icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
prevenar
30. apr 2016

@xxxxxnnnnn ..ono , stacilo by odtialto vyhodit profesionalnu "uzivatelku" adsumus a bol by tu pokoj, tak ako v nasej skupine. staci si pozriet zoznam / pocet jej zablokovanych prispevkov a kazdemu musi byt jasne ,ze s nou nieco nie je v poriadku.

zaroven, tato "diskusia" nema nikdy vzniknut, to o com pises, ze ako by tato diskusia mala vyzerat je totalna chimera - bola zalozena na hadky a to je to co tu bude. kazdy kto ma realne zaujem o problematiku ockovania je v skupine https://www.modrykonik.sk/group/1799/ kde diskusia vyzera presne tak ako by mala vsade. 3500 uzivatelov funguje bez akejkolvek agresie , kto nepochopi pravidla ide za plot, velmi jednoduche. zial k tomu treba vyhodit z diskusie priemerne kazdeho 150teho uzivatela, aby tych zvysnych 149 mohlo normalne diskutovat. toto MK nikdy nechapal ..alebo necel chapat, akoby mu vlastne tieto nekonecne hadky vyhovovali.

osobne som za zavretie tejto diskusie, kedze MK nie je schopne ju moderovat. ..zrejme ani nechape, co vlastne moderovanie je.

kazdemu pekny vikend 🙂

aristka
30. apr 2016

@prevenar to by ti vyhovovalo .keby sa to tu zavrelo ,ved abv nicky tu preto nonstop utocia a ty tiez .ale este si stale nevysvetlil .dobru oxigenaciu organizmu a nemoznost dostat tetanus .....kedze ja tvrdim.ze je to blud .co tvrdis a bohuzial v tvojej skupine ti to .ze je to blud nikto nevyvrati a nicky ti to hltaju .ako kvantum inych veci napr.volne plavajuci gen v krvicke .uvolneny z bunky poskodenej ockom.co je tiez usmevna teoria .ktoru si stvoril........takze sa kludne zapoj do diskusie a konecne povedz kliniku danych procesov a mozno ta povolaju ucit na medicinu .medikov .....a ja ti osobne pojdem zatlieskat .co si dokazal a ze si mal pravdu ....

prevenar
30. apr 2016

@xxxxxnnnnn jo ..a pribal k nej aj aristku, ma evidentne ten isty problem. tieto dievcence maju svoju skupinu, mozu sa v nej realizovat od rana do vecera 😀

adsumus
30. apr 2016

moderovanie ala antivax jeden názor a bodka, všetko ostatne za plot. 😀 😀 😀

evittam
30. apr 2016

@adsumus 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Nedalo mi.

aristka
30. apr 2016

@prevenar aspon ma oznac ....ja rada pocujem aj iny nazor.preto som rada za forum a skupinu mame len preto .aby mamicky .ktore ockuju .sa mohli bez strachu pytat ak ich nieco trapi ohladom tejto problematiky .bez toho ze im av nalozi hororovy pribeh o vsetkych chorobach sveta .ktore sposobuje len a len ocko a nikto ich tam nenazve vrahynami svojich deti .....a samozrejme nenalozil ich doktorom ako su kupeni farmami a ako za to chodia na jachty do zahranicia a urcite ich vlastnia ......diskusia nech zostane .len za ineho admina by nicky .ktore tu dokola urazaju .kedze su to tie iste .by mali min.na tri mesiace stopku...tato adminka .neviem preco chce strestat vsetkych a to av plne vyhovuje .ak sa diskusia zamkne .....

evittam
30. apr 2016

@aristka Prepáč, ale píšeš pekné hlúposti - v našej skupine nikto nikoho neoznačuje za "vrahyne svojich detí", nepíše hororové príbehy,netvrdíme ani, že za všetky choroby sveta môže očkovanie a ani nič podobné - takže nepíš niečo o čom nevieš vôbec nič. A taktiež sa mamičky bez nejakého strachu môžu pýtať na čo len chcú. Len tu sa nájde pár neoblomných zástancov vakcín a neberú názory iných - všetci ostatní sú hneď antivaxeri, tlačia cibuľu do ponožiek a podobne. Ďakujem.

aristka
30. apr 2016

@evittam tu matky urazate .ak by to tak nebolo .mamicky by nepotrebovali svoju skupinu a o chorobach si staci precitat tento diskusny roman a spravi si kazdy svoj nazor ....

evittam
30. apr 2016

@aristka Ja tu nikoho neurážam!!! Takže píš o niekom inom - napríklad o adsumus a možno niekedy aj sebe. Ja som len vždy napísala svoj názor a už som bola antivaxerka a podobné veci - čo nie som - to je urážka! A nehnevaj, sa ale príde ti normálne, že si nájde niekto čas na to aby si pozrel a našiel tvoje príspevky staré aj 2 roky a potom ich na teba "vyťahoval" a tvrdil, že je "obyčajná matka" - no mne nie. Ale to je samozrejme tiež len o názore. Pekný deň ti prajem.

prevenar
30. apr 2016

..neuveritelne, ze ako stare dobre porekadla platia. povestna "trafena hus" nakoniec vzdy zagaga 😎

haha, no ved ludia si spravili svoj nazor, presne preto sa nasa skupina rata v tisicoch uzivatelov a ocko napodobeniny v stovkach 😉 ..o aktivite v skupine uz ani nehovorim ..total neporovnatelne.

