(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@vejula a k panovi fillovi ...ak rodina pat clenna ma nejak prezit .potrubuje minimalne na zivot vysse 1000 eur ...niekto pre tie peniaze chodi do prace a niekto trci doma ...a ak je dobrovolne nezamestnany .musi si platit aj odvody ...jednoducho zjavne chudobou netrie .kedze iny nedobrovolne nezamestnany chudobou tru ....ci dokonca aj zarabajuci ....tod moj nazor na jeho nezdanene podnikanie ...
@vejula videla som jej temy a poznam jej retoriku .pre mna nic prekvapive .neviem ako ma vyzerat nazor .ktory je za to plateny ...plus by sa to dalo pouzit na av .pana .ktory reklamuje napr.cisticku vody .ci ma temu vit.c .ci pan fillo so strankami .kde sa predava literatura .ci doplnky vyzivy .kde ide o jednoznacny zaujem .preco maju na mk raj ...ale povedat na niekoho .ze len vdala nazorom v tazkych temach .kde je kvantum inych nickov a kvantum roznych nazorov .ktore sa nepacia .ze je niekto plateny .je velmi silne obvinenie ....
@vejula nehádam sa netvrdím, ze ockovanie nemôže spustiť alergie a pod poprípade zhoršiť ekzém. Osobne nikoho takého nepoznám, ale nevylučujem to. Skor sa stretávam s následkami po ČK, ktorý je viac než dosť rozšírený a po pásovom opare. Mame blízko kožnú ambulanciu - každý tyzden niekoľko pacientov s PO. Liečba je strašne drahá - antivirotika vychádzajú poisťovňu cca na 80 EUR, plus maste, lieky proti bolesti a dokupujú si mMilgammu - silne béčka, ktore chránia nervové zakončenia.
Tretina mozno štvrtina ma komplikácie - chronické bolesti. Hlavne starší ludia. Jedna mladá 30-ročná baba skončila na invalidnom dôchodku, kvoli poškodeniu trojklaneho nervu.
Ockovanie je odporúčané starším pacientom- zatiaľ sa neockuju masívne. Kopa starých rodičov sa nakazí od vnúčat s kiahňami. Chcem, aby sa aj moja mamina nechala zaočkovať. Aj ja sa dam po 50-tke.
Priznám sa, ze som trochu pohybovala, ci je ockovanie ozaj take účinne, ze ochráni väčšinu zaočkovaných. Ale potom, co som videla, ze ja kašlem až ma ide rozdrapiť a moje deti nič. A mojich známych tak isto- jedna bola dokonca učiteľka v skolke. Tak verím, ze to nie je len nabalovanie farmaceutických firiem. Moja liečba ČK, stala 2x mozno aj viac krat viac ako vakcína.
@lucus83 mojej kolegyni sa narodila dcerka s AE,bola riadne ockovana vsetkym..po kazde ockovanie sa jej ekzem zhorsil tak,ze si to odlezali v nemocnici na infekcnom,min. vzdy dva tyzdne
teraz ma dievcatko 5,5 roka,nesmie navstevovat skolku,skriabe sa do krvi/trpi/,minule az tak ze museli odist domov a teraz sa podrz:(,uziva demerol,lebo fenistil uz nezabera..
a skutocne sa nikto nenasiel z lekarov co by aspon to ockovanie neposunuli,alebo zmenili vakciny,nedoporucili,no proste v zaujme dietata,lebo jej stav kože sa vzdy realne velmi zhorsil
pisala som preto lebo ja osobne tu rodinku poznam,byvaju o dve ulice dalej,a mne jje malej nesmierne luto
@vejula Len súčet darov na obživu tvorcu a jeho rodiny je k dnešnému dňu tento mesiac 562,50-€
http://www.slobodavockovani.sk/
On tam uvádza, že životné minimum pre dvoch dospelých a tri deti je 607,54-€, no, ale tak ešte nie je koniec mesiaca a manželka asi tiež pracuje.
Určite ho nie je prečo ľutovať. A biciklový image myslím je nutný k tomuto slušnepovedanému netradičnému spôsobu obživy. Neviem, ako by vysvetľoval darcom, ako veľmi je odkázaný na ich dary, keby sa vozil v najnovšom BMW.
