icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
adsumus
1. jún 2016

@mb269 tak dolož 😀

mb269
1. jún 2016

@adsumus s takými sa stretávaš ty na besiedkach o vakcínach ty by si mala vedieť 😅 😝

adsumus
1. jún 2016

@mb269 ja na besiedky nechodievam, stačia mi bludne vyjdrenia antivaxerov na mk. 😀 ale zavítam, hned ako cirkus dorazi do mojho mesta, ja som proste zvedava aka to je sekta.

helenus
1. jún 2016

@adsumus Odporúčam ti naštudovať všetko, čo sa dá, okolo vírusu Zika. Lebo podľa diskusie pod článkom o 12-ročnom chlapcovi z Mexika, na ktorý si dala odkaz, nielen autizmus, ale aj Zik-u zapríčinilo očkovanie 😀

adsumus
2. jún 2016

@helenus ja viem virus zika podla zastancov neočkovania je neškodný, netreba sa len očkovať a nebudu žiadne mikrocefálie, plus nejaký konšpiračný bonus o jeho vzniku.

evittam
2. jún 2016

@mb269 A ešte z takého "dôveryhodného" a hlavne bulvárneho webu - no fakt mám len jediné - WAU... 😉 😀

mb269
2. jún 2016

inak ten môj brat už dva mesiace cestuje po brazílii a žiadna ZIKA , nika , kika ani iná vymyslená choroba tam neexistuje. Maximálne čo ho tam postretlo bola sračka z jedla 😀 Rovnako dalšia kamoška tam odišla pred pol rokom žiť aj malou 3 ročnou dcérou a čuduj sa svete zdravé ako buk. Zika je rovnako vymyslená ako prasacia vtačia a iná pseudo chrípka. Par umelo vytvorených článkov a fotiek zdegenerovaných detí nie je ten vírus ako plašia ľudí

helenus
2. jún 2016

@mb269 Prosím ťa, mohol by si túto tvoju vetu preložiť do zrozumiteľnej reči? Ďakujem.
Par umelo vytvorených článkov a fotiek zdegenerovaných detí nie je ten vírus ako plašia ľudí

helenus
2. jún 2016

Rakovina neexistuje!!!! Infarkt neexistuje!!! Mozgová mŕtvica neexistuje!!! Cukrovka neexistuje!!! Ochrnutie neexistuje!!! Všetko sú to len vymyslené choroby!!! Ako to môžem vedieť tak naisto? Nikto z mojich príbuzných ich nikdy nemal!!! A to niektorí žijú aj v Kanade!

mb269
2. jún 2016

@helenus vôbec ma nazaujíma tvoj názor

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
mb269
3. jún 2016

@peter952 jasne obyčajne stipnutie komarom rovnako ako hocikde v afrike. clovek je do 7 dni z toho vonku a robia z toho halo. Brazilia ma cca 200 mil. obyvatelov ake je % nakazenych ? 0,2 % z toho mrtvych ? 0, 0000000000000001 = ? :D nafuknuta bublina z nicoho. Ked z 200 mil.ludí umrie na virus 10% potom by už obavy mohli byt opravnene

aristka
4. jún 2016

@mb269 myslim si .ze citanie fillovin v slobode ocka ma na teba velmi neblahy nasledok ..fillo uplne ignoruje fakt .ze na prasacinu tu zomierali ludia a hlavne mamicky z plneho zdravia .smola boli tehu ..ach ano ..nepisalo sa o tom na googli ..vies keby pan fillo pracoval v spitaly .mozno na aro v tom obdobi ked sme tu prasacinu mali .mal by moznost umrtia zazit na tuto pliagu ...ale zamozrejme z domu spred pocitaca to zazit nemohol a potom pluje svoje fantasmagorie .ved jeho sa to netykalo a laik ako ty mu to hlta aj s navijakom a ked ty si bola mozno este na zakladke v sk.lavici a prasacina ta trapit nemusela .mozno prave v najblizsej nemocnici zomierala rodicka po akutnej sc .aby zachranili aspon dieta .ci pac s lahkou primarnou ochor...vies citanie fillovyn a realny zivot su dve rozdielne veci ...a to ze fillo ignoruje fakt vaznosti napr.prasacej chripky .kedze sa s nou v reale nestretol .neznamena.ze to nebola vazna situacia s fatalnymi nasledkami....

