icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
peter952
Odpoveď bola odstránená
charlottes
20. máj 2016

@buckeye vsak toto napr a kde su statne kontrolne organy? Musim ist pracovat, takze koncim nateraz s debatou. Ci uz svoje deti ockovat date alebo nie, treba to robit vedome. Vsetko treba robit vedome, aj ked ranajkujem, ranajkujem vedome a netukam do mobilu. Ked ranajkujem vedome, zaujima ma Aky chlieb ranajkujem a tym padom bordel z Penamu nekupim. Pekny vecer

adsumus
20. máj 2016

@peter952 očkovanie v usa a všade inde je nepovinne

peter952
Odpoveď bola odstránená
buckeye
20. máj 2016

@peter952 co keby si prestal zavadzat, uz ti tu ja viacere maminy napisali z ich vlastnej skusenosti, ze ak ich dieta nemalo dostatocnu hmotost, vakcinaciu im odlozili na niekolko mesiacov, ak boli chore detto, alebo im vakciny rozlozili a neockovali naraz, tak prestan klamat

adsumus
20. máj 2016

@peter952 joj to nenisi prvý, čo očko rodičov a lekárov prirovnáva k fašistom. ale my nie sme fašisti, peter, my len chránime svoje deti v sulade s vedou a dokazmi. dobrovolne, napriek takým ako si ty.

aristka
20. máj 2016

@peter952 a ty sam ockujes .ked vies ako sa ockuje bezohladne .nasilu a stoj co stoj a vasci bullshit si nezazil a nevidel ...ty si zdravotnik u pediatra .akym stylom ockujete nasilu...

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
20. máj 2016

@peter952 no ved uved ty dokazy, čo tvrdíš, že to nerobia.

buckeye
20. máj 2016

@peter952 mas jasne stanovene kontraindikacie, ziadny lekar si nevezme na triko, ze ich nedodrzal

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
aristka
20. máj 2016

@peter952 ako ta nuti ockovat dany nick ....

adsumus
20. máj 2016

@peter952 ja nikoho nenutim, nikdy do ničoho, ja naopak si myslím, že nech každy ide podla vlastneho rozumu.

kvieta
20. máj 2016

@charlottes Čo má plesnivejúci hoci aj bio chlieb spoločné s vakcínami ako prevenciou voči takým chorobám ako osýpky, mums, rušienka, obrna atď...?!
Veď je potrebné selektovať informácie, nie púšťať ich cez jedno sito. Je treba si prečítať, čo môže dieťa postihnúť po prekonaní jednotlivých inf. chorôb a či sme schopní čeliť týmto následkom inak, ako očkovaním. no spomínaným vitamínom C to určite nebude, aj keď o tom tu a aj na iných fórach tí istí ľudia pod inými nickmi ľudí presviedčajú, že to pôjde.
Ak rodičia majú strach zo "škôlkárskych kadejakých kokov..." a soplíkov od priesvitných po žltozelené, je treba si uvedomiť, že o pár rokov tu budeme riešiť horúčky a osýpkové výsevy, zdurené uzliny a pod. Houby viete, čo to môže pre vaše deti do budúcna znamenať a je jedna smola: AV je abstraktný verejnosť pojem , nebude koho konkrétne žalovať, že ovplyvnili niekoho v rozhodovaní či zvoliť prevenciu pre svoje dieťa, alebo nie.

Je tu kopa samozvaných, ktorých jednoznačne MK podporuje a je to smutné, že adminom pre aspoň tieto očkovacie fóra nie je niekto, kto má aspoň medicínske vzdelanie. MK je baštou AV na Slovensku a snáď raz za to prevezme zodpovednosť, že poskytli priestor na informácie, ktoré stáli na vode a ovplyvnili nie práve najšťastnejšie , stovky ak nie tisícky rodičov, rozhodovanie v možnosti očkovania. Je mi z toho smutno. Je tu jednoznačne nadržiavaná strana protiočkujúcej vlne a som presvedčená o tom, že je to vzájomná sympatia s myšlienkami proti očkovaniu. Nepáči sa mi, ako bol napr. stopnutý vo fóre @vld za svoj štýl prispievania, ktorý mal hlavu aj pätu, pritom @prevenar sa tu vysmieva pravidelne všetkým očkujúcim bez odborného prínosu k akejkoľvek téme. Preto by som bola rada, keby aspoň pri tomto nicku ( @vld) admin prehodnotil jeho stopku vo fóre bez toho, aby on samotný o to prosil, pretože doteraz to nikto zo stopnutých robiť nemusel, pokiaľ viem. A je to dosť dlhá doba, čo tento nick rešpektoval stopku na fóre. @mariosmykal @ xxxxxnnnnn
Je zbytočne veľa tém o očkovaní, kde si niekto hladí svoje ego. Mne ako platiacemu inzerentovi PLUS bol stopnutý duplicitný inzerát a tu je po... nekonečné množstvo duplicitných, nič viac nehovoriacich nových tém o očkovaní /neočkovaní prezentujúcich pár knižočiek homeopatov. MK k tomu neche zaujať žiaden postoj? Jeden meter chýba... niet čo dodať... aspoň zatiaľ.

