icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
sirinka
16. jún 2016

@adsumus neodvolam, považujem to stále z tvojej strany za alibizmus 😉 keďže tvoj argument nemá ani hlavu ani pätu a ani nedáva žiadny zmysel v súvislosti s tým, ako tu strasis maminky komplikovaným priebehom kiahni a navyše prezentujes tu názor,ze tomu treba vakcinaciou za každu cenu predísť.
No možno mi za tie roky ušiel nejaky tvoj príspevok, ale myslím, že skôr nie 😉

adsumus
16. jún 2016

@sirinka ja nikoho nestraším, reagujem na antivax, ktorý nás presviedča, že choroby su neškodne, nie su. už len kiahne možu mať takýto ťažký priebeh, tak čo tie dalšie?

adsumus
16. jún 2016

@sirinka ináč klameš zase, neprezentujem názor, že tomu treba za každu cenu predisť očkovaním, máš v tom riadny chaos. ved ani moje decino nie je očko proti kiahniam. 😕

evittam
16. jún 2016

@adsumus Kde mám ten príklad?!!!!!! Stále nikde.....
A ja nie som "zaslepená" - píšeš o sebe?!

adsumus
16. jún 2016

@evittam aký príklad ti chýba

evittam
16. jún 2016

@adsumus Kde som ja čo hľadala tri dni?! Sa spamätaj a radšej si daj riadnu dávku svojich liekov - nechcem byť zlá ani nič podobné ale už konečne prestaň o mne písať kraviny - ja som nič nikdy o tebe nehľadala ani 3 sekundy a nieto 3 dni - za to mi nestojíš ani nikto iný na tomto fóre. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Ty si fakt myslíš, že mi stojíš za to aby som 3 dni o tebe niečo hľadala - fakt len na smiech-prepáč. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

mirkaaa80
16. jún 2016

@adsumus prosim ta už netrep, každá choroba môže mať tazky priebeh, tak sa ockujme aj proti sinusitide,lebo tu ja mávam často a čo keď bude mať u mna ťažký priebeh, oslepnem a zapal mi prejde az do mozgu???? Vies čo, aj cesta po chodniku alebo autom , lietadlom môže mať katastrofický scenár, tak budeme sedieť radšej doma. Takéto strašenie nikam nevedie. Každý nech si robí čo chce, kto chce nech očkuje,kto nechce nech neockuje. Bola by som zvedava koľko neockujucich mamiciek si už presvedčila svojimi gororvymi scenármi. Dlho som si hovorila že nezapojim sa do debaty, ale už sa nedalo 😉

evittam
16. jún 2016

@adsumus Nájdi si sama o čom si tu písala a nikde nič poriadne si k tomu nedoložila a ešte o mne budeš písať bludy, že si ja o tebe zháňam informácie 3 dni - fakt trápne - na to nemám minimálne čas a maximálne záujem....Svoj čas venujem niečomu úplne inému a zmysluplnému a nie hľadať si informácie o tvojej - prepáč ale úbohej osobe.

adsumus
16. jún 2016

@evittam ale hej myslím si, vzhladom k tomu, že venuješ svoj vzácny čas vypisovaniu IP o mojej osobe na desať riadkov učastníkom diskusie o očkovaní a aj o iných uživateloch máš čas vypisovať, tak si to myslím. 😀 😀 😀 koho by zaujímalo ako som sa to dozvedela IP. 😀

adsumus
16. jún 2016

@mirkaaa80 ja nikoho nepresviedčam, disktutujem s antivax na fore, to je celé. 😅

evittam
16. jún 2016

@adsumus Ak to niekoho zaujíma - tak áno - napísala som radšej IP niekomu kto ešte stále má rozum na svojom mieste a napísala som aj o tebe čo si o tebe myslím -ak ti to spraví dobre kľudne to tu skopíruj-nemám sa za čo hanbiť ani sa skrývať....A ako si sa to dozvedela - no stalo sa - omylom som to napísala aj tebe - prepáčte za výraz - no poser sa!!!!! A veľa šťastia.

evittam
Odpoveď bola odstránená
sirinka
16. jún 2016

@adsumus fotoportrét
adsumus @sirinka ano, ale môžu mať aj veľmi zlý priebeh ako máme možnosť vidieť v tomto prípade, hlavne ked sa pridruží nejaká dalšia infekcia, možu končiť aj umrtím a tiež treba brať do ubahy chrasty a jazvy, neikomu to môže naštrbiť sebavedomie, hlavne pred pubertou, deti si dnes veľmi zakladaju na výzore, takže ak je vakcína učinna a bezpečná nevidím dovod na ich prekonávanie.
Dnes o 16:16 • Odpovedz • Páči sa mi to

Buď tak láskavá, vysvetli mi, si presne mala na mysli týmto príspevkom? Lebo už mi vychádza iba jedno... že vakcínu proti kiahnam nepovazujes za bezpečnú, účinnú alebo ani bezpečnú ani účinnú?

adsumus
16. jún 2016

@evittam ja tvoje kydy a ohovárania iných udí v IP tuná kopírovať nebudem. ale žasnem akí su rodičia neočko, nemý užas, aj ked prekvapená zas nie som.

