(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@adsumus Podla toho, kde a u koho si ten test das urobit. Ved je to zlata komercia, ako pise kvieta... cize kazdy si moze pytat, co chce.. podobne ako za ramy okuliarov, ci nejake topanky.. Napr. ja ten test robim len pre tych, co na to maju dobry dovod, ked uznam, ze vediet vysledok bude dolezite. Tychto ludi to potom stoji menej, ako mesacne zdravotne poistenie u nas.
@adsumus 'Kvalifikuju' 😀 sa tym, ze su mojimi klientmi a platia za cas, ktory s nimi stravim...
Ak aj to ta zaujima (ja sa na tvoj plat pytat nebudem..), tak na pracovnu hodinu poradenstva dostanem asi 0,80-2,40 eura. Nemam z tych testov vobec ziadny zisk, ziadny bonus, nic, preplatim len to, co si pyta labak. Ked nepride tyzden nik, nemam nic. To je ten skvely alternativny biznis.
AK ma niekto prehovori, ze chce len test bez konzultacii, tak stale nad tym stravim aspon 5 pracovnych hodin (posta 2x, vyplnovanie, emaily, problemy pri odbere doma..) a nauctujem si len to. Kazdemu vysvetlim, ze vysledky im budu totalne nanic, lebo nebudu vediet test spravne interpretovat. Poznam takych, co tie tabulky pochopia uplne zle a robia hluposti.. Preto sa snazim dlhymi vysvetleniami, ktore mi zaberaju ozaj vela hodin charity, vysvetlovat, preco ten test nechcem davat ludom, ktorych nepoznam zo zdravotneho hladiska. Slovaci ma vsak neustale presviedcaju, ze oni moje rady nepotrebuju a chcu len a len ten test, nuz im vyhoviem (asi iny blazon na SK nie je, co to dava za tak nizku cenu). Potom samozrejme nevedia, co s tym, nebodaj sa niekto este da na nejaky pofiderny detox. Ale co uz, ked su u nas vsetci googlovi odbornici na vsetko.
Aby som navratila tuto temu tam, kde ma byt... otazka ockovania NIE JE LEN otazka tazkych kovov.
Ako som uz pisala, nebola som proti ockovaniu, lebo som o tom nic nevedela. Podobne, ako som v pohode (teda ticho znasajuc vedlajsie ucinky) brala v minulosti lieky, lebo som o nicom lepsom nevedela. Nepomohlo. Zdravie sa nevracalo, skor naopak. Tak som bola PRINUTENA sa zaujimat o alternativu, a to az do tej miery, ze som si ju v zahranici, pouzijuc vsetky moje uspory, vystudovala.
A preto som sa zapojila do rozhovoru, aby som reprezentovala aj tu druhu, alternativnu stranku veci. Ako MYSLENY zastanca tej druhej strany (...POZOR ja nie som proti vsetkym imunizacnym postupom!!.....), uvediem aspon zoznam 122 studii, ktore ukazuju prepojenie autizmu & vakcin (nie vsetky sa mi tam pacia, ale aj tych 50 dobrych zavazi).
A to je len jedna diagnoza, okrem autizmu su samozrejme aj menej viditelne veci, napr. epidemia autoimunitnych chorob, ktore nastupuju az neskor v zivote (co nie je len problemom tazkych kovov, ale vlastnej vakcinacnej latky a to vacsinou az v kombinacii s inym vplyvom z prostredia, trebars aj antibiotikom).
http://www.scribd.com/doc/220807175/122-Researc...
