(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@sirinka ano, ale môžu mať aj veľmi zlý priebeh ako máme možnosť vidieť v tomto prípade, hlavne ked sa pridruží nejaká dalšia infekcia, možu končiť aj umrtím a tiež treba brať do ubahy chrasty a jazvy, neikomu to môže naštrbiť sebavedomie, hlavne pred pubertou, deti si dnes veľmi zakladaju na výzore, takže ak je vakcína učinna a bezpečná nevidím dovod na ich prekonávanie.
@evittam tak tu máš príklad svojej zaslepenosti, nie, všetky vakcíny nie su rovnako učinne, niektoré nebránia dokonca ani ochoreniu, ale chránia telo pred učinkom toxínov, ktoré vznikaju v tele v dosledku osídlenia a nechaj si svoj sarkazmus pre seba. to je len v tvojej hlave, že očko rodičia si myslia, že vakcíny su dokonale, nemyslia.
@adsumus a opäť ti pripomeniem, ovčie kiahne nie sú ani zďaleka jediná choroba, proti ktorej si môžeš dať pichnut dobrovoľnú vakcinou, na takú chrípku nám ročné umierajú tisíce ľudí a ty nič,furt vahas, proti rakovine krčka, proti kliestovke a nepočítam rôzne exotické choroby, ktoré sa tu kedykoľvek môžu objaviť... takze mas čo zvazovat a plánovať...
@adsumus zuzujem problematiku ad tvojej logiky pridávania info z bulváru o dieťatku z australie o ktorom nevieš zhola nič. A to nie je zďaleka prvý a určite ani posledný príspevok od teba v takomto štýle. Mnohé iné maminy tiež zvažujú a porovnávajú a zisťujú info a dostávajú nálepky antivaxerov a nezodpovedných rodičov. No ty, čo tu najviac zo všetkých konikovskych prispievateľov obhajujes účinnosť bezpečnosť vakcin zrazu zvazujes... bola tu ešte jedna podobná ako ty a aj tá časom začala zvazovat...
@sirinka ja som nezačala časom zvažovať, čo to tu pletieš, aj zvažujem od sameho začiatku, ked ma moja kamoška, trochu jednoduchšia a naivna, ale ináč hrozne milá osoba uviedla do problematiky, že to je zbytočne a neučinne a nebezpečné. Okrem toho ja tu nič neobhajujem, ale informujem sa u antivaxerov na info, ktoré dávaju, rovnako sa informujem aj u lekárov.
@adsumus no stihli sme aspon par prispevkov kym si sa opat znizila k urazlivym a nicim nepodlozenym vyjadreniam na moju osobu.
Takze, ja zijem v Slovenskej republike, svet antivax poznas podla mna iba ty. Ja som obycajna mamina, ktora sa len informuje, hlada pre a proti a zvazuje rizika.
Ale sme radi, ze si nezabudla podotknut, ze ta o tychtoveciach informovala prave jednoduchsia a naivna kamoska, lebo inteligentni a vzdelani ludia sa predsa nemozu tak mylit, vsakze... Och ake ucelove vyjadrenia.
@sirinka učelové vyjadrenia su tvoje, ked ma označuješ za človeka s dvojitým metrom a protichodnými názormi, zatial, čo to tak nie je, takže prepáč ak sa ja mýlim o tebe, že nechápeš ako môže očkujuci rodič zvažovať, či sa zaočkovť kiahne alebo nie, snažila som sa ti vysvetliť, ale neprešlo. to sa stáva.
@adsumus prekopirujem ti tu opat tvoje tvrdenia
"takže ak je vakcína učinna a bezpečná nevidím dovod na ich prekonávanie"
"a prečo by som nemohla zvažovať? porovnávam si za a proti. to je predsa celkom normálne hádam."
Takze na jednej strane nevidis dovod na prekonavanie kiahni, na druhej strane ty sama pri svojom dietati predsa len zvazujes. Moje vyjadrenie mozno je ucelove, ale podlozene tvojimi vlastnymi vyrokmi. Pytala som sa ta, co tebe konkretne ako obycajnej mame dal ten clanok o komplikovanom priebehu kiahni a kedze uz roky na MK sa v diskusiach vyjadrujes v zmysle "ockovanie je bezpecne" a "ockovanie nesposobuje poskodenia deti", tak ma prekvapuje vylucne tvoj postoj kdanej vakcine. Ty tu neustale vyvracias akekolvek spojenie negativnych ucinkov s vakcinami. Ty konkretne ty obycajna mama. A zaroven ty obycajna mama nam tu na pockanie vzdy prinesies nejaku hrozostrasnu historku a pribeh o hroznych ochoreniach, ktorym sa dalo podlateba ockovanim predist. A ty zvazujes... Som naozaj prekvapena... Alebo vlastne nie som, cakala som presne takyto alibisticky pristup.
Neprekvapuje ma, ze ludia zvazuju, co zvazovat zatial chvalabohu mozu, neprekvapuje ma, ze ludia zvazuju aj to, co im tento stat povinne prikazuje.
@sirinka ďalujem za odpoveď áno vidím že je to samé vyťahovanie blbostí ale to je vśade. Keď som teraz hlľadala info o porodu v zahraničí místo SK tak som musela přečítať 100 stránky osočovania. Je to zvláštně že sem ženy (teda vačšina) a Mali by sem si pomáhát ale osočovania je tu veľmi veľa.
@sirinka ináč skus vynechať tie tvoje zufale volania aka som ja alibistka a neviem čo všetko ešte vyprodukuješ, ja ako každý iný človek na tomto svete sa rozhodnem, či a čo dám zaočkovať seba svoje dieťa a bez zbytočných tvojich citových vylevov a žiadne akekolvek spojenie nežiaducich učinkov s vakcínami nevyvraciam, tvrdíš o mne klamstvá, ale samozrejme ked mamina napíše, že následkom očkovania sa dieťaťu vrátila bradavica, tak si myslím svoje a aj napíšem, že bradavice su virusoveho povodu a nedostávaju sa z očkovania, plus nevhodná obuv, ved veci treba riešiť ide o deti, nie o fazulky, ano všetko je z očkovania, musite detoxikovať, nejesť, nepiť, plus homeo. a príčiny problémov detí sa neriešia.
@sirinka teraz čo odvoláš tie svoje vypady o mojom alibizme, píšem......nemáš dostatok informácii, žiješ zo svojich predstáv, nespýtaš sa človeka, ked ti aj napíše, nevnímaš, zopakuješ otázku, pripojíš, že je klamár, alibista. plus ja by som uvítala aby bola možnosť preočkovať dieťa MMRV, to sa chcem tiež poradiť s lekárkou, či je možné a účinne, uvidíme.

@sirinka dakujem za tvoj prínos k danej teme. očko proti kiahniam stále zvažujem zo všetkých uhlov.