(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@liuliu to je prilis logicka otazka , s tym v tejto diskusii daleko nezajdes 😵 ..si predstav tu zahadu, ze samotny vyrobca napise v pribalovom letaku ,ze ake poskodenia sa objavili pri ich vlastnom testovani a v akych mnozstvach ...no a na slovensku je to proste nula . asi hyper specialne vakciny vyrobene len pre sLovensko 😀
boziiinku, niekto ma zas tlacovku a citi sa ako hovorca nejakej farma korporacie. ci dalsia vakci-nahoda . 😀 😎
@prevenar ale ja nepochopim toto vecne spochybnovanie, niekoho v lepsom pripade poskodi vakcina v horsom to nepredycha. ..je mu vyplatene "odskodne" ale slovenske odbornicky na vsetko a vsade hned vedia ze je to vyplod rodicov a vlastne sa to ani nestalo. Kedze som sa rozhodovala ci dam svoje dieta zzaockovat som aj v skupine ockujucich mamiciek, mna zaujima kazdy nazor. Zaujimave ake su tam matky vyslovene dosrane z NU a po ockovani chodia s malou dusickou aby ich dieta bolo v poriadku. O com to je. Bud NU realne existuju a v tom pripade naozaj nevidim dovod ohrozovat trojmesacne babatko alebo ockujem o sto dvesto ved je to bezpecne. Ja si skor myslim ze ludia si pomaly uvedomuju rizika NU dokonca smrti ale ked uz toto riziko postupia a ich dieta je v poriadku , tak na ty krava ockuj aj ty preco by si sa nemala o dieta bat aj ty. To je to slovenske prislovie zdochla koza mne nech zdochne aj susedovi..
Kedze mam brata ktory bol v detstve velmi chory moja mamka si zapisovala kazdy den jeho zdravotny stav. V tom case neexistovalo ziadne spochybnovanie ockovania ,ockovalo sa bezhlavo vsetci a vsetko. Prednedavnom som zo zvedavosti tieto zosity vytiahla. Moja mamka v zivote nepocula o skodlivosti ockovania zapisovala tam vsetko den po dni tak ako bolo. Podla zapiskov s odstupom par tyzdnov po ockovani ( ktore podstupoval vzdy uz ako zdrave dieta ) nastupil vzdy regres choroby , vsetky markety vyleteli do neba a zase vsetko odznova. Jeho poslednou vakcinou bola vakcina proti chripke..nikdy v zivote tak vazne na blbu "chripku" neochorel ako po tej vakcine . Vtedy ona sama bez toho aby pocula niekedy o skodlivosti ockovania pochopila ze ockovanie prenho nebude to prave orechove a vyslovene mu ublizuje..
Mam male dieta moja mamka nikdy nechape ze ho poriadne neobliekam ( chce byt len hole ) , ze nenosi ponozky , ze s nim behame po letiskach kde je miliarda ludi , ze bolo vystavene chorym ludom a je zdrave , ze sa ponara pod vodu a nebolia ho usi. A zijeme v krajine kde sa o kolektivnej imunite hovorit neda, mame tu jeden z najvacsich taborov pre migrantov a stretnete ich naozaj vsade.
@liuliu tvoje pochopenie by razom stuplo, ak by ti za take verejne vystupovanie zacal niekto platit 😵 ..napriklad reklamna firma, ktora ponuka taketo "sluzby" svojim pharma-klientom. 😎
na to ,ze aky nekonecny podvod je ockovanie prichadza denne viac a viac ludi. niektorym staci precitat pribehy inych , dalsi si to musia "vyskusat" na svojom dietati , tak ci tak ludia spozorneli a ockovania chtivych ubuda ..a ako ubuda ich, ubudaju aj zisky + zaklada sa precedens na este rychlejsi pokles ziskov a prebudenie sa ludi aka lavinovy efekt . ..no a to znekludnuje kde koho 😀
si vsimni ,ze pred par rokmi nenapadne zrusili TBC ockovanie ..zrazu po nom ani pes nestekne, nikto sa neciti ohrozeny , ziadne palcove titulky o nespratnych neocko - rodicoch a dokonca ziadne epidemie ..proste nic. akoby nikdy ani neexistovalo. ani to ockovanie a ani jeho nekonecna potreba.
ako zacne pribudat dospelych neocko deti , zrazu si ludia vsimnu,ze sa nic nezmenilo tak ako pri TBC vakcine , tak pri vsetkych dalsich ..ze ockovanie je komplet podvod.
(psst a teraz tisko pockame, ci "trafena huska" opat zagaga 😉 )
@xxxxxnnnnn mozem poprosit .aby si ako adminka riesila nicky .ktore neustale urazaju vid prevenar a jeho trafena hus zagaga .plus podplateny trollovia ...bez toho.aby boli potrestani slusni diskutujuci ....robia to tie iste nicky a hrubo beztrestne porusuju pravidla .akoby tato tema .zaujimava nemala adminku....
@aristka vies,prevenar neznesie nazor inych,a furt len uraza a osočuje,uražaca mysli si,ze je velmi vtipny...osobne som bola v jeho skupine Prevenar,niektore prispevky boli fakt zaujimave,ale po tom,co si robil srandu z maminky jedneho autistickeho dietatka a po tom ako mi vymazal par prispevkov,lebo nekorešpondovali s jeho nazorom,som skupinu radšej opustila....pritakavať niekomu na všetko a nemôct si vyjadriť svoj nazor,to nie je diskusia,ale terorizmus,a stare slovenske hovori "mudrejšie ustupit".nič si z toho nerob,chlapec(alebo už ujo?)