mb269
4. jún 2016

@aristka sklamem ta ziadneho fila necitam.

petot
5. jún 2016

@adsumus Aha, aby som ukojil tvoju podrypovačnosť, mal by som sa asi ešte popáliť, potom otráviť atď, aby som mohol na sebe testovať liečbu infúznym Cčkom? Ináč, si normálna? Ozaj, a už si na sebe skúšala detskú obrnu? Vieš, aby si si dokázala či tá vakcína ktorú tak odporúčaš naozaj funguje?

Ja nepotrebujem všetko skúšať na sebe, stačí mi poznať vedecké publikácie na ktoré sa odvolávam, ich slabé a silné stránky. Navyše, ústne Cčko mi funguje presne podľa toho ako to opísali, takže nemám dôvod im neveriť ani ich skúsenosti s infúznym.

Pre mňa je 100 € dosť, a to je tak na jednu z 5 dávok pri ľahšej vírusovej infekcii, ktorú viem ústnym Cčkom celú vyriešiť za 2 €. Teba asi platia lepšie, takže ak to celé cvakneš, ja si pokojne pri chorobe dám pustiť infúzie farmakologických dávok céčka 😀

adsumus
5. jún 2016

@petot spýtaj sa vyrobcu ktorého produkty propaguješ, či ti nezasponzoruje v rámci reklamy. 😀 alebo to su konkurtenti? alebo sa len bojíš, že si odpáliš žily?

adsumus
5. jún 2016

@petot ja mám inak celkom priemerný až podpriemerný zárobok ale za život som si dokázala našetriť viac ako sto euro, takže na mna sa neobracaj aby som ti sponzorovala tvoje teorie a že sa ich nesnažíš preveriť na sebe? ....ani sa nečudujem. 😀 😀 😀

sirinka
5. jún 2016

@aristka 1 - 2g vitaminu C sa uplne bezne pridava do infuzii a tie sa nasledne podavaju beznou rychlostou, pokial v nich nie su ine lieciva, ktoresi vyzaduju pomale kvapkanie a nepocula som este, ze by niekoho z toho bolela alebo palila zila.

sirinka
5. jún 2016

@adsumus co vlastne od @petot chces? Aby si podval intravenozne vysoke davky vitaminu c napriek tomu, ze netrpi ziadnym ochorenim? Nerozumiem celkom tvojej poziadavke. V domacich podmienkach si na bezne ochorenia asi tazko bude niekto podavat megadavky c do zily.
V onkologii uz aj na SK su lekari, ktori vyuzivaju vysokodavkovu terapiu ako doplnkovu liecbu a pokial viem, tak maju pozitivne vysledky a to napriek tomu, ze tie davky nie su nijako extra vysoke. 2x15 gramov az 30g. To nie su davky, ktore by vyslovene liecili, ale napriek tomu zlepsuju kvalitu zivota, zlepsuju znasanie klasickej terapie a jej ucinnnost.

adsumus
5. jún 2016

@sirinka nič od neho nechcem, pýtam sa či to skušal na sebe, čo odporuča iným. čo sa onkologie týka, čítala som si skusensoti ludi na mk a nedopadlo to dobre, čo sa liečby vitaminom c týka.

aristka
5. jún 2016

@mb269 tak duplom .ked si v tej dobe mala povinnu literatury rozpravky ,nemozes .ze nejaka prasacina vobec bola...nieto .ze niekto na nu zomrel aj na sk.

