(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@adsumus dobry nezmysel ..inak povedane ciste klamstvo. toto desi vasich reklamnych bossov , ze ockovanost klesne tak vyrazne, ze si uz kazdy vsimne ,ze sa z hladiska chorobnosti nic nezmenilo ..aj bez ockovani. tak ako je pri zrusenom BCG ockovani. po nom uz ani pes nestekne a pred par mesiacmi to "zachranovalo" ludske zivoty.
prave naopak, klesanim zaockovanosti sa zacne masovo zlepsovat zdravotny stav obyvatelstva ..cista pohroma pre tebe podobnych. 🙂
zaockovanost klesa a bude klesat kazdy rok mozte sa aj na hlavu postavit, ludom sa otvaraju oci a zacali si vsimat realitu ,ze co sa deje po ockovani s ich detmi.
@prevenar 97% Svedov očkuje svoje deti a antivaxerom neveria. Rozumný to národ, ale zaočkovanosť stupa všade, dufam, že ťa neroztrhne teraz.
http://www.thelocal.se/20160608/why-most-swedes...
http://idahobusinessreview.com/2016/06/10/idaho...
RAkusko 98% http://apps.who.int/immunization_monitoring/glo...
a tie sproste urážky, ktorými manipuluješ mamičky, že rodičia za očkovanie su zaplatení si nechaj do skupiny, tam ti nikto protirečiť nebude, nakolko si každeho s iným nnázorom vyhodil.
Len pre zaujímavosť som našla toto video o dr Elekovej. Mńa zaujalo a dokonca som naštudovala veľa článkov ktoré sú tu zmienené. Možno ho tu už niekto dal ale nechce sa mi čítať všetko. Ešte pridám k tomu že dcéra bola teraz preočkovaná v 5 rokoch a do dvoch týždňov sa jej vrátila bradavice s ktorou sme dlho bojovali a od Vianoc ju už nemala dostala zápal spojiviek a úspešný kašeľ. Bolo to preočkovanie hexou. Takže u maĺého určite očkovanie posunieme do dvoch rokov ako sa to doporučuje máte tu niekto s tým skúsenosť?
Cvičím ale že diskusia je tu hustá 🙂 výmena názorov by mala prebiehať trochu inak si myslím ja
@mw63 vsetko o odmietani / posuvani ockovania najdes tu - https://www.modrykonik.sk/group/1799/?q=%23odmi...
@prevenar mozno ty nesteknes po ocku proti tbc .ale aj ked je nepovinne .stale sa s nim ocko ci v romskych odadach .ci ludia.ktori maju vo svojom blizkom okoli zistenu pozitivitu a si uplne naivny ak si myslis .ze zdravie populacie sa zlepsi .preto ludia musia zmenit zivotny styl .zlepsit prac.prostredie a kvantum inych faktorov.ktore ovplyvnuju zdravie nas a nasich deti ...len neviem .ci budu zdravsi ak budu pit destilovanu vodu z masinky .ktoru reklamujes ...
Vćera sem bolí u lékárny a oznámila som že nebudeme očkovať tak mi hnědý oznámila ze ma nahlásí na sociálku. Já som jej povedla ze víme ze zaplatíme 300 eur ako to teda mám řešit ? Očkovat ho nedáme
Očkovaním sa zvyšuje kolektívna imunita obyvateľstva, ak ste proti zvyšujete tým pravdepodobnosť zanesenia nejakej choroby do nášho štátu napr. cestovaním, mali by ste si dobre rozmyslieť čo vlastne chcete, nie potom plakať nad chorým dieťaťom a búchať si hlavu o stenu....
@2sisi2 ja som vzdelania zmena nemyslím tým že mám vzdelanie ale zaujímam sa o veľa vecí a tvoja odpoveď nie je múdra. Nik sa nemá do ničoho nútiť kaźdý sme iný a mozéme sa rozhodnúť slobodne. Toto je téma o neočkovaní a očkovaní a ak tu chce niekto prispieť tak by tu mal dávať fakty a štúdie lekárske a nie len svoje názory inak je táto téma o ničom. Ja som sa naučila nekritizovat ale byt tolerantná a to hlavne k ženám ved my si máme pomáhať a nie sa tu kritizovať. Daj štúdiu a prečítam si rada. Pekný deň
@mw63
1- v prvom rade si najdi novu lekarku - najdi si lekara , ktory dopredu chape, ze nemienis ockovat.
