icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
volterra
15. apr 2016

@buckeye o tom, koho ja očkovaním ohrozujem, môžeme polemizovať. Veď tí, čo sú očkovaní, sú predsa chránení! Tých neockovany človek ohroziť nemôže. Iba že by očkovanie nefungovalo 🙂. Či?

adsumus
15. apr 2016

@volterra aj očkovaní môžu ochorieť, aj nedoočkovane deti (do 1rok,do 9rokov pri mmr), aj tehotne ženy pretože imunita nie je doživotna, ani po očkovaní ani po chorobe, aj deti s oslabenou imunitou, po chorobách, starší ludia.

aristka
15. apr 2016

@volterra ohrozis aj tym fin.chod.rodiny .ze vdaka neocku tu budeme mat napr.osypky a budu sa zatvarat ci skolky alebo skoly mozno aj na par tyzdnou ...mna ako matku a zivitelku to absolutne nepotesi ...

sirinka
15. apr 2016

@buckeye s tym na mna nechod, nepisem o ziadnych tv programoch. Virus chripky sa nam meni stale a odjakziva, ale jeho vplyv na nas organizmus je plus minus rovnaky, akurat cim dalej tym viac sa ockovanie proti chripke javi ako uplne zbytocne. Zika sa rozhodla mutovat raz za 70 rokov a to iba v presne ohranicenom priestore... 😉

buckeye
15. apr 2016

@sirinka ohraniceny priestor naznacuje ze islo o jednu konkretnu zmenu v genome a zatial je tento subtyp len na jednej lokalite, kym to ludia ako hostitelia neroznesu dalej, okrem toho, ak sa nieco umelo vytvori, da sa zistit, ze to bolo umelo vytvorenr, pretoze vkladanie genov nie je az na takej urovni, aby sa zasah dal zamaskovat, take nieco by sa hned zistilo,co sa tyka ziky, tak nie rozsireny po celej populacii nebol, rozhodne nie ako u nas chripka, i ked jeho nakazu ludia prekonavali ako tak bezproblemovo, nebola to masova nakaza

sirinka
15. apr 2016

@buckeye rozhodne, kde kto ma vybavenie aby si mohol virus otestovat... Ved na slovensku ani nemame laboratorium tusim, ktore dokaze tento virus diagnostikovat. Ale ano, pokial verime tomu, ze vsetci pracuju poctivo, nic sa v dnesnej dobe neutajuje pred verejnostou, tak tvojim informaciam mozeme plne doverovat. Je to realita? Podla teba? Veris tomu naozaj?
Pokial mas chut, precitaj si napriklad tuto temu
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/7369-nahoda-...

mb269
15. apr 2016

This video is from the university of Calgary. It shows how mercury kills brain neurons. Using live brain cultures, the mercury is introduced and the cells die. Vaccines contain mercury called thimerosal. Thimerosal causes this to happen in human brains. Autism is caused by vaccines. Autism and mercury poisoning are the same thing.

Degeneracia mozgovych buniek po vakcinacii

https://www.youtube.com/watch?v=IHqVDMr9ivo
volterra
15. apr 2016

@adsumus hneď prvými slovami si potvrdila, že či je očkovaný alebo nie - ochorieť môže, ale aj nemusí. Z toho vychádza, že je to úplne jedno, či sa niekto zaočkuje, alebo nie, všetko to závisí len na imunite a kondícii toho konkretneho jedinca. V ďalších slovách tvrdíš, že imunita nie je doživotná, asi myslíš imunitu po očkovaní, takže to znamená, že tí, u ktorých už tá očkovacia imunita vypršala ( a to absolutne netušíme, kto je) takže tí všetci sú na tom rovnako, ako tí čo neočkovali vôbec. Tí už nie sú nebezpeční? Tí už choroby neroznášajú? Ďalej deti s oslabenou imunitou, po chorobe, príp. starší ludia - tí sa musia sami dodatočne chrániť, aby neprišli do styku s ničím a s nikým potencionálne nebezpečným, pokiaľ majú predispozíciu nachytať niečo - je to v ich záujme. Nesmú chodiť do veľkých kolektívov, príp. sa musia izolovať - opakujem - v ich záujme, nie mojom.

mirkaaa80
15. apr 2016

@adsumus ockovani ked ochorejú tak je u nich priebeh oveľa slabší, takze sa nemusíš báť! A ľudia s oslabenou imunitou, ved ich bg malo práve ockovanie chrániť, nie? Prečo sa takí ľudia nemôžu ockovat? Čo im môže taká vakcina spôsobiť, čím im môže uškodiť? Aj moje dieťa má oslabenu imunitu, ma 1,5 roka, 4 krát už zapal priedusiek, a do toho laryngitidu, sopliky sú nonstop, ekzem....a mám ho ockovat. Tak kde je tá hranica oslabenej imunity, od ktorej sa nemôže ockovat. Aj keď teda stále neviem prečo, ved vakciny sú bezpečné, aj mechanizmus ktorým fungujú, aj látky ktoré obsahujú.