adsumus
16. jún 2016

@sirinka tak ešte do tretice, moje dieťa už bolo niekolkokrát v kontakte a nenakazilo sa, rovnako ako ja, takže sa potrebujem doinformovať, či potrebuje alebo nepotrebuje očkovať, dať testy na protilátky a potom sa rozhodnem, už si uplne zufala, či čo? 😝

evittam
16. jún 2016

@adsumus Ja nikoho neohováram - len píšem čo si myslím. A naozaj si myslíš, že nejaká osoba tvojho typu mi stojí za to aby som o nej niečo 3 dni nebodaj hľadala - fakt úbohé. Väčšia sranda je, že ja tebe za to asi stojím, nakoľko presne vieš kde, kedy a komu som čo "laikla" ,ale o tom táto téma nie je-takže sa ospravedlňujem ostatným, ale reagovať musím lebo "kydáš" na moju osobu, čo sa mi nepáči a tie tvoje "kydy" okrem iného tiež fakt "stoja za to" - raz som ti dala priamu a jednoduchú otázku a dodnes si mi nedala odpoveď - ale netráp sa - vôbec ma to neprekvapilo. 😝
A aký, že sú rodičia neočko?! No daj svoj super názor...nech sa zabavím. Ako som už napísala - som taký istý rodič ako aj rodič "očko".....ale to ty zrejme nepochopíš lebo ma tu len stále budeš osočovať, že som antivax a podobne....

sirinka
16. jún 2016

@adsumus prečo by som mala byť zúfalá? Nevysvetlila si mi, ako si myslela svoje tvrdenie, čo som ti vyššie skopirovala.

sirinka
16. jún 2016

@adsumus kedy planujes dať robiť protilátky?

evittam
16. jún 2016

@sirinka Ty určite nie si zúfalá ale dotyčnej dochádzajú argumenty - nejako. Len ma vôbec prekvapuje, že ona - čistá zástankyňa očkovania vôbec rozmýšľa a uvažuje či očkovať alebo nie - že by niekto vymenil osoby pod tým istým nickom?! 😉

adsumus
16. jún 2016

@evittam ja si rada kuknem kto lajkuje prevenara, si to takmer vylučne ty. na tvoju osobu nekydám, to ty okydávaš ludí v IP, nato su dokazy. tvoja otázka, ktorá vakcina ma potenciál zachrániť život, moja odpoved každa, a nepíš dalej že som ti odpoved nedala. aj do IP.

adsumus
16. jún 2016

@sirinka uvidíme, najprv sa musím poradiť s lekárkou.

evittam
16. jún 2016

@adsumus Áno napíšem - nedala si mi odpoveď na jednoduchú otázku a tá bola, že ktorá vakcína mi zaručí, že moje dieťa tú chorobu voči ktorej sa očkuje nedostane - na to som odpoveď od teba nedostala -lebo tú nemáš. A tvoje "potencionálne" odpovede ma nezaujímajú.....Moja otázka neznela tak ako ju ty prezentuješ - znela presne tak ako som znovu napísala.....A áno rada ´"laiknem" niekoho ak zdieľam jeho názor ale vôbec nesleduje kto koho kde a kedy laikol.......natoľko sa nenudím a vôbec už na to nemám čas -ale to nie je môj problém....A tvoje dôkazy - no hahaha - prepáč - ako som ti napísala ja sa nehanbím za to čo komu napíšem do IP a ešte raz ak ti to pomôže tak to tu kľudne zverejni - je mi to úplne jedno.
Takže neprekrucuj moje otázky a neupravuj si ich podľa toho ako to tebe vyhovuje....

sirinka
16. jún 2016

@evittam to isté bolo aj s chrípkou a ze to teda je zákerná choroba, zakernejsia ako kiahne... no ale vieš, je jednoduché mať jasno v tom, čo maju iní rodičia robiť so svojimi deťmi. Ale keď už ide o vlastné, hneď sa začne zvazovat, dokonca sa najdu aj argumenty proti... a zrazu sme my všetci tí nechápavi...

evittam
16. jún 2016

@sirinka No tak nejako. Mňa len prekvapuje ako neoblomná zástankyňa očkovania, ktorá nemala pekného slova pre neočkujúcich a všade len "plula" na nich a označovala ich všelijakými výrazmi, zrazu pochybuje a zvažuje......

evittam
16. jún 2016

@adsumus A ešte jedna vec - žiadnu tvoju odpoveď na moju uvedenú otázku som nedostala a ani do IP ....

adsumus
16. jún 2016

@evittam nikdy som na neočko neplula, klameš. a nikoho neurážala a pochybujem vždy od narodenia o všetkom, a odpoved si dostala, ale sa ti nepáči, tak radšej pluješ ty.

evittam
16. jún 2016

@adsumus Žiadnu odpoveď som nedostala ani verejne na fóre ani v IP a to na moju jednoduchú otázku:
Uveď mi názov vakcíny, ktorá mi zaručí, že moje dieťa nedostane tú chorobu voči ktorej je tá vakcína - očkovanie.....Neklam, že si mi dala na toto odpoveď a nebodaj v IP! Odpovedz teraz ak máš tú odpoveď. A nie, že vypisuješ, že si mi ju dala -daj teda link na tú tvoju odpoveď ,skopíruj iP.... nech sa páči.

adsumus
16. jún 2016

@evittam žiadna vakcína ti nič nezaručí, nikto ti nič nezaručí,a le za očkovaním je vyskum a dokazy, že znižuju riziko ochorenia, že chránia pred ťažkým priebehom, smrťou, lebo dieťa má následne protilátky, preto aj očkujeme, nie pretože mi niekto niečo zaručí.

evittam
16. jún 2016

@adsumus Ďakujem konečne za tvoju odpoveď....takže taká vakcína neexistuje - to som presne čakala. A to či bude mať choroba ľahší alebo ťažší priebeh, či zomrieš alebo nie nezaručí vakcína - to je tiež už dávno dokázané.... 🙂 Čiže ty ak tomu čo píšeš veríš - očkuj, ja tomu neverím -neočkujem a nemienim sa o tom hádať. Pekný večer. 😉

prevenar
16. jún 2016

@2sisi2 ty vies 🙂 vsetko dobre 🙂