Poradíte? Diskutujeme tu práve s kamoškou pri vínku - jej dcérka (4 roky) nie je očkovaná, pretože starší syn mal po MMR očkovaní vážne reakcie... Teraz zmenila pediatričku a nová ju prehovára, aby dala dcérke zaočkovať aspoň monovakcínu proti tetanu. Váš názor? Má dať, či nie? A dôvody? Vďaka za zapojenie do našej debaty 😉 Nalejte si aj vínko s nami 😉
@vejula to nie ja ten dojem vyvolávam, ale antivax, ktorý vás presviedča, že ludia za očkovanie su bud hlupi alebo farmafirmy, ale nie je to tak, nechápem ako tomu môžete tak slepo veriť, ja som obyčajna mama, ktorá si naštudovala následky chorob a všetky možne aj nemožné informácie o očkovaní a zistila som, že očkovanie je asi tak milionkrát lepšie ako vystavovať svoje dieťa a celé naše okolie riziku ochorení, ktoré častokrát maju doživotne a aj smrtelne následky a su neliečitelne a tvoje výroky na moju adresu považujem za silne dehonestujuce moj názor a postoje, tebe vadilo len ked sa moderátorka spýtala filla na vzdelanie, že ho tým uráža, že teba zaujímaju argumenty a ked ja ti dám argumenty k fillovým vyjadreniam, tak tu začneš o mne širiť klamstvá, že som podplatená a tým, že napíšeš, že ty máš taký dojem len, na celej veci nič nezmení, urážaš a dávaš rany podpás ludom nevinným, hladajucim odpovede na otázky, tak ako ty.
ahojte. chcem napísať svoj názor na očkovanie. Mám synčeka 2,5 rocného. Narodil sa ako zdravé dieťa, začali u neho aj prvé slová, aj keď ich nebolo veľa ale takto spätne si pametám ze ked mal 14 mesiacov tak blabotal nejaké slová, dokonca aj imitoval do jedného roka. Má všetky povinné očkovania aj MMR v 15. mesiaci a to bolo podla mna zlomové. ked mal zhruba 19 mesiacov tak sme si začali všímať, že niečo nie je v poriadku. Vôbec nerozprával, nehrával sa ako iné deti, neimitoval a mal proste radu príznakov autizmu. a dnes už vieme na 99% ze je autista. Netvrdím, že autizmus mu spôsobilo očkovanie MMR a neviem to s istotou potvrdiť, pretože v tom čase ked sme ho dávali očkovať som ani netušila čo je to autizmus a ani som si nevsímala či nastali zmeny tesne po očkovaní, ale myslím si, že má veľkú zásluhu na zhoršení jeho stavu práve očkovanie. Moj názor je, že dieťa sa narodí s autizmom, ale očkovanie je spúšťačom a keby sme ho nedali očkovať, verím tomu, že dnes minimálne rozpráva a možno by ani nebol u neho autizmus prepukol. to už nevieme ako by to bolo, ale dnes viem, že ak budem mať druhé dieťa tak ho očkovať nedám a je mi jedno či dostanem nejakú pokutu. Pochopí to len človek, ktorý má takéto dieťa a strašne závidí ostatným rodičom ked vidí ich zdravé deti. Predtým som ani nepomyslela na niečo také, že nedám svoje dieťa zaočkovať, ale dnes mám v tom jasno. Viem, že choroby proti ktorým sa očkuje su smrtelne, ale tie choroby už dávno u nás nie sú a je velmi málo pravdepodobné, že ich dostane práve moje dieta, by som povedala, že viac je pravdepodobné, že bude autista, pretože statistiky hovoria ze kazdé 88 dieta je v súcasnosti autista. a pred 10 rokmi to bolo kazde 10 000 dieta. a názory ze je to kvoli lepsej diagnostike su proste zvlástne, lebo kde sa potom skrývajú tí nediagnostikovaní autisti, ved nie sú neprehliadutelní a dnes by to boli uz pubertiaci. Nikoho nepresviedcam o svojom názore, len písem svoju skúsenosť.
@adsumus prepač, ale žiadne argumenty k vyjadreniam M. Fila si mi nedala, to s tou besnotou som ti myslim včera jasne vysvetlila, ako to vnímam ja. Nič iné si mi k tomu rozhovoru nepovedala. Skutočne ťa nechcem dehonestovať, len píšem, aký pocit z teba už dlhšie mám. A nieje to len z temy o očkovaní, ale tvoje pôsobenie v politických dislusiach bolo proste zvláštne, točila si ako sa ti hodilo. Raz tvrdiš niesom vegetarianka, potom napíšeš, že žiješ takmer len na obilninach a strukovinách - ked si kritizovala diskutujuce, že jedia maso mladat... Popravde vtedy sa mi to začalo akosi davať dokopy, že jednoducho to čo o sebe tvrdíš nieje konzistentné. Nie kvôli tomu aby som ťa nejako zdiskreditovala v diskusii...
