icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
zitaje
9. sep 2016

@zuzu1122 k tvojej otazke o 16.50 - ockovane dieta MOZE mat vytvorene protilatky, ale tiez nemusi. To, ze dieta dostane do tela ockovaciu latku, nezaruci vytvorenie protilatok, iba tomu moze napomoct. Nie je to tak, ze bude mat ZARUCENE protilatky.

adsumus
10. sep 2016

@zuzu1122 čo sa týka antivax dezinformácie, že očkovanie vyvoláva všelijaké choroby, nie je to pravda, velké nezávisle štátmi dotovane studie vylučili tieto suvislosti, neočko a očko deti maju rovnaký vyskyt chorob ako je astma, alergie, autizmus, cukrovka a iné, ja sledujem, kolko rodičov hlási, že maju neočko deti a aj tak maju alergie a iné zdravotné problémy, moja kamarátka mala maleho hrzone zalergizovaneho, ale dala ho normálne očkovať a dieťa už ma len asi jednu slabú alergiu pri nástupe do školy a to mal naozaj hrozne prejavy. Co sa týka fámy, že očkovanie znižuje imuntitu, tiež to nie je pravda, očkovanie imunitu učí brániť sa proti konkretnej chorobe, organizmus oslabuje prekonávanie chorob, nie tvorenie protilátok bez choroby. Aké lieky na zníženie imunity sa podávaju pri akej liečbe som ale nepochopila ako myslíš.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
10. sep 2016

@peter952 rozklikaj si dopodrobna, čím argumentuješ tá istá "studia" zistila v skupine 9 až 10 ročných detí dvojnásobne vyšší vyskyt autizmu u neočkovaných deti oproti bežnej populácii, celá tato studia je v skutočnosti len internetový dotazník, kde najvačšiu skupinu tvorili deti do troch rokov a tie porovnávali s bežnou populáciou do 18 rokov, čo je porovnávanie hrušiek s jablkami.

P.S: Som očkujuci rodič, nie som farma firma, nepíš to o mne, je to klamstvo, dufam, že admini konečne už raz zareaguju na tvoje urážky a umožnia normálnu diskusii bez osobných invektív.

zuzu1122
10. sep 2016

@peter952 Wooooooow to je riadny graf.Dakujem.

zuzu1122
10. sep 2016

@adsumus pises ze grafy,ktore tu uviedol uzivatel @peter952 sa neopiera o riadnu studiu ale je to len dotaznik. Ty si k tym grafom prisla ako? Odkial ich mas?

adsumus
10. sep 2016

@zuzu1122 tam kde aj on, ale ja som si to poriadne rozklikala a prečítala a zistila, že ide o deti do troch rokov, ktoré tvoria najväčšiu časť dotazníka a o internetový dotazník a navyše jednotlive vekové skupiny reportuju dokonca aj vyšší vyskyt napríklad autizmu. treba sa v tom pohrabať.

tu je vekova struktura deti neočko z dotazníka

http://www.vaccineinjury.info/survey/results-un...

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
10. sep 2016

@peter952 pozri si kolko príspevkov maju antivaxeri, viac ako ja, to ti nevadí akopec iných ludí a naozaj ťa prosím, prestan do mna rýpať, som mamina za očkovanie, nie farmafirma.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
evittam
10. sep 2016

No už aspoň vieme čo je pravda a čo pravda nie je.

@zuzu1122 Ak si prebehneš túto diskusiu a jej podobné a nájdeš tam túto milú pani, tak prídeš na to, že nikto iný nemá pravdu len ona a všetky jej doložené informácie, grafy, odkazy a neviem čo ešte sú tie pravdivé - tie čo tvrdia opak sú len "faiky" a nepravdy a výmysly. 😉

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
10. sep 2016

@peter952 urážaš ma, ja som čestný človek od narodenia a nikdy ani neklamem, ani by som sa nedotkla cudzieho ani neurobila vedome nič, čo by mohlo ublížiť inemu. smeruj svoje podozrenia na iných ludí prosím.

peter952
Odpoveď bola odstránená
zuzu1122
10. sep 2016

@adsumus prosím neber to ako urážku, len sa chcem opýtať, všimla som si aj ja, že vo viacerých témach ohľadom očkovania, na ktoré som sa preklikala aj náhodou, máš príspevky. Prečo sa tak veľmi angažuješ a snažíš všetkých presviedčať, aké je očkovanie neškodné a že detičky budú chránené proti chorobám ak si len mamička, ktorá je za očkovanie? opäť pripomínam, nemá to byť urážka, len otázka. A ak sú podľa teba tie výsledky a štúdiá o tom, ako je očkovanie nebezpečné a čo všetko spôsobuje sfalšované, tak kde berieš tú istotu, že štúdiá o tom, ako očkovanie má svoj zmysel a nepreukázalo sa, že spôsobuje akúkoľvek chorobu nie sú sfalšované?

zuzu1122
10. sep 2016

@zitaje ahaaa... takže istota nieje... čiže všetky NÚ, ktoré môže mať dieťa po očkovaní, či už len lahké alebo závažnejšie, niesú len "malá daň" za to, že mi dieťa získa protilátky. No to teda nieje ktoviečo...

adsumus
10. sep 2016

@zuzu1122 pretože zomieraju neočkovane deti a pretože antivaxeri nás zavádzaju, klamú a píšu o tom mnohí ludia po celom svete, existuju aj združenia rodičov, ktorí doplatili na to, že sa rozhodli na základe klamstiev, deti im pomreli, ostali poškodené. a ja nikoho nepresiedčam, každý nech robí čo chce, ale nepáči sa mi ked mi niekto klame.