2- socialka s neockovanim nema nic spolocne a neda sa to tam ani hlasit. cize klamstvo / totalna neznalost zakonov (co nie je nic nezvycajne u SK lekarov) moze ta nahlasit na RUVZ dostanes pokutu , zaplatis a tym to konci . ..ale zacni s bodom 1, usetris si kopec komplikacii . 🙂
Veda ci marketing a co s tym maju „aktivne matky” ?
Casto sa stretavam s tym ,ze ludia odmietaju uvazovat nad ockovanim, nad latkami z ktoreho je zlozene, nad vedlajsimi ucinkami a pod. z dovodu, ze uz maju svoj "nazor".
Otazka je , ako tento "nazor" vznikol a kto poskytol informacie na jeho vytvorenie? Je zalozeny na vedeckych faktoch o ucinnosti a neskodnosti vakcinacie ..ci skor marketingovy material, ktory ma len jeden ciel ..a to predat cokolvek za ucelom co najvacsieho zisku.
Na internete som zachytil zaujimavy dokument, v ktorom ista reklamna agentura opisuje postup, akym sa im podarilo dany "nazor" v povedomi vacsinoveho obyvatelstva a lekarov vytvorit. Ak si myslite, ze s tym ma nieco spolocne veda, zdravie ci bezpecnost pacienta, tak to ste pekne vedla ...
Zaujimavou marketingovou strategiou, ktorou sa chvalia je aj pouzite profesionalnych internetovych diskuterov, ktori vystupuju, ako bezni uzivatelia (aka „bezne mamicky” ) v skutocnosti vsak spolupracuju s reklamnou agenturou. Buzz marketing.
Vzdy ked vidim taketo informacie, tak rozmyslam , ze ci maju nejakych „diskuterov” aj v ramci MK a ktore niky by to tak mohli byt 😉
(opat tisko pockame, mozno sa nam ozvu aj samy 😀 )
Ale ved posudte sami. Odporucam prestudovat kazdemu.
- „ Dovoľte mi predstaviť sa: Som rotavírus
Keď sme si na jeseň roku 2007 zadali do press-monitoringu slovo rotavírus, nenašli sme žiaden odkaz a na webe to boli len špeciálne medicínske správy. Skúste to spraviť dnes, po pol roku intenzívnej práce s novinárskou obcou a verejnosťou. Hoci je rotavírusová infekcia špecifickou záležitosťou, ktorá sa týka najmenších detí, pre nášho klienta GlaxoSmithKline sme pripravili takú intenzívnu a cielenú public relations kampaň (od web stránok a tlačovej konferencie po aktívnu prácu s diskusnými priestormi na internete a buzz marketingom), že dnes je slovo rotavírus známe tam, kde má byť – medzi mamičkami potenciálne ohrozenej skupiny detí. Ale nezdvihla sa len znalosť, výrazne stúpla aj zaočkovanosť proti rotavírusovej gastroenteritíde.”
> po aktívnu prácu s diskusnými priestormi na internete a buzz marketingom <
http://www.snowball.sk/?sid=5&aid=32
- dokument o reklamnej strategii - OD NEZNAMEHO SLOVA K USPESNEMU PREDAJU.
( -vyuzit novost slova rotavirus a neznalost temy rotavirusovych infekcii na vyvolanie zaujmu medii
-vyuzit komunikacny potencial „aktivnych matiek” a poskytnut im na webe informacne zdroje a publikovany obsah na zdielanie
-vyuzit „snowball effect” sirenia informacii na internete a socialnych sietach )
Je mi velmi luto deti, ktorych mamicky naletia na strasidelne pribehy o ockovani..... deti za nic nemozu, ale prave deti si to odskacu........ ludia neohrozujte to najcennejsie v zivote cloveka ! "Antivaxery" mate ciste svedomie????????????????

http://edition.cnn.com/2016/04/27/health/harvar...
Ešte raz link - ospravedlňujem sa, že ten prvý nefunguje. 🙂