@nutwell Toho sa nemusíš báť, žeby tu nebola alternaíva zastupená, sme tu dennodenne strašený proti očkovaniu a su nam ponukané alterantívy najroznejšieho druhu, už nám tu ponukali protiparazitné kury, vitamín c kury, detoxikácie najroznejšieho druhu, homeopatické nosody, terza tu máme vlasovú anylýzu, študie, ktoré si dodala tiež poznáme, ide o predstavitelov alternatívnej medicíny poväčšinou, týkaju sa látok, ktoré sa vo vakcínach nenachádzaju, su to experimenty na zvieratách, ani zdaleka nie su o autizme a očkovaní, tiež si treba uvedomiť, že ak by sa komukolvek podarilo vedecky dokázať, že okčovanie je škodlivé, už by ho dávno zakázali, tie dokazy ale chýbaju, možno aj pretože očkovanie nie je školdivé, ale naopak, chráni naše deti pred vážnymi chorobami a príčiny vysokého obsahu toxických látok v našich telách treba hladať inde. Tot pred pár dnami sa zistili vysoke pesticídy v bežne predávaných jablkách, slovensko sa stalo krajinou nelegálnych skladok, ktoré sa uvolnuju do prostredia a tak dalej, viniť vakcíny je naivné. Ináč záverymáš odvážne, len keby si ich dokázala doložiť a primerane vysvetliť, napríklad ako sposobuje vlastná očkovacia látka v kombinácii s antibiotikami autimunitu, to je veľmi zaujímava tema. Dakujem.
@nutwell a tuto studiu si zaplatili sami antivaxeri, že očkovanie sposobuje autismus, ale nevyšlo. všetky opičky či už očkované mmr bez tiomersalu alebo očkované vakcínami s tiomersalom alebo očkované len solnym roztokom, teda neočkované sa správali rovnako, sledovali ich 6 rokov.
http://www.etrend.sk/ekonomika/bojovnici-proti-...
@prevenar ty a tie tvoje príbalové letáky... píšeš to tu dookola, už ti tu na to nikto ani nereaguje...
btw, môžeš mi prosím ťa vysvetliť, prečo ľudia chorí na rakovinu podstupujú chemoterapiu napriek jej veľmi vážnym a častým nežiaducim účinkom???
@curious_george podla mna pre to iste, preco sa ludia nechavaju tak masivne dobrovolne ockovat, pre neznalost a masineriu farmaceutickeho biznisu, ktora nas z kazdej strany presviedca, ze ina alternativa neexistuje
http://panobcan.sk/neuveritelne-ako-dlho-zije-p...
@curious_george Chemoterapiu vsak nepodstupujes preventivne, ale az ked mas diagnostikovane ochorenie, to je obrovsky rozdiel proti preventívnemu ockovaniu.
@sirinka aha,tak zisky? Ok,tak napr.ja si otvorim obchod s topankami,budem ich nielen predavat,ale aj vyrabat a budem mat z toho biznis a budem na tom zarabat. A bolo by asi dost cudne,keby som z toho,ako vyrobca nemala zisky ja,ale napr.sused,co sprostredkuva zajazdy do Egypta. Je uplne teda nelogicke,priam poburuje,ked ti,co vakciny vyrabaju,na tom aj zarabaju,mali by na tom zarabat uplne ini ludia z ineho biznisu. Tak hej
@sasa1983 ja nepoznám podnikatela ktorý by nepracoval AJ pre zisk.... 🙂 niekto niečo vyraba, ma s tym spojene naklady, ale ma to davať zadarmo....
@sirinka aka je alternatíva očkovania? Ja som sa to za celu dobu trvania tejto ,,diskusie,, nedozvedela...
A ,,alternativcom, ide v prvom rade o verejne zdravie hej?? Stači kliknut na ich stranky...a vo svojich shopoch nemaju zadarmo ani vitamin C...o predrazenosti niektorých produktov ani nehovoriac...
http://plus.sme.sk/c/20062365/smrtiaca-farmacia...
Ak niekomu unikol tento clanok, odpoveda na vela otázok, ktore tu padli.
Lieky sa vzdy na niečom alebo niekom testovali.....ste objavili teplu vodu? Ked si zoberiem kolko je obyvatelov USA tak 200 tis.mrtvych američanov je ,,smiešne čislo,, v suvislosti s liekmi.