prevenar
15. apr 2016

@tery29 lebo klame . ...a preco by neklamala ? co je lepsie pre jej biznis? z coho ma ona osobne menej problemov ? - ze ockovanie je 100% neskodne , alebo ,ze kazdemu 10temu dietatu z toho nieco je ?

myslim ,ze je to totalne samovysvetlujuce.

aristka
15. apr 2016

@volterra pre laika je to jedno ,či ochorie očko či neočko ,keďže nechápeš že nie je priebeh choroby a priebeh choroby ..nehovoriac o liečbe ,či dlžke zotavovania a možnosti kompklikácií,keďže v tom všetkom je sakramenský rozdiel u očko či neočko ...

aristka
15. apr 2016

@mirkaaa80 čo je termín ľudia zo oslabenou imunitou ...myslím si ,že zhodnotenie stavu imunity je na lekárovi a sú tam presne vyhradené kontraindikácie ...a čo vyšlo vo výtere u tvojho dieťatka ...možno kok alebo máte len zväčšenú nosnú mandľu alebo je jednoducho alergik ,keˇže má aj ekzém a jeho prejavom je aj astma ....takže si daj dieťa otestovať ,čo mu robí problém ,možno nejaká potravina čo mu dávaš ...a pozor na kypriaci prášok ,vodu ,čokoládu ,sol ...keďže tam si zjavne nezisťuješ aké látky to obsahuje ...

aristka
15. apr 2016

@prevenar pani doktorka má z toho pár eur za podanie im inj....určite viac máš ty za hlúposť na akože čistenie vody alebo nejaký vysávač ....

prevenar
15. apr 2016

@tery29 ha, teraz som si spomenul, mali v skupine uzivatelku , ktora omietla ocko . lekarka jej tvrdila , ze je prva u nej. o nejaky cas odmietala u tej istej jej kamoska, ,ktorej tiez tvrdila ,ze je prva :D akurat jej nedoslo, ze by sa mohli poznat 😵

nasa mala mala ekzem po ocko , lekarka samozrejme tvrdila, ze to "urcite" nie je z toho - samozrejme bez akychkolvek vysetreni ..zozeriem ponozku, ze stale dalsim poskodenim tvrdi , ze 30 rokov nevidela ziadne nasledky. pre nich totizto ziaden nasledok nesuvisi s ockovanim , aj ked je uvedeny v pribalovom letaku. tak jednoduche to je 😀

aristka
15. apr 2016

@prevenar zabudol si podotknúť ,že ty si alergik ..takže určite tvoje dieťa nič po ockovi nezdedilo

mirkaaa80
15. apr 2016

@prevenar oni ich školia na tych seminároch, co majú rodičom hovoriť. Ako argumentovať odmietajucim rodičom. Aj mne dr. povedal že za 30 rokov nemal jediný prípad NU, druhykrat mj povedal že 1 prípad mal- ale ten istý príbeh mi povedal aj v súvislosti s inou skutočnosťou. Takze zjavne si nepamätá čo komu hovori, ani sa nečudujem pri toľkých pacientoch. Len že mne vždy povedal niečo iné a zjavne si vymýšľal. Keď som došla s tym ze chcem maleho ockovat proti tbc, povedal ok, nepresviedcal ma že nie. Keď som sa ale potom začala o to zaujímať a rozhodla som sa že to tbc nedam, povedal že dobre. Takze kam vietor- tam kabát 😉

mirkaaa80
15. apr 2016

@aristka nehodnot prosím, čo ha zistijum alebo keď má nepoznas. Môj malý keďže má len 1,5 roka nejedava čokoládu, ani výrobky s kypriacim práškom, žiadne brumiky anj podobné sracky, žiadne pribinacky ani akoze "ovocné jogurty", solíme len minimálne, kravske mlieko nepije, pije iba obyčajnu filtrovanu vodu, nepoužívam avivaz...atď. Tak ma prosím nehodnot. Ja som bola zastanca ockovania, ale po tom čo som zistila že doktori klamú/ nehovoria pravdu som veľmi opatrná.

aristka
15. apr 2016

@mirkaaa80 kypriaci prasok sa nachdza len v brumikovi ...inak si nepochopila pointu .kedze si hore pisala o pridavnych latkach v ocku a zjavne ani netusis .kde vsade sa nachdzaju .kedze ja som venovala len kvapku v oceane ...takze si zi vo svojej nevedomosti ...inak ani ten filter v kanvici vsetko nevychyta...

mirkaaa80
15. apr 2016

@aristka tie látky sa nachádzajú všade okolo nás, to ja viem! A viem že v tom prostredí musíme žiť, nie som žiadny extrémista ani biomatka, len sa snažím eliminovať a ovplyvniť, to, čo je v mojej moci. To som ti tým chcela povedať, takze zjavne ty si nepochopila mna. Pozri my dve spoločnú reč asi nenájdeme 🙂.

