icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
adsumus
16. jún 2016

@sirinka dakujem za tvoj prínos k danej teme. očko proti kiahniam stále zvažujem zo všetkých uhlov.

sirinka
16. jún 2016

@adsumus a aby som dodala, moje deti nie sú zďaleka jedine, ktoré ovčie kiahne zvladli ľavou zadnou, vieš čo, takých sú státisíce... to je pravda, pravda je, že v drvivej vacsine prípadov ovčie kiahne sú v detskom veku bezproblémovým ochorením.

sirinka
16. jún 2016

@adsumus mozes nám objasniť, prečo ho zvazujes??? Tvoje dieťa už je dosť dlho v predškolskom zariadení, kde je riziko nakazy naozaj vysoke. A vakcíny sú predsa bezpečné,nerozumiem tvojmu vahaniu.

adsumus
16. jún 2016

@sirinka ano, ale môžu mať aj veľmi zlý priebeh ako máme možnosť vidieť v tomto prípade, hlavne ked sa pridruží nejaká dalšia infekcia, možu končiť aj umrtím a tiež treba brať do ubahy chrasty a jazvy, neikomu to môže naštrbiť sebavedomie, hlavne pred pubertou, deti si dnes veľmi zakladaju na výzore, takže ak je vakcína učinna a bezpečná nevidím dovod na ich prekonávanie.

adsumus
16. jún 2016

@sirinka a prečo by som nemohla zvažovať? porovnávam si za a proti. to je predsa celkom normálne hádam.

evittam
16. jún 2016

@adsumus Ale veď všetky vakcíny sú také účinné a nevyhnutné k zdraviu našich detí a k nášmu...či? Zmenila si názor?

evittam
16. jún 2016

@sirinka Presne aj moje obe deti minulý rok mali kiahne - perfektný priebeh - teda neviem ako inak to označiť - žiadne teploty, žiadne extra komplikácie - starší syn bol trochu viac vyhádzaný než dcéra ...nemajú žiadne jazvy ani nič podobné.

adsumus
16. jún 2016

@evittam tak tu máš príklad svojej zaslepenosti, nie, všetky vakcíny nie su rovnako učinne, niektoré nebránia dokonca ani ochoreniu, ale chránia telo pred učinkom toxínov, ktoré vznikaju v tele v dosledku osídlenia a nechaj si svoj sarkazmus pre seba. to je len v tvojej hlave, že očko rodičia si myslia, že vakcíny su dokonale, nemyslia.

sirinka
16. jún 2016

@adsumus neverim, že si dokážeš takto odporovať
takže ak je vakcína učinna a bezpečná nevidím dovod na ich prekonávanie
a prečo by som nemohla zvažovať? porovnávam si za a proti. to je predsa celkom normálne hádam.

2sisi2
16. jún 2016

@mw63 prepáč, ja nekritizujem, neviem asi si si zle prečítala môj príspevok, robím s novorodencami a pravdepodobne o tom viem viac ako ty 🙂

2sisi2
16. jún 2016

@prevenar veru naštudované niečo mám 😂😂😂 je to vec uhla pohľadu... Myslím, že to percento je ooooveľa vyššie

sirinka
16. jún 2016

@adsumus a opäť ti pripomeniem, ovčie kiahne nie sú ani zďaleka jediná choroba, proti ktorej si môžeš dať pichnut dobrovoľnú vakcinou, na takú chrípku nám ročné umierajú tisíce ľudí a ty nič,furt vahas, proti rakovine krčka, proti kliestovke a nepočítam rôzne exotické choroby, ktoré sa tu kedykoľvek môžu objaviť... takze mas čo zvazovat a plánovať...

adsumus
16. jún 2016

@sirinka ale prečo by som nemohla zvažovať? čo ti natom vadí? moje dieťa už bolo s kiahnami v kontakte a nedostala ich, rovnako ako ja, ty máš dosť zužene videnie problematiky.

