icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
zita19
Odpoveď bola odstránená
adsumus
5. sep 2015

@katov Ahoj, zaujal ma tvoj príspevok ohladom neočkovania, že kvoli tomu, že si neočkujuca od teba ušiel muž. Kartárka ti vyveštila, že sa vráti. Myslíš, že zmeniš dovtedy názor na očkovanie alebo on?

zita19
5. sep 2015

Chcem sa spytat preco bol moj prispevok zmazany? Pravidlo Neodbocuj od povodnej temy bolo uz davno zrusene. Alebo sa mylim? A v konecnom dosledku som reagovala na prispevok katov z 2. sep o 14:54
Od istej doby sa do tejto temy zasahuje pricasto, pricasto sa mazu prispevky (aj ked nie su ani urazlive ani provokacne) a uz vobec sa mi nepaci, ze vyssia moc edituje prispevky uzivatelov. To uz kde sme?! Za prispevok si zodpoveda jeho autor a nikto nema pravo do neho zasahovat. Ci?

adsumus
5. sep 2015

Aj ja sa chcem spýtať, kam z fora zmizla diskusia Agresívna antiočkovacia kampan. Mala 471 lajkov, tolko ludí sa o tuto temu zaujímalo, už som to urgovala cez IP, asi mesiac a bez odpovede. https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/agresivna-protiockovacia-kampan-a-jej-dosledky-2/

stefi76
5. sep 2015

@adsumus Ahoj, vakcína Tetavax je dostupná aj na našom trhu? nenašla som ju.

stefi76
5. sep 2015

@oskish19 Na našom trhu som našla vakcínu Alteana, tá sa v základom očkovaní aplikuje 3 dávkami podobne ako hexa vakcína. Ak dieťa má dve dávky hexy, a tretiu chceš len proti tetanu, dieťa by som zaočkovala proti tetanu a preočkovala v 6. a v 13. roku života (podľa príbalového letáčika). Každá dávka vakcíny sa počíta.

stefi76
5. sep 2015

@adsumus T.č. asi u nás nedostupný podľa stránky.

stefi76
5. sep 2015

@adsumus registrovaný je, ale momentálne nedostupný, lieky si stále pozerám na stránke adcc, podľa toho viem či sú dostupné na trhu.

adsumus
5. sep 2015
sanym
5. sep 2015

@adsumus pani s nickom katov bola na fóre zablokovaná, takže ti už neodpovie

oskish19
5. sep 2015

@stefi76 ahoj, alteanu ale isto nechceme - ta ma ortut pokial viem v zlozeni. (zaujimave ale ze ja som nasla na sk praveze dostupny len tetavax). ps - on uz bude mat sest, a ma len dve davky hexy - a to mi prave tvrdili ze uz potrebuje tri davky tetanovky s odporucanym odstupom (tam su tie par mesacne...) som z toho debil, na 3 sa neodvazim ani keby co bolo,... :( inak ja som tetavax normalne nasla v lekarni asi pred mesiacom. a dakujem za odpoved!

adsumus
5. sep 2015

@oskish19 vakcína obahuje ortuť? aj kynadid? to ti kto povedal?

oskish19
5. sep 2015

@adsumus kyanid? neviem, len viem, ze som citala porovnanie alteany a tetavaxu a vysiel lepsie tetavax kvoli zlozeniu. zapamatala som si thimerosal ze je v alteane, zeby som si to pamatala zle? ak som sa pomylila tak pardon.

adsumus
6. sep 2015

@oskish19 a kde si to čítala? v antivaxe? stále píšu, že máte čítať príbalové letáky ortuť? NO kyanid? NO http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/pil/altean... bod č.6

adsumus
6. sep 2015

@sanym škoda, len treba dufať, že ona nebola typický neočkujuci rodič a nevieš prečo ju zablokovali, náhodou, ty máš prax v týchto veciach.

sanym
6. sep 2015

@adsumus vidim, ze stale ranajkujes vtipnu kasu. Ano viem, za urazanie spoludiskutujucich. Nie, ona nebola typicky neockujuci rodic, ale typicka blbka, akych je plno bez ohladu na ich postoj k ockovaniu.

adsumus
6. sep 2015

@sanym aha, tak dakujem za doinfo.

oskish19
6. sep 2015

@adsumus však ok, platí moja predchádzajúca odpoveď, ak som sa pomýlila tak pardón, každopádne tú poznámku o kyanide aj tak nechápem. ja som sa normálne pýtala resp. diskutovala.

adsumus
6. sep 2015

@oskish19 narážka na toxické jedy, čo nás antivax informuje, že su vo vakcínach, aj ked tam nie su, ak sa ťa dotklo, prepáč, môžeš napísať prečo neočkuješ dietko svoje?

pslahorova
6. sep 2015

rodicia NEOCKOVANYCH DETI si neuvedomuju zasadnu vec! Znizuju tym kolektivnu imunitu obyvatelstva a davaju priestor novym chorobam. Dakujem vsetkym super rodicom.

kbeata
6. sep 2015

@pslahorova nemáš začo,a poďakuj sa aj mojím rodičom,že ma v štyridsiatke nedali preočkovať

tin007
6. sep 2015

@pslahorova Prosim ta a ako konkretne ti rodicia neockovanych deti znizuju kolektivnu imunitu?

adsumus
6. sep 2015

@kbeata daj sa sama, ja som sa tiež dala pred rokom. 😉

kbeata
6. sep 2015

@adsumus nemôžem,neni som svojprávna,a štát na to kašle 😉

adsumus
6. sep 2015

@kbeata očkovanie nesvojprávnych osob sme tu ešte nepreberali, tak som zvedavá, či k tomu bude mať čo antivax alebo provax povedať, možno sa pridá aj fanaticvax. 🙂

oskish19
6. sep 2015

@adsumus je očkovaný, máme absolvovať do- resp preočkovanie, kvôli nežiadúcej reakcii zvažujeme iné možnosti očkovania.

adsumus
6. sep 2015

@oskish19 akú mal nežiaducu reakciu? to by si mala asi riešiť s tvojou dokinkou alebo v očkovacom centre

oskish19
6. sep 2015

@adsumus aj riesim.