icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
molka
17. aug 2015

@diocka nenechaj sa nou (nimi?) vyprovokovat, uz sa zase snazi odbocit k uuuuplne nieco inemu. Dosli argumenty, treba rychlo menit temu.

tin007
18. aug 2015

@veronikacejpkovaug Prave som sa dozvedela o Julianne, je mi jej velmi, velmi luto. :(

veronikacejpkovaug
Odpoveď bola odstránená
sardinka333
18. aug 2015

@veronikacejpkovaug pomáhať druhým je krásna vec...ale dobrá vola niekedy nestačí, niekedy treba vedieť ,,ako pomahať,, a ty si v nejednom prispevku povedala jednak že (parafrazujem) nemáš zdravotnícke ani medicinske vzdelanie a lekári ani soc. pracovníci ,,nevědí co mají dělat,....do takeho prostredia isť ako amater len s dobrou volou je skor nezodpovedné...ale moj pohlad lebo samozrejme snaha sa cení, ale nestačí.
poviem ti uprimne že to radšej podporím preverenu organizáciu, cirkevne ustanovizne ktoré tam posobia a prinašaju od tial reporty (saleziani DB a ich misionári, ktorí tam posobia)
Ja by som tiež rada pomahala ako zdravoťáčka niekde na oddelení...normálne by ma to bavilo,...ale viem o tom velké kulové a zatočené a mám pred tým rešpekt, ale chvala bohu že ma k tomu nikto nepustí kedže nemám vzdelanie, narobila by som viac zmätkou a škody a iste menej užitku.

veronikacejpkovaug
Odpoveď bola odstránená
sardinka333
18. aug 2015

@veronikacejpkovaug mna ti nemusí byť luto...nie som afričan...tých lutuj! Mne je luto skor tých detí - pokusných králikov ktorých x krát očkuju lebo maju bordel v evidencii, alebo ich očkuje ,,niekto,, a ,,niečím,, a nikto nevie kto a čím...ty tu chceš povedať že ty a tvoja dcera ,,beháte,, po Afrike bez očkovaní, stretávate sa s chorými na rozne choroby...(aspon tak som to vyrozumela z tvojcih prispevkov). Ale ok...som mimo...radšej mimo tohoto bordelu ako byť jeho sučastou...:🙂
Proste musíš uznať, že robíte aj chyby ako kazdý a priznať si tie chyby nie je slabost ale krok vpred.

adsumus
19. aug 2015

@molka Ja sa nikoho nesnažím provokovať, neviem akým právom tu chrlíš tieto obvinenia mojim smerom, ani nemením temu, tema bola vyčerpaná, sama ju uzavrela a mna už dlho zaujíma názor katolíkov, ktorí su proti očkovaniu, ked aj katolícka cirkev jasne uvádza, že je za očkovanie a aktivity antivaxu považuje za deformované a zavádzajúce. Je v tom problém, ked sa na niečo také opýtam? Prečo? A nepáči sa mi ani, že tu verejne naznačuješ, že za mojim nickom je viac ludí, opakujem som sama a som jednoducho obyčajna mama za očkovanie a prosím ťa, aby si ma nezaťahovala do svojich konšpirácii a bud reagovala na otazky, ktoré sa pýtam v diskusii alebo ich ignorovala, ja tiež o tebe nepíšem svoje domienky. za pochopenie dakujem.

Ináč, ludia, čo si myslíte, že deti potrebuju niečo iné ako očkovanie,Juliany je vám luto,aj ked nevieme prečo umrela a tých stoviek detí, ktoré zomreli v ospykovej epidémii vám nikomu nie je luto?

aristka
19. aug 2015

@veronikacejpkovaug na rozdiel od vasej org.viem kto sa mi pohybuje pri pacientoch a viem komu co je podavane a hlavne kym ....a ked na nieco nemam ,tak sa do toho nehrniem a nesekam hrdinku a pritom skodim....to ,ze ma nieco nalepku humanita neznamena ,ze to humanita vzdy je a z teba a tvojich prispevkov ,bohuzial ten pocit mam a znova opakujem ,osobne poznam dr.ktori v afrike boli a nie na dovce ,ale pomahat a maju moj obdiv....

