(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@vejula ak toho pána poznáš ,jeho pani manželka pracuje ...na margo toho ako je podľa tvojich slov asi na tom zle....ja mám tiež tri deti ako ten pán a ja aj manžel pracujeme a dokonca manžel berie aj nadčasy ,aby sme deti uživili a ak si predstavím našu mesačnú fin.spotrebu a čo pre to musíme robiť ,z čoho to ťahá on ,lebo keby som ja napr,nepracovala ,nemám ani na mestkú dopravu a mastný chleba a nieto si ešte platiť nejaké stránky ,čo si myslím ,že si neplatí ,keďže jeho skomoleniny sú výplodom jeho myšlienok plus dostupných verejne článkov....takže si myslím ,že nie je na tom tak veľmi zle ,keď ako chlap si dovolí byť nezamestnaný ...
@vejula
@lucus83 u mna napr vzdy po ockovani extremne zhoresenie ekzemu, oba razy s nutnostou hospitalizacie na oddeleni, imunita v cude, dlhodoba liecba atb, kedze koza sa neustale infikovala. Prvy krat po kompletnom ocko proti hep b ako teenegerka a druhykrat o 5 rokov neskor po jednej davke twinrixu, ktory mi odporucala vtedajsia obvodna lekarka. Teraz sa hrozim toho, ze mi klesnu protilatky v krvi pod pozadovanu hranicu a kvoli praci sa budem musiet dat opat ockovat..
@aristka pozri ja tu nebudem rozoberať dopodprobna druhých ludí. Faktom ostáva, že žiadne obrovské peniaze, ako si adsumus predstavuje sa v tom netočia. Z nikoho nerobím chudaka, len vyvracam predstavy antivaxera zazobaného vyvažajuceho sa v porche atd.
Ak už ideme porovnaavať, tak by som chcela poznať príjmy ludí, ktorí robia biznis s vakcínami, či tiež chodia MHDčkou. KEd už tu ideme utočiť na to aku ma kto motivaciu robiť čo robí, čo je výnosnejšie 😉
@vejula je tu aj tá možnosť ,že tvoja kamoška začala reagovať na chémiu v zdr,zariadení ,kde praxuje či praxovala ,stáva sa to a osobne poznám aj takéto prípady,že museli prácu v zdr.či na určitom odd ,nechať práve pre zhoršený stav z plného zdravia pri styku z chémiou ,keďže v zdr.sa s ňou pracuje a dosť sa jej aj nadýchame ...
@vejula ak z toho vyžije 5 členné rodina ,tak za spísanie jeho emočných článkov sú to obrovské peniaze ...určite tu nehovoríme o minimálnej mzde..možno si nemôže dovoliť auto ,ale dovoliť si nepracovať je asi ten väčší luxus a mať tri deti ...takže skôr tu ide o ponímanie ,čo sú pre koho obrovské peniaze ...
@vejula a ľudia čo tvoria vakcíny ,je farma ,ktorá robí výskum ,má laborky kvantum zamestnancov ...a kto pracuje v zdr.vie že vakcína je len prestíž a dovolia si ju tvoriť len veľké koncerny ,ktoré vyrábajú kvantum iných liekov či doplnkov výživy ...firma,ktorá by bola závislá len na vakcínach ,by nedokázala zaplatiť ani tých vedcov ,či celý proces pre vývoj a výrobu vakcín ....bohatšia je určite napr.z predaja doplnkov ,kde napr.patrí aj vit C.
@aristka nejdem sa doťahovať o tom, kolko tento človek zabere denne času tým čo robí, hlavne preto, že nechcem rozoberať takto verejne človeka bez jeho vedomia. KEby sa ostal živiť tým čo vyštudoval, myslím, že by mu to zabralo menej času a mal by za to viac penazí. Ale to je to posledne čo k tomu napíšem ozaj.
@vejula a kde praxovala ,viem že fyzio chodia praxovať bezne do špitálov ,či doliečovakov a samozrejme ,že sa musela dať očko skôr,pred praxou ,pred štúdiom pochybujem ,že by musela byť očko pokiaľ viem očko status sa na prihláške neudáva alebo to nie je v podmienkach prijatia na štúdium ....jednoducho treba poznať jej problém komplexne ,aby sa dalo dedukovať ...
