(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@adsumus a kto povedal že nie je ockovany? Bohužiaľ prvé dieťa má zaockovane všetko, + odporúčané, druhé ma tiež + rotavirus, bohužiaľ som stihla stopnúť iba MMR. A som na seba neskutočne nasrana, ze som sa spoliehala na štát, na doktorov, ktorí klamali a zneužili moju dovercivost. Ale moja chyba že som sa nezaujimala skôr. Starsi je hyperaktívny, alergik, mladší už tiež alergik s ekzémom a ooakujucimi sa infektami dýchacích ciest. Ja mám oslabenu imunitu a neurologické problémy odkedy som sa dala zaockovat proti hpv. Takze ma nikto nebude presviedčať že vakciny nemajú na telo negat.vplyv . Ja som dala dosť zarobiť tým farmaceutickym smradom.
@mirkaaa80 podla mna si príliš skoro uverila antivaxerom, že ti lekári klamali ohladom očkovania a že za chorobami je vylučne okčovanie a nič len okčovanie, pretože lekári a vedci zistovali či su medzi očkovanými a neočkovanými deťmi rozdiely, čo sa alergii, hyperaktivity, oslabenej imunity, ekzemov a tak dalej týka a nie su, jediný rozdiel je v ochoreniach, proti ktorým sa očkuje, tam su neočkovaní v nevyhode, choreju a aj zomieraju. Filtrovanu vodu tiež nepovažuješ za čistu reklamu bez učinku s možnými negatívnymi následkami na zdraví? V inej diskusii uvádzaš, že spušťačom tvojej choroby bolo prvé tehotenstvo, potom si bola nonstop chorá a počas druheho tehotenstva, si začala brať kvapky do nosa, nejaké pastilky, biofarox, potom su vybrala imunor a klopyklopy, ale tvoj drobec mal reflux diagnostikovaný ešte v porodnici. Aby bolo jasne, ja ťa nepresviedčam, mne je jedno čo si myslíš, len sa snažím utvoriť si názor na veci. A nerobiť zybtočne chyby iných.
@mirkaaa80 A ja nad tým uvažujem preto, lebo sa stávaju prípady, že rodičia odmietaju klasicku medicínu a dávaju prednosť smoothies, vitamínom, cibula do ponožiek a čo ja viem čomu ešte a dieťa je následkom toho poškodene na zdraví, teraz práve su rodičia na sude malý syn im ochorel, nevzali ho k lekárovi, liečilli ho alternatívne, nakoniec dostal meningitídu a zomrel, uplne a dokonale odmietaju klasicku medicinu až do uplneho konca, ale ja som presvedčena, že ak by mali oni trpieť ako to ich bezbranne dieťa do tej nemocky by zašli, neviem prečo si to myslím, mám taký pocit.
@adsumus áno, tehotenstvo to len dokončilo, to ockovanie hpv som absolvovala ešte pred ním, vies, ja som stále rozmyslala nad tým prečo sa na mňa začalo všetko lepiť, maly najprv zdravý aj dlho kojeny.....a potom tiež choroby...a spatne ked sa nad tým zamyslím, všetko sa to spustilo po tych ockovaniach, či mne ale malemu alebo teraz tomu druhému. A k mojmu postoju neprispieva ani "odborný " postoj lekárov ktorý chce ockovat aj keď máme sopliky- že sak to nie je choroba. Čo na tom ze ich má od septembra, a raz za čas sa mu to tak zhorsi že mu to z večera do rána stecie na priedusky. A vies, potom nasledjju atb jednu, druhé, samozrejme vždy bez crp. Imunologicka predpise ljeky na podporu imunity, samozrejme bez akéhokoľvek vysetrenia krvi...naslepo, že skusime! Idem s malym k dr. ze po chorobe mu zostali zvysene teploty- najprv je to normálne lebo je v rekonvalescencii, potom je to z toho že rastie a nakoniec mi povedali že teplota 37,2-3 nie je zvysena ale úplne normálna a nemam mu ju merat!!!! Čo na tom ze vždy maval 36,2. Takze takých *amatérov" ked máme akoze za doktorov tak sa nečuduj že som skeptická a neverim. A do toho to klamanie o neziaducich ucinkoch ocko, že iba teplota a nic viac, za 30 rokov nemali žiaden NU, a ked poviem že mi dieťa týždeň po rotarixe vracalo, hnackovalo, odmietalo jesť tak sa čudujú, samozrejme to boli NU, myslíš že to nahlásili? Mali by sa hlásiť všetky NU, ktoré sa objavujú po zavedeni vakciny na trh. A to že sa snažím minimalizovať množstvo jedov v potravinách a veciach okolo nás je podľa mňa normalne a je to moja vec.
