(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
áno veď o to ide, ako sa k tomu postavia príbuzný....:( ale ja tu určite nezastupujem žiadnu stranu...len som vyjadrila svoj názor a podelila sa o skúsenosti.... nemusí má tú predsa nikto ukamenovat...🙂
presný zákon neviem, ale viem že poisťovňa to schová za tzv. zanedbanie starostlivosti.....:( a keď sme pri povinnostiach a zákonoch aj modrý koník by mohol mať problémy z predávania použitej kozmetiky, lebo napomáha šíreniu rôznych infekčných ochorení....🙂
@kikusa999 A to, že mi nechajú dieťa umrieť je čo? Pri mne by sa poisťovňa neschovala za nič ani tento p....tý štát ani nikto v podobnom prípade. Platím si celý život poistenie nemalé peniaze-skoro vôbec nechodím k lekárom - maximálne preventívne prehliadky a ak by som potrebovala nejakú operáciu, tak si ju musím zaplatiť! A tiež ak potrebujem nejaké odborné vyšetrenie - buď za pol roka (teda rovno "skap") alebo si zaplať.....kam toto vedie?! A taký feťák, alkoholik ak si nebodaj rozbije tú jeho zavislácku hlavu tak ho ešte aj na CT zadarmo pošlú a prednostne....Prepáčte za výrazy, ale musela som. Ale nechajme to tak.
A to ostatné - no tak to musíš "klopať na iné dvere" a nie riešiť to v diskusii o očkovaní. 😉
ja viem, to bolo len ako malý príklad toho ako tu na slovenskú každý všetko dodržuje...🙂
ale veď ja som nežiadala žiadne informácie ani dôkazy.... a vôbec to nie je neporovnateľne lebo keď sa nakazite nevyliečiteľnou chorobou z používaneho ružu tak je to tiež len o biznise lebo mk na tom zarobil
Nehnevajte sa, ale toto už nie je ani propaganda, to sú táraniny.
@kikusa999 podľa mňa klame alebo nemá šajnu o tom, čo je tetanus. Nasvedčuje tomu fakt, že nevie doložiť žiadne údaje na podporu svojho tvrdenia. Na Slovensku podľa oficiálnych údajov neumrelo dieťa na tetanus viac než 50 rokov, za posledných 20 rokov umrelo spolu 5 starších ľudí.
@adsumus takisto tára. Prípady ochorení s povinným hlásením, kam patrí aj tetanus, sa do štatistík zaznamenávajú bez ohľadu na to, či si to rodičia želajú alebo nie.
Všetky autority majú eminentný záujem medializovať každý prípad ochorenia voči ktorému sa očkuje. Prípad tetanu u dieťaťa by sa v médiách spomínal pri každej príležitosti diskusie o očkovaní najmenej ďalších 5 rokov.
Jediný mysliteľný prípad, že by všetky tieto inštitúcie tak dôsledne ututlali prípad úmrtia na tetanus, je ten, že niekto veľmi vysoko postavený z tých istých kruhov, by sa dopustil ťažkého pochybenia s hrozbou basy, a všetci ostatní by ho kryli. V takom prípade, o našom zdraví rozhodujú pochybné nespoľahlivé indivíduá a tým viac je nutné presadiť dobrovoľnosť v očkovaní.
@evittam tak to je milé od teba, že to dokážeš rešpektovať. ak by sa maminka dieťaťa rozhodla prípad zverejniť, tak by si sa doznala viac, ale neviem si predstaviť rodiča, ktorý sa nechá ohlupiť antivaxom, potom mu dieťa ochorie a zomrie a on o tom príde vypisovať na MK, v zahraničí to je ale normálne, že takí rodičia informuju.
@adsumus Samozrejme, že dokážem rešpektovať a chápať rozhodnutie každého a nikoho nepresviedčam o mojom názore, že je ten správny a že ja som tá čo má pravdu......Na rozdiel od pár iných ľudí na tomto fóre.
A nepoznám nikoho kto sa dal niekým oblbnúť na úkor zdravia svojho dieťaťa.
Ani ja nešírim žiadnu propagandu a taktiež nikde netvrdím, že deti nechorejú, neumierajú,.....