peace 😎

evittam
30. apr 2016

@prevenar Tak to máš "recht" toto pravidlo vždy fungovalo, funguje a fungovať bude. 😉

prevenar
30. apr 2016

@evittam 😀

buckeye
30. apr 2016

@tin007 tam je dolezita druha cast " malo normalnych rodicov", co teda chudatko nemalo

aristka
30. apr 2016

@prevenar tvoja skupina je omnoho starsia a urcite si nemal hned tolko nickov .plus to nic nehovori o jej kvalite v podanych info ....a ak povazujes za aktivitu skupiny hladkanie sa po chrbatiku za neocko a spinenie dr.tak bohuzial je to dost malo ....inak tu oxigenaciu si nevysvetlil pokial viem nikde ...

adsumus
30. apr 2016

@evittam ja som po nijakých diskusiach nesnorila, čo si to dovoluješ, už ti používanie hrubých vulgarizmov nestačí, ja som si pametala, že raz uvádzaš, že tvoj syn je neočkovaný a potom že je očkovaný a to že som sa ťa na vysvetlenie dotázala ako na tom teda je, je to uplne legitímna otázka, pretože už tu bola matka, čo si dieťa vymyslela, že jej zomiera po mmr, takže každy komu ide o zdravie jeho dieťaťa, je povinný si informácie overovať. a ty nemáš právo tu verejne osočovať človeka lebo mu nie je jasne, čo tvrdíš, či máš alebo nemáš očkovaneho syna.

evittam
30. apr 2016

@adsumus Ja nikoho neosočujem a ak nie je "snorenie" to, že si nájdeš 2 roky staré príspevky - tak prosím-tvoj názor-zase odlišný od môjho. A ja som všade uviedla, že môj syn má základné očkovania - potom si veľmi zle "snorila". 😝
@aristka Ešte raz my sa určite "nehladkáme po chrbátikoch" - ako asi máte vo zvyku vo vašej skupine (lebo čo už ak má aj dieťa nejaké následky po očkovaní-hádam to nepriznám, že som urobila chybu) a tiež "nešpiníme" lekárov, ale to ty vedieť nemôžeš, nakoľko v skupine nie si, ale pravda je možno taká, že tam máte špiclov a tí donášajú ani nevedia čo.

adsumus
30. apr 2016

@evittam ked si napamätáš, čo kde píšeš, je to tvoj problém, nie moj. a lekárov tam špiníte opakovane a nieken ich aj rodičov, media a dávate si kontakty na lekárov, že im máte hromadne blahoželať, ked sa vám nejaký nepáči.

peter952
Odpoveď bola odstránená
evittam
1. máj 2016

@adsumus Nemáš pravdu, ale nevadí. Ja viem, že ty si myslíš, že ju máš. 😀 A opakovane píšeš hlúposti o našej skupine.

adsumus
1. máj 2016

@evittam čoby som nemala, stačí si zadať tvoje meno do vyhladávača, raz očkovaný syn a raz neočkovaný syn a každý vie, kto ma pravdu a ani hluposti o vašej skupine nepíšem, je to tak, utočíte na každeho kto je za očkovanie, že je podplatený.

evittam
1. máj 2016

@adsumus Všade píšem, že má základné očkovania. A máš veľmi zlých "špiclov" v našej skupine. Kto bude mať seriózny záujem tak na to príde sám a nedá na tvoje reči. Ja si tiež nedovolím povedať, že vo vašej skupine očierňujete niekoho, kto je proti vakcínam alebo očkovaniu, nakoľko to vôbec netuším a je mi to úprimne jedno. Nemám čas a už vôbec záujem niekde niekoho "špiclovať" a očierňovať. Na nikoho neútočime ak má záujem o normálnu diskusiu a nie je si istý v otázkach očkovania. Samozrejme, ak tam príde nejaký "podrýpavač" a podobne, tak dostane upozornenie a zrušenie členstva - to je podľa mňa normálne.
A táto naša debata zase nikam nevedie......Takže znovu ti ďakujem za výmenu názorov a želám ti pekný deň.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
evittam
1. máj 2016
liuliu
1. máj 2016

My childs vaccine reaction na fb. Realne deti , realne matky , realne fotky a pribehy. Zaujimave je aj to financne odskodnenie niektorych rodin, preco ??? ked ockovanie nic nesposobuje.

adsumus
1. máj 2016

@teegreen dieťa malo neurologicku reakciu mesiac po očkovaní, isli s nou na photovosť, tam jej zistili horúčku, potom bola hospitalizovana a tam jej povedali, že ide o krvácanie do mozgu, ktoré má od narodenia, pretože to bola stará krv, to vypoveda jej mamina, neskor jej zistili nejaku kongenitálnu deformáciu. viac by sme sa asi dozvedeli od jej lekárov a kedže jej odporučili dalej očkovať, jej stav s očkoavním podla všetkého nesuvisi, maminka ale ide podla antivaxerov a dieťa dalej neočkuje, tak to chodí, v dnešných časoch. osobne mi je luto detí, ktorých starostlivosť o zdravie preberie skupina zaujatých šarlatánov.

adsumus
1. máj 2016

@teegreen a odpusť s debilne a zhadzovačne poznámky, kto je aký znalý, OK?

teegreen
Odpoveď bola odstránená
adsumus
1. máj 2016

@teegreen čo mi malo ujsť? tu som našla čím dieťatko trpí, je to vrodené. http://www.neurologiepropraxi.cz/pdfs/neu/2007/...

teegreen
Odpoveď bola odstránená
adsumus
1. máj 2016

@teegreen no to hovoríš tej pravej a už je to trpané ako sa snažíte zbaviť oponentov antivaxu.