Aj v čine a Indii je lacnejšie nechať šiť ,,handry,, a preto sa tam šije predpokladam 90% značkových odevov..takze to ze idu za hranice mna voobec neprekvapuje. Okrem toho tam hladaju ludí ,,ochotných,, čo aj v članku uvadzaju...s pištolou nikto človeku pri hlave nestoji aby išiel do ,,testu,,. Chorý človek v nadeji na vyliečenie alebo zlepšenie stavu vyskuša čokolvek - všade na svete...nech je to aj na Antarktide. To ze sa popri tom deju aj svinstvá je zial ,,sučasť,, ktorej len tazko zabraniť - mozno ju len eliminovať do istej miery.
@sasa1983 porovnavas neporovnatelne, ale ano, ked ti bude jedno, v akej kvalite co komu predas a jedine, ta bude zaujimat zisk, dajme tomu ten zajazd do egypta, presvedcis klientov, ze ide o uzasnu bezpecnu dovolenku a posles ich do nebezpecnej oblasti s nizkou urovnou sluzieb a este im budes tvrdit, ze nic lepsie neexistuje, tak to nie je ok.... Kazdy, kto podnika, to robi pre zisk, ale nie kazdy podnika cestne... A vo farmaceutickom priemysle je to zvlast citliva tema...
@sasa1983 no ved vyborny priklad, ja tiez nechodim na miesta, kde predpokladam mozne problemy, a ani keby nam zrazu vsetkym stat zacal pausalne uhradzat tuto dovolenku a tvrdit nam, ze nebezpecenstvo tam sice je, ale postihne len malu cast z nas a ostatni si to uziju, tak tam tiez radsej nepojdem 😉
@sirinka a co sa urazas? Ved to je pravda,rizik je tolko,ze aby clovek ani radsej nespal. Potencionalne NU z ockovania su realne,a rozhodne si nemyslim,ze ich treba bagatelizovat a ignorovat,ale zato,ze je na pribalovom letaciku napisane to a to,neznamena,ze zakazme ockovania. Su ine liecebne modality,kde VZDY su pritomne sprievodne NU z liecby a absolutne vzdy sa vyskytnu a napriek tomu,nie je mozne danu liecbu vynechat,ak chce mat pacient sancu sa aspon liecit,az vyliecit.
@sasa1983 😅 a to z ktoreho pismenka si vycitala, ze som sa urazila? len som jednoducho zhodnotila, ze nema dalej vyznam pisat s tebou, pokial sa uchylujes k takymto frazam. slusne som teda nasu debatu ukoncila. pokial sa jedna o situaciu, kedy nie je mozne vynechat nejaky typ liecby, aby mal clovek aspon sancu, neda sa to prirovnavat k preventivnym zasahom na malych detoch, ktore maju otaznu ucinnost a kopec neziaducich ucinkov.
@sirinka omg... toto myslíš akože vážne? podľa teba pacienti chorí na rakovinu podstupujú liečbu chemoterapiou "pre neznalost a masineriu farmaceutickeho biznisu, ktora nas z kazdej strany presviedca, ze ina alternativa neexistuje"????
normálne tu v tejto diskusii miestami neverím vlastným očiam a postrádam tu už aj posledné zvyšky zdravého rozumu a uvažovania... linkami na stránky typu "panobcan.sk" si sa ani nemusela unúvať... seriózne médium...

@kvieta Bohuzial, tie ''zlate komercne alternativy'', cize bez pchania liekov pr kazdej navsteve, nie su preplacane farmaceutickym priemyslom a ani poplatkami zdravotneho poistenia, ci nepriamo, cez platenie dani... Myslis, ze klasicke zdravotnictvo nie je zalozene na komercii? Vies, kolko zarabaju farmaceuticky repovia? Alebo taky moj 'statny' obvodak? Vies, kolko stoji zakladny krvny test v labaku? A tie, co zakladne nie su, tie su dnes uz tak drahe, ze ich obvodak odmieta dat robit. Napr. take obycajne protilatky na stit. zlazu ma minule vysli 48eur, lebo si ich clovek musel platit sam.. A zvysok platia ti, co pracuju a nechodia k lekarovi, lebo su bud zdravi, alebo si riesia problemy sami, ci prave tymi alterntivami.