icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
denduska
4. aug 2015

@curious_george váž slová, prosím.

sasa1983
4. aug 2015

@denduska a co take pan napisal? Ved myslel,ze ak nkekto nechce ockovat, tak zimkze robit o chce a ochoreni sa bat nemusi. Zacne sa obavat,az niekde smerom urgent...co sa samozrejme netyka len ochoreni,na ktore ockujeme, ale aj inych,len pointa a t.j.,ze teoreticky tu na MK je kazdy frajer a hrdina,lenze youtube uz je potom v praktickom zivote tazsie vyuzitelny.

denduska
4. aug 2015

@sasa1983 tebe som nič neadresovala, ak sa nemýlim. A čo napísal? Rozmaznanci, ktorí nevedia čo znamená bojovať o život. Akoby sa o život bojovalo len pre neočkovanie.

sasa1983
4. aug 2015

@denduska ja som lekarka na onkologii a hrdinov som videla uz tolko...ma to a nema to suvis s ockovanim. A myslel zdravotne komplikacie,iste nie vypredaje v Pietro Filipi,ktore som zial uz nestihla🙂

denduska
Odpoveď bola odstránená
veronikacejpkovaug
4. aug 2015

@sardinka333 Na to nedokazu odpovedet.

dai
Odpoveď bola odstránená
sasa1983
4. aug 2015

Ja som sa len zastala cloveka,ktory si prezil svoje,sice nie v suvislosti s ockovanim,ale tak trosku pri absolutne blizkej teme s malym dietatom, novorodencom. Hned nasledne po mojom absolutne neutralnom prispevku si mi odstekla,ze ci si sa ma na nieco pytala. Tak aky vyznam ma tato diskusia,ked nikto nic nemoze povedat,len to,co chce druhy pocut a kazdy si tu hudie sam to svoje dokolecka dokola. Moja prezentacia zodpoveda mojej profesii a skusenostiam. Ak mas Ty v zdravotnictve ine a lepsie/horsie/uspesnejsie,tak sem s nimi. Dalej som pisala,ze tieto teorie su odvazne len dovtedy,kym sa to dako nezvrtne. Ak sa mi chces vyhrazat,tak kludne mozes,na tejto stranke je kopec ludi,ktori sa ma zastanu. A ohladne strasenia,gro absolutnych odporcov ockovania,antibiotik a atd (nemenujem Ta osobne,ze k nim patris) tu priamo hazdze zarucene linky na to,ako ockovane deti dostanu autizmus,ohluchnu,budu mat obrnu,dozivotny postih motoriky jednotlivych koncatin,alebo celeho tela. To je zastrasovanie a nie moje,ze som doktorka. Takze tak. Asi tu ani nema vyznam nic pisat,toto nie je vobec o diskusii a skusenostiach.

denduska
4. aug 2015

@dai si mimo, pretože som reagovala len na jednu konkrétnu vetu. Opakovať sa nebudem a nevkladaj mi do úst, čo som nepísala. Ale pre zaujímavosť, áno, my si robíme s mužom doma všetko od podlahy až po elektrinu a máme to tip top narozdiel od niektorých v našej rodine, ktorým to robila "firma". A je mi šum a fuk, že sme to neštudovali, pretože do toho nikoho nič 😉

sasa1983
4. aug 2015

A esre daco,najdi mi daky prispevok,v ktorom som pisala,ze som absolutnym zastancom ockovania (o com tento link je,nie o inych blbostiach). Ja som nikdy nic take nepisala vzdy som len davala konkretny priklad na daky argument. A tiez som pisala,ze si treva zvazit benefit vs.riziko,co je daleko viac otvorene a tolerantnejsie,nez niekto (este raz aby sa nikto neurazil),nikoho nekonkretizujem,nez ti,co tu mamickan nedavaju pokojne sny,lebo idu na prve ockovania a uz su vopred informovane,ze ten hlinik poskodi vyvin ich dietata a nasledne dostanu autizmus. Alebo info tipu,deticky,ktore to prezili...TO JE ZASTRASOVANIE A TAKE TU NA TUTO STRANKU NEPATRI. ja sa nevyvysujem,lebo mam mozno viac pokory ako ini tu,lebo sa mi dieta narodilo a museli sme ist na odd.patologickych novorencov,co nie je rarita,ale aj tak,kto nevidi nema o com. A su aj dalsie priklady,radsej ani nemenovat. Len si vypocut argumenty preco nie,ale zavriet zmysli preco by mozno aj ano. To je parada.