sardinka333
19. aug 2015

@adsumus tam denne umiera tolko detí, Na čo to chúda zomrelo len pán boh vie...nech je jej zem lahká, ak niekto taký vobec niekedy existoval 😖

adsumus
19. aug 2015

@sardinka333 to dieťatko sa začalo pred obedom dusiť a oni mu nevedeli pomocť a ked ho doniesli do nemocky bolo už mrtvé. jeden z najhorších momentov odkedy som na fore pre mna.

abbey1
20. aug 2015

@sardinka333 Že to vôbec v prípade smrti dieťatka dokážeš napísať. Ak teda niekto ako ty skutočne existuje. 😒

veronikacejpkovaug
Odpoveď bola odstránená
sardinka333
20. aug 2015

@abbey1
@veronikacejpkovaug

vy ste dve absolutne zaujate, večne v tejto teme každeho!! a chodte plakat adminovi a hlasiť šup šup ...mne je luto vas, že každý prispevok si prečítate len tak aby vyznel ZLE lebo iny nazor netolerujte a ani prispevky nečitate poriadne proste vidíte nick a už klapky na oči a čo napísať zle, ako si kopnuť.......lebo ja som napisala citujem pre absolventky pomocnej školy ktoré nevedia čítať s porozumením že : je to hnusne povedané, ale je to tak..je to realita tej krajiny aj ked je to hrozné. Na čo to chúda zomrelo len pán boh vie...nech je jej zem lahká, ak niekto taký vobec niekedy existoval.

čiže je to celé HROZNÉEEE...šialené, neskutočné a trhá to srdce... že sa niečo také deje!!! Kapišto???? Ponimajet? Pochybujem...

veriiii
20. aug 2015

to uz aj do Afriky sa dostal antivax? 😨

aristka
Odpoveď bola odstránená
veriiii
21. aug 2015

@aristka a ako,dieta od januara chora a jasne ze z okovania pochorelo..vsak tieto deti ani nevies co vsetko maju v sebe..urcite ze od malicka chodila na poradne atd.... to ju liecia v sirotinci,v auguste chudatko zomrie,sa musela natrapit☹ taky nanic zivot.nespravodlive.

aristka
Odpoveď bola odstránená
veriiii
21. aug 2015

@aristka zaujimave- tvoj prispevok je zmazany..ten kde upozornujes na fakt,.ze @veronikacejpkovaug je registrovana len tento mesiac a dusuje sa,ze TU upozornovala na tento pripad uz v LEDNU..cize JANUARY..hmmm???prosim o vysvetlenie..
a neviem ,kde tvoj prispevok nesplnal pravidla fora...ale,asi len niekomu klal oci..😉

sardinka333
21. aug 2015

A moj prispevok upravený ako u retardov...ta prva veta...,,večne v tejto teme každeho kto ma iny nazor zosmiešnujuce, znevažujuce ..,, no proste dve trubky ...🙂
Sa čudujem ze to vobec niekto rieši. Piatok večer, nech sa ide admin zabaviť, odreagovať. Toto musí byť celkom na palicu len to čítať toto nekonečné hašterenie 2 taborov.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
sardinka333
21. aug 2015

@fidka79 my tu tie problemy sveta naozaj nevyriešime. MOžeme sa k nim len vyjadriť. Problémom su aj neutichajuce vojny a konflikty. Mna to už ,,vytača,, (nemam fusakle ale tukam do klaves doma na gauči 😀 ) ako podchvílou čítam ako napr. Syria, Irak...potrebuju humanitarnu pomoc!! Do čerta, 5 rokov je tam konflikt! Oni potrebuju v prvom rade mier a nie humanitarnu pomoc! (samozrejme pomahať si treba ale toto je nonsens).
Tieto krajiny su ,,bezodne studne,, kde možeš liať a liať pomoc a furt je malo.
Ešte z čias študii si pamätám na jedneho prednašajuceho, ktorý nám hovoril že pomoc má viesť k tomu aby človek ktorému pomaham nebol mojim vazalom, nebol na mne závislý, ale aby sme tým ktorým pomáhame ukázali ako si možu pomocť sami...(samozrejme prvotná pomoc,prvý impulz potrebuju zvonka to je jasné)
Tiež si myslím že by do týchto končín a celkovo ako dobrovolníci mali byť ludia na to vyškolení, pripravení a vzdelaní v tom odbore, ktorý tam chcu robiť , poznať kulturu tej krajiny, zvyky ludí, ich sposob premýšlania...
Tam bežne veria že choroby sposobuje prekliatie, čarodejníctvo a preto často nerešpektuju karantenne opatrenia, hygienu, dotýkaju sa zosnulých na napr. inf. choroby a tak sa to prenáša dalej...atd.atd...
V takomto prostredí chodiť neočkovaní? Spoliehať sa na len na prirodzenu imunitu tela? Mne to príde ako ruská ruleta...čo som čítala napr. o misionároch don bosca v afrike tí tam bežne funguju a páči sa mi ako to robia, ale aj na sibir tak tam niektoré očkovania odporučaju, dokonca tuším zltá zimnica ja povinná v niektorých oblastiach a tá sa v Afrike vyskytuje...
Takže cele mi to pride divné že nejaký človek a je jedno kto ide do Afriky ako dobrovolník, má tam svoje dieťa, všetko bez očkvania a pohybuje sa v rizikových oblastich s kontaktom s domorodcami....ale tak je to netová ,,diskusia,, a z pár prispevkov si to človek može všelijako vysvetliť, takže vo vysledku to nesudim, nebola som tam a máme len črepiny informácií, len mi niektoré veci nesedia.