@evittam Chlapec (6) nakazil smrteľnou chorobou aj spolužiakov: Rodičia cítia vinu, dali sa oklamať!
http://www.topky.sk/cl/11/1479469/Chlapec--6--n...
a ty presviečaš velmi, dennodenne tu píšeš to iste, že je jedno, či su deti očko alebo nie, že choreju rovnako, aj ked to je klamstvo ako brno. 😉 a ostatne veci, čo si tu osoebe napísala nekomentujem ani radšej.
a inač všetci tu klameme, tárame, čosme za očkovanie, všetci sme podplatení, niekto z nás nie sme matky, len take ovce, roboty, ludia bez citu ach jaj. 😒
@petot ja som nikde nepísala, že prípady sa zaznamenavaju podla toho,č i si to rodičia želaju, ale že nikto nemože informovať verejnosť ak si to rodičia neželaju, takže zase prekrucaš, respektíve splietaš hrušky s jablkami.
@kikusa999 prepac kikusa, ale bud si neskutocne vymyslas, alebo nase zdravotnictvo kleslo na to najhorsie moralne dno, ake si snad ani nevieme predstavit, ked sa tu zamerne neposkytuje liecba dietatu a vedome sa necha umriet, ktore nenesie ziadnu zodpovednost za rozhodnutie svojich rodicov a ani nema ziadny dosah na ich ovplyvnenie. skor si viem predstavit, ze voci rodicom bude nasledne zacate konanie a vyvodenie dosledkov, ale urcite nie toto, co ty tu popisujes. naozaj ta prosim, doloz nejake zakony, ktore toto umoznuju. a myslim, ze nieco take by sa malo zverejnit a mala by sa o tom viest diskusia, ja neverim, ze ktokolvek v civilizovanom svete by suhlasil s takymto postupom, ako to ty popisujes. teraz sa riesi znasilnovanie v cistom dni, urcite aj takato informacia by vyvolala burlivu diskusiu. alebo snad ty mozes spokojne spavat s vedomim, ze vies a ty konkretne si to dieta podla tvojich slov aj osobne poznala, mozno aj osetrovala, neviem, co je napln tvojej prace, ze takto sa u nas zaobchadza s detmi?
@adsumus Ja nikoho o ničom nepresviedčam - píšem svoj názor a to je, že žiadna vakcína nikomu nezaručí, že danú chorobu, proti ktorej je tá vakcína nedostane - to je všetko. A ochorenie dieťaťa a priebeh toho ochorenia (či už choroby, na ktorú je očkovanie alebo nie je) závisí len a len od imunity dieťaťa-človeka. Ďalej ak rodičia tvrdia, že sa nechali oklamať a na vine sú ľudia, ktorí ich oklamali - tak sú potom nesvojprávni - ja by som to netvrdila, nakoľko ja sa rozhodujem sama za seba a nedovolím si tvrdiť, že za to môže niekto iný - ale to už som tu tiež písala a bavili sme sa o tom a nemienim sa tu zase dookola opakovať o tom istom. Takže buď taká dobrá a neprekrúcaj moje slová tak ako sa to tebe hodí a tak ako si si ich ty uložila do hlavy a ako ti to vyhovuje.
@adsumus či už očkované alebo neočkované dieťa - človek - každý má právo na také isté liečenie - aspoň u nás - platím také isté odvody ako ty - či možno ani nie - ale oveľa vyššie! Takže nerob tu z neočkovaných detí smrteľných zabijákov a odpad spoločnosti. A ešte raz - a aj toto tvrdím - tak ako moje neočkované dieťa môže nakaziť to tvoje očkované tak tak isto to platí naopak - a to nie je blud ale pravda.

@kikusa999 to nemyslis vazne, toto sa skutocne deje na Slovensku? napriek tomu, ze dieta je riadne poistene, poistovna mu odmietne preplatit zivot zachranujucu liecbu z dovodu neockovania? poprosim ta, mozes uviest aj konkretny zakon? dakujem.
Na Slovensku pokial mam vedomost nie je povolena ziadna forma eutanazie, neposkytnutie liecby je jednou z nich, tusim sa to vola pasivna eutanazia.
Dost ma tvoje tvrdenia prekvapuju a su teda urcite predmetom na presetrenie situacie, pokial mas naozaj vedomost o takomto skutku.