@mirkaaa80 a prečo to nenahlásiš ty, máš zaznam u lekárky, že ti vracal, tak napíš vyrobcovi. to, že svoj zhoršený zdravotný stav pripisuješ raz tehotenstvu, raz očkovaniu, je tvoja vec, ale nemyslím si, že sa na dieťati nepodpíše, ked je mama počas tehotenstva stále chorá. a ked k tomu užívaš všetky tie ako ty píšeš chemie, samozrejem je to tvoja vec, či si očkuješ dieťa alebo nie, ale aj druhe deti maju právo byť chránene, niekto chrani pred chemiou, niekto pred chorobami. Treba najsť styčne body, napríklad ten očkovací status v školkach alebo skolach.
@mirkaaa80 zacalo byt chore ako sa zacalo s ockom ...z vas nikto nie je ekzematik ci alergik alebo niekto blizky pokrvny .surodenci .rodicia ....plus v 3rokoch .ked pojdete na alerg.testy mi napis co dietatku vyslo ...ci to bude reakcia aj na nejaku zlozku z ocka .inak je pre mna nonstop zaujimave .ako u par mes dietatka viete povedat .ze je po po ockovani a mozno sa narodilo v zime .kedy nic nekvitlo .takze alergia sa nemala preco prejavit alebo si mate doma v zime plesen ci na oknach alebo stenach a choroby vas kvaria v zime a mozno byvas v centre ba a tam si mysliet .ze nebudes mat alergika je uplna naivita .....viem .ze povedat .ze je to po ocko je pre upokojenie tvojej duse .ale pre mna velmi slaby argument .ale vsetko su to veci riesitelne .ked pojdete na testy .kde dr.napicha tvoje dieta malickymi chem.bordelikmi a mozno nadstavi na liecbu .ci prebenciu a ty budes vediet .co robi tvojmu drobcovi problem .je obrovska sanca .ze ako bude rast prejavy ustupia ak sa bude eliminovat alergen ....kedze zjavne nestaci .co robis alebo to robis zle .vies prevenarove dieta .nie je tvoje dieta tj .co plati na neho .nemusi platit na vas a z velmi jednoducheho dovodu .staci iny vyvolavatel......no pisem na margo toho .ak sa riadis jeho radami a mozno prave tym zhorsujes stav svojho dietatka ....
@adsumus no tak moji synovia hádam tehotní nebudú, a čítaj pozorne, ja som povedala že sa mh zrazu zvýši teplota o jeden stupeň a je to akože v poriadku. Ale ty ma určite budeš presviedčať že to má z toho lebo "verím" antivaxu, a ze som taká sprostá a neviem si decku ani teplotu zmerat. A veľmi ma zaráža, že kvôli tejto diskusii si si dala tú námahu a pozerala si moje komenty v ostatných témach a ides ma tu presviedčať čo som hovorila a čo nie. Nemám dôvod si vymýšľať ani nikoho o nicom presviedčať. Komentuj si s aristkou tu svoju očkovaciu skupinku. Tam ta baby budú zrat. Dobru.
Ťažký týždeň s Janom Gorduličom: O očkovacích konšpiráciách, všemocných homeopatikách a bielidlách
Čítajte viac: http://tv.sme.sk/v/33747/tazky-tyzden-s-janom-g...
Pred dvomi tyzdnami sme absolvovali ockovanie ktore sa robi v 6 rokoch....len tolko ze zijeme dalej bez ujmi n azdravi ;) pekny den
Rozhlasový duel o očkovaní na vlnách rádia Slovensko: RNDr. Gustáv Russ DrSc. vs. Ing. Marián Fillo / 18.IV.2016
http://www.rtvs.sk/radio/archiv/1175/426430
@vejula Chlapec ktorý je zaockovany proti čiernemu kašľu v 13 rokoch, v 15 rokoch dostane cierny kasel. Ako je to možné? Doktori mu to pol roka nevedeli zdiagnostikovat, tak ho roznasal kade-tade. A to isté je aj s osypkami. Tak už sa konečne zobudte a priznajte, že tie vase vakciny sú akurát tak na 2 veci - na hovno a na nič.

@sardinka335 hlinu by som nepodcenovala, čo sa zjedenia týka, z hladiska plesní, parazitov a pesticidov.