia,nepridávam sa do očko-neočko diskusií,ale stále sa tu oháňate NÚ v príbalovom letáku. Počas testovania akéhokoľvek lieku,ak niekto z testovaných dostane napr rakovinu, testujúci sú povinní uviesť to ako vedľajší učinok lieku,síce to nemusí mať žiaden súvis.

kuriatkomm
24. júl 2015

@curious_george pardon,nečítalo som tvoj komentár 🙂

123erika
24. júl 2015

@curious_george
Ja nerozumiem rodicom, ktori ockuju a nemaju zakladne info!!!!
Opat sa mylis a ocividne by si tu viac ludi malo precitat pribalovy letak, ked ani nepoznaju NU, tam by som zacala a tam som aj zacala, to, ze ty povazujes zdroje z ktorych cerpam ja za konspiracne (internet, clanky v novinach, knihy) a zdroje z ktorych cerpas ty za pravdive (internet, clanky v novinach, knihy) nie je moja vec.

"prílišná zaslepenosť informáciami uvedenými v príbalovom letáku, ktoré majú ale možno niekedy viac právny, ako medicínsky význam... " toto hadam nemyslis vazne 🙂

Dnes vam ide karta- neviem, co bolo vtipnejsie- to, ze neviete, ake NU vakciny sposobuju, alebo to, ze by ste ockovali, aj ked uz dieta malo NU po ockovani, alebo to ze som zaslepena info v pribalovom letaku, alebo, ze sa ohanam pribalovym letakom, ale fakt vtipne je aj to, ze ak dieta dostane NU opisany v pribalovom letaku, to neznamena, ze ho ma z vakciny!

veriiii
24. júl 2015

@123erika jo,tak obratme kartu.ty by si chcela vidiet tvoje dieta prechadzat ciernym kaslom, osypkami, zaskrtom,obrnou,pneumokokovym zapalom pluc, pneumokok meningitidou, atd..
ako ty chranis svoje dieta pred vysokonakazlivymi ochoreniami?ci sa vytesujes, ze zatial tu nemame zaskrt, osypky,polio..
no a mne sa celkom "paci" co hovoris-,ked niekto dostane N U ktory ani nie je v letaku,ze to ma z vakciny..

sardinka333
24. júl 2015

@123erika klud prosím ťa..dýchaj, nádych, výdych...

Jasne že čítam pribalové letaky kedže nemám problém si dať pirulu na bolesť hlavy, kvapky do nosa a podobne ak som chorá a potrebujem to.
Ale aj ,,bežné,, lieky na ktoré si ty sama povedala že ,,celu medicinu nezavrhuješ tak zrejme v pripadepotreby nejake užiješ a podaš aj svojmu dieťaťu,, maju take NU, že to by človeka tvojho razenia malo tiež znepokojovať chápeš???
2 mesačné dieťa moze naozaj vyzerať ako zdravé....latentne v nom može ,,spinkať,, alergia na x vecí - hlavne ak je rodič alergik tak je slušná šanca ze dieťa bude, ak obaja tak šanca cca 70% ze bude alergik...to iste aj atopik, ekzemár ak ma predispozíciu...

85 rokov sa tvoje dieťa nemá šancu dožiť a ani ty s ním ak nebudeš svoje zdravie ,,chrániť,, AJ chemickými liekmi a doplnkami výživy - umelo vytvorenými ..to je realita dnešnej doby.
A ako povedal @curious_george príbalové letáky su nielen informácia pre užíatela ale aj právny ,,zicher,, pre farma firmy.

123erika
24. júl 2015

@veriiii
Mylis sa... Je tam uvedene, ze v pripade, ak sa vyskytne iny neziaduci ucinok, kt.v pribalovom letaku nie je u edeny, treba ho nahlasit.
Okrem toho, ockovanie napr.proti TBC, rovnako ako ani prevenarom povinne nie je..takze sa pytam ja vas- privrzencov ockovania, ako chranite svoje deti, kedze vacsina ludi, ak ockuje, tak len to zakladne - povinne 🙂 okrem toho, uz som pisala, ze sa upusta od schemy 3+1 a ockuje sa 2+1 - zrazu je to podla pediatrov setrnejsie...
A zaroven uz existuje vraj setrnejsia vakcina bez HepB- preco sa upusta od ockovania aj proti hepB
A potom budu vsetci ticho, ked sa zo dna na den ockovanie stane nepovinne, tak ako to je aj v inych krajinach EU ( nemyslim Rumunsko, Polsko, Slovensko, Bulharsko )

aristka
24. júl 2015

@123erika povies mi patofyziologiu ako dieta po ocku upadne do komy ,musi sa nieco udiat ,kde nasledkom je koma ,ak tak rozumies co citas ,tak mi to budes vediet vysvetlit....

veriiii
24. júl 2015

@123erika ved hej,treba ho nahlasit🙂 takto mozes nahlasovat vsetko-od vypadavania vlasov, naduvania,az po smrt🙂

veriiii
24. júl 2015

@123erika ockovanie prevenarom nie je povinne,ale to si trosku neprsne povedala. pneumokokove totiz je-ale daju ti na vyber-bud poistovnou preplacany synflorix, ktory sice chrani len proti 10 invazivnym kmenom strept pneumon.alebo tebou plateny prevenar,ktory ma 13 kmenov pokrytych,,moja ma prevenar😉 apredsat si ze je obrazko zdravia-ziadna alergia, ekzem a pod fyziolg.chorobnost..

veriiii
24. júl 2015

@123erika vies co,nic viac si neprajem aby len boli vsetci uz ticho🙂 ked sa to ockovanie stane nepovinne..hlavne neockujuci prestanu krakat🙂ale-pre teba sa predsa situacia nijako nezmeni,ci je ockovanie povinne alebo nie..