adsumus
10. sep 2016

@zuzu1122 studia ktoru tu dal peter nie je sfalšovana, len ti nenapísal (lebo to nevedel), že išlo o deti do troch rokov a že to je dotazník, kde môže nahlasiť kto chce čo chce, ktorých chorobnosť porovnávali s populáciou do 18 rokov, potom tie vysledky vyzeraju trochu ináč, či ty myslíš, že to je jedno? a tie vedecké studie su obrovske na stotisícoch detí, konkretne udaje, mená, očkoací status, ktokolvek si môže overiť, či ide o podvod, nejde, už by tu antivaxeri o tom písali, nepíšu. len o tom, že každy kto očkuje je farmafirma aludia im veria, ja to nechápem.

evittam
10. sep 2016

@adsumus A kde sa majú sťažovať rodičia, ktorí doplatili na to, že verili vakcínam a dali zaočkovať svoje deti a tieto deti majú trvalé následky alebo tiež zomreli? Nemusíš sa namáhať - nikde - nakoľko to "určite nebolo z očkovania".... 😖
A klameš v tom, že by si sa nikdy vedome nikoho nedotkla alebo ho z niečoho neobvinila - mňa si viackrát obvinila z toho, že som minimálne antivaxer a neviem čo - a to ma uráža lebo ja nie som antivaxer ani nič podobné.

zuzu1122
10. sep 2016

@adsumus okrajovo nadviažem na to, čo písala @evittam, ako je možné, že po očkovaní príde matka s dieťaťom do ambulancie detského lekára nahlásiť, že dieťa má po očkovaní NÚ a lekárka ju pošle slušne povedané do teplých krajín s odôvodnením, že to určite nieje z očkovania. Vieš, myslím, že už tu je problém a preto sú aj skreslené výsledky, ktoré hovoria o NÚ a že ich nieje také množstvo. Jasné že nie, nakoľko sa nezaznamenávajú všetky prípady. Nemyslíš, že aj v tomto je chyba? Nemôžeš sa potom čudovať, že sem matka napíše, že jej dieťa malo také alebo onaké NÚ po očkovaní a ostatní rodičia sú už potom opatrní. Mimo to, kdesi som čítala už dávno, že niekde posunuli povinné očkovanie na vek dvoch rokov a znížil sa tam syndróm náhleho úmrtia na 0,0 niečo %. Myslím, že aspoň toto stojí za to, aby sa človek nad tým aspoň pozastavil.

zuzu1122
10. sep 2016

@adsumus ja neútočím na teba, len sa pýtam a napísala som svoj názor, že mi to tak príde, vnímam to tak, že sa snažíš presviedčať nakoľko je viacero tém, kde si prispela a dosť jednoznačne si sa vyjadrila že si za očkovanie, dokonca aj tej mamičke, ohľadom ktorej som ti písala. Priznám sa, že sa téme očkovanie-neočkovanie nevenujem tak dlho, ale kvôli niečomu tá skupina rodičov, ktorí dali zaočkovať dieťa a viac nedajú alebo ktorí odmietajú úplne očkovať vznikla, nemyslíš? Čo získajú tí, ktorí sú proti očkovaniu keď napíšu mamine, aby dobre zvážila pre a proti.

adsumus
10. sep 2016

@zuzu1122 ja som nikde nepísala, že ty na mna utočíš, utočí na mna peter, lebo už som mu stokrát písala, že nie som farmafirma a on to nerešpektuje, na každej strane to otvára, ty to asi dokážeš rešpektovať. Ludia, rodičia sa informuju, ake nežiaduce učinky mali ich deti po očkovaní, to je v poriadku a ludia sa aj informuju, kto kde pochorel alebo umrel na choroby, to by malo byť hádam tiež v poriadku a každý nech sa rozhodne a utvorí názor sám, ja som si utvorila názor, ked maminka tu písala pol roka ako jej dieťatko zomiera po mmr a potom sa ukázalo, že dieťatko je vymyslené a další rodičia či čo to je, po pár mesiacoch profily zmazané a nedaj boh sa ich opýtať nič navyše, lebo hned si farmafirma, to je podozrivé. čo z toho maju ludia, ktorí si vymýšlaju ohladom očkovania aby iných strašili ja neviem, to sa pýtaj ich, napríklad teraz jeden bývalý policajt, ktorý sa dal na antivaxerstvo ide sedieť, lebo ohrozil zdravie iného človeka, ktorému pichal nejakú látku, odhovoril ho od inzulínu, no a vysledok je ohrozenie na zdraví a vezenie, čo z toho mal, neviem podla mna to je nejaká psychická choroba, že medicínsky nevzdelaní ludia, beru do ruk životy iných ludí, inak si to neviem vysvetliť.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
10. sep 2016

@peter952 1,98% neočkovaných detí nahlásilo autizmus v tejto skupine, priemer v populácii je 1,10%, to je takmer dvakrát tolko ako v bežnej populácii, neočko deti maju vyšší vyskyt autizmu ako očkovane, nahlásili to ich rodičia. to nie su pomery 1 ku 98, to su percentá, treba rozlišovať.

adsumus
10. sep 2016

@peter952 tam bola vyššia umrtnosť, ale iba u dievčat, iba nejaký čas a opakovane studie vylučili, žeby po očkovaní bcg bola vyššia umrtnosť novorodencov. napak, ´bcg okčovanie znižuje kojenecku umrtnosť. http://bmcpublichealth.biomedcentral.com/articl...

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
10. sep 2016

@peter952 percentuálny pomer je čo? a inak tie percentá si dal ty, očividne tomu nerozumieš, čo píšeš. takže ti to vysvetlím, modrá čiarka v tvojom príspevku v tabulke su percentá chorých v populácii detí do 18 rokov a červená, ktorú nahlásili rodičia neočko detí, to si tu ale zavesil ty.