aristka
5. jún 2016

@sirinka v prvy den som bola aj ja hrdinka .zila vydrzala 2 davky .tretiu uz nie ...inak ty tieto inf.podavas alebo mas to na sebe vyskusane .kedze ja pisem osobnu skusenost ...

aristka
5. jún 2016

Inak my sme si bezne davali jednorazovo iv 500mg vitC v 20 ml Fr a nic ...

sirinka
5. jún 2016

@adsumus to nemyslis vazne, vsak nie? Co vies o konkretnej pacientke? Stadium, metastazy, typ liecby, celkovy stav, prezivanie liecby, atd... Ako som vyssie pisala, tieto davky nie su liecebne, su prilis nizke, napriek tomu pomahaju onkologickym pacientom znasat nasledky tazkej a narocnej klasickej liecby a z casti jej pomahaju zvysovat ucinnost. Vies prilis malo o onkologii. Povedala by som, ze vonkoncom nic. Pokial by sme tvoj zjednoduseny pristup pouzili na akykolvek iny typ liecby onkologickych ochoreni, pohoreli by vsetky rad radom...

sirinka
5. jún 2016

@aristka ja sama sebe nepodavam nic intravenozne, pokial to nie je nevyhnutne. Nikdy som nerozumela sestrickam, co si v sluzbach pichali horom dolom, co im prislo pod ruku. Napriek tomu, som take infuzie uz v zivote dostala a nic ma nebolelo. Podavala som tieto infuzie a beriem ako moju osobnu skusenost, ze nasich pacientov z takychto infuzii zily neboleli, kedze ako sestra som sa o nich starala a teda aj pri podavani infuzii sme monitorovali ich stav a pripadne problemy ci tazkosti.

adsumus
5. jún 2016

@sirinka no myslím to vážne, prečo nie, odporučať niečo, čo nebolo dokázane, že funguje a nemá negatívne dosledky na zdravie, môže byť najlepšou cestou k ohrozovaniu zdravia iných ludí, iná situácia by bola, keby sme tu mali dokazy o učinnosti a bezpečnosti, nemáme, opakoavne sa pýtam, ake dokazy máme osobitne pred eti, žiadne, napíše mi petot, že chudáci predajcovia vitamínu c na na to nemaju peniaze, pritom ide o bilionovy biznis, predávať syntetiku z číny a odporúčať navšetko, čo existuje, je jednoducho hazard, a petot vie, prečo má diclaimer, že nerpeberá zodpovednosť za škody. za škody opakujem, sposobene jeho radami.

aristka
5. jún 2016

@sirinka pichaju si horom dolom co im prislo pod ruku ...pisem o vitC .konkretne .plus vysoke davky odporucane napr petotom sa standartne nepichaju ani v spitaly .plus podala som si 1g dva dni po sebe .chira vydrzu max 3dni .takze ci vitc podrazdu zilu alebo nie si asi moc neriesila.kedze do 3dni chira isla prec ...myslim si .ze pacosi sa ani nestazuju .plus uz na podanie 1 az 2g musi byt riadna indikacia ...kedze hrozia nu ...ocko pribalovy letak .plus pribalene nu av tu omielate dokola ako bibliu a nu vit.C nevadi ...ja opakujem 3krat denne niekolkogramove davky iv ako pise petot ti odpalia zilu a mozno aj nieco ine...

sirinka
5. jún 2016

@adsumus nic take sa nedeje, nikto tu neodporuca nejaku neznamu latku s neznamymi ucinkami. Podla mna je omnoho horsie, ze ty sa tu neustale snazis prezentovat vutamin c ako zivot ohrozujucu latku. Pokial by si bola trochu koneotentna a otvorena, uz davno si najdes kopec slusnych informacii k danej teme a prestanes tu sirit tieto nicim nepodlozene bludy o vitamine c.

http://www.edukafarm.cz/c1285-infuzni-vitamin-c...