(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@aristka ja to nechápem, prečo ked prevenar napíše krajne urážlivú správu so želaním zleho pre užívatela, nebola zdaleka prvá, tak sa to bud ignoruje alebo jednoducho zmizne. Mne napíše, že sa mám zabiť a pohodaaaa, nikto nič nerieši. Veriii napíše, že jej skysne ksicht po očkovaní dieťaťa a dobreeeee je. Správa jednoducho zmizne z fora. Co to má znamenať?
@adsumus Drvivá konkurencia spôsobila, že na trhu ostalo len niekoľko málo chemických výrobcov vitamínu C ktorí žijú na nízkej marži a obrovskom obrate. Väčšina je v Číne, ktorá na štátnej úrovni podporila výrobu so strategickým cieľom zlepšenia zdravia svojho obyvateľstva.
Pri produkcii počítanej v kilotonách im môže byť jedno, či nejaký štát raz za čas kúpi pár deka pre nejakého pacienta s tetanom alebo nie. Pri maloobchodnej cene kyseliny askorbovej cca 7 EUR za kg (15 za sodný askorbát), financovať klinický výskum z ich strany by bolo z ekonomického pohľadu čisté šialenstvo.
To je niečo celkom iné ako farmaceutické firmy ktoré môžu za "nový" liek pokojne pýtať 20-násobné ceny ako za "starý" (na ktorý už vypršal patent) a silou marketingu ešte aj presvedčiť lekárov aby ho predpisovali.
Vsetci, ktori strasia ludi a hovoria o skodlivosti ockovania by sa mali zamysliet nad sebou ci maju ciste svedomie. Takto zastrasovat matky, ktore nasledne ohrozia z dravie svojich deti pretoze sa rozhodnu neockovat. Ja sama som naletela a uvazovala o neockovani svojho dietata a zaockovat dala so strachom . Az ked som sama prekonala cierny kasel pocas druheho tehotenstva som zistila ze ockovanie naozaj zachranuje zivoty. Nechcem si ani predstavit ze dieta by muselo nieco take prezit. Neprajem to nikomu, kaslat az tak ze z e vypluvate krv. Ludia prestante ohrozovat zivoty deti !!!!!!!!!! Matky ktore su "lachkym tercom" antivaxerov , sa zlaknu ked precitaju same negativne veci o ockovani, myslac si ze robia to najlepsie pre svoje deti, nasledne ohrozuju zivoty svomjich deti. Prestante sirit bludy o ockovani!!!!!!!!! Nestraste matky a neohrozujte deti!!!!!!!!!!!! Raz sa to moze vypomstit aj vam......
@prevenar Na to užitočné porekadlo by si nemal hlavne Ty zabudnúť, lebo tu máš práve Ty sebavedomie parádneho koňa.
Asi si myslíš, že tu všetci žerieme seno a keď so smajlíkom napíšeš, že šlo o užitočné porekadlo, naletíme Ti tu na strojenú Tvoju nevinnosť ako admin, ktorý sa asi nad významom toho porekadla hlbšie nezamyslel, keď Ti tu toleruje to opakované vysmievanie sa.
Sketa...
@veriiii nechapem co zas splietas - posobenie a ucinky cerstveho ovocia / zeleniny chape snad kazdy od skolky vyssie . preto sa nas stol prehyba takouto stravou. dospely by uz mali chapat aj fakt, ze jedlom nie je mozne prijat terapeuticku davku C v pripade nejakej choroby. davnejsie som vypocital ,ze ak by si sa chcela liecit napr. pri prechladnuti s C vit. potrebovala by si konzumovat 40 kg kyslej kapusty denne ...po dobu 3-6 dni .
