(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
Žloutenka typu B se přenáší tělními tekutinami – krví, spermatem či vaginálním sekretem. Nejčastějším způsobem přenosu je u nás nechráněný sexuální styk, onemocnět lze také nitrožilním podáváním drog nebo léků, transfuzí, při piercingu, zubařském či chirurgickém ošetření v zemích s vyšším výskytem onemocnění a horšími hygienickými podmínkami apod. K jejímu přenosu stačí ale i mikroskopické množství krve nemocného či chronického nosiče viru, které se dostane nepatrnou oděrkou do krevního oběhu vnímavé osoby (která nemá protilátky). Nakazit se proto lze i na první pohled neškodným použitím zubního kartáčku nebo při společném použití hygienických potřeb, jako je ručník, holicí strojek, ale i při těsném kontaktu či zranění při sportu (bungee jumping, lyžování, fotbal apod.). Virus žloutenky typu B může být v menším množství přítomen i ve slinách. K přenosu slinami, resp. pokousáním, někdy může dojít ve školkách pro mentálně handicapované děti. Podání ruky bez přítomného krvácení není rizikové. Podobně při pití ze sklenice nebo lahve, případně při sdílení cigaret, je riziko přenosu žloutenky typu B nízké, pro nakažení by musela být splněna podmínka přenosu krve nosiče do oděrky na sliznici nebo kůži vnímavé osoby.
@adsumus Čítam pozorne a aristka sa pýtala, či skôr vyrypovala, ohľadne osôb, ktoré pracujú v tomto zariadení pre deti a stojím si za tým, že toto sú informácie verejne dostupné, len si ich stačí vyhľadať. Rovnako tu ste dostali info, čo podnikli ohľadne toho popisovaného očkovania i aké odpovede dostali. Ak neveríte jej ako to tam funguje či nefunguje, zostáva vám, ak chcete naozaj vedieť pravdu, ísť tam osobne a presvedčiť sa a nie len pochybovať za klávesnicou. Iné riešenie nie je, lebo ak sme to osobne nezažili, zostáva nám sa spoliehať na svedectvá ľudí, pochybnosti nám zostať môžu. To nikomu neberiem.
Ja si dobre uvedomujem, že im mohli ublížiť, rovnako dobre si však uvedomujem, že v tejto, v istých oblastiach, necivilizovanej krajine, je možné takmer všetko. ja osobne verím rozprávaniu ľudí, ktorí majú reálnu skúsenosť a ktorých poznám.
Nechápem, to s tým príspevkom od tin, v originálnom texte i jej príspevku sa píše, že pri prepustení. 😒
@abbey1 Ja neviem pochopiť, že ty nevieš pochopiť, že diskutujucich sa nehodnotí, že to nie je normálne, hodnotia sa informácie, ich presnosť, kvalita a nie dikuskutujuci, tvoje nepriazanivé subjektívne hodnotenie (ty rýpeš, ty sa povyšuješ, a podobne) zákonite vedie ku konfliktu. Co sa našich otázok týka, odpovede sme nedostali. Deti boli pichané a nevieme kým, ani čím, zdravotníci to ale na svedomí nemali, to je tiež rozdiel ked sa na niečo pýtaš a odpved nedostaneš, tak sa spýtaš ešte raz, či to nahodou ten dotyčný neprehliadol a ked ani na tretíkrát ti neodpovie alebo odpovie vyhýbavo alebo na niečo iné, viieš na čom si, iné je ked sa pýtaš stále to iste aj ked si dostala vyčerpavajucu odpoved niekolkokrát, prípadne ti odpovedajuci prizná, že viac nevie alebo že nevie lepšie na otázku odpovedať. To od tej tin, neviem čo nechápeš, v letáku sa píše po vyliečení a pri prepustení, tin to preložila že ťažko choré dieťa sa očkuje pri prepustení, nedala tam po vyliečení, tak som to doplnila, nie každý vie anglicky, to je všetko.
@tin007 tie telné tekutiny doplním, pretože sa nejedná vylučne o spremie, krv a vaginálny sekret.
"Predovšetkým sa vírus hepatitídy typu B nachádza v mužskom spermatu, v slinách, v slzách, v pote, v materskom mlieku a v rôznych patologických výpotkoch."
http://www.pohlavne-choroby.eu/hepatitida-typu-b/
co sa skolky týka, tak hryzu sa aj deti, ktoré nie su mentálne hedicapované.
@tin007 a ešte pre zaujímavosť v severnej ugande je 21,9% detí nakazených virusom, detí do 14 rokov. Takže sposob prenosu je najpravdepodobnejší od matky mliekom, od členov rodiny a od detí medzi sebou, ešte zjazvovanie môže hrať ulohu.
http://www.biomedcentral.com/1471-2458/13/727
@abbey1 kde som rýpala ,ja sa len pýtam ako je to možne ,čo sa tam stalo ,pýtaju od ludí financie ,maju za ludí a deti zodpovednosť a netušia kto im chodí po ich spolku ....a nechavajú deti samotné v obastiach kde sa deje bezne genocída a ak som sa pýtala ci im pri hlave držali samopal a nasilim ich napichali ,tak ma admin vymazal ,myslim si ,že taká organizácia by mala byť znala situácie ,kde sa nachadza a tým padom v ramci svojich sil predchadzať takýmto situáciam ....a duplom nick celé svoje príspevky prekrúca ....toto nie je nic o očkovaní a dovolím si povedať ,že urobila zlú reklamu svojej organizácii alebo jej chcela poškodiť tj.možno do nej nepatrí ....a to ti hovorím ako človek ,ktorý pozná dr. ktorý v afrike boli....