@vejula po zaockovani tetanovkou u mna prebehla na jar taka silna alergia az hruza,uz som myslela ze my nic nepomoze,nemohla som ist k travnatym porastom blizsie ako 20 metrov
brala som roznu alternativu co bola vtedy dostupna,s tym ze som sa zmierila, ze po 30-ke budem alergicka,astmaticka
o rok sa to nezopakovalo,klop,klop,ale doteraz si to pamatam, tetanovku som dostala na pohotovosti,ani som nevedela co to je,lebo sa ma pytali kedy som bola naposledy ockovana,a to posledne bolo na zakladnej
@vejula adsumus si mysli svoje,tomu ver,dokazom je ked sem pred cca 2 rokmi zavesil clanok /americky/ o jednej zene co bola nahnevana na svojich rodicov ze ju nedali zaockovat atd..ale sranda bola ze ta dotycna z toho clanku pila same smooties a vselijake bio stavy az z toho cela ozelenela 😀 ,vtedy sme sa tiez poniektore na tom adsum.clanku ,ktory sem zavesil dobre pobavili
vies ona-adsummus rada spomina ako je filo v baliku,skoda reci nad jej dojmami a skusenostami,a co mozno sa chodi potajomky na jeho besedy prizerat 😉
@vejula ja mám najradšej, ked niekto vyvracia predstvay, ktoré si ale nikto nepredstavuje, ja som nikdy netvrdila, že fillo sa vozí v porsche alebože je zazobaný, ad jedna nepoznám jeho finančnu situáciu ad dva je mi to komplet jedno. Tvrdím len, to že si antivaxovaním zarába a natom nevidím nič zle, pokial by to nebolo len balamutenie mamičiek, strašenie a zosmiešnovanie tých, ktorí su za očkovanie, vid tu asi 5 príspevkov na moju adresu, že som zaplatena a je to blud vyplod chorej mysle, tak tu máš potom obraz ako dokonale a uplne su tuná dobre mamky a tetky zmanipulovane, lebo veria napríklad len takemuto hlupemu klamstvu a dookola to omielaju. čo sa argumnetov týka, relácia bola skor o prezentácii názorov filla mariána na temu očkovanie a že by sa dal zaočkovať proti besnote, lebo na tu je 100% umrtnosť, čo považujem za vysmech všetkým, čo neočkuju, pretože oni neočkuju, lebo veria, že vakcíny nechránia a je jedno, či si alebo nie si zaočkovaný, ale očividne to jedno nie je, ona totiž pravda má taku vlastnosť, že sa snaží vyplávať na povrch a je to tak dobre a v tomto prípade sa vydrala na povrch a je to tak dobre. nech si to každý v hlave preberie ako sám chce.
@vejula keby ten pristup k platenym clankom chcel mat, tak ho ma, na svk funguje nieco, co sa vola centrum vedeckotechnickych informacii, je to dotovane statom a kazdy obcan aj nevedec si moze vybavit vzdialeny pristup, za par eur na rok tak ma pristup k odbornym clankom..bez takehoto pristupu stoji clanok napr v nature 40-50 dolarov, s pristupom cez cvti ho ma zadarmo, ano nie su spristupnene uplne vsetky do jedneho, ale velka vacsina je, takze vyhovorky typu, neda sa su tie clanky drahe je ozaj len vyhovorka o tom ako sa neda resp nechce
@kbeata nie nepísala som to, pretože mne je fillova finančna situácia ad jedna neznáma a ad dva ukradnutá a znova tu opakujem, nepíš o mne klamstva. ja tiež o tebe nepíšem, to čo si povymýšľam a prosím opakovane administráciu aby sa ujala svojej práce a zamedzila urážlive vyroky zo strany neočkujucej komunity na adresu očkujucich rodičov,ked nechcu nech neočkuju, ale nemaju žiadne právo tu opakovane napádať očkujuce matky. dakujem.