2sisi2
16. jún 2016

@evittam no tak ochorie, ja s tým už potom neurobím nič... Ja mu dám iba základné nevyhnutné očkovanie, tie ktoré sú dobrovoľné budem zvažovať, keď to príde 🙂

adsumus
16. jún 2016

@sirinka opeť sa pýtam prečo by som nemala zvažovať, ja mám každu jednu vakcínu riadne zváženú, tým si bud istá a moje dieťa dostane len to, čo riadne zvážim, fakt neviem, čo ti nesedí, konštrukty, ktoré tu buduje antivaa o očko rodičoch? tie naozaj nesedia, zbav sa ich.

sirinka
16. jún 2016

@adsumus zuzujem problematiku ad tvojej logiky pridávania info z bulváru o dieťatku z australie o ktorom nevieš zhola nič. A to nie je zďaleka prvý a určite ani posledný príspevok od teba v takomto štýle. Mnohé iné maminy tiež zvažujú a porovnávajú a zisťujú info a dostávajú nálepky antivaxerov a nezodpovedných rodičov. No ty, čo tu najviac zo všetkých konikovskych prispievateľov obhajujes účinnosť bezpečnosť vakcin zrazu zvazujes... bola tu ešte jedna podobná ako ty a aj tá časom začala zvazovat...

sirinka
16. jún 2016

@adsumus čo mi nesedí? Tvoj dvojitý meter... a tvoje protichodné vyjadrenia... to je všetko.

adsumus
16. jún 2016

@sirinka ja som nezačala časom zvažovať, čo to tu pletieš, aj zvažujem od sameho začiatku, ked ma moja kamoška, trochu jednoduchšia a naivna, ale ináč hrozne milá osoba uviedla do problematiky, že to je zbytočne a neučinne a nebezpečné. Okrem toho ja tu nič neobhajujem, ale informujem sa u antivaxerov na info, ktoré dávaju, rovnako sa informujem aj u lekárov.

adsumus
16. jún 2016

@sirinka žiadny dvojitý metera a protichodné vyjadrenia,to len ty žiješ vo svete antivax a taký je aj tvoj názor na okčo rodičov, bez ohladu nato aka je realita. a nie si sama.

sirinka
16. jún 2016

@adsumus no stihli sme aspon par prispevkov kym si sa opat znizila k urazlivym a nicim nepodlozenym vyjadreniam na moju osobu.
Takze, ja zijem v Slovenskej republike, svet antivax poznas podla mna iba ty. Ja som obycajna mamina, ktora sa len informuje, hlada pre a proti a zvazuje rizika.
Ale sme radi, ze si nezabudla podotknut, ze ta o tychtoveciach informovala prave jednoduchsia a naivna kamoska, lebo inteligentni a vzdelani ludia sa predsa nemozu tak mylit, vsakze... Och ake ucelove vyjadrenia.

adsumus
16. jún 2016

@sirinka učelové vyjadrenia su tvoje, ked ma označuješ za človeka s dvojitým metrom a protichodnými názormi, zatial, čo to tak nie je, takže prepáč ak sa ja mýlim o tebe, že nechápeš ako môže očkujuci rodič zvažovať, či sa zaočkovť kiahne alebo nie, snažila som sa ti vysvetliť, ale neprešlo. to sa stáva.