adsumus
15. apr 2016

@volterra neočkovaný a očkovaný nemaju rovnaku šancu, že ochoreju, neočkovaní maju oveľa vyššiu nakolko nemaju proti chorobe nijake protilátky, telo si ich musí najskor vytvoriť, zaokčovane dieťa už ma protilátky, ktoré jeho organizmus využije na boj s chorobou, čo môže znamenať a aj znamená častokrát záchranu života, tebe ale z thoo vychádza, že to je jedno, tovja vec. druhá vec to nie je až taká neznáma kedy vyprchával ludom imunita, rpetože hladina protilátok sa testuje v populácii po rokoch od okčovania a určuje sa kedy je treba preočkovať, zatial vychádza, že ochrana očkovaním je veľmi vysoka a trvá dlhšie ako sa dokonca predpokladalo. takže tvrdiť že my dospelí nie sme chránení očkovaním je dokazom neznalosti problematiky alebo lahostajnosti k vedeckým dokazom alebo čo je horšie slepej dovery v propagátorov alternatívnej liečby, to je to najhoršie hádam.

čo sa týka ludí s oslabenou imunitou, že sa musia chrániť sami, tak to máš pravdu a chrániť sa môžu len tak, že minimalizuju riziko ochorenia, tým, že sa nebudu stretávať s ludmi, ktorí maximalizuju riziko ochorenia neočkovaním, napríklad tak, že budu poznať počet nezaočkovaných v skolke a skole. nie je to momentálne v tvojom záujme, ale človek nežije momentom a musí počítať so všetkým,aj s tým, že sam zaúadne do kategorie ludí s oslabenou imunitou a potom to asi bude ina perspektíva, budeš potrebovať ohladuplnosť okolia.

adsumus
15. apr 2016

@mirkaaa80 práveže deti s oslabenou imunitou treba očkovať, lebo v strete s ozajstnými živými bakteriami nemaju schopnosť sa brániť, preto je lepšie pripraviť dieťa na choroby očkovaním, očkuju sa dokonca deti s aids, je to na zvážení lekára, ktoré dieťa konkretne s akým imunitným problémom ano a ktoré nie. nemal by o tom rozhodovať nejaký trapko arogantný na nete, ktorý tvoje dieťa v živote nevidel a ktorého iba zaujíma kolko vitamínu c nakupiš.

adsumus
15. apr 2016

@mirkaaa80 Ináč by ma zaujímal kedže tvoj drobec nie je očko a minimalizuješ všetko, čo považuješ za škodlive, ako si vyssvetluješ že je stále chorý?

sardinka335
15. apr 2016

@adsumus šak mozno prave preto su tie deti take lajbave....chranene v skelnikoch...priapdne rodičia su denglavý...moja mala pred obedom hrst hliny - kym som zistila prečo je v izbe tam ticho vyrehotana

hajanka
15. apr 2016

@aristka otazka znie preci je tomu tak? moj nazor - ma na to vplyv prave aj ockovanie.
Ockovanie = umely zasah do IS = neprirodzene vniknutie do org = nerovnovaha v IS = nachylnejsi org na bakt vir = viac ATB
Moj nebol nikdy ockovany a nemal koka ani nic podobne, ziaden nabeh ani inhalacie ani spiral ani nic podobne, free of ATB 😊

evittam
15. apr 2016

@sardinka335 No vidíš a moja je neočkovaná, vôbec nie je lajbavá ani ja s mm nie sme denglavý a v žiadnych skleníkoch nežijeme - sme normálna rodina 😀 a piesok a hlinu už tiež pojedla a vôbec nič jej nie je - ešte vôbec chorá nebola - až na kiahne, ktoré domov doniesol syn zo školy. Takže to nebude určite očkovacím statusom či je dieťa chorľavé alebo nie. 😉

volterra
15. apr 2016

@aristka to tvrdis na základe čoho? Konkrétne, prosím.

volterra
15. apr 2016

@adsumus. "pretože imunita nie je doživotna, ani po očkovaní " "ochrana očkovaním je veľmi vysoka a trvá dlhšie ako sa dokonca predpokladalo. takže tvrdiť že my dospelí nie sme chránení očkovaním je dokazom neznalosti problematiky alebo lahostajnosti k vedeckým dokazom" citacie z tvojich odpovedí. Nepodporuje si to náhodou? Evidentne napises to, čo sa ti hodí, nevadí, že nasledujucou odpoveďou vyvracias predchádzajúcu.

aristka
15. apr 2016

@mirkaaa80 ako vies co mas eliminovat .ved dieta mas stale chore ...eliminujes asi nespravne veci

adsumus
15. apr 2016

@volterra kde si protirečím?

adsumus
15. apr 2016

@evittam ale to že tvoja lajbava nie je, može byť žeby nebola lajbava ani po očkovaní a maminky neočkuju aby nemali lajbave deti a nevychádza akosi, ešte sa im lepia aj tie choroby, čo by nemuseli mať.