denduska
Odpoveď bola odstránená
sasa1983
4. aug 2015

@denduska tak ked sa tu bude diskutovat o prerabke domu a bytu,tak ja bude drzat hubu a krok,lebo netusim o com. A firmy to robia nafigu,co ja nahodou viem,lebo msnzel je stavebny inzinier. To sa teraz o tomto ideme rozpravat?

dai
4. aug 2015

@denduska 😀 ved to tak aj na slovensku vyzeraju - cela ekonomika - vsetci sme tu majstri sveta🙂 a ono kvalita nie je len o tom ako to vyzera, ale aj o tom ako dlho to vydrzi - presne s takymnto popisom ako to tu pises som sa uz casto stretla - sami robili, tip top, bla bla🙂 a ked som to videla tak mi naozaj isli oci vypadnut aka to kvalita a krasa🙂
a jasne ze do toho je niekoho co si vystudovala, ake mas vzdelanie a skusenosti - to totiz tvoj nazor robi hodnotnym alebo prave takym bla bla nazorom na ktore normalny clovek ktoremu ide o pravdu z vysoka kasle...hlavne ked sa vyjadrujes k odbornej teme kde sa urcite vzdelanie predpoklada...

sasa1983
4. aug 2015

Si na mna zhukla,ze co sa ma kto pytal,moja predosla ino o mojej profesii nic nehovorila,napisala som to zdvorilo a slusne.

sorciera24
4. aug 2015

@dai teraz si trosku prestrelila...aj denduska je lekarka, akurat, ze sa tym nemusi vystatovat v kadej diskusii.....a myslim, ze ako lekarka moze mat aj iny pohlad ako napr. lekarka Sasa;)

denduska
4. aug 2015

@dai a ty si bola u nás doma,či? Či čo? Môžeš si myslieť čo chceš, ja sa vadiť nepotrebujem ani nebudem. A už vôbec nepotrebujem tvoj internetový posudok. Toto ju stále len virtuálne fórum. Nikto tu nemá v profile diplomy, osvedčenia, certifikáty a môže tliachať čo chce. A tak to treba aj brať.

sasa1983
4. aug 2015

@sorciera24 tak potom este lepsie,mozme si vymienat skusenosti.

denduska
4. aug 2015

@sasa1983 ďakujem za ponuku, ale ja som iný odbor a do tvojho sa montovať nebudem, lebo o ňom veľa neviem.

dai
4. aug 2015

@sorciera24 vobec som neprestrelila - kto je denduska neviem a ani ma to nezaujima - reagujem na jej nazor ze na lekarske temy je kazdy nazor rovnako hodnotny... je to velmi divny pohlad ak naozaj lekarka je - nechapem teda naco to studovala - ved stacilo precitat nejaky ten clanok na nete a bola by expert - ako ta jej podlaha... 😔

@denduska ja ti pisem moju skusenost - tu predsa ty pokladas za rovnako jasnu a pravdivu ako nieco podlozene - moja skusenost je ze zatial nemam ja osobnu skusenost zeby niekto kto si robil prvykrat nieco doma to spravil naozaj poriadne ( aj ked on si sam o sebe mysli ze je majster sveta ) ... k tebe domov sa nepozyvam , kazdy si zije ako chce... Jasne - kazdy si tu tliacha co chce🙂 ved prave... problem je ze je tu dost ludi ktori na zaklade tych tliachanic sa rozhoduju v oblasti zdravia - ak si naozaj lekarka tak aspon toto by sa ta trosku dotknut mohlo...