@adsumus "nemal by si ignorovať nové poznatky a vytrvalo sa držať starých udajov, obdivovatelov bude časom ubúdať"
Ako som už napísal, môj údaj o SSPE pochádza z najnovšej publikácie CDC z roku 2015, uviedol som presnú citáciu. Ty si však očividne radšej vyberáš údaje ktoré ti viac vyhovujú na zastrašovanie, v tomto prípade ODHADY z niektorých vybraných konkrétnych epidémií osýpok
@petot Myslím, že som ti jasne vysvetlila, že to, čo udávaš ako rizko sspe, že desať z miliona je na zákalde epidémie z sedemdesiatych rokov, kde mnoho prípadov mohlo byť nenahlásených a odvtedy su čerstvejšie udaje, ktoré toto riziko odhaduju ovela vyššie a za zlodeja ma neoznačuj,nie som zlodej ale matka za okčovanie a nestrkám hlavu do piesku a overujem si udaje, ktoré tu opakovane vešieš a opakovane mi vychádza, že zavádzaš, mna ako matku dieťaťa, ked podcenuješ riziko chorob na zákalde starých udajov a ignorovanám nových.
http://jid.oxfordjournals.org/content/192/10/16...
Najmenje 300 ludí zomiera v Demokratickej republike Kongo v týchto dnoch a 20,000 je nakazených osypkami.
http://www.uscfc.uscourts.gov/vaccine-programof...
@veronikacejpkovaug bolo to u vas v domove? aka bola príčina smrti? dozvieme sa o tom aj na vašich whisper http://www.whisperorphans.org/ stránkach, lebo tam to nemáte zatial?
@adsumus zatim to tam neni, ale ano dam to tam. Pricina smrti byla nejspis neurologickeho problemu co Juliana mela. Po tom co ji naockovali byla tyden na kapackach a od te doby odmitala jist vsechno cokoliv, vse zvracela. a slo to s ni z kopce. Prestala sedet, a uz jen lezela. posledni edva tydny byla hodne bez sil. Nemela teploty ani malarii. Dostala nejaky zachvat pri kterem se nemohla nadechnout, a zacala byt velice napnuta. a kricela. okamzite ji vezli do nejblizsi kliniky kde potvrdili ze bohuzel zemrela. Bylo to vse behem 30 minut. Zadne priciny ze by se to melo stat vubec nebyly a mi vsichni jsme v soku.
@veronikacejpkovaug to je mi veľmi luto, dieťatko bolo v tom čase, ked dostala záchvat a zadusilo sa u vás alebo v nemocke? pred očkovaním bola v akom stave? ked ju dali na infuzie, muselo to mať príčinu, čo jej dávali? bola podvýživená, dehydrovana, alebo jej dávali nejaké lieky? čo si myslíš o tom veľkom outbreaku v kongu, kde umieraju stovky ludí na osypky?
@veronikacejpkovaug
@adsumus to je jedno s tych deti naockovane cudzimi ludmi a bohvie cim.....
@aristka ano. psala jsem o ni uz lednu kdy se to stalo, jelikoz ji naockovali a ona to odneska nejhur. od te doby vse zvracela, nedokazala udrzet v sobe ani mliko. byla na kapackach a do te doby nemohla ani sedet.
@veronikacejpkovaug neviem ja som nic nezachytila a bohuzial o tvojich prispevkoch tu prezentujucich som sa uz vyjadrila ,si pre mna absolutne nedoveryhodny nick a tak isto aj vasa organizacia....
najnovsi verdikt Najvyssieho sudu v Cechach:
Za očkování ručí lékař, i když mu ho přikázal stát
http://zpravy.aktualne.cz/domaci/prelom-za-ocko...
osobne si myslim ze to je blbobost jak traky kedze pediater je "len vykonavatel"- ale ked vsetci kricia ze zavazne neziaduce ucinky neexistuju, tak nech za to "NIC" nesu aj financnu zodpovednost ...
@diocka tu to píšu akosi inak "Nejvyšší soud doporučil stejně jako na počátku února Ústavní soud, aby ministerstvo zdravotnictví sejmulo z lékařů finanční odpovědnost za případné poškození zdraví dětí po povinném očkování."
http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/stat-by-mel-po...
@adsumus urcil sud rozsudkom ze za ockovanie je zodpovedny lekar? urcil.
nazov tvojho clanku je: Stát by měl podle soudu přijmout odpovědnost za škody po očkování.
ja sama pisem ze to je blbost aby ju mali pediatri a ano sud navrhol aby sa pozmenili zakony a a zodpovednost prebral stat, nie aby ju mali jednotlivy lekari.
nema zmysel (s tebou) tato debata, dnes si mala nejaky pomaly reakcny cas 😉
@diocka normálne si prečítaj viac linkov k danej teme, aby si to nemala výlučne antivax a nemusíš sa trápiť reakčným časom ludí, ktorí to urobia. 😉 ty si si čítala stanovisko KC k očkovaniu http://www.kbs.sk/obsah/sekcia/h/dokumenty-a-vy... ? čo si o tom myslíš?

@adsumus Vsak uz je ockovany, tak je chraneny, nie? podla tvojej logiky.
Neboj sa, viem ako sa hep. B prenasa, pre Williama je hrozba skor dalsia navsteva nemocnice, aby sa nahodou nenakazil krvou (infúziou alebo infikovanou ihlou), kedze na menovane aktivity este nema vek.