@prevenar
Tak ja sa idem opýtať úplne bokom čosi - nejdem čítať, čo tu práve rozoberáte. 😅 Dúfam, že niekto bude vedieť odpovedať na moju otázku.
Takže - vraj pred týždňom došlo nové nariadenie pre škôlky, kde je povinný údaj, či je dieťa očkované, alebo nie. Rozhoduje o tom, či dieťa zoberú, alebo nie? Teda, ak by bolo dieťa neočkované a bolo by to poznamenané v prihláške, automaticky ho nezoberú? Či ako sa tomu dá rozumieť?
Ďakujem!
@kristinka86 ten zakon plati uz od roku 2007 ta nova "smernica" ho len pripomina ..samozrejme islo len o dalsie zneprijemnovanie zivotov neockujucim rodicom, tym ,ze ten papier mal navodzovat pocit u riaditelov, ze mozu odmietnut neockovane dieta. co samozrejme nie je pravda, neprijatie neocko dietata koli neockovaniu je absolutne protizakonne.
toto je presne ilustracia vsetkeho okolo ockovania , zahmlievanie, polo-podvody, klamstva atd.
vsetky prihlasky mali obsahovat udaj o ockovani od roku 2007 . nie vsade sa to dodrzovalo , preto niektore prihlasky doteraz to obsahovali ine nie . stale plati to co aj platilo ,ze neockovanie nemoze byt dovod na prijatie dietata do skolky ..stale je to protizakonne.
http://www.uvzsr.sk/docs/leg/355_2007.pdf
§ 24
ods. 7
"Potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti, ktoré obsahuje aj údaj o povinnom očkovaní, vydá rodičovi, poručníkovi, opatrovníkovi, fyzickej osobe alebo právnickej osobe, ktorej bolo dieťa zverené na základe rozhodnutia súdu podľa osobitného predpisu,31) alebo osobe, ktorá má záujem stať sa pestúnom a má dieťa dočasne zverené do starostlivosti podľa osobitného predpisu26) (ďalej len „zástupca dieťaťa“), ošetrujúci lekár. Potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa na pobyt v kolektíve predkladá zástupca dieťaťa pred prvým vstupom dieťaťa do predškolského zariadenia."
http://www.skolskyportal.sk/clanky/vyhlaska-mz-...
" Podstatné je, aby lekár uviedol, či dieťa je, alebo nie je spôsobilé na pobyt v kolektíve. Ak aj dieťa neabsolvovalo niektoré očkovanie, nie je to dôvodom na neprijatie dieťaťa do materskej školy. "
jedina zakonna podmienka prijatia je ci je dieta zdravotne sposobile nastupit do skolky. inak povedane ci je zdrave , alebo nie. ziadna ina podmienka neexistuje.
Kocky prosim Vas viete nieco o tom, ze dieta alergicke na Pamycon moze mat problem s preockovanim v 5roku zivota? Vraj vakcina obsahuje nejaku zlozku z toho Pamyconu alebo tomu podobnu?
@prevenar Ďakujem za odpoveď. Takto mi to bolo povedané aj pri synovi, že tento údaj nesmie rozhodovať o jeho neprijatí, ale zas je to aj jeden z podnetov, keď majú veľa detí, aby práve to dieťa nevzali, hoc to priamo nepovedia.
@kristinka86 neockovane deti normalne beru do skolok ako ockovane deti , tak ako im to prikazuje zakon. nie je s tym ziaden problem ...v skupine mame stovky neocko deti , ktore su normalne prijate. problemy so skolkou a ockovanim su super zriedkave a skor patria do minulosti tak 3 roky dozadu.
odporucam skupinu https://www.modrykonik.sk/group/1799/ 🙂
@prevenar ani ty,urazanie a útočenie ti opäť a zase ide....je mi ťa ľúto,vážne ľúto.ale nehnevám sa na teba. Raz na to prídeš sám.dokonca ani tvoj komentár o primitívnosti ma nerozhádzal...zase to svädčí o tom,ze sa inak ako trápnym utokom nevieš brániť.a každy rozumny človek,čo ťa číta,príde na to sám.vieš,je žiaľ znakom tejto doby,že ľudia svoj opačný názor nedokážu vyjadriť slušne a z úctou.pretože môžeš mat na vec iny názor,len záleži na tom,akou formou ho prezentuješ....a uražaním,ubilžovanim a utočenim daleko nezajdeš....
@sirinka ...ano presne neomycin doktorka spomínala. Nie je zvlášte, že doteraz syna očkovali bez problémov a až teraz zareagovali, že má od narodenia alergiu na Pamycon, že to budeme konzultovať s Očkovacím ústavom? Doterajšie vakcíny neobsahovali neomycin?
Čo môže spôsobiť očkovanie pri tejto alergii? Poradíte?
@prevenar a vieš čo?v živote by ma nenapadlo hocikoho nazvať chamraďou...ale asi sa tak bežne oslovujete doma...mna totiž učili ludi si vážiť,nech su akykolvek( a rozhodne ak ich ani nepoznam-pretoze komentovala som ti prispevky len dva x a hned som chamrad a vobec som neutočila ako ty,len som si vyjadrila svoj nazor,ktory asi tebe nesedel).ale to je zase o vychove...aj moje dieťa vediem k úcte,aj ked sa to dnes už "nenosi" aspon nebude mat v sebe tolko zloby ako ty.pekny den 😉

@peter952 ty vieš, čo davaš, že antivax týmto ohlupuje, že porovnáva neočko deti do troch rokov s deťmi do 18 rokov? vieš.