Ja jednoducho tym vakcinam neverim, ponukaju ich hufne a pomaly na "vsetko". Strasia matky s kiahnami, osypkami... Ked som ich mala ja, nehovorim, ze to bolo prijemne, ale prezit sa to dalo v pohode, nehovoriac o ich vyzname pre dalsiu imunitu. Neverim "cistote" vakcin ani ich kvalite a ked sa uz na pribalovy letak dostane 2-stranovy zoznam neziaducich ucinkov, minimalne to stoji na zamyslenie. Vsade, kam sa pozriem, vidim, ze nas klamu a za ucelom ziskov podsuvaju nam same svinstvo - chlieb, co plesniveje na cerveno, stuzene tuky pouzivane vsade, umele sladidla pre deti , znicena muka chemizaciou a odobratim vsetkeho prospesneho, losos z fariem... Preco by to s vakcinami bolo myslene v nas prospech?
@charlottes a myslíš, že predajcovia vitamínu c a homeo, ktorí su proti očkovaniu, to myslia v náš prospech?
@adsumus Ktorý predajca vitamínu C núti ľudí, aby ho kupovali? Si pri zmysloch, alebo zas len trepeš, ako obvykle? Ešte ti furt dobre platia za to, čo tu vyvádzaš? Teba treba chemoterapiou tebe tak blízkou obmedziť, aby si už prestala ľudí lanáriť a klamať. Existuje taký liek, ktorý by ťa umlčal? Ľudstvo by vyhralo v lotérii. Ty si doslova ako nádor, ktorý nejde vyhubiť.
zase tam je tenka hranica a clovek musi vsade vsetko robit vedome. Ked idem nakupovat napr do zdravych potravin, tiez nekupujem vsetko doradu, lebo aj tam je uz 40% bordelu. Toto sledovanie, vyhodnocovanie, hladanie zabera vela casu a ten ludia nemaju, nehovoriac o tom, ze ludia tak spohodlneli, ze je najlahsie hadzat zodpovednost na druheho. Ist k lekarovi pre lieky, nevenovat sa detom osobne ale radsej ich vozit "donemoty" z kruzku na kruzok, mat svojho zahradnika... debata na velmi dlho.
Jedno viem ale urcite. Osobne sme s muzom mali moznost spoznat takych ludi ako je napr, Jim Humble ( tolko diskutovane MMS kvapky) , pouzivame ich doma dost rokov a viem, ze funguju perfektne, no stat cez TV HNOJ a TV NARKOZA pacha na ludoch podvod o chlore a neviem este akej skodlivosti. A prave napr spominany Jim Humble je velmi rovny clovek.
@charlottes tam je problém v tom, že ty nevieš, čo kupuješ, musíš mať za sebou kontrolne orgány aby si vedela. tvoj rozum neurobí rozbor produktu na pohlad.
@adsumus ake kontrolne organy? Myslim statne? Naposledy dnes sme s muzom citali o vyskume E951 t.j. o aspartame. 22rocna studia dokazala neuveritelnu skodlivost. Pozri si zlozenie lizatok alebo malinoviek. Zodpovednost je na ludoch. Stat neplni svoju funkciu. Preco taketo latky nie su jednoducho zakazane? Mne nic ine nenapada, len ze ide o lobbing. Preco by to napr u vakcin malo byt inak?
@charlottes pozri, ak sa niekomu nepáči aspartám, má dať dokazy, nerpekonatelne, že škodí a potom všetci sa spojíme aby nebol,a le ked dokazy nedodá, tak za čo sa máme postaviť? za bludy psychicky chorých ludí? nie

@petot Kontrolovana studia z roku 1966. Vitamin c je produktom farmaceutických spoločností, je to obchod, ktorý prináša obrovske zisky a tieto spoločnosti si podla teba nemôžu dovoliť uskutočniť vedecké študie na zvieratkách aby verejnosti poskytli dokazy, že vitamín c je účinný pri liečbe tetanu alebo čierneho kašla? Alebo to nechcu, lebo vedia, že účinný nie je a stačia im tieto zárobky, kedže záujem o predaj VC, stále rastie a dokonca su nutení obmedzovať jeho produkciu, aby si udržali vysoke ceny? Tváriš sa velice vedecky, ale pre mna len propaguješ neoverené postupy, s potenciálom poškodenia zdravia, za ktorý zodpovednosť nepreberáš.