icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
aristka
Odpoveď bola odstránená
aristka
5. máj 2016

@sirinka na krku .kef sa ockuje do nozicky a preco by bolo vysoke FW a CRP 50 ved ide o mrtvu ocko latku ....

evittam
5. máj 2016

@aristka U mňa v prípade žiadnych chorôb nezohráva či už očkovanie alebo neočkovanie žiadny ukazovateľ .

sirinka
5. máj 2016

@aristka ked sa ockuje do nozicky, neznamena to, ze to aj v nozicke ostava. Latky z ockovacej latky sa do krvicky vstrebavaju a dostavaju sa do celeho tela.

adsumus
5. máj 2016

najroznejšie látky sa dostavaju do krvičky aj sa z tej krvičky zase vyfiltruju obličkami, ináč by sme boli beznádejne zanesení všetkým možným po pár mesiacoch pobytu na tomto svete, to je zas B, ktoré nám antivax nedopovie. Akurát, čo sa z krvičky nevyfiltruje tak ľahko su vírusy a bakterie, ktoré su schopne napachať v našom tele nenapravitelne škody, napádať nervove bunky a holt, telo bez potrebných protilátok je v nevýhode, tetanus len tak lahko nevyfiltruješ ako hliník.

evittam
5. máj 2016

@adsumus Ako ho aj tak veľmi ľahko nedostaneš - to je v tomto prípade to "C".

adsumus
5. máj 2016

@evittam tetanus môžeš dostať aj lahko, pád na zahrade, dieťa stupi na klinec, kostičku, odrenina hlavy po páde z motorky, porezaný prstv v zologickej záhrade. odporúčan overovať každy jeden výrok a tvrdenie antivaxerov, každy jeden, teraz maminky fandia berefoot v subehu s neočkovaním.
http://www.lfpress.com/2015/05/29/boy-6-fightin...
http://justthevax.blogspot.sk/2013/01/tetanus-i...
http://www.vasedeti.cz/zdravi/onemocneni/i-drob...

adsumus
5. máj 2016

Tu je ešte ten chlapček, ktorý stupil na rybiu kostičku. http://www.pedsccm.org/RARE/Tetanus.html
neočkovaný

evittam
5. máj 2016

@adsumus Ešte daj nejaké to "bu-bu-bu".......Ide ti to zatiaľ - ale neviem koho s tým nastrašíš....

prevenar
5. máj 2016

vidim ,ze to tu treba zas trosku vratit do reality a realnych cisiel. vyskyt tetanu na SK su 3-4 pripady nakazenych v priebehu kazdych DESAT rokov v ramci 5 milionovej populacie. - co z toho robi "dost" zriedkave ochorenie .

(este chcem podotknut, ze ockovanie nezabranuje samotnemu nakazeniu sa - nakazi sa kazdy , ci je ci nie je ockovany. ockovanie nemeni pocty nakazenych . teoria je taka ,ze ockovany by mal mat vacsie sance na prezitie - ci tomu tak je to uz necham na vasom posudeni 🙂 )

o tetane mame v skupine vela prispevkov, odporucam kazdemu , kto ma o navrat do reality zaujem 🙂 https://www.modrykonik.sk/group/1799/?q=%23teta...

evittam
5. máj 2016

@prevenar Dik za doplnenie nezvratnych faktov.😉

adsumus
5. máj 2016

@evittam ak je zaočkovanosť po desaťročia nad 98%, kto mal asi tak chorieť na tetanus? teraz sa čoraz častejšie objavuju neočkovaní s tetanom a s veľmi vážnym priebehom.

prevenar
5. máj 2016

@evittam zijem, aby som sluzil 😵

aristka
5. máj 2016

@prevenar samozrejme .ze sa clovek nakazy tetanom ...ziadna novinka .ocko nechrani pred nakazou .kedze nakazu sposobuje clostridia .ktora .ale pluje do tela jed a ten zabija a ocko obsahuje prave ten inaktivovany jed .pracuje to presne na tom istom principe ako zaskrtova zlozka ...kde tiez zabija jed a protilatky nemame ....ci mozno niekde v Rusku ....bacila zlikvidovat mozno stihneme .ale co s jedom .ktory koluje v org....pokial viem ani dialyza ho nedokaze eliminovat ....ze by vit.C...iba blazon by veril.ze ten to dokaze ...

prevenar
5. máj 2016

@adsumus heeej ? mas nejaky SK zdroj ? EPIS nezverejnuje ockovaci status co viem http://www.epis.sk/AktualnyVyskyt/PrenosneOchor... . ci zas klasika, len tak z prsta ?

adsumus
5. máj 2016

Prosím vás preverujte si každe info. Ide o život vášho dieťaťa. http://michalovce.korzar.sme.sk/c/4463057/zena-...

volterra
5. máj 2016

@adsumus hádam nechceš porovnávať dieťa a dôchodkyňu . A podľa všetkého si asi vynechala tento odstavec :"Vyšší vek a pridružené ochorenia spôsobili, že jej organizmus priebeh infekčného ochorenia nezvládal a 22. februára zomrela."

volterra
5. máj 2016

@adsumus ďalej čítaj, strasis a zavadzas :Primári oboch oddelení priznávajú, že sa počas dlhoročnej praxe s týmto ochorením v humenskej nemocnici nestretli.