@vejula Mám ten istý dojem ako ty. Podľa mňa tiež nie je normálne ak si niekto kým sa s tebou pustí do diskusie najskôr dá tú robotu a nájde si skoro všetky diskusie kde si prispievala a potom to kde-tu na teba "vytiahne". 😀 A vieš, je také úplne normálne, že ak má niekto iný názor na očkovanie ako ona, tak už nie je normálny rodič, ktorý má iný názor ale už mu dá automaticky "nálepku" antivaxer. Ale čo už - niekto vie prezentovať svoj názor normálne a chápe názory druhých a niekto nie. 😉
@lucus83 môžem sa spýtať? Tvoje vyjadrenie mi nie je úplne jasné, napísala si, že mnoho starých rodičov sa nakazí od vnúčat s kiahňami...čím sa nakazí?
@vilaamala Tvoja kamaratka musi urobit rozhodnutie sama. Podla adcc.sk su akt. k dispozicii dve vakciny obsahujuce tetanovu zlozku; infanrix hexa a alteana https://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/spc/altea... Alteana je monovakcina, t.j. obsahuje len tu tetanovu zlozku; infanrix hexa je proti 6 ochoreniam (ta sa pouziva standarne). Alteana by mala byt pouzitelna aj u malych deti, otazka je, ci ju kamaratka zozenie (ak sa rozhodne ockovat) v lekarniach a ci ju poistovna preplati.
@adsumus ja si myslím, že určitej skupine detí očkovanie môže ublížiť. A to sú deti, ktoré majú oslabenú imunitu, atop.ekzém a opozdený psychomotorický vývin. ja netvrdím, že očkovanie spôsobuje autizmus, ale si myslím, že výrazne zhoršuje stav takýchto detí. Pred mesiacom bol syn v narkoze kvoli vyberaniu mandli a tam som mala tu čest vidieť účinky narkózy. Dieťa mi predtým začalo blabotat aspon nejake slabiky a teraz uz vobec a som si istá ze je to narkozou. zo dna na den proste prestal blabotat. aj neurologicka, pediatricka a imunologicka mi to potvrdili ze to moze byt tym. tak potom ake nasledky moze mat ockovanie, ktoré je ovela ovela agresivnejsie a horsie ako narkoza?
@lennkka17 ockovanie a celkova anestezia u deti .su diametralne odlisne medic.postupy .nehovoriac o podanych liecivach .ich zlozeni a u anestezie aj podanych inhalacnych anestetikach.....bud si ista .ze ockovanie je oproti anestezii ,malina ,aj ked k detickam sa snazia pri anest .pristupovat .co najsetrnejsie ...
@slniecko77 herpes zoster(pásový opar)- spôsobuje ten istý vírus ako kiahne. Kto prekonal kiahne, môže dostať pri opätovnom stretnutí s týmto vírusom- pásový opar.
@vilaamala ..za mna mozem povedat ,ze ja by som urcite nedal . co spravi ona to neviem ..ale moje dovody su ako pri vsetkych vakcinach .
- velmi nebezpecne
- velmi neucinne
- a pri tetane sa bavime o chorobe , kt. vlastne ani neexistuje . na SK su cisla 3-4 pripady v priebehu 10 rokov. to je 1000x nebezpecnejsie obycajne zakopnutie , ako sanca dostat tetanus.
nech studuje a vytvori si svoj nazor na vec https://www.modrykonik.sk/group/1799/?q=%23teta...
@vejula tebe sa dalo dokopy čo? že nejem meso mládať s tým, že nie som vegetariánka, poprosím ťa prestan ma šmirovať a písať o mne svoje psychovýtvory, fillove vyjadrenia nebudu potom vyzerať menej hlupe.
@lennkka17 čo sa očkovania týka, su to bud mrtve alebo oslabené vírusy, ak si myslíš, že tieto môžu zhoršiť zdravotný stav dieťaťa, čo s ním potom urobia ozajstne virusy a bakterie. a s tými sa aj tieto deti stretávaju dennodenne.
@lucus83 nemusi byt opatovne stretnutie, kto prekonal ako dieta, v starobe sa mu to moze prejavit ako herpes zoster, ten virus totiz ostava v tele, pozdlz nervov, ked je clovek starsi pridruzi sa nejaka ina choroba, virus sa aktivuje, v zavislosti u akeho nervu ostal a kde sa aktivuje sa potom vysype opar, najcastejsie to su lumbalne nervy, preto pasovy opar..

@vejula tu?: si radšej zaplatí pristup k niečomu takému ako auto" ak si chcela napisat v zmysle ze uprednostni clanky pred autom tak veta mala byt: "si radšej zaplatí pristup k niečomu takému ako autU"