aristka
22. aug 2015

@veriiii mne uz zmazali aj druhy prispevok ...to je vtip ....rada by som oslovila @admina čo tu zaviedol za cenzuru ,kedze su tu mazane prispevky ,ktore neurazaju a bez ohladu ,z ktorej strany brehu to je.....

veriiii
22. aug 2015

@aristka ved ja neviem ci, si urazila veroniku..jedine tym,ze si odhalial,ze ma viac nickov.. 😝

adsumus
22. aug 2015

aj ma to zaujíma podla akého vzorca sa začalo mazať, najmä prečo tu svieti príspevok od molky, že ja tu niekoho provokujem, ked to nie je pravda, ale ohováranie, navyše naznačuje, že za mojím nickom je viac ludí a tiež si myslím, to, čo mažate aristke, že dieťa sa len tak nezadusí pred obedom a bohvie či mu bola poskytnutá správna prvá pomoc a druhá vec, že prečo dovolili aby im deti popichali neznámi ludia a prečo nedali podnet na trestné stíhanie a či upozornili rodičov tých detí, aby si mohli deti zobrať zo zariadenia, je to príšerné o čom tu verejne píše a nechápem, prečo to admini mažú, ked sa pýtame, ide o tie detské životy predsa.

veriiii
22. aug 2015

@adsumus podla akeho vzorca?asi kto mrnci u admina najviac😀 Alebo inak asi😉

veriiii
22. aug 2015

@adsumus je to cele divne..bohvie kde a hlavne aka je pravda..bohvie co sa tam deje s tymi nevinnymi detmi.a mozno nic tale dramaticke..napichavanie bez toho aby niekot vedel kto,co,preco,zaco,naco...mozno je tu ozaj len snaha ociernovat tuto organizaciu..a mozno sa tu cosi poodhalilo...niekto musi bdiet aj nad takymito charitami..unicef, who?

zita19
22. aug 2015

@aristka konto admin uz nie je kontrolovane, cize nikto to riesit nebude. Idem pohladat, kto je za forum zodpovedny

zita19
22. aug 2015

@aristka musis sa stazovat tuto: @xxxxxnnnnn Uz ani Mario neriesi forum

adsumus
23. aug 2015

@veriiii no zatial mi to vychádza tak, že sa môže slobodne obvinovať a ohovárať diskutujucich, že nevedia čítať, že píšu nezmysly, Co je na druhej strane super. a končím slovami svojho oblubeneho autora z detstva ako odkaz pre neočkujucu časť "je ľahšie oklamať ľudí ako ich presvedčiť, že boli oklamaní" drahí rodičia klamu vas https://bezpecneockovanie.wordpress.com/2014/05...

adsumus
26. aug 2015

na druhej strane je super, že očkujuci sa neznižuju k osobným útokom, to prvé je hnusné a myslím, že drvivú väčšinu ludí to od akýchkolvek diskusii a prispievania iba odradí, k tomu mojmu príspevku, čo bol upravený, tak že s tým povodným nemá skoro nič spoločné. to je ale dosť desivé, ked sa maju takto upravovať myšlienky a názory. 🙄