O deťoch sa tam nikde nič nepíše !!! Tvoj príspevok je na úrovni Topky.sk 🙂

adsumus
5. máj 2016

@volterra podla mna je velmi smutne, že pani zomrela kvoli takej veci, že nebola na preočkovanie. 😔

volterra
5. máj 2016

@adsumus ako vieš, že nebola na preockovani? Z článku vyplýva, že očkovací status nebol zistený .
Cit. : Anna Sovšáková z RÚVZ uviedla, že z dostupnej zdravotnej dokumentácie sa nepodarilo zistiť posledný dátum očkovania proti tetanu, "pretože tá obsahovala záznamy len od roku 2000."
Takže kľudne na preockovani mohla byt pred r. 2000. Článok je z roku 2007.
Prosím, už prestaň prekrucat fakty, zavádzať ľudí a strašiť.

evittam
5. máj 2016

@adsumus Presne to robím - všetko pre zdravie mojich detí a rodiny.
@volterra To ona veľmi rada - na to si zvykneš. Druhému vyčíta, že nespomenie "B" a ona ho ani len nevidí a veľmi rada prehliadne..... 😉

adsumus
5. máj 2016

@admin prosim o zhodnotenie prispevkov nicku @volterra ked ma bezdovodne, obvinuje z roznych zamerov, že straším a prekrúcam fakty, ktore nema cim podlozit a celkovo sa tak snazi o mne vytvorit negativny obraz. Dakujem. rovanko prosím o zhodnotenie príspevkov @evittam ktorá o mne uvádza klamlive informácie za učelom vytvoriť o mne negatívny obraz dakujem

prevenar
5. máj 2016

@adsumus aha , tak asi nic teda 🙂 slovensky oficialny zdroj sa nekona (opat) . nevadi nechaj tak , pridam to aj sam . 10 rokov - 3 pripady ..cervena ciara ukazuje klesajuci trend. tolko k tento tetanovej "pandemii" (3 za 10 rokom je uz SK pandemia.)

viem, na SK zomrelo za 30 rokov viac ludi na tetanus. zaujimave ,ze ockovaci status sa objavil len v tom casopise. v inych pripadoch je to bez statusu. ved kto by uz len zverejnil, ze ockovany clovek zomrel na tetanus. to by nevyzeralo dobre, chapem. klasicke vyvolavanie iracionalnych strachov.

adsumus
5. máj 2016

pri 98% zaočkovanosti sa nečudujem, že počet ludí ktorí zomreli alebo ochoreli na tetanus klesol takmer na nulu. a prosím ťa drž sa toho, o čo si ma žiadal a vynucoval si u adminov....aby som mala zakázane ťa kontaktovať, mám to zakázane, pod hrozbou vylučenia z MK.

aristka
5. máj 2016

@volterra dieta ma zas podla av nezrelu imunitu .ako zvladne boj z toxinom tetanu ....plus aj v davnych casoch sa zapisovalo ocko do karty ...zjavne pani nemala mat co zapisane v karte..

evittam
5. máj 2016

@adsumus Aha, takže ty keď o mne napíšeš, že som antivax a zastrašujem tak je to v poriadku aj keď to nie je pravda? Nepriamo mi napíšeš, že riešim veci bez rozumu - čiže vlastne som nerozumná? Sa najskôr zamysli nad sebou a nad svojimi zastrašujúcimi príspevkami - lebo áno také sú a nevedie to nikam a až potom osočuj druhých.

Takže taktiež poprosím administráciu aby sa zamyslela nad pôsobením @adsumus v tejto diskusii - druhých obviňuje a sama robí to isté. A ešte k tomu nerešpektuje upozornenia adminov-ako sa sama priznala.

evittam
5. máj 2016

@admin Tiež poprosím o zhodnotenie príspevkov @adsumus - a nielen z poslednej doby, ktorá o mne uvádza klamlivé informácie za učelom vytvoriť o mne negatívny obraz. Ďakujem.

adsumus
5. máj 2016

@evittam nie ja o tebe nepíšem nič, ja nepíšem nikdy nič o ludoch, zhodnocujem vylučne názory, to je všetko. čo je pre teba zastrašujuce na tom, že človek zomrie na tetanus, neočkovaný?

mirkaaa80
5. máj 2016

@adsumus vidis, výborný nápad - daj podnet príslušným orgánom nech zvážia povinné očkovanie pre seniorov. Možno tak rýchlejšie pomru a štát ušetrí na dôchodkoch.

adsumus
5. máj 2016

@mirkaaa80 prečo myslíš?