sirinka
16. jún 2016

@adsumus prekopirujem ti tu opat tvoje tvrdenia
"takže ak je vakcína učinna a bezpečná nevidím dovod na ich prekonávanie"
"a prečo by som nemohla zvažovať? porovnávam si za a proti. to je predsa celkom normálne hádam."
Takze na jednej strane nevidis dovod na prekonavanie kiahni, na druhej strane ty sama pri svojom dietati predsa len zvazujes. Moje vyjadrenie mozno je ucelove, ale podlozene tvojimi vlastnymi vyrokmi. Pytala som sa ta, co tebe konkretne ako obycajnej mame dal ten clanok o komplikovanom priebehu kiahni a kedze uz roky na MK sa v diskusiach vyjadrujes v zmysle "ockovanie je bezpecne" a "ockovanie nesposobuje poskodenia deti", tak ma prekvapuje vylucne tvoj postoj kdanej vakcine. Ty tu neustale vyvracias akekolvek spojenie negativnych ucinkov s vakcinami. Ty konkretne ty obycajna mama. A zaroven ty obycajna mama nam tu na pockanie vzdy prinesies nejaku hrozostrasnu historku a pribeh o hroznych ochoreniach, ktorym sa dalo podlateba ockovanim predist. A ty zvazujes... Som naozaj prekvapena... Alebo vlastne nie som, cakala som presne takyto alibisticky pristup.
Neprekvapuje ma, ze ludia zvazuju, co zvazovat zatial chvalabohu mozu, neprekvapuje ma, ze ludia zvazuju aj to, co im tento stat povinne prikazuje.

sirinka
16. jún 2016

@adsumus a opat ti polozim otazku... preco zvazujes? Napis nam tvoje argumenty, ktorezatial mas, pre aj proti. Celkom ma tozaujima.

mw63
16. jún 2016

@sirinka ďalujem za odpoveď áno vidím že je to samé vyťahovanie blbostí ale to je vśade. Keď som teraz hlľadala info o porodu v zahraničí místo SK tak som musela přečítať 100 stránky osočovania. Je to zvláštně že sem ženy (teda vačšina) a Mali by sem si pomáhát ale osočovania je tu veľmi veľa.

adsumus
16. jún 2016

@sirinka pretože už bola v kontakte a nenakazila sa, rovnako ako ja, takže si myslím, žeby to bolo asi zbytočne., ale ešte rozmýšľam pre dpubertou...ale čo ti mám písať to isté stále dookola?

adsumus
16. jún 2016

@sirinka ináč skus vynechať tie tvoje zufale volania aka som ja alibistka a neviem čo všetko ešte vyprodukuješ, ja ako každý iný človek na tomto svete sa rozhodnem, či a čo dám zaočkovať seba svoje dieťa a bez zbytočných tvojich citových vylevov a žiadne akekolvek spojenie nežiaducich učinkov s vakcínami nevyvraciam, tvrdíš o mne klamstvá, ale samozrejme ked mamina napíše, že následkom očkovania sa dieťaťu vrátila bradavica, tak si myslím svoje a aj napíšem, že bradavice su virusoveho povodu a nedostávaju sa z očkovania, plus nevhodná obuv, ved veci treba riešiť ide o deti, nie o fazulky, ano všetko je z očkovania, musite detoxikovať, nejesť, nepiť, plus homeo. a príčiny problémov detí sa neriešia.

sirinka
16. jún 2016

@adsumus ahaaa, no priznám sa, že toto by ma nenapadlo, že sú tie tvoje argumenty pre a proti. Je celkom bežné,ze deticky sa nenakazi hneď pri prvom kontakte, ale neskôr a rodičia často netušia,kde k nákaze došlo. Ale tak verím,ze mas problematiku dostatocne naštudovanu.

sirinka
16. jún 2016

@adsumus ale prosim ta, ja tu nie som prvý den, čo som napísala,je ľahko overitelny fakt.

adsumus
16. jún 2016

@sirinka teraz čo odvoláš tie svoje vypady o mojom alibizme, píšem......nemáš dostatok informácii, žiješ zo svojich predstáv, nespýtaš sa človeka, ked ti aj napíše, nevnímaš, zopakuješ otázku, pripojíš, že je klamár, alibista. plus ja by som uvítala aby bola možnosť preočkovať dieťa MMRV, to sa chcem tiež poradiť s lekárkou, či je možné a účinne, uvidíme.

adsumus
16. jún 2016

@sirinka to nie je fakt, minule tu evittam zufalo hladala ako ju označujem za antivax tri dni asi, a nenašla nič, ja nenálepkujem ludí, mne je jedno či niekto očkuje alebo nie, antivax su tí, čo vedome a umyslene zavádzaju iných ohladom očkovania, to si ja o evittam nemyslím.