icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
tin007
27. aug 2015

Vrcholovy sportovec ma mumps, a bol ockovany. Hmmm, podobnost s pripadmi hracov z NHL cisto nahodna http://www.dailymail.co.uk/sport/football/artic...

veriiii
27. aug 2015

@tin007 snad bude mat uz dozivotnu imunitu😉 uvidime kolko hracov sa este nakazi

veriiii
27. aug 2015

@tin007 sekundarne zlyhanie mumpsovej vakciny je len u 0.2% ,primarne zlyhanie je vacsinou geneticky podmienene, podla studie cca 10%

adsumus
28. aug 2015

Neymar je už týžden na treningu, ostatným už by sa asi za ten čas prejavilo ochorenie.

petot
28. aug 2015

@veriiii "to uz aj do Afriky sa dostal antivax?"

Hypervax tam bol o niekolko desatroci skor.

tin007
28. aug 2015

@veriiii Ano, mal by mat dozivotnu imunitu proti mumpsu (proti kazdemu kmenu).

veriiii
28. aug 2015

@petot hypervax? vysvetli prosim.. btw-uvidime,ako sa tam ujme jedna z najpotrebnejsich vakcin-proti malarii..ci si myslis,ze tie deti nemaju pravo byt chranene?

veriiii
28. aug 2015

@tin007 😀 jasnee....teoria nie vzdy funguje V PRAXI..😉 poznam niekolko pripadov -a aj tu na fore pisala jedna mamicka ze mala 2x mumps..proti vsetkym typom mozno,a to by teoreticky mohla aj vakcina aspon zmiernovat priebeh.. 😵 opakujem,sekundarne zlyhanie vakciny je len 0.2% ,-ozaj veeelmi neucinna vakcina..primarne 10%

adsumus
29. aug 2015

Studentka na Texaskej univerzite si priniesla rubeolu z krajiny, kde sa stále vyskytuje, jej dve spolubývajuce sa nenakazili, ani žiadny iní spolužiaci. Skola má 98% studentov očkovaných. Rubeola sposobuje poškodenia plodu.
http://www.star-telegram.com/news/local/communi...

oskish19
29. aug 2015

priatelia prosim najde sa tu niekto, koho dieta absolvovalo len dve davky hexy a kto rozmyslal o preockovani len na tetanus? zajima ma, ci sa tetevaxom v tomto pripade preockovava len jednou davkou alebo troma. ak sa niekto najde, vopred vdaka za radu. nasa mudr to nikdy nerobila este...

adsumus
30. aug 2015

@oskish19 Ahoj, na tvojom mieste by som si po prvé prečítala príbalový leták http://www.vakciny.net/pravidelne_ockovani/Teta... a keby aj potom nič, tak sa spýtam na http://www.sprievodcaockovanim.sk/otazky-o-ocko... lebo tu ti poniektorí tak mudro poradia akože budeš mať doživotnú imunitu po prekonaní chorob, aj ked to nie je ani zdaleka pravda, lebo klapky na očiach a im stačí, čo ujo antivaxer vypotí večer nad čajníkom.

oskish19
30. aug 2015

@adsumus na sprievodcaockovanim som sa uz spytala. oni neporadia. oni poradia len doockovat vsetko podla normalneho ocko kalendara. preto skusam najst rodica ktory uz ockoval inak ako kalendari... ale aj tak dakujem.

adsumus
30. aug 2015

@oskish19 neviem, či ti ten rodič pomôže, lebo ono ked očkuješ inak ako podla kalendára, nemáš otestované či a ako dlho ti vydržia vzniknuté protilátky a ten rodič to tiež nevie.

oskish19
30. aug 2015

@adsumus on mi neporadi, ale ak je taky rodic, ktory ma dve hexy a potom dal dietatu len tetanovku tak viem, ze to na slovensku robia a vedela by som aj v akom veku dietata... samozrejme ockuju len doktori, takze je to pre mna len info o tom, ze taky postup na slovensku uz niekto realizoval. tak nejak to myslim 🙂

adsumus
30. aug 2015

@oskish19 aha, chápem, tak skus ešte http://www.vakciny.net/PORADNA/poradna.html ak teda takého rodiča nenájdeš, ale podla mna to máš v letáku napísané celkom jasne.

oskish19
30. aug 2015

@adsumus ano vidim, je tam jedna davka do dovrsenia sest rokov. dufam len ze to ozaj plati aj ked nema dokoncenu celu hexu.dakujem!

adsumus
30. aug 2015

@oskish19 napíš si radšej na vakcíny net, čo si o tom myslia tam

oskish19
30. aug 2015

@adsumus, jasne dakujem!

adsumus
30. aug 2015

@oskish19 nemáš začo.