@adsumus podozrenie voči tvojmu nicku som už vyslovila i ja, a nebolo to dokonca ani vteme o očkovaní... Následne na to Ako som napísala svoju pochybnosť voči tvojmu posobeniu na MK, na chvílu si obmedzila prispievanie do politických a očkovacích tém a tiež som ťa po prvý raz zbadala v téme, ktorá sa týkala čisto výchovy detí. Mne osobne to prišlo ako taký maskovací manever, aby sme akože videli, že sa neangažuješ len v kontroverzných temach ako očkovanie, imigranti.... Nehovorím, že sa nemôžem mýliť, ale určite niesom jediná koho to napadlo.
@vejula ked maš na mna podozrenia kontaktuj adminov, isto nebudeš prvá a rieš to ako slušný človek, ked ťa to trápi kedy ja prispievam a kde a prestan tu verejne šíriť obvinenia na moju adresu, zakerné obvinovanie, podpás, k čomu to je dobre, podporuje to myšlienku neočkovania? a čo sa iných tem týka, neviem čo ta trápi moje prispievanie, ja sa netajim sovjimi postojmi, som proti rasizmu a za práva menšín,a by mali presne také iste ako ostatní, aj čo sa romov týka, aj homosexuálov, a mýliš sa aj v tom, že neprispievam do iných tem, prispievam, kde mám čo povedať a teba je do toho nič a uvedom si, že si v očkovacej teme, tak sa jej venuj, fillo očkovanie besnota zaočkoval by sa lebo umrtnosť je 100%, na ine sa neočkuje, lebo tam je umrtnosť nižšia.
@vejula citujem teraz teba LEbo ak on aj chce mať prístup k rôznym tým študiam výskumom článkom atd, vela z nich je platených a nie lacných... No a očividne tento podla teba hrozne zazobaný pan, ktorý si robí z antivax biznis emoticon si radšej zaplatí pristup k niečomu takému ako auto"..tak som sa ta len opravila, ze keby chcel, ten pristup k clankom ma za par eur rocne ;)
@buckeye no ale ved ty píšeš, že sa niekto vyhovára, že si nemôže dovoliť kupiť članky. To som nikde nenapísala, píšem, že si asi radšej zaplatí članky ako auto... NEvidíš v tom rozdiel? V tvojom a mojom tvrdení? Treba čítať s porozumením a písať tak aby to dávalo zmysel. LEbo ja som nikde nepísala, že si dotyčný pán nemá začo kupiť prístup k článkom ako si ty písala, ale že si radšej kupi prístup k článkom ako auto a to je sakra rozdiel 😵
Ja teda osobne skutočne neviem za kolko si prístup k tým článkom kupuje, to že su drahé som povedala preto, lebo viem, že su drahé. O možnosti, ktoru si spomínala som nevedela, dakujem za pripomienku, či ju využíva i pán Fillo skutočne neviem, možno ano možno nie.
@adsumus keby bolo nieco k veci tj.k teme napr.preci ma neocko slabu imunitu a vidis ,zas to od nich konci len ociernovanim nicku
@vejula pokial si si vsimla kde vsade adsumus figuruje ci prispieva zjavne mas tiez dost casu .ked sa pohybujes aj pre nu zaujimavych temach .....ci pouzijem retoriku teba ci av ....kto ta plati ,pochybujem o tvojom nicku a preco sa pohybujes v temach napr .o vychove deti ...co maskujes ......a teraz pridam ja trosku zdraveho rozumu a odpoviem za teba ....bud nemas inu robotu a adsumus ticho spehujes ...alebo ta jednoducho zaujimaju podobne temy ...takze budeme sa tu hrat ako deti v skolke alebo sa dockam odpovede napr.aj od teba ...preco maju neocko slabu imunitu ...kedze uz by som bola rada .keby niekto odpovedal k veci a strucne ...takze sup sem tvoj nazor ....

@aristka zas mimo 😀
dohladaj a precitaj,alebo este lepsie-nekontaktuj ma,fakt pises od veci,len zahlcujes temu