kvieta
20. máj 2016

@kvieta @xxxxxnnnnn príspevok vyššie je určený aj adminom

adsumus
20. máj 2016

@kvieta bude to bez odozvy,adminii.....sa ozvu až kedy my (rodičia za očkovanie) budeme reagovať rovnako ako AV. potom nám zakážu prispievať.

kvieta
20. máj 2016

@adsumus Ak to bude bez odozvy, len ma to utvrdí v mojom názore. A snáď aj ostatných rodičov.
Ak nič iné, tak @vld by mal dostať možnosť rozprestrieť krídelká a @prevenar -ovi by ich mohli pristrihnúť. Bolo by to myslím o rovnováhe v možnosti prispievaní.

kvieta
20. máj 2016

@adsumus A ja osobne nechcem reagovať ako AV. Práve to sa mi na nich pred rokmi nepáčilo. Ešte stále sa dajú čítať staré diskusie a mrzí ma, že mnoho príspevkov je v nich stopnutých, svedčí to o ich agresivite a spôsobe, ako menia časom stratégiu.

margarita
20. máj 2016

@adsumus
vidim to podobne, peter sa stane adminom a ambasadorom podsuvania informacii, ku ktorym sa nikdy nikto iny na celom svete nevie inak dostat. a stranke este viac stupne navstevnost a pocet klikov na jeho diskusie.
jaj, kde su tie casy ked som sem chodila kvoli skvelej partii bab, a nikto tu nic nepretlacal a nikoho neosocoval...starnem, 11.rok na koni 😎

kvieta
20. máj 2016

@prevenar Ďakujem za podporu 😉

petot
21. máj 2016

@kvieta Tak ja si zase pamätám ako tu @vld urážal ľudí. Ani som nevedel, že dostal ban, ale keď je tak, podľa mňa si ho zaslúžil.

adsumus
21. máj 2016

@petot nikomu nenadával do nacistov narozdiel od teba.

kvieta
21. máj 2016

@petot Je tu viac takých, čo si ho zaslúžia, ja som o tom písala. Nie je tu na každého jeden meter. Príspevky vld mali hlavu-pätu, ak odhliadneš od spomínaného "urážania". Opýtaj sa previho, či musel adminovi sľúbiť poslušnosť, aby ho odstopol. Nie, dostal limit, určitý čas neprispievať. A ten druhý má v podstate nekonečno. Nemám k tomu už čo dodať. Asi zbytočne.

prevenar
21. máj 2016

@kvieta ..hmm ..fakt si nespominam ,ze by som niekedy mal zakaz sem prispievat LOL 😀

kvieta
21. máj 2016

@prevenar Máš krátku pamäť. Asi Ti dali krátky čas na oddych.
Napr.
https://www.modrykonik.sk/forum/ockovanie-deti/potencovane-vakciny/

Trojmesačný zákaz v tomto prípade, nie nekonečno. LOL 😀 ? Beriem to ako výsmech.

prevenar
21. máj 2016

@kvieta
hahaha boze 😀 . dufam ,ze mas na stene aj moj plagat, takuto pozornost si ani nezasluzim 🙂

fakt som na to zabudol , kedze ma tieto nemoderovane fora je asi to posledne, co by ma mohlo akokolvek trapit. ako som uz pisal ty a tebe podobni mi sluzite len ako zdroj dobrej zabavy 😎 plus, nikomu som nic neslubil 😵

myslim ,ze moderatori v poslednej dobe skvalitnili a plnia si lepsie svoji ulohu ako volakedy. sice stale citim obrovske chcenie vidiet v mojich prispevkoch nieco co tam nie je , ale s tym sa da zit 😀

ja osobne sa po tejto reakcii vraciam k teme "rizika ockovania" , kto ma zaujem o skutocne kvalitne informacie v ramci rizik ockovania najde ich tu - https://www.modrykonik.sk/group/1799/ , zvysok nech robi co uzna za vhodne. 😎

prosim , dalej ma neobtazujte prispevkami mimo temu , netagujte moj nick , nemam o takuto diskusiu ziaden zaujem . (snad tu vie citat kazdy (?) ^^)

vsetko dobre v tvojom dalsom plodnom "sledovacom" zivote, prajem pekny zvysok dna 🙂

kvieta
21. máj 2016

@prevenar Ja Ťa nesledujem, neobviňuj ma z niečoho, čo nie je pravda!

Výsmešne si mi tvrdil, že si nepamätáš, že by si tu mal stopku. Iba som dokázala, že ja mám dobrú pamäť a čo tvrdím, je pravda.

Lož má krátke nohy😉

evittam
21. máj 2016

@prevenar Ja sa tiež najviac bavím, okrem iného, aj na tom, že ako niekto dokáže strácať čas vysledovať 2 roky a viac staré príspevky úplne cudzieho človeka. No, vidím, že dosť ľudí viac-menej nemá čo robiť a takto zabíja nudu. 😉