sasa1983
4. aug 2015

@denduska a poto asi nema vyznam tu davat overene info o cislach ludi a deti,ktore dostali toto a hento,lebo bolo toto a hento. Lepsie napisat daco citlivo a vseobecne,nez zovseobecnit daky problem na celu populaciu deti/ludi. Vzdy zaciatok diskusie je o tom,ze idem ockovat...co mam robit,ak moje dieta bude mat teplotu,mam odlozit ockovanie,ak ano o kolko,mam ho posunut,mam rozdelit,mam daco pridat...a reakcie su potom take,ze neockuj vobec lebo budes mat postihnute dieta. Suhlasis so mnou aspon v tomto?

sorciera24
4. aug 2015

@sasa1983 tak si vymienajte...slusne sa to da...;)

sorciera24
Odpoveď bola odstránená
denduska
4. aug 2015

@sasa1983 ale veď presne na zovšeobecňovanie som reagovala. Konkrétne na tú poslednú vetu z daného príspevku. Nesúhlasim s ňou.a skús sa tu pýtať na posúvanie, odloženie očkovania. Zožerú ťa (obrazne povedané) a zahrnú linkami na umierajúce deti. A to je ok? Preto toto tu nemá význam. Škoda,lebo kedysi sa dalo dobre popísať.

sasa1983
4. aug 2015

Dobre,tak v poriadku. Ja uz sem pisat ale nebudem,v dobrom aj v zlom. Jednak nechcem mat problemy a jednak sa to tu aj tak meni len na vlcie doupe. Podla mna je to ale skoda,lebo kazdy mame s niecim skusenosti,dovolim si tvrdit,ze nie identicky rovnake lebo ich ma niekto viac a iny menej a lebo ich objektivnost tiez moze kazdy trosku inak vyhodnotit. Lovu zdar damy a matky!Sasa

gabrielkaa
4. aug 2015

@curious_george Ani netreba ist do afriky, za chvilu Afrika pride sem... 😊 ziadosti o azyl pribuda a utecencov tiez

dai
4. aug 2015

@sorciera24 lebo mi nesedi?🙂 cize ty ak vystudujes napr. uctovnictvo a robis prave nejaky vykaz a ja ti tam vojdem a zacnem ti tu skrtat nieco, tam nieco dopisem - lebo som na nete citala ze tak to treba ( pritom ty robis denne kopu vykazov, mas nato vzdelanie, kopu skusenosti ) tak sa ti moja netova skusenost bude zdat uplne rovnako hodnotna ako tvoje skusenosti a vzdelanie a kludne so mnou budes diskutovat na tuto temu napriek tomu ze budes vediet ze to co ti hovorim su uplne blaboly z netu, ktore si mozno sama citala... 😔 uz ta vidim... takze ano... jej pohlad mi pride divny - pretoze ja teda ked chcem odborne diskutovat o niecom s niekym tak si hladam forum kde su podlozene nazory nie zalozene na skusenosti jednej...
- k mojej osobe - nie, nemam vzdelanie ktore by ma opravnovalo radit ohladom ockovania a preto tu ani nikoho nepoucam, ak sa vyjadrujem tak vzdy zdoraznujem ze je to moja skusenost, moj nazor - ak pisem nieco ine tak to podkladam zdrojom z ktoreho cerpam...

adsumus
4. aug 2015

@gabrielkaa http://outbreaknewstoday.com/europe-reporting-i... 9 prípadov zavlečenia záškrtu do Nemecka, Dánska a Svedska utečencami.

sorciera24
Odpoveď bola odstránená
denduska
4. aug 2015

@dai nuž ja sa narozdiel od teba aspoň nikomu nevysmievam. Toto tu nie je klik-klinik ani nič podobné. Nikto tu nedáva správy,pečiatky ani recepty, za ktoré nesie zodpovednosť. Je to jednoducho tak a každý máme vlastný rozum na to, aby sme to tu nebrali smrteľne vážne. Je to riziko tohto sveta. A ja som tá posledná, ktorá bude vnucovať názory o očkovaní. Každý nech sa rozhodne za seba a svoje dieťa.

denduska
4. aug 2015

@sorciera24 však to je v pohode,vôbec ma to neprekvapilo 🙂 prekvapil by ma jedine opak 😀