katov
2. sep 2015

ahojte... stal sa mi hrozný prúser, bola som najviac sprostá a trapná!!! ☹ 😠 😖 na fb v jednej skupine proti očko som napísala, že môj úžasný muž (ešte nie manžel ☹ ) mi povedal, že so mnou nebude mať decko, kým mu nesľúbim, že ho dám očkovať ☹ no a nadávala som tam na neho, že je to primitív a debil, potom, že keď si kukne Anitu Petek a bude chceť očkovať, čo ja nedovolím a nespraví mi bábo, tak sa s ním rozídem... ☹ a že záujemcu mám, ktorý sa mi moc páči a bola by som s ním šťastnejšia, bo by mam určite tak netrápil, jak ten môj "milovaný" ☹ a pritom jemu som povedala, že záujemcu nemám... ☹ aj jeho mamku som tam ohovorila ☹ no a už to vedia úúúplne všetci, celá jeho super rodinka, aj naši kamarádi... ☹ pretože!!! nejaký prije... ko... alebo pi... mu to na fb poslali na násteniku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nenávidím ich, prajem im len to... nahoršie!!! dal to zdielať a už to teda vedia všetci!!! ale na moju žiadosť to našťastie vymazal... 🙂 no a teraz niečo krajšie. bola som u kartárky, u ktorej mi všetko vyšlo a určo vše vý(í)de, povedala mi hneď, s čím mám problémy, teda zdravotné, tri operácie v blízkej dobe, to je pravda, že sa ku mne okolo Vianoc vráti!!! (včera sa so mnou rozišiel ☹ ) potom mi vyjde svatba na malej 4 rôčky a potom synek a dcérka 🙂 a že spolu budeme do konca života!!! 🙂 a že ma s jednou podvede ☹ ☹ ☹ a že sa dozvie, z toho čo som mu mailom poslala (Anita Petek...) čo je očko za svinstvo, jaké choroby a plno smrtí!!! ☹ a potom bude zdielať môj názor, bude stáť pri mne!!! 🙂 a že ak by náhodou chcel očko, čo si nemyslí, že bude chceť a spraví mi bábo, tak sa s ním rozídem!!! ☹ ale to nespravím, bo očkovať nebude chcieť dať, že to si myslí mi povedala 🙂 takže už aby boli Vianoceee!!! 🙂 bo ho strašne ľúbim, nechce ma ani stretnúť ani vidieť, ale ja viem, že klamal aj seba aj mňa, že ma neľúbi 🙂 proste ma stále ľúbi, aj keď som ho tak ponížila. ale ponížil sa on sám, lebo to dal zdielať na fb... takže asi toľko. ja som sa odhlásila z tých dvoch skupín, ale idem pod iným menom... ešte vám chcem poradiť na fb ALTERNA - alternativní léčba nemocí je to skupina, kde sú super ľudia a strašne mi poradili, jeden BOREC dokáže vyliečiť všetko, mne po operácii nohy vyliečil nespánok, nemohla som potom ani sekundu spať bez tbl, dr do mňa len tbl cpali a on mi prikladal ruky na telo, na nohu atd. a po druhej návšteve u neho spím jak miminko!!! 😉 vylieči aj raka pred umretím, jednu poznám... 🙂 a noha mi odpuchla, pätu dám už dole a špičku hore, cítim si ju, keď si po nej škrabkám a prestala som krívať!!! takže pre mňa je to druhý pán Boh!!! 🙂 majte sa krásne a pekný dník všetkým... (PS ak poznáte niekoho chorého, detičky po očko ☹ a tak... napíšte mi správu tu a dám vám kontakt... teraz som volala jednému pánovi, čo jeho dcérka malá má raka mozgového kmeňa ☹ tak už bude zdravá, bo ju vylieči!!! na jedničku muž!!! 🙂

ajana1
2. sep 2015

@katov toto je akoze vtip?

katov
2. sep 2015

@ajana1 neni, to ty si vtipná... 😀 nekomentuj ma jo???!!!

katov
2. sep 2015

@katov jako co konkrétne??? to o očko/neočko, kartárka abo ten borec???

katov
2. sep 2015
ajana1
Odpoveď bola odstránená
katov
2. sep 2015

@ajana1 trhni si nožkou, dobre???!!! 😀 a maj sa "krááásne"!!! 😝

ajana1
Odpoveď bola odstránená
katov
2. sep 2015

@ajana1 vieš čo???!!! ty si evidentne do žiadnej školy nechodila!!! 😀 a evidentne si nikdy nemala predmet zvaný etika!!! 😀 a vieš čo???!!! nech sa ti v živote "daríííííííííííííí" 😀 😀 😀 a posledná vecička, maj sa "kráááááásne"!!! 😀

sardinka333
Odpoveď bola odstránená
kvieta
Odpoveď bola odstránená